Cum să fii bun la capoeira

Jocuri parțiale, arta marțială parte, și dansul piese, Capoeira este un timp trecut brazilian care poate îmbunătăți flexibilitatea, forța, reflexele și sănătatea.Pentru a deveni bun la Capoeira, ar trebui să instruiți în mod continuu și să stăpânească tehnicile de bază și intermediare.Înscrierea în clasele Capoeiore la o academie sau club vă va oferi, de asemenea, o experiență de primă mână despre cum să faceți capoeira în mod corespunzător.Cu suficientă practică, în curând veți deveni buni la Capoeira.

Pași

Partea 1 din 4:
Dezvoltarea flexibilității, a forței și a reflexelor
  1. Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 1
1. Nu limitați întinderile la un grup muscular.Capoeira necesită să se miște în moduri pe care nu ați crezut niciodată că ați putea.A deveni mai flexibil vă va face mai bine la Capoeira și vă vor îmbunătăți loviturile, dodges și grevele.Întindeți în mod regulat și nu vă concentrați pe un grup de membre sau musculare.Petreceți aproximativ zece minute de încălzire înainte și după sesiunile de instruire Capoeira.
  • Faceți o întindere de încălzire și, atunci când ați terminat pentru această zi, faceți o întindere răcoritoare.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 2
    2. Împingeți capul, gâtul și umerii.Rotiți gâtul, capul și umerii.Mișcați-vă capul de la o parte la o parte de zece ori, în sus și în jos de zece ori, și în jurul în ceasornic, apoi un cerc în sens invers acelor de ceasornic.Faceți zece role de fiecare, atât înapoi cât și înainte.Fără îndoirea genunchilor, ajungeți la degetele de la picioare.Țineți poziția timp de zece secunde.Rotiți încheieturile în ambele direcții și flexați-vă mâinile înainte și înapoi de cel puțin zece ori pe fiecare mână.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 3
    3. Încălziți genunchii și picioarele.Stați pe un picior și trageți genunchiul drept până la burtă.Țineți poziția acelei zece secunde, apoi treceți la celălalt picior.Alternați în acest mod pentru zece repetări.Lunges (puneți un picior în fața dvs. și îndoiți-l la genunchi) pentru zece repetări.Finalizați sesiunea de întindere a piciorului cu leagăne de picior.Se sprijină pe un perete cu o mână, iar cu piciorul pe partea opusă, mutați-l și ieșiți din corpul vostru în propoziții laterale și înainte / înapoi.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 4
    4. Încălziți brațele.Faceți unele împingeri și rulouri de braț (întinzându-vă brațele în partea dvs. și mutați-le în cercuri largi).Rotiți-vă brațele înapoi și înainte pentru un număr de zece secunde.Alternați în acest mod timp de cel puțin un minut.Împingeți degetele și împingeți-le înalte și în spatele capului în măsura în care vor merge.Păstrându-ți degetele intercalate, îndoiți la talie și aduceți-i pe podea.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 5
    5. Tren la limitele capacității dvs. fizice.În termeni mai prozaici, nici o durere, nici un câștig.Dacă credeți că nu puteți face un exercițiu sau mișcare particular, ați putea avea dreptate, dar încercați cel puțin o dată.Împingeți-vă dincolo de zona dvs. de confort vă va ajuta să creșteți mai puternică și mai flexibilă.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 6
    6. Construiți rezistența prin ridicarea greutăților.Buclele simple cu o dumbbell vă vor ajuta să obțineți mai puternici.Încercați să faceți un set de 14 până la 22 de bucle cu o greutate dată de dumbbell.Ar trebui, până la sfârșitul setului, simțiți o tulpină moderată în braț.Dacă curl-ul dvs. a fost prea ușor și nu "simțiți arderea" în brațul dvs. după ultima curl, deplasați-vă până la o greutate mai mare de dumbbell.Adăugați greutate în trepte de cinci kilograme progresiv pe măsură ce creșteți mai puternică.
  • În timp ce ganterele sunt cele mai accesibile investiții de formare în greutate, ați putea investi, de asemenea, într-o presă de bancă (sau doar obțineți un membru al sala de sport).O apăsare de bancă este o suprafață reglabilă lungă, căptușită, pe care se află o greutate de greutate și se ridică la un barbell.Greutatea cu o presă de bancă vă va oferi șansa de a ridica încărcături mai grele și de a implica mai mulți mușchi la un moment dat decât ați putea cu gantere.
  • În loc de sau, în plus față de, ridicarea greutăților, lucrați pe o bară de tragere.Scopul de a face cel puțin cinci pull-up-uri atunci când începeți.Pe măsură ce creșteți mai puternică, încercați să adăugați o tragere în timpul rutinei în fiecare săptămână până când ajungeți la maxim.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 7
    7. Lucrați cu un partener pentru a vă îmbunătăți reflexele.Au un partener să vină la tine cu bastoane de spumă.Încercați să vă deflectați sau să evitați loviturile lor.În mod similar, obțineți partenerul dvs. pentru a face plăcuța cu dvs.Munca de lucru este comună în box și implică un partener care alunecă tampoanele mari, plate pe mâini, apoi se mișcă sau se mișcă aproape de corpul și capul, astfel încât să puteți lovi.Pentru a lovi corect tamponul, va trebui să fiți rapid și să vă adaptați rapid la mișcările aleatorii ale partenerului dvs.
  • Există mai multe exerciții de formare reflex-clădire pe care le puteți face singur.Punching o pungă dublă de punching sau o minge de cap elastică îi determină să se întoarcă înainte și înapoi.Lucrul cu o singură cerință să vă potriviți grevele la ritmul sacului.Acest lucru vă poate îmbunătăți scopul, calendarul și precizia în Roda.
  • Partea 2 din 4:
    Participarea la Comunitatea Capoeiorei
    1. Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 8
    1. Găsiți o academie Capoeira să ia lecții.În timp ce citiți ghidurile Capoeira și vizionarea videoclipurilor online este o modalitate excelentă de a intra în Capoeira, Capoeira este destinată să fie împărtășită și practicată cu alții.Căutați online pentru Academiile locale Capoeira.Dacă nu există în apropierea dvs., căutați cluburi sau asociații universitare care găzduiește turnee prietenoase, oportunități de formare de grup sau jocuri.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 9
    2. Participa la Roda.Roda este locul unde apar meciurile Capoeira și înseamnă "roată" sau "cerc" în portugheză.Nu este un loc fizic ca un teren de baschet sau un cerc sumo. Mai degrabă, este un cerc strâns creat de două capoeiști (indivizi care practică capoeira), muzicienii însoțiți și privitorii.O roză poate apărea oriunde aceste elemente există împreună.Practicarea în mod regulat în Roda vă va ajuta să câștigați încredere și să vă puneți formarea capoeira la utilizarea practică.
  • Se confruntă cu alții care sunt la un nivel de calificare similar ca tine în Roda.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 10
    3. Nu te uita la pământ.Ține-ți ochii în sus și pe adversar.Urmăriți mișcările lor și adaptați corespunzător.De exemplu, dacă adversarul tău vine la tine cu o lovitură de picior, deasupra, sau în partea laterală a lui sau ea.Mutați-vă cu Ginga pentru o grevă rapidă.
  • Nu îngheța în Roda.Capoeira meciurile ar putea părea intimidante la început, dar stau activ în timp ce în roză.Răspundeți cu ceea ce știți, indiferent dacă este un simplu ginga, o negativa sau o lovitură.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 11
    4. Urmăriți jucătorii mai experimentați.Acordând o atenție deosebită nu numai mișcărilor și instrucțiunilor Mestretului, ci mișcările altor capoeiștii senior pentru idei despre cum să vă conectați mișcările într-un mod fluid.Există puține reguli formale în Capoeira, dar există multe linii directoare subtile și informale, care pot fi colectate de observarea atentă a capoeiristale bine pregătite.
  • Utilizați înregistrarea video a propriului dvs. performanță și mișcările pentru a vă îmbunătăți și.Cu telefoane digitale moderne, înregistrarea dvs. este ușoară.Puteți întrerupe și încetini aceste videoclipuri pentru a identifica aspecte ale propriei tehnici care au nevoie de îmbunătățire.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 12
    5. Aflați unul sau mai multe instrumente Capoeira.Capoeira meciurile din Roda sunt incomplete, cu excepția cazului în care este însoțită de muzică afro-braziliană plină de viață.Muzica decide ritmul și ritmul din Roda. Instrumentele primare pe care Capoeiristas le joacă Atabaque (un tambur de mână înalte), Pandeio (un instrument de tip tamburină) și BRIBAU (un instrument de percuție cu coarde care conduce toate celelalte în Roda).Agogo (Cow-Bell) este un alt instrument pe care l-ați putea vedea în Roda și este minunat pentru începători.
  • Partea 3 din 4:
    Mastering Tehnici de bază Capoeira
    1. Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 13
    1. Încercați Ginga.Ginga este mișcarea de bază a Capoeirei.Îndoiți genunchii și puneți-vă mâinile în fața dvs.Păstrați degetele împreună, dar pierdeți.Păstrați-vă coatele înclinate și la unghiurile de nouăzeci de grade.Ține-ți capul în sus și ochii înainte.Aceasta este poziția de plecare.
    • Apoi, aruncați brațul drept înapoi, în jos și de partea voastră.Îndreptați mâna într-o lamă, ca și cum ați fi lovit ceva ușor în spatele dvs. în partea dreaptă.
    • În același timp, întindeți piciorul stâng înapoi în spatele dvs., ca și cum ați face o minge.Îndoiți piciorul la degetele de la picioare.Adu-ți brațul stâng și peste piept, ca și cum ai fi ajuns să-ți atingi umărul.Păstrați palmele în jos.
    • Întoarceți-vă la poziția de pornire și repetați din nou mișcarea cum ar fi din nou, dar utilizați partea opusă a corpului pentru fiecare pas.De exemplu, dacă ați început Ginga, aruncându-vă brațul drept și în partea laterală, aruncați brațul stâng în jos și în partea laterală în a doua mișcare după revenirea la poziția de pornire.
    • Continuați să schimbați greutatea înainte și înapoi între cele două picioare.
    • Există multe variații ale gingiei.De exemplu, puteți să vă deplasați de la o parte la alta atunci când efectuați gingia, curățați-vă picioarele într-un arc larg în loc de spate drept sau coborâți pe un genunchi în loc să vă îndoiți la degetele de la picioare.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 14
    2. Maestre Esquiva lateral.Esquiva lateral este o mișcare laterală sau mișcare de evacuare.Pentru a efectua o Esquiva, ia un pas mare lateral cu piciorul drept dintr-o poziție în picioare.Picioarele tale ar trebui să fie la unghiuri de nouăzeci de grade unul cu celălalt.Puneți mâna dreaptă pe pământ spre dreapta piciorului și îndoiți trunchiul spre dreapta.Capul tău ar trebui să fie chiar deasupra genunchiului tău drept.Aduceți-vă mâna stângă și plasați-o doar deasupra obrazului stâng.Degetele dvs. ar trebui să se atingă unul pe altul.
  • Puteți efectua și un lateral Esquiva pe partea stângă.Pur și simplu inversați direcțiile tuturor mișcărilor
  • Din poziția Esquiva, este ușor să loviți în sus sau să aduceți piciorul întins în jurul unei lovituri.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Capoeira Pasul 15
    3. Aflați negativitatea normală.Negativa pune un picior într-o ghemuită, iar celălalt sa extins în fața ta.Dintr-o poziție în picioare, glisați călcâiul unui picior direct în fața dvs. până când fundul dvs. aproape atinge pământul.Genunchiul celuilalt picior trebuie să fie îndoit, dar piciorul ar trebui să rămână pe pământ.Aduceți mâna pe partea opusă piciorului extins și țineți-l aproape de fața dvs. cu degetele drepte și împreună.Așezați mâna pe aceeași parte a piciorului pe care ați împins-o pe pământ cu degetele splayed și arătați departe de corpul vostru.Păstrați-vă corpul centrat pe mâna și piciorul care se întinde pe pământ.
  • De la Negativa Normal, puteți să vă deplasați cu ușurință într-o mișcare de picior sau într-o mașină S-Dobrado sau Chapeu de Couro.
  • Există multe variații asupra negativei, inclusiv una în care vă puneți întregul corp pe podea.Din poziția negativă de bază, puneți-vă trunchiul și mâna care este aproape de fața ta plat pe pământ.Așezați partea feței pe care piciorul dvs. este extins și la sol.De exemplu, dacă piciorul stâng este întins în fața dvs., plasați obrazul stâng pe podea din partea stângă și plasați mâna dreaptă pe podea chiar în fața feței.
  • Partea 4 din 4:
    Mastering tehnicile intermediare
    1. Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 16
    1. Aflați au.Ca majoritatea tehnicilor Capoeira, UA are multe variații, deși toate sunt în esență cartușe.Unul mai ușor este AU Cabeca No Chao.În această mișcare, începeți cu un Esquiva de bază și întoarceți-vă troșii în lateral departe de piciorul vostru întins.Aduceți mâna care, în Esquiva, este aproape de fața voastră și deasupra capului pe tot parcursul capului în timp ce vă ridicați piciorul pe aceeași parte. Ca mâna.
    • Aduceți ambele mâini și capul pe podea și centrați greutatea cu picioarele.Păstrați picioarele întinse în fața dvs. într-o largă "v."
    • Când sunteți gata, continuați cartierele.Întoarceți-vă ușor șoldurile spre partea pe care intenționați să finalizați UA.Aduceți piciorul care a fost întins atunci când într-o Esquiva până la pământ, mai întâi de la picioare.
    • Puteți să vă deplasați de la AU Cabeca fără chao într-un AU Normal (o variantă a AU Cabeca fără chao în care nu vă atingeți capul la sol) sau un Piao de Cabeca (o rotire a capului).
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 17
    2. Încercați Chapa.Chapa este o lovitură simplă.Întoarceți-vă corpul nouăzeci de grade într-o parte în raport cu adversarul dvs.Ridicați piciorul cel mai apropiat de adversarul direct din corpul dvs. și spre pieptul adversarului. O variație a chapa, care poate fi mai confortabilă pentru capoeiști mai puțin flexibilă, este de a vă transforma piciorul non-izbitoare până la capăt de la adversarul dvs. înainte de a vă loviți cu celălalt picior.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Capoeira Pasul 18
    3. Master Que xixada.Quexada este o mișcare solidă combo care începe de la ginga. Pas înainte cu un picior dintr-o poziție de ginga mijlocie.Întoarceți piciorul din spate și torsul ușor spre partea laterală a piciorului din spate este pornit.De exemplu, dacă piciorul stâng este înainte, întoarceți torsul și piciorul drept aproximativ patruzeci și cinci de grade spre dreapta.Apoi, întoarceți-vă spre spate și aduceți-vă piciorul înapoi spre corpul adversarului dvs., folosind impulsul de la rândul său pentru a oferi forță.
  • De acolo, mutați înapoi în rutina Ginga sau urmați-vă Quexada cu o grevă de mână rapidă.
  • Asigurați-vă că ați pornit mingea piciorului dvs. non-izbitoare sau vă veți rupe genunchiul.
  • sfaturi

    Fi prieteni cu instructorii. Vă veți simți mai confortabil atunci când vă practicați cu ei.
  • Nu fi intimidați de acrobațiile impresionante. Nimeni nu se naște știind totul. Atâta timp cât practici frecvent, și tu vei deveni mare la Capoeira.
  • Fiți răbdători când instruiți.Ca orice artă marțială, Capoeira durează mulți ani pentru a stăpâni, deși este posibil să aveți un joc minunat cu doar câteva mișcări.Fii deschis pentru îmbunătățirea continuă a tehnicilor și stilului dvs. de capoei.Tren în fiecare zi, sau la fel de mult ca tine.
  • Faceți o listă a tehnicilor pe care le cunoașteți și adăugați în mod continuu în timp ce învățați noi.În acest fel, puteți urmări progresul dvs. în timp.
  • Persoanele au corpuri și minți diferite, și astfel progresează la rate diferite.Poate că prietenul tău este bun la Capoeira după doar zece săptămâni, dar ai nevoie de paisprezece săptămâni sau mai mult pentru a obține bine la ea.Nu vă comparați cu ceilalți și încercați să absorbiți totul în ritmul vostru.
  • Programarea timpului pentru a practica în fiecare zi și încercați să dedicați cel puțin treizeci de minute la antrenament pe zi.
  • Avertizări

    Nu încercați să efectuați acrobatice sau mișcări care depășesc nivelul dvs. de calificare.Dacă nu sunteți atent, ați putea fi răniți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar