Cum să aflați numele cuiva că ați uitat

Uitarea numelui cuiva poate fi ciudat, dar nu trebuie să ducă la jenă. Este o situație foarte frecventă pentru a vă afla - probabil că sa întâmplat cu toată lumea la un moment dat sau altul. Un studiu psihologic sugerează că numele unei persoane este cel mai mic aspect memorabil al ceea ce probabil vom aminti de o nouă cunoștință - mai uitabilă decât slujba, orașul lor natal sau hobby-urile lor.Cel mai bun lucru de făcut când îți dai seama că ai uitat numele cuiva este să-ți dai seama că există lucruri pe care le poți face pentru a repara situația.

Pași

Metoda 1 din 2:
Obținerea cuiva să-și dezvăluie numele
  1. Imaginea intitulată Aflați pe cineva
1. Cereți-le pentru informațiile de contact. În funcție de situație, ar putea fi oportună pentru a cere cuiva să facă schimb de cărți de vizită cu dvs. Cartea lor de vizită va conține, de obicei, numele ei, în plus față de alte informații de contact.
  • Chiar și solicitarea adresei de e-mail ale unei persoane rezultă adesea la învățarea numelui ei. Mulți oameni au numele lor ca parte a adresei lor de e-mail.
  • Le puteți cere să introducă numărul lor de telefon în telefonul dvs. Probabil că vor intra atât pe nume, cât și pe cele de familie, împreună cu numărul ei.
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    2. Introduceți persoana unei alte persoane. Dacă sunteți într-un mediu social cu alți prieteni, probabil că vor fi și alte persoane pe care le cunoașteți. Luați această ocazie pentru a introduce pe cineva al cărui nume știi noului tău prieten.
  • Când introduceți prietenul dvs. persoanei al cărui nume ai uitat, există o șansă bună ca persoana să se prezinte apoi la noua persoană.
  • Odată ce ați auzit numele persoanei, repetați-o astfel încât să fiți mai probabil să vă amintiți. S-ar putea să lucrați cu ușurință în conversație spunând, "Îmi pare rău, (nume), îmi pare rău că am uitat să vă prezint."
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    3. Introduceți-vă din nou. Dacă persoana nu te-a abordat, inițiați interacțiunea prin introducerea dvs. Ea va reciproc probabil prin introducerea ei. Va fi, de asemenea, probabil să vă aprecieze direcția.
  • Dacă întrebați ce este numele ei și nu doriți să recunoașteți că ați uitat numele ei, puteți spune că intenționați să întrebați ce a ultimul Numele a fost. Motivul pentru care funcționează acest lucru se datorează faptului că persoana se va aștepta rar să vă amintiți numele de familie și, de obicei, va răspunde spunând numele ei.
  • Întrebați dacă ea merge prin primul ei sau numele ei de mijloc. Oamenii vor răspunde adesea la această întrebare prin împărtășirea atât a numelor, și chiar oferind mai multe informații. De exemplu, ar putea răspunde spunând, "Eu am fost întotdeauna Emily Jane față de bunica mea și când eram copil, toată lumea ma sunat pe Emily. Dar când am venit la facultate, am decis să folosesc numele Jane."
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    4. Cereți persoanei pentru informații suplimentare despre numele ei. Oamenii sunt adesea flatate de această atenție și se pot bucura de împărtășirea unor detalii despre istoria numelui lor.
  • Întrebându-le cum numele lor este scris este o modalitate de a face acest lucru, mai ales dacă vă amintiți că ar putea fi un nume neobișnuit. Desigur, dacă numele este Smith sau Jones, este posibil să fiți pregătit cu o deturnare!
  • De asemenea, puteți solicita semnificația numelui sau despre originea geografică a numelui. Oamenii sunt, în general, fericiți să vorbească despre ei înșiși în acest fel și veți avea mai multe detalii pentru a vă ajuta să vă amintiți numele lor dacă ați uitat din nou!
  • Metoda 2 din 2:
    Angajând abilități de detectivi pentru a descoperi numele
    1. Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    1. Adresați-vă unei alte persoane pentru ajutor. Într-un cadru social, întrebați gazda sau hostess-ul. Dacă cealaltă persoană a semnat, întrebați dacă îl puteți vedea. Puteți explica motivul pentru gazdă sau hostess pur și simplu prin mărturisirea situației dvs.
    • Întreabă un prieten. Dacă participați la o adunare socială, șansele sunt că altcineva din cameră cunoaște numele persoanei. Întrebați-vă cu discret un prieten care este numele persoanei. Dacă nu aveți șansa să vă întrebați prietenul în timpul adunării sociale, cereți-i mai târziu.
    • Dacă sunteți într-un bar, restaurant sau alt cadru public, iar persoana pare să cunoască locația bine, oamenii care lucrează acolo pot cunoaște numele persoanei. Cereți-i să vă ajute. Vă puteți explica situația prin mărturisind sincer că ați uitat numele persoanei. De obicei, oamenii abordați într-un astfel de mod sunt dornici să ajute.
    • Eavesdrop pe conversațiile lor cu alții. Persoana se poate prezenta altor persoane pe parcursul timpului dvs. împreună.
    • Păstrați alertă pentru orice material tipărit care ar putea avea numele persoanei pe ea. Dacă participați la o cină așezată, de exemplu, veți avea carduri. Dacă sunteți la o adunare comercială, persoana poate avea materiale tipărite pe care le împărtășește cu alții.
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    2. Căutați online. Acest lucru se face cu ușurință prin retragerea într-un loc privat și tragându-vă telefonul inteligent. Majoritatea oamenilor au suficiente informații despre ele însele că motoarele de căutare online vor dezvălui adesea numele cuiva prin introducerea informațiilor despre persoana pe care o aveți. Introduceți informațiile pe care le aveți despre o persoană (orașul în care trăiește, colegiul sau locul de muncă, orice alte afilieri pe care le puteți gândi).
  • Odată ce ați introdus în toate informațiile despre care vă puteți gândi la persoana într-un motor de căutare, căutați după "imagine" Pentru a reduce rezultatele. La urma urmei, știi cum arată persoana - mai ales dacă ești încă cu el!
  • Site-urile sociale vor utiliza informațiile dvs. partajate pentru a găsi persoana rapid, mai ales dacă aveți mulți prieteni împărțiți. Facebook "Oamenii caută" poate ajuta adesea, dacă vă amintiți orice parte a numelui său.
  • Căutați-l online de numărul lor de telefon. Multe site-uri, cum ar fi paginile albe, 411 sau oricum, vor oferi profilul unei persoane prin numărul lor de telefon. Introducerea numărului de telefon al persoanei într-un motor de căutare online, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo, va duce la o mulțime de rezultate. Acestea sunt filtrate prin relevanță, deci va trebui doar să verificați cele mai probabile opțiuni, listate în partea de sus.
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    3. Așteptați ca persoana să-și dezvăluie numele. În timp ce aștepți, poate îți vei aminti numele. Vorbește despre alte lucruri, care nu necesită nume.
  • Utilizați lucrări verbale pentru a evita spune numele persoanei. Utilizați expresia, "Prietenul meu" sau "colegul meu" Dacă trebuie să vă referiți la persoana respectivă.
  • În anumite setări culturale, entearile generice pot fi adecvate. De exemplu, unii oameni aleg să folosească termenii, "dulceata," "dragă," sau "Pal."Fiți foarte atenți înainte de a le folosi, totuși, deoarece acestea sunt specifice cultural. Dacă acești termeni nu sunt utilizați în mod obișnuit într-o anumită cultură, acestea ar putea fi înțelese greșit.
  • Imaginea intitulată Aflați pe cineva
    4. Mărturisiți situația dvs. persoanei. Majoritatea oamenilor vor fi înțeleși și nu vor minte să-ți spună numele a doua oară. Puteți folosi această ocazie pentru a le spune și numele dvs.
  • Utilizați un ton casual al vocii atunci când întrebați ce este numele ei. De exemplu, ați putea spune, "Stai pe, ți-am uitat deja numele. Vrei să spui din nou?" sau "Sunt total măcinat pe numele tău dintr-un motiv." Cealaltă persoană va aprecia probabil onestitatea ta.
  • Ați putea adăuga, "Nu sunt bun la amintirea numelor," astfel încât persoana nu va presupune că cunoașterea numelui ei nu este importantă pentru dvs. Dacă acesta este un contact potențial de afaceri, cu toate acestea, nu adăugați acest lucru, deoarece probabil că va părea o potențială răspunderi.
  • Vina uitați-vă pe vârsta voastră. Majoritatea oamenilor trăiesc amintiri, în special pentru nume, pe măsură ce vârî.
  • sfaturi

    Amintiți-vă, acesta este un pas social comun. Majoritatea oamenilor au uitat numele din când în când. Adăugarea stresului de senzație de anxietate despre propria dvs. uitare nu vă va ajuta memoria. În schimb, rămâneți liniștiți și recunoașteți că sunteți doar om.
  • Dacă aveți mai mult decât dificultatea obișnuită, amintiți-vă numele, luați în considerare văzând medicul dumneavoastră. Un examen fizic aprofundat poate ajuta la discerne alte lucruri care ar putea contribui la pierderea memoriei, cum ar fi efectele secundare ale medicamentelor, depresia și stresul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar