Cum să fii un casier bun

Deci, aveți un loc de muncă (poate primul dvs. loc de muncă) în comerțul cu amănuntul și vi sa solicitat să lucrați la registrul de numerar. Probabil că veți primi o pregătire de bază, dar cum obțineți de la prima zi la locul de muncă pentru a deveni PRO Casier care poate clarifica o linie lungă în câteva minute și pentru a face ziua mai strălucitoare? Acestea sunt sfaturi pentru a obține mai bine la noul dvs. loc de muncă!

Pași

Metoda 1 din 3:
Serviciu bun
  1. Imaginea intitulată Fii un pas bun de casier 1
1. Zâmbet și fii frumos. Dacă ați avut o zi proastă, lăsați-o acasă și fiți politicoasă în timpul schimbărilor, chiar și celor mai drăguți clienți. Nu trebuie să fiți un Pushover, dar este mai probabil să lăsați clienții dvs. fericiți și mulțumiți dacă sunteți mai lent, dar într-o stare bună decât dacă sunteți cel mai rapid casier, dar rapid și nepoliticos. Dacă nu puteți fi sincer vesel, cel puțin încercați să o falsificați.
  • Imagine intitulată 666990 2
    2. Adresați-vă clientului dacă "Ei au o zi bună". Ascultați de fapt răspunsul lor și recunoașteți răspunsul lor. Când pleacă din magazin, se vor simți bine recunoscute și vor reveni probabil la magazinul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un pas bun de casier 8
    3. Apelați pentru backup. Dacă magazinul dvs. are un protocol pentru a apela pentru backup atunci când linia devine prea lungă, apelați pentru copiere de rezervă și încercați să nu vă grăbiți pe întreaga linie.
  • Imagine intitulată 666990 4
    4. Nu mai vorbiți cu colegii când serviciul este necesar. Clienții se simt incomode în cel mai bun caz și nerespectat dacă casierii continuă să vorbească în jurul sau peste ei în timp ce sunt serviți. Aceasta este treaba ta, și la fel cum alți oameni nu vorbesc în mod constant la locul de muncă, nici nu ar trebui. Să învețe să scadă și să ridice conversații atunci când este potrivit.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea bună a numerarului
    1. Imaginea intitulată Fii un casier bun pas cu pas 2
    1. Cunoașteți elementele de bază ale sistemului dvs. de numerar. Indiferent dacă este vorba despre un registru de numerar vechi sau un sistem informatic de ultimă oră, ar trebui să știți cum să faceți toate lucrurile de bază care vor veni cel puțin o dată la trei sau patru clienți. Dacă înregistrarea dvs. de numerar are butoane rapide pentru unele sume de numerar, cum ar fi $ 5, $ 10 sau 20 de dolari, obțineți obiceiul de a le folosi. În primele câteva zile, revizuiți în mod constant elementele de bază în timp ce nu este ocupat și întrebați un casier mai experimentat pentru a vă verifica dublu pentru a vă asigura că faceți totul exact.
  • Imaginea intitulată Fii un pas bun de casier 7
    2. Numărați schimbarea înapoi. Când nu există o linie lungă, intrați în obiceiul de a număra înapoi schimbarea clientului în loc să le dați o grămadă de facturi. Acest lucru reduce pe greșeli.
  • Bună practica în întreprinderile mici cu amănuntul include apelarea unor note mari, astfel încât colegul dvs. să o poată. Dacă există o dispută și un client pretinde că ți-au dat mai mulți bani decât au făcut-o, puteți folosi această practică standard pentru a arăta că acest lucru este puțin probabil.
  • Imaginea intitulată Fii un pas bun de casier 5
    3. Păstrați notă de modul în care clientul va plăti. Cineva plătit în numerar trebuie să caute schimbări, în timp ce cineva care plătește cu debitul trebuie să-și introducă codul PIN și să aștepte ca tranzacția să treacă. Acest lucru este un moment minunat pentru a face altceva ei vor trebui să facă, cum ar fi îmbrățișarea achizițiilor.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind informat despre protocoalele magazinului
    1. Imaginea intitulată Fii un pas bun de casier 3
    1. Aflați cum să faceți lucruri care vin destul de des, dar nu în fiecare zi. De exemplu, dacă vindeți doar un certificat de cadouri o dată pe săptămână sau două, este încă o idee bună să cunoașteți rutina prin inimă. Este, de asemenea, o idee bună să știți ce să faceți dacă faceți o greșeală sau o mică problemă apare - ce este rutina dacă dați o schimbare greșită, dar ați închis deja numerarul, dacă cineva dorește o rambursare sau dacă mașina dvs. de debit merge pe fritz? Dacă aceasta nu a făcut parte din formarea de bază, adresați-vă managerului sau unui casier mai experimentat.
  • Imaginea intitulată este un pas bun de casier 4
    2. Știți unde să mergeți mai multe informații dacă apare ceva mai rar. Probabil că nu puteți memora fiecare rutină din carte, mai ales pe cei care nu ar putea veni niciodată în timp ce lucrați acolo, dar trebuie să știți unde există ghidul dvs. sau manualul de utilizare, dacă acele ocazii o dată în-a-albastru-luna vin sus. Este o idee bună să faceți cel puțin ghidul complet, așa că veți ști aproximativ ceea ce este în el și unde să mergeți dacă, să spuneți, puterea se stinge și trebuie să folosiți acea carte de debit manuală manuală Apăsați în spate.
  • Imaginea intitulată Fii un bun casier Pasul 6
    3. Cunoașteți produsele magazinului suficient de bine pentru a face sugestii și complimente. Chiar dacă sunteți doar un casier și nu ați așteptat niciodată să lucrați la podea, sunteți încă angajat și ați fi pus întrebări. Dacă se întâmplă să știți că ceva este o achiziție deosebit de bună, lăsați cumpărătorul să știe că tocmai au primit primul produs nou sau că credeți că unul este cel mai frumos din magazin și au făcut o alegere excelentă. Fiți sincer despre acest lucru și nu exagerați, dar un mic compliment poate crea percepția valorii adăugate și a face un client chiar mai fericit cu achiziția lor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar