Cum să fii un dansator mai bun

Indiferent dacă sunteți un începător sau un dansator mai avansat, îmbunătățirea este întotdeauna posibilă. A deveni un dansator mai bun necesită dedicare și dorința de a vă provoca în mod continuu. Formarea fizică frecventă este cea mai importantă parte a îmbunătățirii abilităților de dans, dar consolidarea încrederii și practicarea unei auto-îngrijire adecvată sunt, de asemenea, aspecte cruciale. Indiferent de nivelul dvs. de pricepere sau stil preferat de dans, există multe strategii utile care vă pot ajuta să crească ca dansator. Unii sunt mai greu decât alții, dar toți vă vor ajuta.

Pași

Metoda 1 din 4:
Dans în situații sociale
  1. Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 1
1. Practicați acasă în fața unei oglinzi. Dacă sunteți îngrijorat de dans la un club sau în timpul unei alte situații sociale, nu sunteți singuri! Aceasta este o preocupare normală, mai ales dacă nu ați dansat niciodată în public înainte. Cel mai bun mod de a combate nervozitatea ta este de a practica la domiciliu, de preferință în fața unei oglinzi. Așteptați până când puteți obține ceva timp singur pentru a practica.
  • Când sunteți gata, începeți să puneți pe o melodie cu o bătaie bună pe care o puteți dansa.
  • Nimeni nu se uită, deci închideți ochii și intrați în muzică.
  • Includeți diferite stiluri de dans și vedeți ce stiluri sunteți cel mai bine.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 2
    2. Treceți la bătaie. Bataie este modelul de thump-thump pe care îl auziți. Relaxați-vă și apoi începeți să vă prindeți capul împreună cu bătăile. Pe măsură ce intrați în cântec, începeți să vă mutați brațele foarte puțin înainte și înapoi la bate. Relaxați-vă umerii și genunchii, astfel încât să fie liberi și ușor de mutat. Ușor săriți pe genunchi la bate.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 3
    3. Includeți trunchiul și brațele. Genunchii dvs. sunt liberi. Te bouncing pe ei pe măsură ce îți îndure capul la bătaie. Relaxați-vă trunchiul și apoi rotiți-l ușor, păstrând în timp cu mișcările genunchiului. Mișcarea este un fel de cum ar fi schi. Asigurați-vă că brațele sunt relaxate, apoi începeți să le mutați în sus și în jos.
  • Împărțiți-vă brațele, astfel încât să se miște în timp cu bătăile.
  • Continuați să vă îndoiți genunchii și să vă rotiți trunchiul pe măsură ce încorporați mișcările brațului.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 4
    4. Păstrați-o simplu și low-cheie. Pe măsură ce creșteți mai confortabil, începeți să încorporați mișcări suplimentare. Slăbiți și mutați umerii în timp cu mișcările brațului. Ia-ți picioarele în mișcare - luați pașii din lateral sau înainte și înapoi. Variază mișcările brațului. Asigurați-vă că continuați să vă prindeți capul, ceea ce vă va ajuta să rămâneți în sincronizare cu bataia cântecului.
  • Începeți încet și ușurați-vă drumul în ea.
  • Este întotdeauna mai bine să faci mișcări cu litere mici, mai degrabă decât cele spastice.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 5
    5. Observați cum dansează alții. Uita-te la modul în care oamenii dans în videoclipuri muzicale și în filme. Ia notă de mișcările lor și să le încercați. Verificați modul în care prietenii tăi dans pentru mai multe idei. Dacă sunteți la un club sau o petrecere, căutați inspirație urmărind toată lumea. Puteți să vă încorporați noile mișcări la fața locului sau să le salvați atunci când practicați.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 6
    6. Fiți gata să vă adaptați la situație. Când dansezi, nu vei avea întotdeauna spațiul pe care ești obișnuit să ai în timpul practicii. Anticipați diferite scenarii, cum ar fi un etaj aglomerat de dans. Practicați cum vă veți mișca în această situație. Luați în considerare modul în care vă veți mișca dacă ați avut o mulțime de spațiu pe o dansură relativ goală. De asemenea, practică modul în care te-ai adapta la dansarea față în față cu o altă persoană.
  • Va trebui să fiți conștienți de genunchi, astfel încât să puteți evita să le bateți cu partenerul dvs. de dans.
  • De asemenea, nu veți avea o mulțime de cameră în fața dvs. S-ar putea simți puțin prost, dar dacă aveți un timp greu, imaginând acest lucru, întoarceți-vă la un zid și dansați foarte aproape de el.
  • Metoda 2 din 4:
    Formare ca dansator
    1. Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 7
    1. Tren frecvent. Setați un program de practică pentru dvs. și să rămâneți la el. Pentru a îmbunătăți, sesiunile de instruire ar trebui să crească intensitatea, lungimea și / sau frecvența în timp. Cantitatea de formare pe care o alegeți depinde de obiectivele dvs. personale și de tipul de dans pe care îl efectuați. În general, dacă încercați să deveniți un dansator mai bun, o sesiune zilnică este ideală. Dacă sunteți un începător, începeți cu câteva sesiuni de instruire pe săptămână și lucrați până la pregătirea zilnică.
    • Stabiliți un plan de antrenament pentru tine că crește treptat în dificultate.
    • Luați în mod serios practica prin eliminarea distragerilor, cum ar fi telefonul mobil și tableta, din camera de practică.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 8
    2. Atribuiți sarcini mici sau obiective pentru fiecare sesiune de instruire. Pe măsură ce creați planul de antrenament, încercați să alegeți câteva lucruri pentru a vă concentra pe fiecare sesiune. De exemplu, ați putea alege să vă concentrați pe anumite mișcări sau porțiuni ale unei rutine într-o singură sesiune. Dacă este necesar, setați un cronometru pentru a vă informa când trebuie să treceți la următoarea sarcină.
  • Pentru a preveni rănirea, încălziți mușchii înainte de a practica cu unele cardio luminoase, cum ar fi alergarea în loc sau mufele de sărituri.
  • Nu uitați să programați pauze de cinci până la cincisprezece minute în sesiunile dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 9
    3. Practicați în fața unei oglinzi și video sesiunile de antrenament. Vizionarea dansului este un instrument important de formare. Practicând în fața unei oglinzi, puteți corecta imediat greșelile și mișcările Tweak în performanța dvs. Luarea video a sesiunilor dvs. de instruire este la fel de importantă.Petreceți ceva timp revizuirea videoclipului și analizându-vă după aceea.
  • Pe măsură ce vă revizuiți videoclipurile, întrebați-vă întrebări cum ar fi: "Care sunt punctele mele forte? Care sunt slăbiciunile mele? Cum este tehnica mea?"
  • Luați note și încorporați ceea ce ați învățat în următoarea sesiune de instruire. Acest lucru va duce la îmbunătățirea constantă.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 10
    4. Întinde după practică. Flexibilitatea este crucială pentru un dansator. Creați o rutină de întindere și efectuați-o după fiecare practică. Întindeți mușchii pe care îl utilizați cel mai mult - hamstrings, quad-uri, flexors de șold, viței, umeri, antebrațe și Lats. Când vă întindeți un mușchi, asigurați-vă că vă aflați într-o poziție confortabilă. Ar trebui să puteți respira în mod normal și ușor. Țineți fiecare întindere timp de 20 până la 30 de secunde.
  • Așteptați întotdeauna după ce ați practicat să faceți orice întindere gravă. Întinderea profundă poate slăbi temporar mușchii, astfel încât să o facă înainte de practică este contraproductivă.
  • Rutina dvs. de flexibilitate post-antrenament trebuie să fie de aproximativ 10 minute de lungă durată.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea încrederii
    1. Imaginea intitulată Fii un dansator mai bun Pasul 11
    1. Obțineți feedback coerent. Practicarea în fața unei oglinzi și înregistrări sesiuni de instruire vă va oferi o mulțime de auto-feedback, care este importantă. Cu toate acestea, obținerea feedback-ului regulat de la o sursă externă este, de asemenea, crucială pentru îmbunătățirea dvs. Înscrieți un instructor de dans, un student avansat de dans sau un prieten de familie sau un membru de familie care să vă urmărească să efectuați. Treceți peste performanța dvs. cu ei în detaliu după aceea.
    • Cereți-i să vă spună ce faceți bine împreună cu ceea ce trebuie îmbunătățit.
    • Armarea pozitivă furnizată în feedback vă va crește încrederea.
  • Imaginea intitulată Fii un dansator mai bun Pasul 12
    2. Găsiți un sistem de sprijin puternic. Au câțiva oameni-cheie pe care îl puteți întoarce la sfaturi și motivație, cum ar fi prietenii și membrii familiei. Luați în considerare aderarea la o echipă de dans local pentru armarea și interacțiunea pozitivă. Căutați un mentor sau instructor pentru a lucra îndeaproape cu. Aceste interacțiuni apropiate vor oferi suport și vă vor ajuta să construiți încredere.
  • Un bun instructor / mentor va oferi sfaturi și motivație fără a interfera cu abilitățile dvs. naturale.
  • Imaginea intitulată Fii un dansator mai bun Pasul 13
    3. Tunem negativitatea. Critica constructivă din sursele externe este esențială pentru îmbunătățire. Comentariul dur, negativ de la alții nu este. Ignorați orice negativitate dăunătoare care vizează tine. Încercați să evitați angajarea în auto-discuții și critici negative, de asemenea. Înlocuiți-vă modelele de gândire negative cu cele pozitive.
  • Un exemplu de critică constructivă este: "Tehnica ta devine puțin cam ciudată în mijlocul rutinei. Lucrează la acele mișcări speciale înainte de următoarea sesiune."
  • Un exemplu de comentarii negative pentru a evita este: "Tehnica ta este slabă. Mișcările dvs. sunt neglijente și imprecise. Trebuie să faceți mult mai mult practicând înainte de a lăsa pe oricine altcineva să vadă asta."
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 14
    4. Tren serios. Practica rambriște încrederea. Asigurați-vă că ați pus în cantitatea necesară de pregătire și pregătire necesară pentru îmbunătățire. Prin punerea în mod consecvent în timp și efort serios, veți deveni mai avansate ca dansator. Veți începe să aveți încredere în propriile tale abilități. Pe măsură ce continuați să vă antrenați și să avansați, veți deveni în mod natural încrezător în dansul dvs.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrați-vă potrivit
    1. Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 15
    1. Exercițiul aerobic și formarea forței de trei ori pe săptămână. Formarea dvs. de dans nu ar trebui să fie singurul exercițiu pe care îl obțineți. De asemenea, aveți nevoie între 20 și 40 de minute de exercițiu aerobic de trei ori în fiecare săptămână. Exercițiul aerobic este orice mișcare continuă care vă menține ritmul cardiac, cum ar fi cursele de alergare, de aerobic, înotul, ciclismul și săriți. Formarea forței utilizând greutăți ușoare trebuie efectuată de trei până la patru ori pe săptămână.
    • În general, dansatorii nu trebuie să adauge nici o vrac, deci evitați să ridicați orice greutăți grele.
    • Formarea cu greutăți ușoare va crește rezistența și rezistența mușchilor dvs. fără a adăuga în vrac corpului.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 16
    2. Odihniți pentru a preveni supraîncărcarea. Muschii se repară în timpul perioadelor de odihnă. Unitate, un mușchi poate deveni mult mai ușor. După repetiții deosebit de greu, dați mușchilor o zi sau un timp de recuperare. Împreună cu luarea zilelor libere ocazional, asigurați-vă că dormiți 7 până la 8 ore în fiecare noapte.
  • Încercați să vă păstrați obiceiurile de somn cât mai consistentă posibil.
  • Oboseala și probabilitatea de rănire scade atunci când obțineți suficientă odihnă.
  • Imaginea intitulată a fi o dansatoare mai bună Pasul 17
    3. Luați în serios dureri și răniri minore. Dacă te-ai rănit, nu dansa prin durere. Ignorarea durerilor și a rănilor se vor servi doar pentru a le prelungi. De asemenea, poate duce la daune permanente, care vă vor afecta dansul permanent. Luați întotdeauna timp pentru a vă recupera după ce v-ați rănit.
  • Obțineți sfaturi de la antrenorul dvs. sau de la un medic despre modul de abordare a fiecărui vătămare în timpul recuperării și urmați-l.
  • Riscați mai departe vătămări dacă vă dați timp de recuperare.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 18
    4. Stai hidratat. Ca dansator, va trebui să consumați mai multe fluide decât o persoană mai puțin activă pentru a rămâne sănătoși. Aportul adecvat al fluidelor pentru bărbați este de aproximativ 13 cani (3 litri) zilnic. Pentru femei, aproximativ 9 cesti (2.2 litri) de fluide sunt necesare în fiecare zi. Într-o zi de antrenament tipică, probabil că va trebui să luați încă 1.5 la 2.5 cani (400 până la 600 de mililitri) de apă pentru a înlocui ceea ce ați pierdut prin sudoare.
  • În zilele de pregătire intensă, ar trebui să consumați băuturi sportive care conțin sodiu pe partea de sus a apei suplimentare.
  • Beți apă și băuturi sportive în timpul antrenamentului dvs. și continuați să hidratezi bine după aceea.
  • Imaginea intitulată Fii o dansatoare mai bună Pasul 19
    5. Mănâncă o dietă sănătoasă și echilibrată. Dansul este foarte atletic și necesită o mulțime de energie. Pentru a efectua cel mai bine, trebuie să consumați alimente bogate în nutrienți. Asigurați-vă că dieta zilnică include o serie de alimente din grupurile principale de alimente - fructe, legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine ​​slabe, inclusiv fasole și alte leguminoase, nuci și semințe și alte grăsimi sănătoase.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar