Cum de a scăpa de un pisoi

Scăldat o pisică este destul de dificilă, dar când ai un pisoi rambunptiv pe mâini, te poți găsi cu o adevărată provocare. Deși pisicile și pisoii sunt capabili să se curățească, uneori se îmbăiește Kitty devine necesar pentru că a pășit ceva mirositor sau dacă haina lui se simte uleioasă și care are nevoie de îngrijire. Kittens trebuie să li se acorde o mulțime de dragoste și afecțiune pentru a învăța să aibă încredere în tine și de apă de baie, mai ales dacă le dai prima lor baie.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă să vă scăldați pisicul
  1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 1
1. Recunoașteți când Kitty are nevoie de o baie. Faptul este că multe pisici nu trebuie să fie scăldate deloc, deoarece sunt stăpâni la îngrijirea și curățarea ei înșiși. Cu toate acestea, dacă pisica ta are purici, dacă este o pisică în aer liber care a pășit în ceva rău sau dacă arată doar murdar, atunci ar putea fi timpul să dea acea baie. Dacă pisicuta este foarte tânără, atunci ar trebui să-l ștergeți cu o cârpă umedă sau umedă, în loc să-i dai o baie completă.
  • Vorbiți cu veterinarul dvs. când este un moment bun pentru a vă da pisicile mici o baie completă. Potrivit rețelei de compasiune a animalelor, ar trebui să așteptați până când Kitty are cel puțin 8 săptămâni înainte de a-i da o baie completă.
  • Unul beneficiază să vă îmbăiați pisicile când este tânăr este că acest lucru îl va face să se îmbarce dacă se murdărește în mod obișnuit. Doar să-ți amintești că pisicile petrec aproximativ 30% din timpul lor îngrijirea lor și că într-adevăr nu ar trebui să fie scăldată de o dată sau de două ori pe an, dacă nu se murdăresc cu adevărat.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 2
    2. Îndepărtați unghiile pisoiului. Chiar și pisicile cele mai ușoare vor protesta puțin când le baieți, mai ales dacă este pentru prima dată. Pentru a vă proteja să vă zgâriați de creatura preferată de blană, ar trebui să vă asigurați că vă tăiați unghiile un pic, așa că este mai puțin probabil să vă rănească când îl îmbăiați. Deși zgârieturile unui pisoi nu pot fi la fel de feroce ca cele ale unui kitty complet crescut, ați putea să vă răniți. Este mai bine să faci asta pentru a te menține în siguranță, chiar dacă pisicile tale protestează puțin.
  • Nu trebuie să tăiați unghiile pisicilor chiar înainte de a-l băta, cu toate acestea. Fă-o cu o zi înainte sau cu cel puțin câteva ore înainte. O mulțime de pisici primesc un pic feisty și se ridică după ce unghiile lor sunt tăiate și vrei micul tău critter să fie într-un cadru calm de minte înainte de a începe baia.
  • Dacă nu v-ați tăiat încă unghiile pisicilor, sunteți mai bine să lăsați destul de mult timp între tăierea unghiilor și scăldatul - chiar și o zi întreagă. Decuparea unghiilor poate fi o experiență nouă și înfricoșătoare pentru un kitty tânăr și nu doriți să faceți mai rău prin adăugarea unei băi în amestec.
  • Imagine intitulată baie de pisoi 3
    3. Periați blana pisoiului. Înainte de a vă înmuia pisica mică, ar trebui să-i speli blana, să-și prindă haina, picioarele, burta și chiar deasupra capului lui. Acest lucru este important deoarece vă asigurați că blana lui este lipsită de încurcări și noduri. Dacă puneți o pisică cu blană necomunică în baie, atunci veți face acele noduri și încurcate mai rău și veți crea o problemă care ar putea fi evitată. Nu treceți cu vederea acest pas important.
  • Unele pisici iubesc de fapt având blana lor periat și privesc acest lucru ca un proces foarte relaxant. Cu toate acestea, alții primesc un pic panicat sau agitat când blana lor este periat. Dacă acest proces nu vă relaxează pisica, dați-i o oră sau două cel puțin pentru a vă liniști înainte ca baia să înceapă. Redarea muzicii moi în fundal vă va relaxa și Kitty și vă va ajuta să vă atrageți atenția de la baia în așteptare. Oferindu-i pisicuta un mic tratat dupa ce l-au periat in timp la muzica poate face ca procesul sa se simta mai pozitiv.
  • Imagine intitulată baie de pisoi Pasul 4
    4. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Nu vă scăldați pisicile într-un vârf mic rezervor care vă expune brațele și pieptul. În schimb, puneți pe o cămașă cu mâneci lungi cu grosime decentă, astfel încât pisicile dvs. este mai puțin probabil să vă zgâriească. Unii extremiști spun că ar trebui chiar să-ți protejezi mâinile, dar numai dacă știi că pisica ta iubește să muște și să zgârie. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău, și purtând o cămașă cu mâneci lungi vă poate ține de zgârieturi în sus și în jos pe brațe.
  • De asemenea, ar trebui să încercați să alegeți un material de bumbac gros pentru hainele dvs., astfel încât pisicile dvs. să nu-și prindă unghiile pe hainele voastre. Alegeți ceva greu de tras.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 5
    5. Aveți samponul dvs. Kitty gata. Pisoii au nevoie de un șampon special pentru copii, iar pisicile cu purici au nevoie de unul formulat pentru a ucide purici, ouă de purici etc. Pisicile fără purici pot folosi șamponul General Cat. Du-te la un magazin de animale de companie, medicul veterinar sau magazin la un comerciant online. Dacă aveți îndoieli, întrebați un asociat de vânzări pentru informații despre cel mai bun șampon. Nu vă scăldați pisicul cu săpun sau cu șampon general sau vă puteți răni cu adevărat pisicile sau iritați pielea.
  • Nu utilizați șampon de câine dacă aveți la îndemână, fie. Trebuie să fie personalizat pentru a se potrivi nevoilor lui Kitty.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 6
    6. Ia-ți materialele de scăldat Kitty. Când sunteți gata să scălați pisica, obțineți o ceașcă pentru turnarea apei și un prosop pentru a usca pisica cu. Obțineți șamponul gata. Dacă aveți o persoană suplimentară care să vă ajute, și asta e minunat! Având toate consumabilele dvs. gata în avans vă pot ajuta să vă scăldați pisoiul când vine momentul. Nu doriți să obțineți în sfârșit pisicile în baie pentru a afla că ați părăsit șamponul sau prosopul în cealaltă cameră.
  • Este, de asemenea, o idee bună să închideți ușa băii dvs. pentru a vă menține pisicile de la fugă.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 7
    7. Face ca baia să fie atrăgătoare pentru pisoi. Dacă pisoiul dvs. este nou la băi și nou în lume, puteți încerca să faceți baie un loc mai puțin înfricoșător pentru pisicile dvs. Puteți lua unele dintre jucăriile sale preferate și le puteți pune în chiuveta sau bazinul pe care îl utilizați sau chiar asociați zona în care îl îmbăiați cu distracție și bucurie, așa că nu se gândește la el ca un loc înfricoșător. Puteți chiar să jucați cu el în chiuvetă sau în bazin, fără să-l îmbătrânim la început, așa că se simte confortabil în acest mediu.
  • Când timpul vine pentru a vă scălda pisoiul, puteți chiar să aruncați câteva din jucăriile sale preferate sau câteva jucării de baie, ca să-l facă confortabil. Poți chiar să-l obișnuiască să joace cu jucăriile de baie într-un mediu uscat mai întâi.
  • Imagine intitulată baie de pisoi 8
    8. Împingeți-vă pisicuta când se simte calm. Acesta este un punct foarte important. Nu vă scăldați pisicile într-un minut după ce ați jucat timp de o jumătate de oră și l-ați prins pe toți, sau după ce a fost agitat după ce a văzut un bug în cameră. Evitați să-l îmbăiați chiar înainte de mese obișnuite sau este probabil să fie agitată și nerăbdătoare, dorește mâncare în loc de o baie. În schimb, alegeți un timp când este de obicei calm, odihnindu-se sau doar relaxat și nu are nevoie de nimic.
  • Deși va fi în mod natural să se încânte destul de repede, este mai bine să începeți cu o pisică calmă, astfel încât să faceți mai ușor pentru tine și pentru micul tău creatură pentru a trece prin baie.
  • De asemenea, puteți programa o sesiune de redare care vă supără Kitty-ul afară și apoi așteptați o jumătate de oră pentru ca el să se obosească și să se odihnească înainte de ora băii.
  • Partea 2 din 3:
    Băieți-vă pisoiul
    1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 9
    1. Pregătiți-vă baia lui Kitty. Cele mai frecvente locuri de scăldat Kitty sunt fie în chiuvetă, fie într-un bazin. Cablurile mai mici fac mai ușor să vă scăldați pisicile și să vă mențineți controlul asupra lui. O cadă întreagă va face mult mai greu să vă scăldați pisicile. Deși unii oameni le place să umple bazinul și apoi "diploma" pisicile lor în apă, acest lucru poate provoca de fapt cel puțin să se panică, așa că ar trebui să încercați doar acest lucru ca o ultimă soluție. Mai frecvent, ar trebui să plasați pisicile în bazin și apoi să toarnă încet apă călduță peste el.
    • De asemenea, puteți lua în considerare punerea unei covoare de baie din cauciuc în partea de jos a chiuvetei sau a bazinului pentru a vă ajuta să vă păstrați pisicile de alunecare.
    • Unii oameni le place să umple bazinul cu doar un centimetru sau două de apă călduță pentru a obține labele lui Kitty utilizate în apă înainte de începerea băii. Puteți chiar să faceți acest lucru ca o formare de antrenament în pregătirea pentru scăldarea ulterioară, dacă vă place. Dacă pisica dvs. este într-adevăr frică de apă, atunci este posibil să fiți nevoit să ușurați micul tip în proces.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de pisoi 10
    2. Ajuta la păstrarea calmului tău. Pisica se va agata cel mai probabil ca totul in urma de a evita cada de baie. Luați-l ușor, o laba, apoi cealaltă. Pune-l înapoi în chiuvetă. S-ar putea să încercați să țineți ușor secțiunea de umăr din față în fața pieptului în jos și folosind cealaltă mână pentru a șampona partea din spate a pisicii în timp ce păstrați partea inferioară în jos. Păstrați panica sau vă faceți griji din vocea dvs. și pisicenul dvs. este probabil să se simtă mai calm și să se liniștească. Dacă începeți să vă sperie, el va simți că sunteți îngrijorat și va fi mai probabil să vă imitați reacțiile.
  • Pet Kitty dvs. păstrând în același timp o prindere fermă pe spate sau pe umeri. Dacă el este mai calm care se înrăutățește parțial din bazin cu labele din față, atunci îl puteți păstra în această poziție în loc să-și plasați întregul corp în bazin.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 11
    3. Doar adauga apa. În timp ce pisica se află în chiuveta de bucătărie sau în bazin, începeți să utilizați paharul pentru a turnați apa călduță pe pisică până când este complet umed. Se toarnă ușor pe pisicuta, chiar și pe mângâierea și mângâia blana în timp ce o faci, așa că se simte calm. Dacă aveți un ajutor, atunci o persoană poate contribui la menținerea controlului asupra pisicilor, ținând pe umeri, în timp ce cealaltă persoană toarnă apa. Se toarnă nu mai mult de jumătate până la o ceașcă plină de apă peste pisicile dvs. la un moment dat și încercați să evitați fața în acest moment.
  • Alternativ, puteți umple chiuveta partway și puteți înmasta pisoiul în apă. Dacă alegeți această abordare, atunci puteți să vă așezați mai întâi pisicile într-o mică parte din apa călduță până când labele sale sunt umede, îl complimentează și apoi îl scufundați în mai multă apă. Dacă faceți acest lucru, încercați să umpleți bazinul sau chiuveta atunci când pisicile dvs. este în cealaltă cameră, deoarece unele pisici sunt speriate de sunetul apei curgătoare.
  • Imagine intitulată baie de pisoi Pasul 12
    4. Șampon corpul Kitty. Utilizați o cantitate mică de șampon, frecați-l împreună și începeți pe spatele pisicii. Lucrați prin coadă, picioarele posterioare, picioarele din față și gâtul. Asigurați-vă că și pentru a obține burta. Dacă Kitty nu plăcește cu adevărat acest proces, puteți șampona un pic de kitty la un moment dat, spălați-l și repetați-l. Nu vrei să-ți acopere pisicile cu săpun și apoi să-l găsești imposibil de clătit înainte să fugă. Puteți folosi mâinile sau chiar și o cârpă pentru a vă ajuta să vă curățați pisicile.
  • Ar trebui să masați ușor șamponul în blana și corpul lui Kitty. Tratați-o ca și cum ar fi părul unui copil și evitați să-și mângâie blănia prea tare. Fii bun și blând și pisicile tale este mai probabil să se relaxeze.
  • Kitty-ul dvs. nu poate chiar ca șamponul. Doar să-l liniștiți și să încercați să păstrați Kitty calm, rămânând liniștiți-vă.
  • Încercați să păstrați săpunul din ochii lui Kitty. Nu vrei să rănești micul critter în procesul de îmbăt.
  • Imagine intitulată baie o pas cu pas 13
    5. Clătiți pisica cu apă călduță. Odată ce ți-ai curățat Kitty cu șamponul, ar trebui să începi să-l clătiți. Puteți să vărsați ușor apă pe pisicuta de la un pitcher, folosind mâinile pentru a spăla blana, până când apa rulează clar. Dacă pisicile tale se află într-o chiuvetă, îl puteți scurge, astfel încât apa săpată dispare. Continuați să turnați un pic de apă la un moment dat peste corpul pisicilor până când este șampon gratuit. Pentru ajutor suplimentar, puteți folosi, de asemenea, o spălare umedă și o rulați peste corpul pisicilor.
  • Unele pisoi iubesc și sunt fascinați de robinete. Dacă pisica dvs. nu este speriată de apa de robinet și îl îmbăiați într-o chiuvetă, puteți folosi un flux blând de apă călduță pentru a vă ajuta să vă clătiți Kitty. Asigurați-vă că apa nu este fierbinte, deoarece pisoiul ar putea fi ars.
  • Imagine intitulată baie de pisoi Pasul 14
    6. Spălați fața lui Kitty cu apă. Nu există nevoie de a vă spăla fața lui Kitty cu șampon. Doar un pic de apă pe față îl va ajuta să-l păstreze curat și proaspăt. Puteți folosi o cârpă umedă pentru a vă da fața pentru a face mai ușoară. Aveți grijă să nu obțineți apă în ochii sau nasul pisicilor și să fiți blând cu fața lui. Unele pisici nu le place să-și atingă fețele, mai ales atunci când există apă implicată, așa că ar trebui să fii cât mai blând posibil.
  • Orice ai face, nu face Plasați fața lui Kitty sub apă. Acest lucru este garantat să-l facă panică.
  • Partea 3 din 3:
    Uscarea pisoiului
    1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 15
    1. Blot Kitten Dry. La început, vă poate ajuta să vă uscați Kitty uscat cu un prosop înainte de a-l înfășura într-un prosop. Acest lucru va ajuta la scoaterea oilor din umezeală și îl va împiedica să se simtă ca și cum îl prindeți într-o incintă umedă. Doar blotându-și ușor fața, corpul și blănurile pot face pisicuta să se simtă puțin mai relaxată înainte să-l plasați într-un prosop.
    • Unii oameni folosesc chiar și uscătoare de păr pe cel mai mic cadru pentru a-și usca pisoii. Trebuie să faci ceea ce funcționează cel mai bine pentru pisica ta. Unele sunt fascinate de uscător, iar unele sunt îngrozite de ea. Dacă Kitty este în regulă cu uscător de păr, apoi puneți-l pe cea mai mică setare de căldură și uscați ușor blana, așa cum ați fi cu părul dvs., luați doar un pic mai multă grijă să nu vă sperie Kitty-ul sau să-l rănești.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 16
    2. Înfășurați pisoiul într-un prosop cu pufos mare pentru al usca. Odată ce gestionați acest lucru, ar trebui să uscați rapid pisica pentru a obține cea mai mare parte a umezelii. Fiți conștienți de faptul că animalele mici pot pierde o mare parte a temperaturii corpului prin blană umedă, atât de uscată pe pisoi cât mai mult posibil, înainte de a oferi o sursă de căldură pentru ca el să se usuce în fața lui. Prosopul poate face ca pisicuta să se simtă puțin claustrofobă și poate să se panică puțin, dar este important să-l uscați cât de mult poți. Kitty-ul tău va scutura, de asemenea, apa de pe el însuși, ca un câine.
  • Dacă aveți o pisică cu părul lung, atunci ar trebui să vă spălați blana după baie pentru a scăpa de orice încurcătură care poate fi cauzată de baie.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de pisoi 17
    3. Recompensați-vă puținul pentru un loc de muncă bine făcut. Ulterior, oferă tratamente, cuddle, îmbrățișări și sărutări. Copilul tău sărac tocmai a experimentat unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poate. Cele mai multe pisici urăsc apa! (Cu toate acestea, două excepții sunt vanul turc și rasele Bengal.) Chiar dacă pisicile tale se vor obișnui cu băile, experiența inițială este probabil să fi fost puțin supărătoare și ar trebui să recunoașteți asta.
  • De asemenea, dacă vă dați kitty tratați după baie, atunci el va asocia băi cu lucruri bune în loc de rău și va fi mai probabil să vrea o baie în viitor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă Șamponul Kitten este puțin din gama de prețuri, Head-to-Toe Baby Wash Ways Mare mare!
  • Pisicile pentru copii au pielea moale, deci nu frecați prea mult atunci când le îmbăiați.
  • Amintiți-vă să nu oferiți pisicilor prea multe băi. Apa va usca pielea si blana lui! De două ori pe săptămână este maximul absolut!
  • După ce ați arătat cât de recunoscător sunteți că au făcut o baie, jucând cu ei, oferindu-le tratează, sau / și cuddling cu ei.
  • Dacă pisoiul tău pare speriat de baie, vorbește cu el într-o voce liniștitoare pentru a nu-i asigura că nu se va întâmpla nimic rău.
  • Păstrarea labei din față a pisoiului din apă vă permite să vă simțiți în control. Lăsați-i să stea peste partea chiuvetei sau cada. Acest lucru va contribui, de asemenea, la menținerea apei de la fața și urechilor lui Kitty.
  • Pisoiul va merge sălbatic o dată în apă. Fiți liniștiți și loviți pisoiul cu șampon. După aceea îl fac frumos și confortabil, așa că se va relaxa.
  • Pentru pisicile care își sapră dinții în mâinile dvs. atunci când le îmbăiați, utilizați 2 mănuși vechi de cuptor sau cumpărați 2 noi. După baie, aruncați mănuși de cuptor în mașină de spălat și uscător, până la data viitoare. (Păstrați aceste 2 mănăstiri departe de cele pe care le utilizați când pregătiți mesele - păstrați mănunchiul de pisici sub chiuveta dvs.)
  • Dați-le tratați după ce le-ați scăldat.
  • De asemenea, puteți încerca niște nyloni sau tricouri pentru a ține pisica în.
  • Apucând un pisoi de către "ceafă" (carnea de pe spatele gâtului că mama lui o va duce) poate permite să se relaxeze suficient încât să puteți înmuoniști pisoiul în apă.
  • O notă: Dacă începeți să vă îmbăiați pisica la o vârstă fragedă și să vă asigurați că aceasta asociază idei plăcute cu scăldat (cum ar fi hrana sau pisica tratează), este posibil să nu fie atât de rezistentă la scăldat, pe măsură ce crește mai în vârstă.
  • Țineți-l de scruff ca mama lor. Pisicile înghețe instantaneu. Nu le va face rău.
  • Metoda Glove Latex poate ajuta, de asemenea, atunci când tăiați unghiile pisicii.
  • Asigurați-vă că fie să vă limitați pisica într-o anumită zonă să se usuce, fie să îndepărtați hârtiile importante și astfel. Dacă acestea sunt lăsate afară, pisica o va lua ca o oportunitate de a se usca pe ei în loc de un prosop!
  • Avertizări

    Dacă aveți mai multe pisici, este foarte posibil ca alte pisici să nu recunoască pisica pe care o spălați și o să vă sperie, pe măsură ce vă spălați mirosul de identificare. Spălați toate pisicile dacă este posibil. În orice caz, va dura câteva zile pentru a obține mirosul înapoi.
  • Nu vă faceți niciodată săpun pe fața pisicii dvs., dar dacă o face, spălați-o repede și dacă iritarea persistă, luați-le la a veterinar.
  • Asigurați-vă că tu și pisica ta nu au urme de săpun rămas pe nici unul dintre voi!
  • Scăldatul poate reprezenta un risc grav de sănătate pentru pisici. Ele pot obține cu ușurință rece periculos, ambele de la răcirea din apa și pierderea izolației / evaporării odată ce blana lor este umedă. Dacă pisoiul dvs. este deosebit de murdar, consultați un medic veterinar. Același lucru se întâmplă dacă există motive să suspectați că orice a murdărit pisoiul dvs. ar putea fi dăunător sănătății sale, fie prin contactul cu pielea, fie prin înghițirea prin propria sa spălare.
  • Evitați să fiți săpun pe fața dvs., dar dacă căutați ajutor medical.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar