Cum să ceri pe cineva să fie mentorul tău

Găsirea unui mentor poate fi extrem de benefică atunci când faceți alegeri majore academice, carieră sau viață.Cu toate acestea, identificarea și cererea pe cineva să fie mentorul dvs. ar putea fi un proces înfricoșător sau chiar ciudat.Cu toate acestea, puteți asigura un mentor care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele dacă faceți o cercetare adecvată, faceți o conexiune și faceți partea dvs. în promovarea unei relații sănătoase și reciproc avantajoase.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea unei conexiuni
  1. Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 1
1. Alegeți cu atenție mentorul.În selectarea unui mentor potențial, asigurați-vă că selectați cu grijă.Căutați pe cineva a cărui lucrare se aliniază îndeaproape cu propriile dvs. obiective de carieră dacă sunteți în căutarea unui mentor profesionist.Dacă căutați pe cineva care să ofere mai mult suport general, căutați persoane cu caracter moral puternic care trăiesc vieți pe care sperați să le emuleze.Luați în considerare realizarea unei liste de două sau trei nume.
  • De exemplu, dacă doriți să primiți mentorat în scopul de a deveni biolog marin, vedeți dacă există vreun local pentru dvs., la universitatea dvs. sau dacă prietenii sau familia dvs. au conexiuni cu cineva din această carieră.
  • Pentru mai multă mentorat de viață, ați putea alege pe cineva pe care îl admirați din comunitatea sau locul de cult.
  • 2. Du-te la evenimente și conferințe de rețea. Dacă sunteți în căutarea unui mentor de carieră, mergeți la evenimentele de rețea vă poate ajuta să faceți conexiuni. Aceste evenimente pot oferi o bună ocazie de a întâlni alți oameni care sunt în (sau încercând să intre în) câmpul ales și unii dintre acești oameni pot fi mentori potențiali.
  • Dacă vă aflați în liceu sau colegiu, ați putea să participați la târguri de carieră sau la evenimente de rețea găzduite de școala dvs. sau să vă alăturați unui club de student legat de interesele dvs.
  • Dacă lucrați deja, căutați oportunități de a participa la conferințe sau evenimente de rețea în domeniul dvs.
  • Dacă vă conectați cu oricine, asigurați-vă că faceți schimb de informații de contact. Trimiteți un e-mail de urmărire, lăsându-i să știe că vă bucurați să le întâlniți și să lăsați ușa deschisă pentru o altă comunicare.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 2
    3. Faceți cercetarea dvs. asupra persoanei. După ce ați selectat potențialul dvs. mentor, faceți cercetările pe ele.Când vă conectați în cele din urmă, veți fi mai încrezători și veți avea mai mult de vorbit. Veți face, de asemenea, o impresie bună asupra potențialului dvs. mentor, lăsându-i să știe că v-ați familiarizat cu munca lor și să recunoașteți realizările lor în domeniul lor. Aflați ce lucrare au făcut în trecut, orice premii sau distincții pe care le-au primit și traiectoria lor generală care le-a condus la acest punct.
  • Puteți face o căutare Google simplă pentru a găsi aceste informații.De asemenea, puteți să vă uitați în conturile lor sociale sau pe site-urile angajatorilor sau școlilor actuale sau anterioare.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 3
    4. Stabiliți o relație. Poate că persoana pe care o sperați va îndruma că sunteți profesorul sau personalul de nivel superior, unde lucrați.Începeți să stabiliți o relație cu ei în moduri mici, dar semnificative.Vizitați orele de birou și discutați despre cercetarea dvs.Găsiți modalități de a interacționa cu potențialul dvs. mentor la locul de muncă, cum ar fi participarea la cursuri de formare pe care le conduc sau alte funcții pe care le-ar putea participa.
  • Scopul este de a începe să construim familiaritate reciprocă: pe măsură ce vă cunoașteți potențialul de mentor, ar trebui să vă cunoască și dumneavoastră.
  • Partea 2 din 3:
    Discutarea mentoratului
    1. Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul tău Pasul 4
    1. Trimiteți un e-mail succint.Mesajele prea lungi tind să se ignore mai des decât cele formulate succint.Trimiteți-le un scurt și la e-mailul Point Introducerea dvs., referindu-vă o parte din munca pe care o admirați, întrebând ceea ce doriți de la ei și solicitarea unei întâlniri sau a unui apel telefonic.
    • Emailul dvs. ar putea citi "Dragi dr. Locklear, am ajuns să vă informez că sunt fascinat de munca ta despre dialectele din Carolina de Nord.Sper să fac muncă care este foarte asemănătoare într-o zi și sper să găsesc pe cineva să mă ajute în această călătorie.Mă întrebam dacă ați considera că sunteți mentorul meu și, dacă da, ne-am putea întâlni timp de 15-20 de minute în această săptămână sau în continuare?"
    • Asigurați-vă că cunoașteți titlul lor.Nu le numiți doamna. Dacă sunt dr.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 5
    2. Face ca linia de subiect să fie capturată.Înainte de a trimite e-mailul, asigurați-vă că linia de subiect este atenția.Evitați subiectele de e-mail generice și vagi cum ar fi "salut" sau "de la un fan."Folosește această ocazie pentru a crea ceva atrăgător, astfel încât să nu va ignora.
  • Un exemplu ar putea fi "inspirat de cercetarea dvs. privind creditele culturale".
  • Imaginea intitulată cere cineva să fie mentorul dvs. Pasul 6
    3. Să-și adapteze programul.Va fi de până la tine să rearanjați programul pentru a face această întâlnire să se întâmple.Dacă se pot întâlni numai după ora 17:00, dar nu vă place să vă întâlniți târziu, este posibil să trebuiască să mutați glonțul în acest caz.Este foarte probabil ca mentorul dvs. potențial să aibă un program ambalat, astfel încât să facă orice cameră pentru dvs. deloc ar trebui sărbătorită.
  • Du-te la biroul lor - nu cere ca ei să vină la tine.
  • 4. Fii umil și respectuos. Dacă vă aflați prea mult nevoiași, îndreptățiți sau centrați pe sine, potențialul dvs. mentor poate dori să se distanțeze de dvs. Aveți grijă să evitați următoarele capcane, ceea ce ar putea alieniza un potențial mentor:
  • Fiind excesiv de nevoie.
  • Cerându-le prea mult timp sau fără a le informa că apreciați timpul.
  • Fiind nesincer sau mergând peste bord cu complimente și laudă.
  • Făcând relația unilaterală. Mentorul dvs. va fi mai interesat să vă ajute dacă aveți ceva de valoare pentru a vă oferi în schimb.
  • Imaginea intitulată cere cineva să fie mentorul dvs. Pasul 7
    5. Veniți la întâlnirea pregătită.Când intrați în întâlnire, indiferent cât de scurt este, fiți pregătiți și asigurați-vă că aveți note cu întrebări pe care le puteți avea.Agitați ferm mâna, veniți bine îmbrăcată și încercați să vorbiți încet și asertiv.
  • Evitați să vă răsuciți și să nu le întrerupeți când vorbesc.
  • Veți simți mai încrezători, apare mai serios și veți fi mai puțin probabil să vă pierdeți timpul propriu și mentorul dvs. dacă vă pregătiți pentru întâlnirea în avans.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 8
    6. Ajungeți la punct și evitați discuțiile mici nesfârșite.Odată ce vă aflați în întâlnire, reiterați și expuneți-vă pe dorințele dvs. pentru a vă îndruma.Vorbește despre interesele și obiectivele dvs. și despre cum și cât de mult vă admirați cercetarea, etica muncii sau orice altă caracteristică pozitivă pe care doriți să o evidențiezi.
  • S-ar putea să spuneți "mulțumesc din nou atât de mult pentru că sunteți de acord să vă întâlniți cu mine.După cum am menționat în e-mailul meu, observ cum vă gravitate oamenii și cât de bine respectați sunteți în comunitate. Chiar aș vrea să fiu mai mult așa cum cresc.Sper că vă puteți îndruma și că putem să vă stabilim o prânz sau o întâlnire o dată pe lună?"
  • Imaginea intitulată cere cineva să fie mentorul dvs. Pasul 9
    7. Vorbi despre cum vă pot ajuta.Discutați modalități concrete pe care le-ați dori să le puteți îndruma în viața dvs. sau în traiectoria de carieră.Poate că căutați sfaturi cu privire la cele mai bune școli medicale care să se aplice și cum să aibă succes pe tot parcursul studiilor.Spune-le asta.De asemenea, discutați orice modalitate prin care ați putea să le ajutați cu munca lor.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 10
    8. Păstrați-l scurt.Deși sunteți sigur că veți izbucni cu idei și întrebări, onorați angajamentul de timp pe care l-ați cerut, dacă nu vă cer să rămâneți mai mult.Nu doriți să le păstrați din alte sarcini sau întâlniri pe care trebuie să le urmeze.
  • Purtați un ceas pentru a ține evidența timpului sau pentru a seta o alarmă pe telefon.
  • Partea 3 din 3:
    Profitând cea mai mare parte a relației
    1. Imaginea intitulată cere cineva să fie mentorul dvs. Pasul 11
    1. Urmare.După ce v-ați întâlnit cu ei, trimiteți-le un e-mail și includeți o notă de mulțumire. De asemenea, puteți menționa o reamintire a pașilor următori pe care cei doi ați discutat, cum v-au ajutat și orice resurse pe care le-ați menționat.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 12
    2. Plan pentru nivelul dvs. de angajament.Dacă au fost de acord să servească drept mentor, atunci va trebui acum să începeți formalizarea relației dvs.Gândește-te la timpul și angajamentul pe care tu și mentorul tău ai.Poate că ați putea cere o întâlnire de prânz care durează o oră pe lună sau un apel telefonic de treizeci de minute la fiecare câteva luni.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 13
    3. Faceți lucrarea și urmați.Odată ce începeți să vă întâlniți cu mentorul dvs. sau să le vorbiți în mod regulat, probabil vor începe să transmită sfatul de viață neprețuit și de carieră pentru dvs.Onorați timpul și înțelepciunea lor urmând sfatul lor.Dacă simt că nu luați niciodată sfatul pe care îl dau, ei nu vor simți că rolul lor de mentor este foarte eficient și poate dori să înceteze să facă efortul.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul tău Pasul 14
    4. Întrebați ce puteți face pentru ei.Unii mentori pot veni imediat și vă pot cere lucruri cum ar fi ajutorul cu conturile lor sociale media.Cu toate acestea, alții ar putea să nu fie confortabil, dar ar putea accepta cu ușurință ajutor dacă sunt oferite.Când primiți ajutor de la mentorul dvs., nu uitați să le oferiți ajutor în schimb.Întreabă întotdeauna "Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta?"Sau" Vrei un ajutor cu asta?"
  • Dacă sunteți de acord să faceți ceva pentru ei, ar trebui să urmați promisiunea dvs., astfel încât să vă văd ca fiind diligentă, de încredere și de încredere.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 15
    5. Utilizați-le ca o resursă.Dacă sunteți la o răscruce în călătoria dvs. academică, carieră sau viață, le folosiți pentru sfaturi despre cum să continuați.Poate că intenționați să luați un an decalaj pentru rucsac prin Londra sau luați în considerare întoarcerea unui stagiu de vară.Obțineți feedback despre orice decizie potențial importantă pe care ați putea să o faceți și să le permiteți să vă îndrumați cu adevărat.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul dvs. Pasul 16
    6. Mulțumesc.Munca și timpul unui mentor vă pot oferi cu adevărat în moduri în care alte relații nu pot.Mulțumim-le pentru tot ajutorul, sfaturile și conexiunile pe care v-au oferit-o și vă dați seama că nu aveți nivelul de succes pe care îl aveți fără ei.Mulțumiți-le de fiecare dată când le vorbiți cu ei și vă gândiți să le scrieți o carte o dată pe an pentru a vă arăta aprecierea.
  • Imaginea intitulată cere cuiva să fie mentorul tău Pasul 17
    7. Nu-i hrăniți.Poate că ați găsit un meci bun în relația dvs. de mentorat și sunteți foarte mulțumiți de dinamica dvs.Dar probabil că nu te-au trimis niciodată prin e-mail după ce ai trimis un e-mail de urmărire sau și-au exprimat că nu vor să fie mentorul tău.Nu le presează să-și schimbe mintea sau să se întâlnească cu dvs.Găsiți un alt mentor care va fi dispus să ajute.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar