Cum să evitați deshidratarea

Deshidratarea este atunci când corpul tău pierde mai multe fluide decât ia. Adesea se referă la căldură, celelalte nume ale acesteia sunt "Stresul de căldură", "extenuare de la caldura," "Crampe de căldură," și "Cursa de căldură," Dar poate să apară chiar și la temperaturi scăzute. Este o problemă comună, în special în rândul copiilor mici, exerciții de oameni și oameni bolnavi. Din fericire, este, de obicei, destul de prevenită.

Pași

  1. Imagine intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 4
1. Împiedică-l prin consumul zilnic de apă! Până când vă simțiți însetat, sunteți deja deshidratat. Setea poate semnala o pierdere de apa de 1% din greutatea corporala. Lumina poate să apară cu o pierdere de apă de 2%.
  • Apa nu conține calorii și este excelentă pentru sănătatea dvs. în alte moduri. Cantitatea de apă de care aveți nevoie este dependentă de greutatea corporală. Spitalele folosesc o formulă pentru a calcula nevoile de admisie a apei, deoarece chiar și un pacient într-o comă are nevoie de apă! Pentru un adult care cântărește 150 #, 8 oz. de apă la fiecare oră timp de 8-10 ore este despre dreapta, într-un climat temperat, cu un stil de viață sedentar. Care funcționează la aproximativ 1/2 galon de apă pe zi. Într-o zi fierbinte, care poate crește cu 16-32 oz. Adăugați în exerciții intense, iar nevoile de admisie pot crește cu un alt litru sau mai mult, pe oră.
  • Pentru a afla cât de multă apă aveți nevoie într-o zi, urmați "Jumătate de regulă" și beți jumătate din greutatea corporală (deși, în uncii, nu lire sterline.) De exemplu, cineva care cântărește 140 kg are nevoie de aproximativ 70 de uncii de apă într-o zi.
  • Pierzi apa în multe moduri diferite: urină, sudoare, fecale și chiar respirație! Chiar dacă dormiți, apa este consumată de funcțiile corpului dvs.
  • Imaginea intitulată Fii bun Parent Pasul 2
    2. Rochie pentru vreme pentru a vă asigura că nu transpirați mai mult decât trebuie. Dacă este o zi fierbinte, umedă, purtați haine mai ușoare. Rochie ca locuitorii de deșert: greutate ușoară și îmbrăcăminte de culoare deschisă care acoperă pielea și respiratele reflectă și vă izolează de la soare.
  • Imaginea intitulată Scăderea apetitului Pasul 6
    3. Încărcarea apei când este necesar. Dacă veți participa la un sport sau la o activitate intensă, beți înainte de mână ("Încărcarea apei"). Apoi beți la intervale regulate (în jur de 20 de minute sau cam asa ceva) în timpul activității.
  • Imagine intitulată obține prescris Xanax Pasul 9
    4. Păstrați un ochi deschis pentru simptome. Cele mai frecvente semne de deshidratare sunt:
  • Sete
  • Buzele crăpate, sau un depozit albicioasă
  • Amețeli sau lumină de lumină, senzație de leșin
  • Uscat, lipicios gura
  • Durere de cap
  • Greață sau vărsături
  • Producând mai puțină urină sau urină mai întunecată
  • Stomacul sau cramperea piciorului
  • Nosfleții nazale non-traumante (fisuri minore în țesutul nazal) care pot fi făcute mai severe prin medicamente mai subțiri de sânge
  • Senzație de cald (temperatura corpului 99-102 ° F (37-39 ° C))
  • Imaginea intitulată Scapă de Sunstroke Pasul 9
    5. Ia pauze atunci când arătați semne de deshidratare. Dacă întâmpinați oricare dintre simptomele de mai sus, apoi odihniți o perioadă de timp într-o zonă rece și beți multă apă. Îndepărtați îmbrăcămintea care constrictează fluxul sanguin sau circulația aerului. Îndepărtați hainele de culoare închisă care absoarbe căldura. Îndepărtați îmbrăcămintea care nu respiră, cum ar fi materialele plastice sau îmbrăcăminte strânsă. Dacă vă simțiți greață sau ați vomitat deja, începeți cu sipuri de apă și continuați să sorbiți, chiar dacă vărsați din nou. Pe măsură ce începeți să tolerați apa, schimbați sipurile la gură. Pentru a înlocui electroliții pierduți, adăugați băuturi sportive diluate, non-caffientate sau un măr, portocaliu și o banană. Nu dă nimic prin gură într-o persoană inconștientă sau abia conștientă.
  • Imagine intitulată somn confortabil într-o noapte rece de noapte 3
    6. Utilizați prosoape umede sau o ceață de apă pe piele pentru a ajuta la răcire. Imersiunea apei, cum ar fi așezarea în apă, este ok atâta timp cât miezul organismului nu este răcit, cum ar fi o scurtă dip într-o piscină.
  • Amintiți-vă: nu este apa pe care o obțineți pe tine, dar apa pe care o ai în tine care contează!
  • Imaginea intitulată exercițiul după un atac de cord Pasul 14
    7. Evitați deshidratarea intenționată. Unele echipamente de exerciții și unele preparate pentru pierderea în greutate, realizează-le "Rezultate" prin deshidratare. Acestea includ benzile de burtă din cauciuc care provoacă transpirații și "Colon Cleansers" și "pierde 10 kilograme pe săptămână" formule care provoacă pierderea apei și nu prea mult. Sportivii au fost cunoscuți să le folosească pentru a face o clasă mai mică de greutate, deoarece apa cântărește 8.3 lbs per galon. Odată cântărit, apoi beau pentru a înlocui apa pierdută. Aceasta nu este o idee bună pentru majoritatea dintre noi.
  • Imaginea intitulată Scapă de un crampe de coapsă Pasul 12
    8. Realizați că crampele piciorului în timpul exercițiilor sau al exercițiilor fizice, sunt o excepție. Crampele este cauzată de acumularea de acid lactic în mușchi, cu sânge insuficient de fluid pentru ao elimina. Stați în continuare numai pe acest sânge în picioare, adăugând la problemă. Un proces de recuperare numit "Hot de mers pe jos" e cel mai bine. Pe măsură ce beți apă, mergeți, chiar dacă este dureros, iar pașii sunt minuțioși sau chiar dacă aveți nevoie de sprijinul unei alte persoane pentru a începe. Probabil că veți avea nevoie de 16-24 oz. de apă și aproximativ 5-10 minute de mers pe jos pentru a vedea rezultatele și alte 5-10 minute pentru recuperarea completă. Veți fi uimiți de rezultate! Masajul și întinderea oferă puține beneficii.
  • Imaginea intitulată vindecă o febră la domiciliu Pasul 21
    9. Combate situația dacă sunteți bolnav. Deshidratarea poate apărea adesea cu o boală de stomac. Unul pierde o mulțime de fluide prin vărsături și diaree. Deci, dacă sunteți bolnav, este posibil să nu vă simțiți ca să mâncați sau să beți nimic. Dar cel mai bun pariu este să ia mici sipuri de temperatură de cameră, lichide limpede. Bulionul de pui este o alegere excelentă și există o știință pentru ao susține. Șaisprezece uncii de apă cu lingură de zahăr și o linguriță de sare, înlocuiește și electroliții (Pedialyte este o versiune comercială). Ice Pops sunt o alegere bună, de asemenea. Pe măsură ce îl puteți tolera, o banană adaugă nevoie de potasiu.
  • Imagine intitulată Deal cu pasul de leșin 13
    10. Căutați deshidratarea legată de diabet zaharat. Diabetul este o altă boală care vă poate deshidrata. O suprapunere de zahăr (a "Diabetic coma") va crește urinarea pe măsură ce corpul dvs. încearcă să scadă glucoza în sângele dvs. Dacă urinați frecvent, consultați-vă medicul, care poate spune rapid dacă diabetul este prezent. "Diabetul adult" (Diabetul de tip 2) adesea cauzat de obezitate și obiceiuri alimentare slabe, este una dintre cele mai frecvente boli nediagnosticate, iar cu creșterea obezității pediatrice este acum văzută mai frecvent la copii. Tratamentul este adesea realizat prin pierderea în greutate și dieta și schimbări de exerciții fizice.
  • Imaginea intitulată Scapă de Sunstroke Pasul 1
    11. Tratați cursa de căldură ca o urgență. Este o schimbare severă a stării mentale sau a inconștierii sau a temperaturii corpului peste 102 ° F (39 ° C), este o urgență medicală! Sunați serviciile de urgență (Ambulanță sau suport pentru incendiu). Se răcește imediat persoana care utilizează orice metodă sunt disponibile: umbra, prosoapele umede, un mister, fanii sau o baie de apă rece (sub gât). Protejați căile respiratorii și asigurați respirația. Dacă aveți pachete de gheață, puneți-le sub gât, în Armpits și în zona îngrozitoare. Odată ce răcirea a fost atinsă, scoateți-o astfel încât temperatura de bază să rămână peste 96 ° F (36 ° C). Nu dă nimic prin gură până când persoana nu este conștientă. Chiar dacă persoana pare să se recupereze pe deplin, să le adreseze asistență medicală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Evitați îmbrăcămintea întunecată, constrictivă sau de aer. Evitați acoperirea pielii cu orice lucru care împiedică transpirația. Un pacient văzut la o stație de prim ajutor care prezintă deshidratare a dorit să prevină chapingul în timp ce rulează. El nu a folosit doar un dab de jeleu de petrol peste sfarcurile sale, iar în abrogă - și-a acoperit întregul corp cu el! El poate, de asemenea, sa înfășurat în plastic! Ei au folosit cea mai bună parte a unei sticle de lux de alcool de frecare pentru a îndepărta uleiul, astfel încât să poată transpira din nou.
  • Dacă vă place greu să beți acea cantitate de apă curată, puteți încerca să stoarceți felii de lămâie proaspătă, var sau portocale în apă și chiar bulionul de supă se numără ca un lichid hidratant. Sucurile de fructe și legume și ceaiurile pe bază de plante pot conta în aportul de lichid zilnic, dar evitați cei cu adaos de zahăr și / sau cofeină. Așa-zisul "Băuturi sportive" și "energia boosters" ar trebui examinate cu atenție: mulți conțin cofeină, zahăr sau sare. Gatorade, de exemplu, ar trebui diluat cu o sticlă de apă egală, face două.
  • Au fructe precum pepene verde, cantaloupe și roșii care adaugă la nivelul apei în corpul vostru.
  • Evitați băuturile alcoolice: bere, vin, răcitoare de vin și lichior. Acea bere rece poate gusta bun după exerciții, dar alcoolul din ea servește ca un diuretic, luând apă din tine mai repede decât o puteți înlocui.
  • Un bun indicator de a lua sau nu în suficiente fluide este urina ta. Urina dvs. ar trebui să fie suficient de clară pentru a citi cu ușurință. Puteți găsi diagrame de culori de urină pe Internet. Imprimați unul afară și postați-l.
  • Limitați cantitatea de aport de sare de zi cu zi. Acele cartofi prajiti pot arata bine. Dar ei vor deshidrata corpul mai repede. Dacă vă veți mânca ceva sărat, asigurați-vă că aveți apă la îndemână! Sau beți doar mai multă apă!
  • Avertizări

    Cea mai mare deshidratare dispare prin fluidele de băut, dar dacă vă simțiți slabi sau amețit timp de câteva ore, atunci probabil că ar trebui să vedeți un medic. Dacă începeți cu o durere de cap comună, iar hidratarea nu o vindecă, nu se simtă liberă să o tratați cu medicamente sau să solicitați asistență medicală.
  • Pierderea conștiinței sau orice modificare severă a stării mentale sau o creștere a temperaturii corpului la 103 ° F (39 ° C) este "încălțămintea," o urgență medicală. Consultați protocolul de mai sus!
  • Do nu Beți orice băutură alcoolică pentru a încerca să vă hidratezi. Nu vă ajută și vă poate face și mai deshidratat.
  • Este posibil să beți prea multă apă! O condiție numită "Hiper-hidratare" este atunci când există atât de multă fluidă în sângele care electroliți, cum ar fi sodiu și potasiu, sunt prea diluate pentru a permite funcția de inimă adecvată. E greu de făcut, dar sa întâmplat să se întâmple. Se vede uneori la sportivi, dar cel mai adesea la adulții mai în vârstă care supraestimează nevoia de apă. Hiper-hidratarea este o urgență medicală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar