Cum să dobândiți noi competențe

O mare parte din realizarea succesului personal și profesional este învățarea de noi abilități. Toate abilitățile au nevoie de timp pentru a învăța, dar puteți simplifica procesul prin stabilirea obiectivelor și încălcând abilitățile în pași mai mici. Practicați în fiecare zi și țineți-vă răspunzător, astfel încât veți putea adăuga această nouă abilitate la repertoriul dvs. în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea abilităților tale
  1. Imagine intitulată Învățăm despre istoria americană africană Pasul 8
1. Gândiți-vă la abilitățile care vă vor aduce beneficii. S-ar putea să vă simțiți mai motivați să aflați o nouă abilitate dacă alegeți ceva ce credeți că vă va aduce beneficii în munca dvs. sau în viața de zi cu zi. Întrebați-vă dacă există abilități care vă vor ajuta să vă faceți la locul de muncă, să vă ajute la școală sau să vă oferiți un avantaj în viața de zi cu zi.
  • Abilități pe care mulți oameni le găsesc utile pentru educația și cariera lor includ învățarea unei noi limbi, programarea, fotografierea, scrierea, vorbirea publică, analiza datelor și gătitul.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
    2. Abilități de liste pe care le-ați bucura de învățare. Faceți o listă de 5-10 abilități pe care credeți că vă veți bucura de învățare. Acestea nu trebuie să beneficieze direct de locul de muncă sau de școală, deși pot. Gândiți-vă doar la lucrurile pe care le-ați găsit interesante sau că ați vrut mereu să învățați cum să faceți.
  • De exemplu, ați vrut mereu să faceți o eșarfă proprie? Dacă aveți, atunci tricotarea sau croșetarea poate fi o activitate plăcută. Sau, poate doriți să învățați cum să jucați un nou sport sau să luați un hobby ca și faceți trucuri de carte.
  • Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 8
    3. Calculați cât timp puteți dedica învățarea. Gândiți-vă la cât timp puteți dedica pe o bază zilnică sau săptămânală pentru a învăța noua dvs. abilitate. Dacă nu aveți mult timp suplimentar, o abilitate de angajament mai mică, cum ar fi învățarea de a conduce o mașină manuală ar putea fi o abilitate bună. Dacă aveți mai mult timp, o abilitate care ia o mulțime de practici, cum ar fi învățarea modului de a juca un instrument, ar putea fi potrivit pentru dvs.
  • Alegeți o abilitate pe care o aveți de fapt timp pentru acum. Alegerea unei abilități dificile și sperând că o puteți învăța atunci când nu aveți prea mult timp pentru a practica este mai probabil să vă duceți la abandonarea abilităților.
  • Imaginea intitulată Începeți un jurnal de recunoștință Pasul 6
    4. Concentrați-vă pe o singură abilitate la un moment dat. Fiți atenți la învățarea unei abilități la un moment dat, mai degrabă decât să încercați să stăpâniți simultan mai multe abilități. Dacă vă împărțiți atenția, va dura mai mult timp pentru a vă stăpâni abilitățile dorite.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu puteți învăța o mulțime de abilități noi. Doar luați timp pentru a învăța cu atenție elementele de bază ale unei noi abilități înainte de a vă deplasa pe următoarea.
  • Partea 2 din 3:
    Noțiuni de bază
    1. Imagine intitulată face alegeri de carieră prietenoasă cu ADHD Pasul 20
    1. A stabili un obiectiv realist. Scopul dvs. nu trebuie să reprezinte punctul final cu abilitatea. Ar trebui, totuși, să vă încurajați să creșteți și să vă împingeți în timp ce învățați noua dvs. abilitate. Dacă, de exemplu, doriți să învățați designul web, obiectivul dvs. poate fi să vă construiți un portofoliu online pe care îl proiectați de la zero.
    • Nu vă faceți prea mult scopul dvs. să începeți. Dacă doriți să învățați să gătiți, nu începeți cu obiectivul inițial al unei mese de 3 feluri. În schimb, concentrați-vă asupra învățării cum să faceți 1 fel de mâncare foarte bine. După ce învățați abilități de bază, puteți afla mai multe rețete și construiți spre acea masă.
  • Imagine intitulată atinge obiectivele pe termen scurt Pasul 4
    2. Întrerupeți-vă scopul în pași. Chiar și obiectivele rezonabile se pot simți copleșitoare dacă nu știți unde să începeți. Începeți prin ruperea obiectivului în jos în pași mici. Numărul exact de pași de care aveți nevoie va depinde de obiectivul dvs.
  • Gândește-te la pașii tăi ca lecții. Fiecare pas ar trebui să fie suficient de mic încât îl puteți realiza în 1-2 lecții, dar nu atât de mic încât nu este suficient pentru o lecție în sine. Amintiți-vă, fiecare pas se bazează spre obiectivul dvs. Se pot simți acum mici, dar se vor acumula.
  • De exemplu, dacă învățați fotografia, un pas bun ar învăța cum să ajustați setările de pe camera dvs. Acest lucru poate fi, de obicei, învățat cu ușurință, dar este o sarcină mai mare decât să învățați doar la pornirea și oprirea blițului, care se poate face de obicei în doar câteva secunde. Apoi, puteți învăța cum să utilizați lumina în fotografie, să faceți fotografii, să luați fotografii de acțiune și să editați fotografii, de exemplu.
  • Imagine intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 12
    3. Alegeți o platformă care se potrivește stilului dvs. de învățare. Există tutoriale online, clase în persoană, cărți, articole și videoclipuri care vă pot învăța tot felul de abilități. Gândiți-vă la ce platforme de învățare vă permit să absorbiți și să aplicați informații noi.
  • Dacă sunteți un cursant vizual, de exemplu, încercați Tutoriale video în loc să citiți o carte numai de text sau să ascultați un podcast pe subiect.
  • Gândiți-vă la ceea ce este cel mai favorabil pentru noua dvs. abilitate, de asemenea. Învățând o nouă limbă care utilizează numai cărți, de exemplu, poate să nu fie cea mai bună alegere, deoarece textul singur nu vă oferă o idee bună despre pronunția și accentul de cuvinte în discursul de zi cu zi.
  • Imagine intitulată face alegeri de carieră prietenoase cu ADHD Pasul 19
    4. Găsiți un mentor care este un expert în abilitățile dvs. de a vă ghida prin acest proces. Cel mai bun instrument din călătoria dvs. pentru a construi o nouă abilitate este să găsiți un expert pentru tutorele dvs. și să vă ajutați la progresul dvs. Ajungeți la un expert în abilitățile dvs. și înființați o întâlnire față în față pentru a vorbi cu privire la posibilele oportunități de mentor.
  • În unele domenii, mentoratul este un proces formal, în timp ce în alte domenii este mai organic. Faceți unele cercetări online pentru a vedea cum alții care vă învață abilitatea dorită a găsit un mentor.
  • De exemplu, dacă doriți să învățați să utilizați Microsoft Excel, adresați-vă unui prieten sau unui membru de familie care este familiarizat cu programul pentru a vă ajuta să învățați cum să îl utilizați. Dacă doriți să învățați la Windsurf, puteți angaja un instructor cu o mulțime de experiență pentru a vă învăța cum să o faceți.
  • Imagine intitulată face alegeri de carieră prietenoasă cu ADHD Pasul 17
    5. Setați termenele limită pentru dvs. Termenele limită vă vor ajuta să vă mențineți răspunzători și vă vor ajuta să rămâneți pe drumul cel bun. Dacă ați stabilit un termen limită fără un angajament extern, asigurați-vă că investiți ceva în termenul dvs. limită pentru a vă menține în avans.
  • Dacă, de exemplu, spuneți că veți putea să conjugați 10 verbe în limba spaniolă până săptămâna viitoare, recompensați-vă când vă realizați obiectivul. De exemplu, tratați-vă la prânz sau petreceți o oră făcând ceva ce vă place fără să vă simțiți vinovați.
  • Dacă doriți să faceți un angajament extern pentru termenul dvs. limită, ați putea încerca ceva cum ar fi să vă înscrieți pentru o noapte deschisă pentru a vă ține la scopul de a învăța să jucați un cântec pe chitară.
  • Partea 3 din 3:
    Construirea abilităților
    1. Imagine intitulată Scrieți o schiță biografică Pasul 2
    1. Aflați despre fundamentele abilităților dvs. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să înțelegeți elementele de bază ale abilităților pe care doriți să le învățați. De exemplu, dacă doriți să stăpâniți Tai Chi, citiți despre istoria și dezvoltarea acestei arte marțiale. Dacă doriți să învățați să vă schimbați propriul ulei, petreceți ceva timp învățând despre funcția de ulei într-un motor și verificați o diagramă a locului dvs. specific al motorului dvs.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 14
    2. Luați cursuri și tutoriale în abilitățile dvs. Clasele, atelierele și tutorialele sunt modalități excelente de a vă ajuta să vă construiți abilitățile și rețeaua cu alții învățând aceeași abilitate. Dacă doriți instruire oficială consecventă, căutați clase la Colegiul Comunitar Local, Centrul Comunitar sau al Organizației Profesionale.
  • De asemenea, puteți verifica cu organizațiile profesionale, grupurile de hobby, întreprinderile locale și alte organizații pentru a vedea dacă oferă ateliere sau tutoriale în abilitățile dvs. Acestea sunt, de obicei, evenimente de 1-2 zile care vă ajută să vă concentrați asupra construirii unui singur aspect al abilităților dvs.
  • De exemplu, dacă învățați să gătiți, un magazin de produse alimentare locale poate avea un atelier de lucru pentru a învăța să gătească mese de machiaj sau să gătească pentru boboci de colegiu.
  • Imaginea denumită tratați Alzheimer
    3. Începeți cu primul pas și treceți mai departe pe măsură ce stăpâniți fiecare parte. Singura modalitate de a învăța este făcând, deci începeți să încercați noua dvs. abilitate. Utilizați resursele disponibile pentru dvs., indiferent dacă acesta poate citi un tutorial sau având un expert care vă plimbați prin pași. Completați fiecare pas și asigurați-vă că îl înțelegeți complet înainte de a vă deplasa.
  • De exemplu, dacă obiectivul dvs. este de a învăța să tastați, să începeți prin învățarea cheilor de origine. Odată ce ați stăpânit pe cei, treceți la cheile pe care le introduceți cu mâna dreaptă, apoi cheile pe care le introduceți cu mâna stângă.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 7
    4. Adresați-vă mentorului dvs. pentru ajutor dacă vă blocați. Învățarea unei noi abilități poate fi frustrantă, dar nu renunțați când ați lovit un blocaj. În schimb, căutați ajutor de la un expert. Mentorul dvs. poate explica ce se întâmplă greșit și vă va ajuta să corectați procesul astfel încât să continuați să faceți progrese.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 9
    5. Practicați puțin în fiecare zi. Construirea oricărei abilități noi necesită timp, deci trebuie să vă dedicați acest efort. După ce ați învățat o parte din noua dvs. abilitate, faceți timp în fiecare zi pentru a practica ceea ce ați învățat. Acest lucru ar trebui să fie separat de momentul în care luați pentru a afla o nouă parte a abilităților dvs.
  • De exemplu, dacă învățați să jucați pianul, lăsați-l deoparte o oră pe zi pentru a practica: 30 de minute pentru a revizui acordurile pe care le-ați învățat deja și încă 30 de minute pentru a afla coarde noi.
  • Timpul exact de timp va trebui să practici în fiecare zi va depinde de abilitatea dvs. de învățare, precum și de stilul dvs. personal de învățare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cel mai bun mod de a învăța este de a face. Indiferent de cât de nepregătiți vă simțiți, asigurați-vă că sunteți continuu fizic angajat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar