Cum să se confrunte cu alții despre igiena lor slabă

Uneori, avem prieteni, colegi de cameră sau colegii care se luptă să țină pasul cu igiena personală.Ei nu pot realiza efectul pe care îl are igiena lor săracă asupra relațiilor lor sau asupra mediului de lucru, astfel încât poate fi necesar ca un prieten sau un manager să se confrunte cu ei. Iată cum să navigați în această conversație dificilă, păstrând concentrarea asupra relației dvs. și a bunăstării prietenului sau a colegului dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru conversație
  1. Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 1
1. Setați un obiectiv pentru conversație. Asigurați-vă că aveți un rezultat deosebit în minte vă va ajuta să planificați pentru conversația dificilă. Cunoașteți schimbările specifice pe care doriți să le vedeți în comportamentul prietenului sau ale colegului și să fiți clar despre motivul pentru care aceste schimbări sunt importante.
  • Evitați să examinați personalitatea - păstrați obiectivele s-au concentrat asupra comportamentelor.
  • Scrieți-vă obiectivul în jos pentru a vă putea păstra ca o referință pe măsură ce planificați conversația.
  • Imaginea intitulată se confruntă cu alții despre igiena lor slabă Pasul 2
    2. Ia în considerare perspectiva celeilalte persoane. Dacă sunteți la locul de muncă, aruncați o privire la codul de îmbrăcăminte al companiei dvs., în cazul în care colegul dvs. pur și simplu nu cunoaște standardele. Dacă aveți de-a face cu un prieten sau membru al familiei, gândiți-vă la modalități prin care puteți prezenta situația care va reflecta valorile sau convingerile sale personale.
  • Cunoaște codul de îmbrăcăminte al companiei dvs., dacă vorbiți cu un coleg sau un angajat.
  • Este posibil ca persoana pur și simplu să nu știe că au o problemă, deoarece pot avea o capacitate scăzută de a mirosi sau nu sunt conștienți de modul de îngrijire a igienei sale.
  • Unii oameni pot vedea igiena ca obligație comunitară, mai degrabă decât una pur și simplu personală, astfel încât să fie conștienți de potențiale valori culturale pe care le puteți îndrepta ca sprijin pentru îmbunătățirea situației.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 3
    3. Aflați despre posibilele probleme de sănătate care pot provoca probleme de igienă. Unele condiții de sănătate sau boli mintale pot contribui la dificultăți în gestionarea igienei personale, deci este important să fiți conștienți de faptul că discutarea acestui subiect poate aduce alte probleme.
  • Depresia poate provoca anxietate, un sentiment de neajutorare și o tristețe profundă care ar putea interfera cu capacitatea sau dorința unui suferind de a menține o bună igienă.
  • Anumite boli și deteriorarea creierului sau a sistemului nervos pot afecta capacitatea fizică a suferinței de a se îngriji de el sau pentru ea însăși și adita la o lipsă de igienă bună.
  • Abuzul de droguri sau alcool pot provoca confuzie, oboseală, pierdere de memorie și lipsa de atenție, ceea ce ar putea contribui la o atenție mai mică la igiena personală.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 4
    4. Examinați și tratați propriile preocupări cu privire la confruntare. S-ar putea să vă îngrijorați de sentimentele celeilalte persoane sau puteți întâmpina dificultăți în a aduce probleme provocatoare cu ceilalți. Dacă vă pregătiți mintal, concentrându-vă asupra obiectivului și eliminând orice emoții suplimentare, veți simți mai încrezător în conversație.
  • Faceți o listă a tuturor problemelor și emotiilor care vă provoacă anxietate și intenționează să le lași din conversație.
  • Amintiți-vă că această discuție va fi dureroasă, dar va ajuta cu siguranță prietenul sau colegul dvs. pe termen lung. Concentrați-vă pe beneficiile pe termen lung pentru relațiile sale, succesul profesional și încrederea în sine.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 5
    5. Practicați conversația cu o persoană de încredere de încredere. Deși nu doriți să "bârfe" despre situație, este important să vă asigurați că vă concentrați asupra obiectivelor conversației și că vă puteți simți mai încrezător în abordarea dvs.
  • Adresați-vă supraveghetorului, prietenului sau mentorului (de preferință, cineva care nu cunoaște persoana sau nu este afectat de situație) pentru a vă oferi feedback cu privire la tonul vocii, dovezile pe care le includeți și potențiale provocări cu care vă puteți confrunta în timpul conversaţie.
  • Imaginea intitulată se confruntă cu alții despre igiena lor slabă Pasul 6
    6. Fi pregătit pentru un răspuns emoțional. Persoana nu poate să-și dea seama că există o problemă și el sau ea poate fi umilită și defensivă. Conversația, chiar dacă sunteți blând și aveți cele mai bune intenții, vă puteți înstrăina prietenul sau colegul. El sau ea poate începe chiar să strige sau să vă implice într-o altercație fizică.
  • Includeți un mentor sau un alt prieten ca un sistem de sprijin care să vă ajute să vă pregătiți și să fiți prezenți în timpul conversației dificile.
  • Fiți conștienți de faptul că acest tip de conversație, dacă este cu un coleg, poate fi interpretat ca părtinire sau hărțuire și vă poate pune în pericol acțiunea legală.
  • Imaginea intitulată se confruntă cu alții despre igiena lor slabă Pasul 7
    7. Concentrați-vă pe un rezultat pozitiv. Aveți mentalitatea că amândoi veți putea vorbi și veți asculta bine și că veți ajunge la o înțelegere care este satisfăcătoare pentru amândoi.
  • Luați în considerare meditația pentru a vă calma temerile și a vă ajuta să vă măriți mintea și, prin urmare, încrederea voastră.
  • Imaginați-vă o conversație pozitivă și încurajatoare și vedeți-vă la fel de calmă, compasiune și cinstită în ochiul minții voastre. Imaginați-vă "Cel mai bun sine posibil" vă pot ajuta atât încrederea, cât și vă pot îmbunătăți optimismul pentru o întâlnire de succes.
  • Faceți o listă cu rezultatele unei conversații reușite, atât în ​​relația dvs., cât și în viața acelei persoane. Scrieți și semnificațiile pozitive pentru consecințele negative, astfel încât să puteți menține o perspectivă optimistă pe tot parcursul procesului.
  • Partea 2 din 3:
    Configurarea conversației
    1. Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 8
    1. Solicitați permisiunea unei conversații private. Mai degrabă decât să facă o cerere publică sau să scrie o scrisoare, să apeleze sau să vorbească cu prietenul sau colegul dvs. în persoană.
    • O conversație nu este un argument, deci utilizați direct, dar tonuri și limbi generale atunci când cereți o întâlnire, cum ar fi, "Dacă aveți un minut, aș vrea să vă înființez un timp pentru a vorbi cu dvs. în această săptămână."
    • Trimiterea unui mesaj de e-mail este acceptabilă, deși poate provoca o anumită anxietate, deoarece este mai puțin personală și poate părea rece sau netede.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 9
    2. Programați un timp care este convenabil pentru amândoi. Deși persoana vă poate împinge pentru detalii imediat, este mai bine să vă asigurați că ambele aveți suficient timp pentru o conversație completă. Rushing-ul între întâlniri sau atunci când aveți alte planuri, pot duce la confuzie și sentimente rănite.
  • Întâlnirea la sfârșitul zilei de lucru este cea mai bună opțiune pentru un co-lucrător sau angajat, astfel încât el sau ea nu se simte conștient de sine toată ziua.
  • Planificați să setați telefonul mobil la setarea "Nu deranjați" în timpul în care alegeți astfel încât să puteți evita distragerile și întreruperile.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 10
    3. Planificați o întâlnire față-în-față. Limbajul corpului și expresiile faciale reprezintă o parte semnificativă a comunicării noastre, astfel încât întâlnirea în persoană este importantă dacă doriți să vă protejați relația, fie că sunteți profesionist sau personal.
  • Conferința video, cum ar fi Skype sau Hangouts Google, este o opțiune, deși se poate simți impersonal și îndepărtat, și riscați problemele tehnologice și neînțelegerile.
  • O întâlnire de telefon ar putea fi acceptabilă, dar poate duce la o mai mare incomodă, deoarece nu puteți vedea expresiile sau limbajul corpului.
  • Emailul nu este foarte util, deoarece conversația este întârziată și spartă și nu puteți vedea limba corpului altora sau nu puteți auzi tonuri de voce. În plus, e-mailul prezintă preocupări de confidențialitate.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 11
    4. Face aranjamente pentru un loc confortabil pentru a se întâlni. Alegeți un spațiu sigur, neutru, ca o sală de conferințe, parcul în aer liber sau o zonă de studiu, deci nici o petrecere nu are prea multă dominare în conversație. Dacă o persoană se simte mai puțin puternică în cameră, el sau ea se poate simți și mai nervos sau defensiv în legătură cu situația.
  • Evitați locurile publice aglomerate, cum ar fi cafenelele sau restaurantele, care ar putea duce la o mai mare jenă și la un răspuns mai emoțional.
  • Biroul dvs. se poate simți ca biroul principal al colegului dvs. și pot exista mai multe întreruperi. Aceste întreruperi vă vor afecta șansele de a avea o conversație calmă și grijuliu.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 12
    5. Adresați-vă persoana de sprijin să fie disponibilă în timpul întâlnirii. Deși este mai bun și mai eficient, să se întâlnească cu unu pe una, să încerce să solicite ca un alt prieten, mentor sau supraveghetor să fie disponibil la momentul întâlnirii. El sau ea vă poate ajuta să faceți față răspunsurilor emoționale dificile sau întrebări provocatoare.
  • Dacă vă simțiți inconfortabil să fiți singuri cu colegul sau prietenul dvs. în această situație, atunci aveți persoana de sprijin în timpul conversației.
  • Dacă colegul dvs. este de genul opus, fiți conștient de valorile culturale care pot interfera sau complica conversația.
  • Partea 3 din 3:
    Având conversația
    1. Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 13
    1. Afirmă angajamentul dvs. față de relația dvs. Cel mai important rezultat este o relație care supraviețuiește conversației. Păstrați această mentalitate pe tot parcursul conversației pentru a ajuta cu răsturnarea și pentru a vă menține pe drumul cel bun.
    • Un prieten trebuie să știe că relația dvs. este importantă pentru dvs. și că aveți această conversație pentru că vă pasă de bunăstarea lui. "Prietenia ta înseamnă mult pentru mine și am vrut să mă întâlnesc cu tine pentru că sunt preocupat de tine."
    • Un co-lucrător sau angajat trebuie să audă că munca lui este apreciată și că slujba lui nu este în pericol. "Mă bucur că te-am avut în echipa noastră și vreau ca relația noastră de lucru să continue să aibă succes."
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 14
    2. Fi direct, dar cald. Să fie specific cu privire la această problemă, ca fiind vagă pentru a elibera sentimentele persoanei ar putea duce la neînțelegeri. Utilizați cât mai mult respect, bunătate și compasiune cât puteți, dar prezentați clar problema.
  • Păstrați limbajul corpului deschis Pentru a vă încuraja prietenul sau colegul să aibă încredere că doriți să le ajutați.
  • Evitați declarațiile cu generalizări precum "niciodată" sau "întotdeauna."Aceste fraze vor pune persoana defensivă, care va distrage atenția de la problema la îndemână și va provoca mai mult disconfort pentru amândoi.
  • Utilizați declarațiile "i" pentru a vă explica sentimentele, mai degrabă decât să vă învinovățesc prietenul sau colegul. Concentrați-vă pe motivele pentru care o bună igienă personală este importantă pentru relația dvs., fie personală sau profesională.
  • Nu utilizați comentariile altcuiva despre igiena persoanei ca dovadă a problemei, deoarece acest lucru va face ca persoana să se simtă mai umilită și izolată.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 15
    3. Începeți cu o discuție despre îmbrăcăminte. Este mai ușor să discutați îmbrăcăminte, deoarece majoritatea locurilor de muncă au un cod de îmbrăcăminte, chiar dacă este casual de afaceri. Aceste standarde vă vor ajuta să vă explicați poziția. Prietenii pot fi, de asemenea, mai receptivi dacă începeți cu mai multe preocupări de suprafață.
  • Este posibil să trebuiască să explicați termenul "casual de afaceri" sau, într-un loc de muncă mai informal, explicați diferența dintre "casual" și "inadecvat" sau "dezordonat."
  • Dacă finanțele sunt o problemă și persoana renunță aici, puteți oferi ulterior câteva sugestii pentru cumpărături pe un buget limitat. "Înțeleg luptele financiare - am fost acolo și am învățat multe despre cum să găsesc oferte bune pentru îmbrăcăminte de calitate."
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 16
    4. Discutați despre problema mirosului sau a neclețuirii generale. Această porțiune a conversației va fi cea mai incomodă pentru amândoi, dar ar trebui să o aduceți ca fiind direct, dar călduros, după cum puteți. Nu face nicio ipoteză despre cauza mirosului, în schimb, sugerează că persoana poate avea nevoie să se spele mai des haine sau să se ducă mai mult în mod regulat sau că poate fi o problemă de sănătate.
  • "De asemenea, vreau să vorbesc cu dvs. despre ceva dificil de a aduce și probabil că ne simțim atât de ciudați. Sunt preocupat de obiceiurile dvs. de igienă. Am observat niște mirosuri care par să te urmeze de la locul de a loc."
  • Lăsați cauza deschisă astfel încât persoana să poată explica dacă se simt confortabil să facă acest lucru. Igiena este o problemă personală, deci el sau ea nu vrea să ofere detalii despre obiceiurile sau problemele lor. "Nu trebuie să-mi explicați situația, deși voi fi dispus să ascult dacă doriți."
  • Încercați să explicați că aspectele legate de mirosul corpului pot fi o "încălcare a codului de îmbrăcăminte al angajaților. La afacerea noastră, trebuie să menținem un anumit nivel de profesionalism și care include totul, de la îmbrăcăminte adecvată la igiena globală."
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 17
    5
    Ascultați activ. Este important să lăsați persoana să aibă șansa de a răspunde la situație, mai ales că învață că alte persoane sunt deranjate de igiena personală slabă poate fi tulburatoare.
  • Lăsați persoana să exprime emoțiile de care au nevoie, chiar dacă aceasta înseamnă că sunt vizibil supărați și acest lucru este incomod pentru dvs.
  • Nu întrerupeți dacă nu vă întreabă o întrebare. În timp ce întreruperea este uneori o strategie utilă, în acest caz, nu aveți nevoie să afirmați controlul asupra acestei părți a conversației.
  • Acordați atenție atât ceea ce spune persoana și cum spune el sau spune. Notați indiciile verbale și non-verbale și fiți gata să rezumați și să reflectați asupra răspunsului său înainte de a continua.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 18
    6. Păstrați conversația pe subiect și treceți la obiectivul dvs. Într-o conversație ciudată, este ușor să fii distras de problemele laterale, emoții sau dorința de a fi prea bun. Stați axat pe explicarea problemei și schimbările de comportament pe care doriți să le vedeți.
  • Lăsați-l sau știți că înțelegeți sentimentele sale, dar trebuie să păstrați pe drumul cel bun: "Mulțumesc că ai fost cinstit cu mine despre sentimentele tale. Să vorbim despre cum putem rezolva această problemă împreună."
  • Dacă persoana devine defensivă, nu uitați să reafirmați relația și valoarea sa ca prieten sau de angajat, dar fiți clar că igiena personală este un aspect important al succesului său, atât personal, cât și profesional.
  • Fiți gata să redirecționați conversația înapoi la igiena personală și căile pe care le puteți ajuta, mai ales dacă persoana acum pare să creadă că el sau ea este fără valoare ca prieten sau angajat.
  • Dacă un angajat împărtășește că igiena săracă este legată de depresie, apoi arată o compasiune autentică și îi îndeamnă să caute consiliere. Ar trebui să exprimați încă că angajații ar trebui să practice o bună igienă atunci când vine la lucru.
  • Imaginea intitulată Confruntați cu alții despre igiena lor slabă Pasul 19
    7. Terminați conversația cu un plan acceptabil reciproc. Explicați-vă așteptările pentru igiena persoanei și apoi oferiți-vă ajutorul cu orice aspect al obiceiurilor bune care par dificil pentru el sau pentru ea. Revizuiți punctele forte ale relației dvs. și ale rezultatelor pozitive ale conversației: "Sunt atât de bucuroasă că ai făcut timp să vorbești cu mine. Relația noastră / munca dvs. este importantă, deci să vorbim despre cum putem merge mai departe."
  • Tinerii studenți, de exemplu, nu pot ști cum să-și facă propriile spălătorie, oferindu-i sugestiile pentru detergenți și metode de spălare a hainelor.
  • Dacă persoana insistă că el sau ea se culcă frecvent, sugerează noi săpunuri sau Deodorante Pentru a ajuta la combaterea mirosurilor și pentru a vă explica cum să aplicați deodorant.
  • Discutați opțiunile alternative pentru rezolvarea problemei, acordând atenție nevoilor persoanei, precum și propria dvs. întrebare "Ce pot face pentru a vă ajuta?"
  • Avertizări

    Nu încercați să ușurați starea de spirit cu glume - făcând lumina dificultăților cuiva să adauge doar la stânjenirea situației.
  • Dacă sunteți manager sau supervizor, evitați presupuneri cu privire la potențialele condiții de sănătate ale unui angajat sau despre persoanele fizice, deoarece vă puteți expune angajatorul la răspunderea sub americanii cu actul de dizabilități sau ADA.
  • Uneori, atragerea atenției la igiena personală a cuiva ar putea duce la acțiuni juridice, dacă persoana se simte hărțuită, deci aveți grijă să fiți cinstiți și corecți în interacțiunea voastră.
  • Fiți sensibili la diferențele culturale în obiceiurile de igienă și mirosurile acceptabile. Evitați o percepție a intoleranței prin stabilirea clară a standardelor tipice pentru igiena în locurile de muncă din SUA.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar