Cum să se ocupe de un gât uscat

În timp ce termenul gât uscat poate părea auto-explicativ, se poate referi la o serie de tipuri de disconfort, cum ar fi o iritație sau mâncărime, care poate provoca durere, dificultăți de înghițire, gust modificat sau o senzație asemănătoare cu praful în spate a gâtului.Gâtul uscat este adesea cauzat de afecțiuni medicale, de obicei ușor și nu grav, dar poate fi, de asemenea, rezultatul factorilor de mediu, deshidratare și respirație a gurii, printre alte cauze.Prin utilizarea unei game de remedii pentru simptome comune, împreună cu abordarea condițiilor care pot usca membranele mucoase ale gâtului, gâtul uscat poate fi adesea depășit sau cel puțin îmbunătățit.

Pași

Metoda 1 din 2:
Liniștitor simptomele gâtului uscat
  1. Imagine intitulată se ocupă de un gât uscat Pasul 1
1. Ia un abur.Ca să folosim un umidificator, expunerea dvs. la un mediu aboval aduce umiditate la membranele mucusului uscat.Utilizați acest lucru ca o scuză pentru a lua un duș lung, fierbinte, abur din când în când.
  • O altă metodă de aburire este de a fierbe o oală de apă, scoateți-o din căldură, puneți un prosop peste cap și se sprijină pe vasul de aburi.Verificați pentru a vă asigura că aburul nu este prea fierbinte.
  • De asemenea, puteți cumpăra curenți destul de ieftin la ieftin pentru a plasa într-o cameră sau lângă patul dvs. Acest lucru tinde să fie mai eficient decât apa clocotită.
  • Imagine intitulată se ocupă de un gât uscat Pasul 2
    2. Gargară cu apă caldă cu apă caldă. Sare ucide germeni în gură și gât și ajută la ameliorarea uscăciunii și iritației. Gargând cu sare de câteva ori pe zi va ajuta la calmarea unui gât uscat.
  • Adăugați o linguriță de sare într-o cantitate mică de apă fierbinte. Lăsați acest lucru să se răcească puțin și apoi adăugați apă mai rece.
  • Gargle de 1-2 ori pe zi timp de 30-60 de secunde de fiecare dată.
  • Scuipa odata ce ai garnit. Nu înghiți apa sărată.
  • Unii oameni garglează, de asemenea, cu o soluție de oțet de cidru de mere (1 lingură pe ceașcă de apă).Nu va gusta minunat, dar poate funcționa pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 3
    3. Acoperi gâtul cu miere.Acest lucru are un gust mai bun decât cel puțin oțet cu apă sărată sau de cidru!
  • Împreună cu proprietățile de acoperire a texturii sale groase, miere are, de asemenea, proprietăți antiseptice.Nu e de mirare că le place.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 4
    4. Utilizați pastile pentru a construi saliva. Sucking pe pastile sau bomboane dure, precum și guma de mestecat, ajuta la stimularea producției de saliva, care poate, la rândul său, calmează un gât uscat.
  • Stick la versiunile fără zahăr - dentistul dvs. vă va mulțumi.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 5
    5. Beți ceai fierbinte.Majoritatea oamenilor găsesc că lichidele calde oferă un efect liniștitor, deci ceai de cofeină scăzută, poate cu miere și lămâie, poate dovedi o alegere bună pentru relieful de gât uscat.
  • Ceaiurile de pe bază de plante obișnuite, cum ar fi musetele de musetel, dar unii oameni jură de ceaiuri făcute din ingrediente cum ar fi menta, ghimbir, cuișoare, rădăcină de marshmallow, Echinacea și Elm alunecos.
  • Luați în considerare adăugarea unor miere sau scorțișoară la ceaiul dvs., de asemenea. Ambele se credeau că au mari puteri de vindecare.
  • Licorice rădăcină poate ajuta, de asemenea, să calmeze durerea și să trateze infecțiile în gât în ​​mod natural.
  • Metoda 2 din 2:
    Abordarea condițiilor care pot provoca gâtul uscat
    1. Imagine intitulată Deal cu o gamă uscată Pasul 6
    1. Stai hidratat.Un gât uscat poate indica faptul că aportul de lichid este insuficient. Consumul de fluide suficiente, în special apă veche, poate elimina apoi gâtul uscat. SIP apă sau orice alte fluide în mod regulat pe tot parcursul zilei.
    • Limitați aportul de băuturi cofeină și alcoolice, din același motiv un antrenor atletic ar recomanda. Aceste substanțe au un efect de deshidratare, deci indiferent de ce vă spun reclamele, acestea nu sunt băuturile de a prinde pentru a vă stinge setea.
    • Unele medicamente pot avea și efecte de deshidratare, deci luați în considerare consultarea medicului sau a farmacistului cu privire la medicamentele și simptomele gâtului uscat.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 7
    2. Evitați fumul de tutun și poluanții.Fumatul este o alegere proastă pentru aproximativ un milion de alte motive deja, dar - și alte iritanți din gât, cum ar fi praful și poluarea aerului - poate provoca gâtul uscat.Dacă suferiți de gât uscat (și chiar dacă nu, pentru asta), limitați expunerea la poluanții iritanți în gât.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 8
    3. Adresați-vă posibilă respirație gura. Respirația printr-o gură deschisă nu numai că expune spatele gâtului la aerul exterior al uscată, înseamnă, de asemenea, că aerul de intrare ocolește mediul umed tipic din interiorul nasului.Acesta este un motiv pentru care gâtul uscat poate apărea atunci când vă luptați cu un nas înfundat.
  • Dacă observați gâtul uscat, mai ales după trezire, poate fi rezultatul respirației gurii în timpul somnului - un semn potențial al problemelor adenoidului sinusal.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 9
    4. Adresa posibilei reflux de acid sau boală de reflux gastroesofagian (GERD).Blocul de ilustare a acidului stomac în esofag poate provoca diferite tipuri de iritație în gât, inclusiv un sentiment de uscăciune.Din nou, dacă gâtul dvs. uscat se întâmplă mai ales pe măsură ce vă treziți dimineața, aceasta poate fi cauza.
  • Dacă suferiți de reflux în timpul nopții, ați putea încerca să vă limitați aportul de alimente de acid seara, propriind capul în sus cu perne, susține picioarele laterale ale patului dvs. cu blocuri de lemn sau consultați farmacistul sau Doctor cu privire la utilizarea medicamentelor supra-the-the-counter sau prescripție medicală.
  • Imagine intitulată Deal cu un gât uscat Pasul 10
    5. Să se ocupe de aer uscat prin utilizarea unui umidificator.Aerul rece păstrează mai puțină umiditate, astfel încât în ​​timpul lunilor de iarnă, în special, cu efectul de uscare suplimentar al încălzitoarelor la domiciliu, aerul dvs. interior poate deveni extrem de uscat. Acest lucru poate duce la un gât uscat. Ceață rece de la umidificator poate calma un gât uscat prin adăugarea de umiditate la membranele mucusului.
  • Acest lucru poate fi, de asemenea, scuza dvs. de a lua o vacanță lungă de iarnă la un climat cald, tropical!
  • Imagine intitulată se ocupă de un gât uscat Pasul 11
    6. Exclude condiții mai grave.Când este cauzată de o afecțiune medicală, gâtul uscat este, de obicei, rezultatul unei stări enervante, dar, în general, severe, cum ar fi alergii sau frigul comun.Acestea fiind spuse, atunci când o condiție mai gravă este prezentă, gâtul uscat și / sau dureroasă poate fi un indicator timpuriu.
  • Gâtul uscat poate fi un indicator al condițiilor medicale grave de bază. Dacă aveți și în gât repetate în gât, luați în considerare vederea unui doctor de urechi, nas și gât. Ele vă pot evalua pentru a exclude aceste probleme.
  • Dacă aveți febră și dureri de corp cu gâtul uscat, consultați medicul pentru a determina dacă aveți o infecție care ar putea fi de îngrijorare.
  • Avertizări

    Gâtul uscat este cel mai adesea o supărare și nu o preocupare gravă de sănătate, dar dacă este persistentă sau însoțită de alte simptome asemănătoare febrei, dureri de corp, oboseală, patch-uri albe pe limbă sau amigdale sau tuse de sânge sau care arată ca cafeaua Motivele, contactați medicul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar