Cum de a face față urticariei la rece

Urticaria rece este o reacție alergică a pielii la temperaturile reci. Poate fi declanșată de expunerea la vreme rece, apă rece, gheață și chiar alimente și băuturi reci. Simptomele urticariei reci includ o erupție temporară roșiatică, mâncărime, umflarea mâinilor, umflate, gura umflată / gâtul și, în cazuri severe, anafilaxie - o reacție alergică care pune viața la nivel înalt. Formele severe de urticarie reci pot fi fatale. Cauza urticariei reci este necunoscută, iar severitatea sa variază foarte mult de la persoană la persoană. Condiția poate fi gestionată de obicei acasă prin evitarea temperaturilor la rece, inclusiv alimentele și băuturile reci, deși uneori tratamentul medical este necesar.

Pași

Partea 1 din 2:
Care se ocupă de urticaria rece acasă
  1. Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 1
1. Evitați condițiile meteorologice reci. Dacă ați observat că pielea dvs. dezvoltă o erupție cutanată când este rece, atunci cea mai bună precauție nu este să vă expuneți la condițiile meteorologice reci. Aceasta poate fi o provocare în climatul nordic, dar asigurându-vă că sunteți întotdeauna îmbrăcați călduros în timpul lunilor de iarnă poate ajuta la o mare afacere. Stratificați hainele și încercați să purtați fibre naturale respirabile, cum ar fi bumbacul și lâna. Purtați întotdeauna mănuși și nu uitați să vă acoperiți gâtul și fața cu o eșarfă.
  • Simptomele de urticarie rece încep în mod obișnuit după ce pielea este expusă la o scădere bruscă a temperaturii aerului - majoritatea reacțiilor sunt declanșate de temperaturi mai mici de 39 ° F.
  • Condițiile umede (umede) și vânt par să crească riscul și severitatea urticariei reci.
  • Toată lumea cu urticarie rece are praguri diferite de temperatură, astfel încât unele pot fi declanșate de temperaturi mai calde decât 39 ° F.
  • Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 2
    2. Nu înoți în apă rece. Înotul în apă rece este cea mai frecventă cauză sau declanșare a urticariei reci, în special în timpul condițiilor de vânt. De obicei cele mai grave reacții urticariene apar cu înotul în apă rece, deoarece atât de multă piele este expusă la frig. O astfel de reacție corporală poate duce la o eliberare masivă de histamină din celulele pielii, ceea ce duce la hipotensiune subită (scăderea tensiunii arteriale), amețeli, pierderea conștiinței și chiar înecând în timp ce în apă. Dacă aveți această condiție, evitați înotul în corpurile naturale de apă sau piscine neinalizate.
  • Ca îndrumare generală, dacă apa vă oferă lovituri de gâscă sau vă determină să forați, atunci nu vă scufundați în el dacă aveți (sau credeți că aveți) Urticaria rece.
  • Aceleași informații sunt valabile pentru scăldat la domiciliu. Evitați dusurile și băile răceală sau chiar călduță. Lăsați dușul să alerge câteva minute și să se asigure că este suficient de cald înainte de a sări în.
  • Simptomele urticariei reci apar de obicei între 5-30 de minute după expunerea la rece și pot dura până la 48 de ore.
  • Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 3
    3. Fii precaut cu băuturi reci și alimente. O altă activitate care poate declanșa urticarie rece, ține și / sau bea băuturi reci. Ținând o băutură rece (în special una care conține gheață) poate declanșa o erupție cutanată și umflarea în mână, în timp ce consumul de lichid rece poate provoca simptome similare cu buzele, limba, gâtul și esofagul. Acest lucru poate fi periculos deoarece poate face dificilă respirația și sufoca mai probabil. Ca o reacție alergică, urticaria rece determină aceleași simptome ca alergiile alimentare severe.
  • Evitați băuturile Iced, Slushy și amestecat și nu oferiți-le să le țineți pentru prietenii sau familia dvs. dacă nu purtați mănuși.
  • Încercați să evitați alimentele cu gheață rece, cum ar fi înghețată și shake-urile de proteine ​​realizate cu gheață.
  • Fii foarte precaut de a lua băuturi (sau mâncare) de la frigider / congelator cu mâinile goale. Utilizați un prosop sau o cârpă înainte de a apuca orice elemente reci.
  • În cele mai multe cazuri, nu este de fapt răceala care cauzează în mod direct reacția pielii - este faza de reabrimare a pielii care pare să declanșeze ițelul și arderea erupției.
  • Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 4
    4. Luați antihistaminice (OTC). Mecanismul principal care cauzează reacții alergice, cum ar fi urticaria rece, este eliberarea de histamine din celulele catarg situate în piele, țesut conjunctiv și garniturile gurii / gâtului. Histamina declanșează dilatarea (relaxarea) vaselor de sânge, care, în termen care duce la inflamație și la reducerea tensiunii arteriale. Antihistaminele sunt medicamente care blochează eliberarea producătoare de simptome de histamină.
  • Medicamentele antihistaminice OTC care nu provoacă somnolență includ Loratadine (Averver, Claritin), Cetirizină (Zyrtec) și Levocetirizine (Xyzal).
  • Pentru majoritatea persoanelor cu urticarie reci, antihistamininele OTC nu sunt suficient de puternice pentru a face mult un impact, fie preventiv, fie ca un tratament.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea tratamentului medical pentru urticarie rece
    1. Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 5
    1. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră. Dacă observați că pielea care reacționează la temperaturi reci sau apă, faceți o întâlnire cu medicul de familie sau obțineți o trimitere la un specialist al pielii (dermatolog). Urticaria rece este diagnosticată prin plasarea unui cub de gheață pe piele timp de aproximativ 5 minute. Dacă aveți starea rară, o lovitură roșie ridicată, roșie (stup) se va forma pe piele la câteva minute după scoaterea cubului de gheață.
    • Acest proces sugerează că expunerea la frig este necesară, însă formarea stupului are loc efectiv, deoarece temperatura pielii se ridică după îndepărtarea gheții.
    • Cei care nu au urticarie rece experimentează, de obicei, roșeață pe pielea lor în timpul perioadei de expunere de 5 minute, dar dispare în curând după ce a luat gheața și nu se dezvoltă în stupi.
    • Uneori urticaria rece este cauzată de o afecțiune care influențează sistemul imunitar, cum ar fi pneumonia, hepatita sau cancerul.
  • Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 6
    2. Întrebați despre antihistaminice de prescripție medicală. Deși nu există nici un remediu pentru urticarie reci, medicamente precum antihistaminicele non-somnice de prescripție medicală pot ajuta cu siguranță. În special, noile blocante ale receptorilor H1 pot fi foarte eficiente. Cercetările indică faptul că antihistaminicurile de blocare a receptorului de mega-dozare (până la 4x doza standard) este mult mai eficientă în reducerea simptomelor în urticaria reci decât tratamentul cu doze standard. Discutați cu medicul dumneavoastră despre doza cea mai potrivită pentru dvs.
  • Antihistaminice de prescripție utilizate pentru tratamentul urticariei la rece includ ciproheptadină (periactină), fexofenadină (allegra), desloratadină (clarinex) și ketotifen (zaditor).
  • Cyprohepadina afectează, de asemenea, impulsurile nervoase care pot duce la simptome de urticarie rece.
  • Omalizumab (Xolair) este un antihistaminic puternic folosit în mod normal pentru a trata astmul, dar pare eficient pentru urticaria rece, de asemenea.
  • Imagine intitulată Deal cu urticarie rece Pasul 7
    3. Luați în considerare alte medicamente. Antihistaminice de prescripție sunt medicamentele primare utilizate pentru tratarea urticariei reci, dar uneori sunt utilizate alte tipuri de medicamente "Off-etichetă" pentru condiția. De exemplu, Doxepin (Silenor) este utilizat în mod normal pentru a trata anxietatea și depresia, dar poate fi de asemenea utilă în reducerea simptomelor de urticarie reci. Alte medicamente care pot fi utile pentru tratarea urticariei reci includ epinefrina și cetirizina, care are efecte asemănătoare antihistaminice.
  • DOXEPIN este un antidepresiv triciclic care poate bloca, de asemenea, în mod eficient eliberarea de histamină din celulele mastocite.
  • Epinefrina, numită și adrenalină, este de obicei utilizată pentru a trata sau combate anafilaxia, stopul cardiac și astmul sever. Este administrat intravenos sau prin injectare.
  • Corticosteroizii orali și antibioticele pot fi, de asemenea, utilizate ca parte a tratamentului.
  • Adresați-vă medicului despre epinefrină "pens" sau auto-injectori (Epipen, AUVI-Q), care pot fi păstrate în apropiere în cazul unor simptome severe de urticarie rece.
  • sfaturi

    Urticaria rece apare cel mai frecvent la adulții mai tineri (18 până la 25 de ani) și adesea se îndepărtează (dispare complet) în câțiva ani de primul episod.
  • Stocurile de mâncărime tipice urticariei pot fi, de asemenea, însoțite de febră ușoară, cefalee, oboseală și durere articulară în timpul episoadelor severe.
  • Nu înotați niciodată singur dacă aveți urticarie rece. Înainte de a înota cu ceilalți, luați în considerare luarea unui antihistaminic OTC pentru a reduce riscul unei reacții.
  • Urticaria rece afectează ambele sexe în mod egal.
  • Urticaria rece reprezintă între 1-3% din toate cazurile urticariene.
  • Evitați modificările bruște ale temperaturii. Utilizați terapia de desensibilizare prin expunerea lentă și treptată a pielii în condiții reci.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar