Cum să luminezi pielea în mod natural

Când pielea dvs. este uscată sau îngrijită necorespunzător, poate începe să arate plictisitoare și lipsă. Din fericire, vă puteți lumina pielea în mod natural folosind o serie de metode ușoare. Prin încorporarea practicilor de bază de îngrijire a pielii în rutina zilnică, amestecând unele tratamente faciale de casă și făcând mici schimbări în dieta dvs., veți fi pe drumul spre un ten strălucitor natural.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unei rutine obișnuite de îngrijire a pielii
  1. Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 1
1
Spala-te pe fata dimineața și înainte de culcare pentru a elimina poluanții. Spălarea feței este primul și cel mai important pas în orice rutină de îngrijire a pielii. Prin spălarea pielii de două ori pe zi cu un simplu de curățare, eliminați uleiul, poluanții, murdăria și machiajul care pot bloca porii, provoca acnee și face pielea să apară mai puțin decât proaspătă.
  • Cleanserul dvs. facial ar trebui să vă spălați pielea fără a îndepărta uleiurile sănătoase care vă dau fața strălucirii sale naturale. Dacă aveți piele uleioasă sau prin acnee, ar trebui să optați pentru lichide spumante. Dacă vă luptați cu pielea uscată, selectați o cremă sau loțiune de curățare. Spălarea feței pe bază de ulei este excelentă pentru pielea sensibilă și balsamurile de topire pot ajuta la o piele mai matură.
  • Imagine intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 2
    2. Uimurizați-vă pielea de două ori pe zi pentru a preveni pielea uscată și plictisitoare. Când pielea este uscată, poate apărea Duller și mai întunecată. Utilizați un hidratant hidratant în dimineața și înainte de culcare pentru a restabili luminozitatea și strălucirea naturală a pielii.
  • Dacă aveți pielea strălucitoare, căutați un hidratant fără ulei cu ingrediente cum ar fi acidul hialuronic pentru a oferi umiditate fără greutate și chiar o strălucire în luminozitate.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 3
    3. Exfoliați-vă pielea de 1-2 ori pe săptămână pentru a elimina celulele moarte. De-a lungul vieții de zi cu zi, reziduurile și celulele moarte se pot acumula pe suprafața pielii. Acest lucru poate duce la o textură neuniformă care poate provoca pielea dvs. să apară plictisitoare. Pentru a obține o piele mai ușoară și mai strălucitoare, Exfoliați-vă fața O dată sau de două ori pe săptămână, folosind o perie, un burete sau o exfoliant chimic, cum ar fi alfa sau bet hidroxi acid (găsit în mai multe spălări de față cumpărate de magazin).
  • Dacă utilizați un exfoliator sau un exfoliator chimic, frecați produsul pe pielea dvs. ușor de mișcări mici, circulare timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi clătiți-vă folosind călduță, mai degrabă decât fierbinte, apă. Dacă utilizați o perie sau un burete, utilizați curse scurte, luminoase.
  • Puteți face propriul dvs. exfoliant folosind două părți zahăr sau sare amestecate cu un ulei de o parte de orice fel. Deoarece se dizolvă mai ușor, zahărul este mai puțin abraziv decât sarea, făcându-l o opțiune mai bună pentru o piele mai sensibilă.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind măști și tratamente față de față
    1. Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 4
    1. Hrăniți pielea cu a Iaurt și mască de miere. Se amestecă 2 linguri (30 ml) iaurt simplu cu 1 lingură (15 ml) miere împreună într-un castron mic și aplicați-l pe față într-un strat subțire. Lăsați masca să se usuce timp de 10-15 minute înainte de a clăti amestecul cu apă caldă. Repetați de câteva ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.
    • Atât iaurtul cât și mierea sunt luminoase naturale ale pielii, precum și hidratante, făcându-le mari ingrediente naturale pentru o mască de față inductoare.
    • Simțiți-vă liber să utilizați orice tip de iaurt pentru masca de față: dacă iaurtul provine din laptele de capre, oi sau vaci, acesta va fi în continuare ambalat cu vitamine b strălucitoare, precum și cu vitamina D și întărirea pielii colagen-stimularea vitaminei A.
    • Nu doriți să faceți propriul dvs. tratament de iaurt? Puteți achiziționa măști de fata de iaurt online sau la magazinul de frumusețe locale.
  • Imagine intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 5
    2. Mash up un papaya pentru un tratament facial de iluminat și exfoliat. Papaya conține enzime de papain, care sunt luptători de acnee naturali, exfoliatori și ușoare ale pielii. Profitați de acest strălucitor natural, distrugând o papaya într-o pastă fină și netedă. Aplicați-l pe față și lăsați-l să stea aproximativ 20 de minute înainte de a spăla masca cu apă caldă. Repetați zilnic timp de câteva săptămâni până când începeți să vedeți rezultatele.
  • Dacă papaya papaya este prea groasă sau aglomerată, încercați să o amestecați cu un ulei de măsline sau ulei de migdale pentru a îmbunătăți coerența.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 6
    3. Plasați felii de castravete sub ochi pentru a lumina cercurile întunecate. Mulți oameni se luptă cu cercurile întunecate sub ochii lor - mai ales după un somn de noapte sărac. Pentru a lumina în mod natural această zonă de probleme, puneți felii de castravete proaspete direct pe piele sub ochi. Castravetul va ajuta la legarea colagenului pentru a asigura o piele fermă, oferind, de asemenea, un efect anti-inflamator. Lăsați felii timp de 10-15 minute și ar trebui să vedeți rezultatele imediat.
  • Pentru un efect suplimentar de răcire și umflături, plasați felii de castravete într-un frigider timp de câteva minute înainte de a utiliza pe piele.
  • Imagine intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 7
    4. Încercați un tratament turist pentru a lumina petele întunecate. Turmericul este un exfoliator natural care sa dovedit a reduce aspectul hiperpigmentării, precum și liniile fine și ridurile. Puteți crea un tratament natural la fața locului prin amestecarea de turmeric cu o cantitate mică de apă sau hidratant până când formează o pastă. Aplicați la amestec la orice pete întunecate și lăsați-l pe piele timp de 30 de minute înainte de clătirea cu apă caldă. Repetați zilnic și ar trebui să vedeți rezultate în câteva săptămâni.
  • În funcție de tenul dvs., turmericul vă poate pata pielea o culoare gălbuie. Înainte de ao aplica pe față, încercați să testați tratamentul într-o zonă ascunsă pentru a vedea cum reacționează cu pielea.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând modificări dietetice
    1. Imagine intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 8
    1. Păstrați pielea hidratată de băut multă apă. Celulele pielii sunt alcătuite din cea mai mare parte apă, deci dacă sunteți deshidratat, pielea va arăta probabil uscată, plictisitoare sau chiar ușor gri. Pentru o modalitate ușoară de a crește luminozitatea pielii, scopul de a bea 6-8 cesti de apă pe zi.
    • Orice sursă de H2O va ajuta la hrănirea pielii, nu doar apă curată. Dacă vă luptați să beți 8 cani recomandate pe zi, încercați să încorporați mai multe fructe, legume sau ceaiuri (toate acestea conțin apă) în dieta dvs.
    • Încercați să evitați fumatul sau consumul excesiv de alcool, așa cum ambele pot deshidrata în continuare pielea.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 9
    2. Mănâncă alimente bogate în beta-caroten pentru a stimula producția de celule noi. Corpul dvs. poate converti beta-carotenul (un pigment de plante care dă anumite legume culoarea lor) în vitamina A, care reglează producția celulară și încurajează producția de celule proaspete, noi ale pielii. Este, de asemenea, un antioxidant și poate ajuta la repararea daunelor soarele la pielea ta. Beta-carotenul poate fi găsit în mod natural în anumite fructe și legume, inclusiv morcovi, papayas, mangouri și verdeață cu frunze întunecate. Scopul pentru trei porții de 1 cană în fiecare zi.
  • Nu un fan al acestor alimente? De asemenea, puteți lua un supliment beta-caroten. Doar asigurați-vă că ați verificat cu medicul dumneavoastră despre dozajul și utilizarea corespunzătoare.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 10
    3. Consumați mai mulți antioxidanți pentru a combate inflamația și daunele radicale libere. Radicalii liberi găsiți în razele UVA și UVB de la soare, precum și radiațiile infraroșii, poluanții și alți stresori - vă pot deteriora celulele pielii, lăsându-vă luminozitatea naturală. Antioxidanții care apar în mod natural pot ajuta la combaterea acestor daune și pot reduce inflamația în piele.
  • Puteți găsi antioxidanți strălucind de piele în ceai verde, roșii, migdale, fructe de padure, ciocolată neagră, rodii și legume verzi, cum ar fi Kale sau Broccoli.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 11
    4. Creșteți aportul de zinc și fier pentru a promova producția de celule noi. Zincul contribuie la producția celulară și cifra de afaceri naturală a celulelor, ajutând la reducerea plictisitoare cauzată de pielea mortală. Fierul va ajuta la creșterea strălucirii pielii prin fortificarea celulelor roșii din sânge. Scopul pentru 1 servirea cerealelor fortificate, carne slabă (cum ar fi carnea de porc și păsările de curte) sau stridiile pe zi pentru a ajunge la un nivel optim de zinc și fier.
  • Dacă nu consumați carne sau crustacee, discutați cu medicul dumneavoastră despre Suplimentele de la Suplimentele de Zinc ar putea fi o alegere bună pentru dvs.
  • Imaginea intitulată luminează pielea în mod natural Pasul 12
    5. Scopul zilnic de 65-90 miligrame de vitamina C pentru a îmbunătăți vindecarea pielii. Vitamina C este un element de putere pentru tenul dvs., promovând pielea radiantă și ajutând la vindecarea în mod corespunzător. Cu toate acestea, deoarece corpul dvs. nu produce sau stochează vitamina C, va trebui să o obțineți din dieta sau suplimentele dvs. Majoritatea adulților ar trebui să urmărească consumul de 65 până la 90 de miligrame de vitamina C pe zi pentru pielea strălucitoare și strălucitoare (și un sistem imunitar sănătos).
  • Vitamina C poate fi găsită în căpșuni, fructe citrice, ardei roșii și broccoli. Două porții cu 1 cană trebuie să furnizeze doza zilnică recomandată de vitamina C.
  • Dacă simțiți că nu obțineți suficientă vitamina C în dieta dvs., există o mulțime de suplimente care vă pot oferi extra. Doar încercați să nu consumați mai mult de 2.000 mg pe zi.
  • sfaturi

    De asemenea, puteți obține pielea mai strălucitoare, utilizând machiajul, cum ar fi o fundație de dewy sau un luminator Shimmer.

    Avertizări

    Înainte de a aplica noi produse sau tratamente de casă pe întreaga față, încercați să le testați pe un mic patch de piele pentru a se asigura că nu provoacă o reacție negativă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar