Cum să convingi pe cineva să voteze

Când vine vorba de alegeri din unele țări democratice în care cetățenii sunt liberi să voteze, mulți cetățeni aleg să nu voteze, deși au dreptul de a face acest lucru. De fapt, Statele Unite au din ce în ce mai mult una dintre cele mai mici rate de participare la alegeri ale oricărei națiuni dezvoltate, iar participarea la alegeri la alegerile prezidențiale din 2016 au fost de numai 55%. Această tendință este foarte îngrijorătoare pentru persoanele din punct de vedere politic care se ocupă de procesul democratic, dar poate fi dificil să convingă pe cineva să voteze. Există multe motive pentru care diferiți oameni aleg să nu voteze și, dacă doriți să le convingeți să profite de acest drept, atunci trebuie să abordăm toate motivele care stau la alegerea lor.

Pași

Partea 1 din 2:
Convingerea oamenilor să voteze
  1. Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze pasul 1
1. Crea un sentiment de obligație. Când doriți să convingeți pe cineva să facă ceva, unul dintre cele mai bune moduri pe care le puteți realiza această sarcină este să vă simțiți obligați persoana respectivă. Deci, înainte de a cere persoanei să voteze, faceți ceva frumos și neașteptat, ceea ce va face ca acea persoană să simtă nevoia de a reciproc favoarea.
  • Pentru a crea sensul că persoana vă datorează ceva, luați în considerare oferirea unui mic cadou sau un token persoanei înainte de a vă angaja în conversația dvs. despre vot.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 2
    2. Face un argument pentru popularitate. O altă modalitate excelentă de a convinge oamenii este făcându-i să se simtă că lipsesc, pentru că oamenii sunt mult mai probabil să participe la ceva dacă se simt ca și cum ar fi singurii care nu o fac.
  • Pentru această metodă de persuasiune, încercați să aveți unele fapte și cifre la îndemână despre alegătorii mândri care sunt similari cu persoana pe care încercați să o convingă.
  • De exemplu, dacă vorbești cu un pompier, aveți statistici despre câți pompieri au votat în ultimele alegeri și ce probleme de campanie au fost pasionate și de ce.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze pasul 3
    3. Fă-o să o folosească sau să-l pierzi argumentul. Oamenii sunt mult mai probabil să fie interesați de lucrurile pe care nu le pot avea, astfel încât să puteți convinge oamenii să votează prin interogarea dacă acest drept va exista întotdeauna. Mulți oameni iau de acord că au întotdeauna și întotdeauna vor avea dreptul de a vota, dar vărsarea îndoielilor pe care ar putea fi suficientă pentru a face ca oamenii să-și dea seama că nu ar trebui să-și piardă voturile. Luați în considerare referințele câteva dintre următoarele informații istorice:
  • Afro-americanii au câștigat dreptul de a vota în 1870, dar nu a fost până în 1965 că legi discriminatorii care le-au împiedicat să voteze au fost răsturnate.
  • Femeile au avut doar dreptul de a vota din 1920, adică mulți mari bunici și unii bunici au trăit într-un moment în care nu li sa permis să arunce un vot.
  • Există multe țări din lume în care cetățenii nu vor vota și nu au nici un cuvânt de spus în cine își reglementează țara sau ce fel de guvernare dictează legile lor.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 4
    4. Să fie o voce plăcută și relaxată de rațiune. Oamenii sunt mult mai probabil să accepte cereri de la oameni pe care îi place și să simtă o legătură cu, așa că încercați să stabiliți un pic de relație personală înainte de a le cere să voteze. Chiar dacă sunteți totali străini, puteți stabili o conexiune prin:
  • Complimentarea persoanei
  • Găsirea unor lucruri pe care le aveți în comun
  • Fiind frumos și arată un interes în lucrurile pe care le pasă.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 5
    5. Cereți persoanei să voteze. Una dintre cele mai eficiente căi există de a ajunge oamenii să voteze este pur și simplu să le cereți. Odată ce ați folosit tehnicile dvs. de persuasiune, cereți persoanei să iasă și să voteze la următoarele alegeri. Puteți spune ceva de genul:
  • "Vă rog să votați?"
  • "Poți să-mi faci o favoare și să votezi?"
  • "Vrei să votezi?"
  • Partea 2 din 2:
    Explicarea beneficiilor votării
    1. Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 6
    1. Spuneți persoanei că trebuie să votați pentru a vă număra vocea. Mai ales dacă persoana cu care vorbești nu a fost mutată de tehnicile dvs. persuasive, puteți continua conversația explicând toate motivele pentru care persoana respectivă ar trebui să voteze.
    • Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii nu votează este că nu văd punctul, astfel încât să puteți explica că singura modalitate prin care pot fi auzite este prin a vota un vot. Un vot nu este doar o bucată de hârtie: este calea unei persoane de a cântări cine ar trebui să conducă țara, așa că nu votarea este aceeași cu aruncarea lor de spus în această chestiune.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 7
    2. Explicați că votarea formează viitorul unei țări. Pentru a face acest lucru cât mai clar posibil, utilizați un exemplu care prezintă doi candidați politici foarte diferiți și treceți de modul în care alegerea fiecărui candidat ar putea schimba viitorul pentru o anumită țară.
  • Odată ce ați explicat cele două realități posibile, continuați, spunând că votarea este modul dvs. de a vă asigura că situația A nu apare sau asigurarea faptului că scenariul B vine la fructificare, în funcție de ceea ce este important pentru persoana pe care o " încerc să convingă.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 8
    3. Oferă motive pentru a vota pentru diferiți candidați. Un alt motiv principal pe care oamenii îl citează pentru că nu au votarea este că nu știu la care candidat să voteze, astfel încât să puteți atenua acest stres prin cunoașterea platformelor candidaților și să le puteți explica clar. Dacă puteți face oamenii să înțeleagă platformele politice și ce este în joc, puteți să le convingeți să cântărească prin vot.
  • Este, de asemenea, o idee bună să aveți câteva lucruri frumoase de spus despre fiecare candidat, chiar dacă nu le acceptați. Oamenii sunt adesea oprit de politicieni, așa că dacă aveți niște lucruri frumoase de spus despre candidați, le veți face să pară mai plăcute, mai umane și mai relaxabile.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 9
    4. Explicați că votul persoanei face diferența. Un argument major împotriva votării este că nu face nici o diferență și, dacă este cazul, este posibil să fiți în stare să convingeți persoana să voteze prin a le arăta altfel. 2000 U.S. Alegerile prezidențiale reprezintă un exemplu excelent de utilizat:
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 10
    5. Conduce persoana la sondaje. Un alt motiv pentru care oamenii spun adesea că nu votează este că nu au mijloace de transport la și de la sondaje, astfel încât să puteți atenua acest motiv rapid și ușor oferind să le conduceți în ziua alegerilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar