Cum să obțineți o persoană vârstnică să se scalde sau să facă duș

Când vă confruntați cu o persoană în vârstă care este reticentă să facă o baie sau un duș, poate fi dificil să știți de unde să începeți cu încercarea de a-și schimba rutina.Dar dacă abordați cu atenție situația, ar trebui să puteți încuraja persoana să încerce să se îmbăieze mai mult - în principal în interesul unei sănătăți mai bune, dar și pentru plăcerea acesteia. Începeți prin învățarea posibilelor motive în spatele obiceiurilor insuficiente ale persoanei. Apoi faceți sugestii pentru o schimbare în rutină, oferind pentru a ajuta sau a găsi asistență atunci când spălați. În cele din urmă, inspectați baie pentru a asigura cea mai ușoară, cea mai sigură și cea mai confortabilă experiență de scăldat pentru persoana.

Pași

Metoda 1 din 3:
Discutarea preocupărilor de igienă și siguranță
  1. Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a etapei de duș 17
1. Fiți conștienți de faptul că igiena slabă nu este întotdeauna o alegere. Pe măsură ce vârsta oamenilor, scăldatul poate deveni dificil. Acest lucru se poate datora unei teamă de a cădea, dificultăți în a intra sau ieși din cadă sau duș, dificultăți de spălare sau chiar rezultatul unei tulburări cognitive, cum ar fi Alzheimer sau demență. Pe măsură ce începeți să vă apropiați de un membru al familiei în vârstă sau un prieten despre igiena lor, păstrați toate aceste lucruri în minte și intenționați să fie cât mai respectuos și mai tact posibil.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 1
    2. Obțineți o idee despre obiceiurile generale de îngrijire a persoanei. Abordarea situației indirecte va evita punerea prea multă presiune asupra celui iubit sau a clientului. Este important să le facem să se simtă confortabil înainte de a sugera o schimbare în rutină, care pentru mulți vârstnici poate fi supărător și dificil.
  • De exemplu, puteți începe să întrebați dacă au suficiente consumabile de îngrijire și dacă răspund da, Întrebați: "Ei bine, este suficient săpun pentru dușurile și băile dvs. în această săptămână? Câți ați spune că luați în medie?", Sau dacă răspund Nu, "Doar pentru a obține o idee când am cumpărături, câte băi sau dușuri pe săptămână ar trebui să vă reamintim?"
  • Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 2
    3. Sugerează o schimbare a rutinei. Dacă aflați că sunt scăzând mai puțin de două ori pe săptămână, schimbați tonul de voce din cauza curiosului în cauză.Abordați problema dintr-un punct medical, mai degrabă decât un punct de vedere personal, subliniind importanța igienei la sănătatea generală.
  • Explicați că medicii recomandă îmbăierea cel puțin de două ori pe săptămână pentru a preveni infecția. Încercați ceva de genul: "Știți că am auzit despre știri / de la medicul meu că nu numai că toți ar scădea în fiecare săptămână, ar trebui să se scalde cel puțin de două ori pe săptămână pentru o sănătate mai bună. Cred că ar trebui să încercăm o încercare."
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 3
    4. Evitați să menționați probleme cu mirosul. Aducerea mirosului corpului ar putea dezamăgi sau a mânia, făcându-le mai greu să le convingă să-și schimbe rutina. Și din moment ce seniorii pot avea un sentiment scăzut de miros, s-ar putea să nu fie conștienți de faptul că există o problemă de miros. Arătând acest lucru pentru ei ar putea provoca anxietate dacă nu pot detecta mirosul și ar putea să se întrebe despre asta.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 4
    5. Cereți persoanei despre preocupările și nevoile legate de scăldat. În funcție de starea lor fizică, scăldatul sau dușul poate fi o sursă de anxietate de anxietate, intrarea și ieșirea din cadă, spălare, uscare și îmbrăcăminte ar putea necesita mai multă energie decât au. S-ar putea să se teamă de căderea în cadă, au avut o experiență rea cu scaldarea sau apa rece rece sau pierderea cu ușurință a timpului. Luați notă de acestea pentru examinare atunci când aranjați ajutor pentru spălarea și îmbunătățirea siguranței băii.
  • Pentru a încerca să înțelegeți ce anxietate pot avea, să pună întrebări precum ", ați fost răniți în timp ce utilizați cada, prin cădere sau de temperatura apei?"Sau" Te simți obosit după spălare?"Dacă oboseala sau teama de a cădea par a fi chestiuni, considerați că vă îmbătrânește persoana singură, fie angajați un îngrijitor.
  • Metoda 2 din 3:
    Programarea unui timp de scăldat
    1. Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 5
    1. Dați-le un stimulent pentru spălare. Dacă cei dragi nu a spălat frecvent suficient, probabil că nu simt nevoia de a nu iesi sau nu văd oamenii în mod regulat. Le puteți da un stimulent suplimentar pentru a se scălda prin încurajarea lor să facă planuri. Mergeți dincolo de a sugera pur și simplu lucruri de făcut și marchează planuri specifice cu ei pe un calendar.
    • Excursii și activități care sunt ușor de aranjat includ prânzul cu prietenii sau familia, mergând la filme sau o performanță muzicală sau o excursie la parc.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 6
    2. Oferta de a le ajuta să se spală. Chiar dacă preferă să se spele, este cel mai sigur pentru a vă supraveghea cel mai iubit pentru cel puțin primele două sesiuni de spălare. Stresul pe care doriți să fiți acolo pentru a stabili lucrurile și pentru a vă asigura siguranța, cu posibilitatea de a le lăsa să se spele pe cont propriu după ce se simt sigur că se simt în siguranță.
  • Dacă vă ajutați persoana să se îmbarce, încercați să utilizați întrebări tactice pentru a le ajuta cu procesul de scăldat. De exemplu, ați putea întreba lucruri cum ar fi, ce fel de săpun preferați? Aveți nevoie de un prosop? Este suficient de caldă?
  • De asemenea, puteți face sugestii tactice în timpul procesului de scăldat, cum ar fi: "Iată săpunul pentru spălarea corpului."Sau," vă voi preda șamponul, astfel încât să vă puteți spăla părul."
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 7
    3. Cereți întrebări sugestive pentru a aranja un timp de spălare. În loc să întrebe dacă doresc sau nu să se scalde, să-ți prezinte întrebările într-un mod care să-și asume că vor. Evita da sau Nu întrebări, cum ar fi "Doriți să vă scăldați sau nu?"--În plus față de a ieși ca testy, acest lucru omite ipoteza că ar trebui să se facă mai multă scădere.
  • De exemplu, puteți întreba "când ar trebui să mă întorc pentru a vă ajuta cu baia?"Sau" Ce timp al zilei se potrivește cel mai bine pentru duș?"
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 8
    4. Aranja pentru ajutor cu spălarea. În funcție de relația dvs. cu persoana, ei se pot simți ciudați cu privire la ajutorul dvs. cu o astfel de rutină privată. Dacă persoana trăiește cu un soț sau un partener, sugerează mai întâi ca soțul sau partenerul să-i ajute să se scalde. Dacă perechea pare deschisă acest lucru, începeți prin discutarea și stabilirea unei rutine cu ambele. Marcați zilele de spălare (cel puțin două pe săptămână) în calendar.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scăpa sau a dușului 9
    5. Programați un îngrijitor. Dacă persoana nu se poate scălda singur și este incomod cu un membru al familiei, ajutați-vă, angajarea unui îngrijitor pentru vizite la domiciliu este cea mai bună opțiune. Aceste servicii sunt disponibile pe scară largă în majoritatea comunităților. Căutați directorul sau Internetul pentru "Furnizor de sănătate la domiciliu" sau "Acasă Sănătate."Programați o sesiune de baie timp de cel puțin două ori pe săptămână, marcând-o pe un calendar care este ușor vizibil (atașat la frigider, atârnând pe un perete în bucătărie).
  • Ideea unei persoane nefamiliare care îi ajută să se spală ar putea fi îngrijorătoare. Asigurați-le că îngrijitorul este un profesionist și este special instruit pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de ei înșiși.
  • Indiferent de cine ajută la spălare, reamintesc celui iubit că scăldatul poate fi o experiență plăcută, răcoritoare și este importantă pentru a rămâne sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dus la pasul 10
    6. Setați un program regulat de spălare. Fie că sunteți voi, un soț / soție sau un îngrijitor care va ajuta, punerea timpului de spălare în calendar va ajuta pe cei dragi să-și îmbunătățească memoria și să aibă un sens mai bun al activităților săptămânii. Când vă aflați sau îngrijitorul ajunge, este "Timp de baie", un eveniment așa cum era de așteptat și de rutină ca și dintime sau de culcare.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 11
    7. Verificați pentru a vă asigura că spălarea are loc conform planului. Dacă nu sunteți cel care ajută la spălare, întrebați soțul / soția sau partenerul dacă programul este urmat sau sunați la agenția de la domiciliu pentru a vă asigura că tratamentul funcționează fără probleme.
  • Dacă persoana se spală, o modalitate ușoară de a vă asigura că utilizați în mod regulat Baia este verificarea dimensiunii barei de săpun și a nivelelor de spălare a corpului / șamponului pentru a vedea dacă au fost utilizate.
  • Din moment ce ați finalizat deja sarcina dificilă de a le cere cu privire la igienă, ar trebui să fie mai ușor în acest moment să se întrebe ocazional dacă au fost păstrate la noul program de scăldat pe care l-ați convenit.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dusului pasul 12
    8. Consultați un medic dacă respectați rezistență. Este posibil ca cel iubit să se refuze să se scalde, în ciuda încercărilor repetate din partea dvs. de a explica beneficiile și de a oferi ajutor. În acest caz, consultați un medic de familie și întrebați despre medicamente care sunt concepute pentru a ușura rezistența la îngrijire.
  • Metoda 3 din 3:
    Asigurarea siguranței în baie
    1. Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a etapa de duș 13
    1. Instalați barele de apucare după cum este necesar. Acestea pot fi foarte liniștitoare și utile pentru o persoană care a căzut deja sau este frică de căderea în cadă. Acestea ar trebui să fie disponibile la un magazin de farmacie sau de alimentare cu baie.
  • Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a etapei de duș 14
    2. Instalați un scaun de bancă / duș dacă persoana nu poate sta în cadă. Acestea sunt deosebit de utile dacă au existat deja o cădere sau dacă există o reținere cu privire la căderea din cauza fragilității sau a oboselii. Farmacii sau magazine de alimentare cu baie sunt din nou cele mai bune locuri pentru a face cumpărături.
  • Imaginea intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dusului pasul 15
    3. Adăugați o mată anti-alunecare sau aplicați bandă anti-alunecare la baza cada. Multe cadă pot avea deja această bandă texturată cu șmirghel în partea de jos a cada, dar ar putea ajuta la adăugarea mai mult în zona de mijloc în care cea mai mare parte a poziției se face atunci când se doare dușul. Maturile anti-alunecare (pentru uscare) sunt disponibile pentru podea chiar în afara cada.
  • Imagine intitulată Obțineți o persoană vârstnică pentru a scălda sau a dușului 16
    4. Instalați un cap de duș handheld. Acest lucru va oferi persoanei mai mult control în timpul spălării. Este, de asemenea, mult mai sigur, deoarece previne caderile de 1) eliminarea nevoii de manevrare sub capul de duș pentru a spăla zonele greu accesibile și 2), permițându-le să stea într-un scaun de duș în timpul spălării.
  • Imaginea intitulată Dați un catelus nou-născut o baie de baie 4
    5. Asigurați funcționarea corectă a sistemului de apă. Testați temperatura apei cu mâna. Fie ca atât apa caldă cât și cea rece să alerge pentru câteva minute fiecare să verifice fluctuațiile majore ale temperaturii. Dacă temperatura se schimbă frecvent de la cald la rece, contactați proprietarul sau închiriați un instalator pentru a rezolva problema.
  • Dacă persoana trăiește într-un apartament, este mai bine să faci testul în dimineața devreme când alți rezidenți vor fi dușuri, iar fluctuațiile ar fi cele mai frecvente.
  • Verificați ecartamentul de temperatură al încălzitorului de apă și asigurați-vă că este setat la 120 de grade. Acest lucru ar trebui să ajute la prevenirea temperaturilor de opărire.
  • sfaturi

    Luați în considerare dacă depresia poate fi în modul de igienă. Consultați un medic pentru a discuta despre modul în care medicamentul ar putea juca un rol în motivația iubitului dvs. pentru a păstra o rutină sănătoasă.
  • Fiți conștienți de modul în care fundalul cuiva ar putea afecta obiceiurile de îngrijire. În funcție de educația lor, o persoană în vârstă ar fi putut fi ridicată cu așteptări privind igiena care erau diferite de normele de astăzi. Încercați să fiți sensibili la posibilele lor nesiguranță despre fundalul lor. Evitați să sugerăm că acestea ar fi putut fi ridicate necorespunzător sau că există o modalitate corectă de a se spăla.
  • Dacă par să fie jenate de ideea de a le îmbăia, puteți sugera utilizarea unui "prosop de confidențialitate" pentru acoperirea în timp ce spălați zone sensibile.
  • Fii delicat. Încăpățânarea rezultată din experiență este adesea o expresie de experiență rea, dar poate fi, de asemenea, un pic de înțelepciune dacă ascultați activ. Încăpățânarea rezultată din boală nu este persoana, ci boala lor vorbind. În ambele cazuri, înțelegeți totuși asertiv cu privire la nevoile autentice de igienă. Aceasta înseamnă alegerea bătăliilor și a văzând axat pe obiectivul unei igiene mai bune.
  • Încercați să vă puneți în locul persoanei și să vedeți lucrurile din perspectiva lor, respectând în același timp intimitatea, înțelepciunea și preocupările lor valide.
  • Motivul cu ei fără a le afecta sau de a deveni ofensivă. Începeți declarațiile cu fraze sugestive, cum ar fi "Cum despre a da _____ o încercare?"Sau" Nu credeți că ar fi mai sănătos pentru ..?"
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar