Cum de a trage un angajat compasional

Fiind un șef sau superior la locul de muncă vine cu o mare varietate de avantaje. Având în vedere un angajat nu este unul dintre ei. De fapt, mulți șefi ar argumenta că este cea mai gravă sau mai grea parte a locului de muncă. Cu toate acestea, cu mare putere vine mare responsabilitate. Va veni un moment în care trebuie să lăsați un angajat să meargă. Aflați cum să faceți cel puțin cu compasiune.

Pași

Partea 1 din 3:
A face fapta
  1. Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 21
1. Practicați conversația în prealabil. Indiferent de cât de multe ori a trebuit să trageți pe cineva, fapta nu devine niciodată ușoară. Cele mai multe companii oferă un script sau orientări generale pentru a fi utilizate la ardere. Chiar dacă aveți acest lucru, este încă o idee bună să practicați ceea ce veți spune doar în cazul în care înghețați sau continuați și pe Rambling.
  • S-ar putea să stați în fața unei oglinzi sau citiți de la o foaie de hârtie de câteva ori înainte de a vă apela angajatul pentru a vă vedea. S-ar putea chiar să aveți ocazia de a juca cu cineva în HR care vă poate oferi indicatori utili.
  • Imaginea intitulată Spune-ți șeful tău
    2. Terminați angajatul dvs. în persoană și în privat. Fi discret când numiți întâlnirea. Nu vă anunțați intențiile în restul echipei sau la locul de muncă. Fă-o în persoană, față în față și cu integritate.
  • Amintiți-vă că devreme pe angajatul va fi probabil supărat și devastat, dar cândva în viitor, el sau ea poate simți apreciativ felul în care l-ați tratat. Sperăm că această situație poate fi folosită ca punct de referință pentru a-și îmbunătăți viitoarea carieră.
  • Imagine intitulată demisia grațios Pasul 8
    3. Încercați să vedeți situația de la pantofii angajatului.O mare parte din a arăta compasiunea are o empatie pentru o altă persoană. Empatia este în principiu aceeași cu încercarea de a vedea lucrurile din punctul de vedere al altcuiva. Chiar dacă angajatul este lăsat să meargă din cauza unui comportament greșit, el sau ea va fi încă supărat de știri. Fiți atenți la modul în care vă simțiți în aceeași situație în timp ce trageți angajatul.
  • Imagine intitulată demisia cu grație Pasul 15
    4. Nu bateți în jurul tufișului. Arderea unui angajat cu compasiune înseamnă a ajunge la punct. Este groaznic să stai acolo și să-ți vezi șeful tău Stambering sau să mergi în cercuri în jurul problemei, trebuia să se întrebe ce este vorba. Ajungeți la punctul cât mai repede și succint posibil.
  • Un exemplu de mod direct, la punct de a arunca pe cineva cu compasiune este după cum urmează: "Bună după-amiază, Charles. Te-am întrebat aici pentru că am decis să vă lăsăm să plecați. Astăzi este ultima dvs. zi care lucrează pentru noi și vreau să vă mulțumesc pentru serviciul dvs. cu compania. Există câteva lucruri pe care trebuie să le duc mai întâi. Apoi, sunteți bineveniți să puneți întrebări."
  • Nu trimiteți semnale mixte care pot fi interpretate greșit sau lăsați impresia că aceasta nu este o terminare garantată sau necesară. Nu doriți să deschideți organizația la un proces.
  • Partea 2 din 3:
    Explicând alegerea
    1. Imaginea intitulată mâner un angajat
    1. Explicați exact de ce terminați angajatul. Dacă este vorba de performanța locului de muncă și ați făcut singuri slujba, nu ar trebui să vină ca o surpriză pentru angajat. Dacă compania face doar prost și trebuie să taie locuri de muncă, asigurați-vă că explicați pe deplin și laudă și mulțumiți angajatului pentru contribuțiile sale.
  • Imaginea intitulată mâner un angajat
    2. Afișați documentația justificativă. Arderea din motive de performanță sau de conduită nu va fi o surpriză, dar este încă un lucru bun să aveți informații de sprijin la această întâlnire. Când produceți rapoarte aprofundate despre incidente sau recenzii de performanță, angajatul este probabil să fie mult mai acceptabil al rezultatului.
  • De asemenea, având o documentație adecvată pentru a susține arderea pe cineva minimizează probabilitatea ca salariatul să încerce să judece firma pentru terminarea ilicită. El nu va putea să argumenteze cu rapoarte clare și bine documentate.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    3. Oferiți angajatului șansa de a vorbi. Evident, dacă ați făcut fapta cu limbă clară și directă, angajatul va înțelege că terminarea nu este negociabilă. Totuși, el sau ea ar putea dori să intre câteva întrebări sau chiar să-și susțină punctul de vedere la o anumită plângere. Chiar dacă nu aveți intenția de a inversa terminarea, este încă considerat să auziți angajatul, dacă numai să-i lăsați să plece cu demnitate.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 6
    4. Ușurați povara, dacă este posibil. Pentru cazurile în care salariatul a fost eliberat din cauza unor reduceri bugetare sau altor motive, care nu a făcut-o, încercați să ajutați cât mai mult posibil cu tranziția. S-ar putea să explicați un pachet de compensare sau un bonus dacă va fi unul furnizat. Cel puțin, dacă ați crezut că el sau ea a fost un bun angajat, ați putea oferi o referire bună la viitorii angajatori.
  • Amintiți-vă, ați lucrat alături de această persoană și chiar să cunoașteți angajatul la nivel personal. Face o încercare de a ajuta la sarcina de a fi terminat. Niciodată nu știți, într-o zi cineva ar putea oferi aceeași atenție pentru dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea catastrofei
    1. Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 2
    1. Focați angajatul cât mai curând posibil. Nu terminați un angajat la sfârșitul săptămânii. O incendiu joi sau vineri înseamnă că individul va petrece probabil weekend-ul care stă în jurul sentimentului de rău pentru el însuși. Dacă o faceți la începutul săptămânii, angajatul se poate arunca rapid în acțiunea de a găsi un nou loc de muncă cât mai repede posibil.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 7
    2. Să se abțină de la obținerea emoțională. Cunoașterea persoanei pe care le stabiliți poate fi o anumită durere în gât. Cu toate acestea, trebuie să rămâneți obiectiv și să vă amintiți că nu este vorba despre tine. Acționând prea apologetic sau arătând emoție să îndepărteze capacitatea angajatului de a reacționa la ardere. În schimb, el sau ea este forțat să păstreze o față dreaptă și să se rătăcească pentru a vă calma sentimentele.
  • Nu este personal. Să fie considerați și plini de compasiune, dar să vă tambri în emoțiile dvs. și să permiteți persoanei să aibă timp să reacționeze fără să vă îngrijoreze.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 23
    3. Au o escorta sau o copie de rezervă în apropiere în cazul în care situația merge rău. Nu puteți prezice niciodată modul în care va merge o terminare. Unii angajați ar putea izbucni în lacrimi, alții s-ar putea uita la tine ca într-o uluire, iar alții pot deveni furioși și ostili. Este o practică bună de a avea un alt manager sau securitate în standby.
  • Dacă angajatul răspunde cu furie, ați putea spune ceva de genul "Charles, nu este nevoie să se ocupe de lucruri în acest fel. Sunt dispus să răspund la întrebările dvs., dar nu voi fi în stare să vă blestemați și să vă strigați."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 25
    4. Evitați anunțarea deciziei în timpul unei întâlniri de birouri. O modalitate de a lovi moara de zvon este de a atrage prea multă atenție unei terminări ale angajaților. Deși este important să abordăm situația cu restul personalului, să vă abțineți de la prea multă pompă și circumstanță. Nu programați o întâlnire specială doar pentru a sparge știrile.
  • Pur și simplu puteți să-l anunțați pe scurt în dimineața următoare. "Buna dimineata baieti. Am vrut să informez pe toată lumea că Charles nu mai este cu noi. Din păcate, nu mai pot împărtăși."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar