Cum să devii un dansator contemporan

Dansul contemporan a fost înființat la începutul anilor 1900 și este acum unul dintre cele mai populare stiluri de dans din lumea occidentală. Ea subliniază libertatea de exprimare prin mișcare mai degrabă decât tehnici rigide. Începeți prin înscrierea într-o clasă pentru începători. De acolo, lucrați la construirea forței, flexibilității și învățarea tehnicilor avansate. Pentru a dansa profesional, înscrieți-vă într-un program avansat de dans la o școală universitară sau de dans, apoi tren pentru a intra în lumea profesională.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând cursuri de începători
  1. Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 1
1. Înscrieți-vă pentru o clasă de dans contemporană. Asigurați-vă că clasa este pentru începători și, dacă este posibil, orientată spre grupul dvs. de vârstă. Căutați o școală de dans care este aproape de casă și se potrivește cu bugetul dvs. Dacă în zona dvs. nu există cursuri de dans contemporan, examinați lecții private.
  • Puteți cere întotdeauna o lecție de încercare sau un set de lecții - este important să vă simțiți confortabil cu clasa și faceți clic cu profesorul.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 2
    2. Lucrați la coordonare și ritm. Puneți orice stil de muzică vă place cel mai bine și practicați să rămâneți în bătaie, făcând mișcări fluide și creșterea gamei de mișcare. Dansul contemporan nu accentuează tehnici rigide, linii drepte sau mișcări ascuțite. În schimb, este vorba despre mișcarea fluidă, libertatea de exprimare și improvizație. Păstrați acest lucru în minte pe măsură ce practicați.
  • Vei lucra la aceasta în clasa ta, dar practica de acasă te face mai bine.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 3
    3. Întindeți zilnic pentru a vă mări flexibilitatea. Dansatorii contemporani trebuie să fie flexibili pentru a face salturi, salturi și multe alte mișcări comune. Întindeți în fiecare dimineață și seară. Începeți încet cu întinderea și împingeți treptat un pic mai greu pentru a obține mai flexibil - nu se întâmplă peste noapte! Cu întindere și exerciții regulate, veți deveni mai flexibil în timp.
  • Începeți cu întindere statică, ceea ce înseamnă a face orice întindere dată până la punctul de tensiune și apoi țineți-o de 10 până la 60 de secunde. Încercați să faceți legături de la picioare și împărțite pentru a crește flexibilitatea.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 4
    4. Faceți yoga pentru a vă mări abilitățile. Yoga crește flexibilitatea, dar împărtășește și multe alte trăsături importante cu dansul contemporan. Este recunoscută ca una dintre tehnicile de dans contemporane de bază, deoarece subliniază respirația, alinierea corpului, controlul mental și relaxarea musculară - multe dintre aceleași tehnici de bază predate în dansul contemporan.
  • Puteți lua o clasă de yoga sau chiar urmați videoclipuri de instruire Yoga online.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 5
    5. Practicați acasă după clasa dvs. de dans. Vor fi mișcări pe care le puteți face cu ușurință, iar altele care nu vin la fel de natural. Lucrați pe acele mișcări dure acasă, după clasa dvs. Veți simți mai confortabil în privința mizeriei, deoarece nimeni nu vă urmărește și până când următoarea clasă se rostogolesc, veți avea deja acele mișcări perfecționate.
  • Dacă este posibil, practicați în fața unei oglinzi. De asemenea, puteți lua videoclipul dvs. și îl puteți reda mai târziu, apoi Tweak Mișcările dvs. după cum este necesar.
  • Utilizați videoclipuri online dacă aveți nevoie de instrucțiuni suplimentare despre o mișcare pe care o practici acasă.
  • Partea 2 din 3:
    Extinderea tehnicii dvs
    1. Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 6
    1. Studiați baletul pentru a vă ajuta să vă faceți mai bine la tehnicile de dans contemporane. Ballet accentuează poise, echilibru și control. Lucrul cu sârguință pe acestea vă va face mai ușor să stăpânești tehnici avansate de dans contemporane. Cei mai aspiri dansatori contemporani iau cursuri de balet, pe măsură ce avansează în nivel de calificare.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 7
    2. Concentrați-vă pe consolidarea mușchilor de bază. Multe stiluri de dans tradiționale se concentrează pe mișcările piciorului în tehnicile lor. Dansul contemporan se concentrează mai mult pe mișcările făcute din zona torsului. Multe dintre mișcările avansate necesită o mulțime de forță de tors și agilitate. Lucrați la antrenamentul de forță la o sală de gimnastică și luați în considerare învățarea unor Pilates Mută ​​că se concentrează pe consolidarea trunchiului.
  • Scânduri, scânduri laterale și trucuri laterale sunt exerciții excelente de consolidare a miezului pentru dansatori.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 8
    3. Lucrați cu un coregraf. Coregrafii sunt practic directorii unei piese de dans și, de obicei, au creat piesa de dans. Ei vă vor instrui foarte precis și vă vor controla asupra viziunii creative a piesei. Pentru a avansa în dansul contemporan, învățați cum să lucrați cu un coregraf. Conformați mișcările la viziunea lor estetică și să fiți deschisi la noi mișcări și stiluri.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 9
    4. Începeți să faceți clic pe piesele de dans. Coregrafia este unul dintre cele mai importante aspecte ale dansului contemporan din cauza accentului pus pe expresie. Învățând cum să corelează piesele de dans informează practic cum să exprime emoții și narațiuni cu corpul și mișcările sale. Începeți prin practicarea coregrafiei la domiciliu la melodiile dvs. preferate. Pe măsură ce avansați, căutați în cursuri care se concentrează pe coregrafie în mod specific.
  • Brainstorm Teme, muzică și posibile narațiuni. Încorporați mișcări pe care le simțiți să le emuleze ideile pe care doriți să le depășiți.
  • Lucrați la crearea pașilor care se joacă la punctele forte ca dansator.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 10
    5. Ia parte la spectacole de clasă. Performanțele publice vă pregătește pentru o carieră profesională de dans. Aflați dacă clasele dvs. vor avea performanțe sau recitaluri în apropierea termenului - cele mai multe. Încercați să vă implicați în aceste spectacole cât mai mult posibil. Aflați tot ce puteți și efectuați cât de frecvent puteți.
  • Partea 3 din 3:
    Dans profesional
    1. Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 11
    1. Studiați dansul contemporan la o școală universitară sau de dans. Avansarea în lumea dansului necesită, de obicei, experiența dobândită prin niveluri mai ridicate de educație. Multe școli oferă grade de licență în dans, cu accent pe dansul contemporan. Fiți pregătiți pentru o audiție și interviu în persoană înainte de a vă accepta, deoarece multe dintre aceste programe sunt extrem de choosy.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 12
    2. Concentrați-vă și experimentați-vă cu abilitățile de coregrafie. Coregrafia devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce avansează în dansul contemporan. Aceste programe accentuează, de obicei, creativitatea și experimentarea, astfel încât să vă explorați abilitățile. Lucrați la crearea propriului stil de dans și creând narațiuni puternice pentru a merge împreună cu muzica aleasă.
  • Dansați la o mulțime de diferite tipuri de muzică pentru a vă extinde cunoștințele și abilitățile și mai mult.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 13
    3. Explorați și perfecționați punctele forte ca interpret. În afară de coregrafie, performanța este celălalt accent principal pentru dansatori în programe avansate. Lucrați la explorarea scenariilor de performanță, după instrucțiunile de coregrafie și practicile somatice. Multe școli vă vor oferi software-ul video și de editare a sunetului, astfel încât să puteți învăța cum să prezentați performanțe prin intermediul instalărilor, filmelor și tehnicii de proiecție.
  • Lucrați la audițiile machete pentru a vă pregăti pentru viitorul dvs. ca dansator profesionist.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 14
    4. Explorați și audiție pentru roluri profesionale. Odată ce ați terminat gradul dvs., veți fi un dansator foarte instruit. Puteți audiția pentru companiile de dans, rolurile în baleți și spectacole de dans contemporan cu grupuri de elită. Veți începe să lucrați îndeaproape cu alți profesioniști din domeniu.
  • Alăturarea unei companii de dans profesionist vă va oferi șansa de a-ți exprima viziunea artistică, călătoria și chiar să se implice în lucruri precum activismul social.
  • Dacă nu doriți să urmați această cale, puteți deveni un instructor avansat, care vă va oferi o oportunitate de coregrafie și să învățați alte dansatori piesele voastre.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar