Cum de a trage un prieten

Dacă trebuie să fii tu, cel puțin puteți face procesul cât mai curând posibil. Indiferent dacă ați ajuns să vă apropiați de cineva cu care lucrați sau ați adus un vechi prieten în compania dvs., citiți acești pași pentru a afla cum să distingeți între responsabilitățile dvs. ca prieten și ca angajator, simpatizați cu prietenul dvs. și faceți-vă procesul rapid și fără durere.

Pași

Partea 1 din 3:
Având conversația
  1. Imagine intitulată set limite la locul de muncă Pasul 1
1. Faceți-o cât mai scurtă posibil. Dați-vă o scurtă fereastră de timp pentru a avea conversația în "Modul angajatorului" și apoi oferiți-vă "Modul prietenului" la scurtă vreme după aceea. Dacă prietenul tău dorește să vorbească despre lucruri după ce au devenit o ocazie să se răcească și să se gândească la situație, să te ajuți să se întâlnească pentru o băutură sau o mușcătură de mâncare după muncă și vorbește mai mult, dar păstrați conversația reală la fel de scurtă pe cat posibil.
  • Izolați-vă rolul de angajator din rolul dvs. ca prieten. Fii șeful, nu prietenul, când îi spui prietenului tău că slujba lui este terminată. Acest lucru este important atât pentru propria stare de spirit, cât și pentru modul în care prietenul dvs. percepe acțiunea.
  • Imaginea intitulată obține un loc de muncă ca un surd sau greu de auz Persoana 4
    2. Treci la subiect. Să fie direcționați cu privire la decizia de a-l lăsa să meargă. Bătându-se în jurul tufișului sau cu umorul, probabil că nu va înmuia lovitura și poate da o impresie falsă că lucrurile pot fi întoarse astfel încât să poată rămâne. Crearea acestui tip de incertitudine este neclară și, în cele din urmă, vă poate deteriora prietenia și mai mult.
  • Imagine intitulată Spot Workholic Avertizare Semne Pasul 5
    3. Explicați-vă că vă prețuiți prietenia. Face clar că prietenia este o problemă separată și că tu, sau companie, plătește pentru performanța locului de muncă, care nu a fost îndeplinită. Locul de muncă este o problemă pur economică. Înmolune această realitate, explicând că, în ceea ce sunteți îngrijorat, situația dvs. de lucru nu va interfera cu relația dvs. socială și nu-l va asigura că prietenia dvs. extra-curriculară va rămâne pe aceeași poziție ca întotdeauna.
  • Imagine intitulată Discuție despre tine în timpul unui interviu de angajare Pasul 6
    4. Sprijiniți-vă prietenul prin procesul de terminare. Explicați plățile de compensare, ajutați-l sau ea să-și miște lucrurile, să-i păstreze garda de securitate să-l bâzâie, și să facă toate celelalte femei mici pe care le-ai dori să o facă pentru tine într-o astfel de circumstanță.
  • Oferiți-vă să faceți ceea ce puteți pentru a vă ajuta prietenul să găsească locul de muncă în altă parte. Ca parte a rolului dvs. de prieten, ia în considerare oferirea unei referințe excelente și a fi disponibilă pentru a-l ajuta să lucreze prin scrisori de intenție și de revânzare CV. Căutați deschideri de locuri de muncă înainte de a avea conversația de a avea altceva în avans.
  • Imagine intitulată Deal cu reprezentanții serviciului clienți Rude Pasul 4
    5. Așteptați un timp înainte de a face contact ca prieten. Prietenul tău poate fi rănit și supărat și le-a legat cu apeluri telefonice pentru a continua că rutina de vizionare a fotbalului obișnuit ar putea face problema mai rău. Faceți-vă disponibilă, dar lăsați-o să fie în termenii prietenului dvs.
  • Trage-ți prietenul un text pentru a le spune că vei urmări fotbalul și ar fi fericit să aibă o companie, dar să fie decizia lor. Evitați să le vindeți în socializare.
  • Partea 2 din 3:
    Decizia ce să spună
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 12
    1. Anticipați reacția prietenului tău. Indiferent de cine face arderea, prietenul tău se va simți probabil rănit și jenat pentru pierderea slujbei și poate spune lucruri din furie oricui va asculta. Faptul că un prieten face arderea, totuși, va complica în mod evident problema. Dacă nu doriți să pierdeți prietenia, trebuie să intrați în procesul de înțelegere a faptului că prietenul dvs. vă poate da vina și să vă pregătiți să vă ocupați de acest răspuns.
    • Imaginați-vă cel mai rău sau cel mai rău lucru pe care prietenul tău îl poate arunca în mânie. Presupune că acest lucru se va spune și nu o ia personal.
  • Imagine intitulată face capăt la sfârșitul unei cariere de dans sau de sport Pasul 3
    2. Planificați ce veți spune. Luați în considerare scrierea unui script și memorarea acestuia. Urmează scenariul. Nu utilizați confruntarea ca momentul de luptă pentru cuvinte. Așezați cursul acțiunii ca fiind succint și cinstit cum probabil puteți. Trebuie să stați cazul exact așa cum ați altcu angajat.
  • Dacă un șef ți-a spus să-ți tragi prietenul, e bine să treci pe buck. Prezentați motivele cât mai cinstit posibil pentru arderea și oferiți-vă simpatia prietenului dvs. Chiar dacă sunteți de acord cu rațiunea șefului dvs., probabil că nu este momentul să-l exprimați:
  • "Nu este apelul meu de făcut. Aș vrea să fie altfel, dar mâinile mele sunt legate."
  • Dacă prietenul tău a făcut ceva neetic sau dăunător pentru companie și este decizia ta de a-și rezilia locul de muncă pentru binele companiei, concentrați-vă asupra celorlalți angajați cărora le datorați la fel de mult ca prietenului dvs.:
  • "Mergem înapoi, și tu ești prietenul meu, dar nu poate funcționa în acest fel. Trebuie să mă gândesc și la toți ceilalți angajați. Dacă nu le ascult, această afacere ar putea să se deschidă."
  • Dacă prietenul dvs. este subperformant sau necorespunzător pentru rolul atribuit, se concentrează asupra conversației ca o favoare și o oportunitate de a reuși în altă parte, mai degrabă decât o eșec:
  • "Vreau să văd undeva că veți fi fericiți și talentele dvs. pot fi folosite ca și cum merită să fie folosite. Îmi pare rău că locul ăsta nu poate fi aici."
  • Imaginea intitulată deveni un asistent dentar certificat Pasul 1
    3. Încercați să vă gândiți la aceasta ca o oportunitate de confort, mai degrabă decât o povară. Cel puțin prietenul tău nu trebuie să fie concediat de un ticălos care nu-i pasă de sentimentele lor. Abordați sarcina ca o ocazie nefericită de a vă folosi cunoștințele despre prietenul dvs. pentru a face procesul de terminare cât mai neted și cât mai dureros.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea alternativelor
    1. Imaginea intitulată deveni un agent de asigurări de sănătate Pasul 10
    1. Așezați un plan de performanță îmbunătățită. Dacă este posibil să oferiți prietenului dvs. o altă șansă, creând un interval de timp concret pentru a îmbunătăți performanța prin coaching sau de formare către un anumit set de obiective. Programați întâlnirile săptămânale pentru a discuta despre îmbunătățirea.
    • Face clar că slujba prietenului tău va fi terminată dacă noul set de goluri nu este îndeplinit în momentul discutat. Dacă nu se întâmplă, treceți cu terminarea știind că le-ați dat cât mai mult posibil.
    • Documentați discuția dvs. și păstrați acest raport cu înregistrările angajaților dvs. Este posibil să aveți nevoie să vă ocupați de obiecții, referindu-vă la documentația conversațiilor anterioare, deci păstrați înregistrări bune.
  • Imagine intitulată Căutare de locuri de muncă Pasul 4
    2. Schimbați titlul postului sau descrierea postului. Dacă este în puterea dvs., s-ar putea să vă gândiți să reorganizați slujba prietenului dvs. pentru a demoti în mod esențial prietenul dvs. sau pentru a le oferi o oportunitate de a salva fața prin renunțare. Va trebui să aveți o conversație similară, lăsându-i să știe că performanța lor nu este de până la par, dar că apreciați prietenia lor și vroiai să le ofere această ocazie într-un loc de muncă cu mai puține responsabilități.
  • Organizați poziția astfel încât slăbiciunile prietenului dvs. să fie scăzute de noua poziție, făcându-l un câștig-câștig. Prietenul dvs. este fie să părăsească compania pentru pășuni mai ecologice sau să rămână în poziția în care există o oportunitate de succes.
  • Alternativ, ia în considerare o promovare sau un transfer. În timp ce acest lucru ar putea fi luat în considerare "trecând buckul," Dacă puteți scăpa de prietenul dvs. fără să le aruncați în mod direct, puteți evita confruntarea urâtă. Dacă puteți obține prietenul dvs. un nou loc de muncă cu o companie similară, veți fi rezolvat atât problemele dvs.
  • Imagine intitulată Discutați salariul în timpul unui interviu Pasul 4
    3. Permiteți altcuiva să o facă. Poate că există prea mult conflict de interese implicate în arderea prietenului tău. În acest caz, discutați fie cu un supraveghetor, subordonat, fie cu departamentul HR la compania dvs. pentru a planifica un alt curs de acțiune.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că obiectivele angajatului sunt realizabile. Dacă acestea sunt inaccesibile, în loc să înceteze angajatul, să stabilească obiective de performanță realiste sau să angajeze un alt angajat dacă sarcina de lucru este prea mult pentru personalul dvs. curent să se ocupe de orele programate de lucru.
  • Evitați discutarea problemelor personale în timpul discuțiilor legate de performanță. Spuneți angajatului că trebuie să vă lăsați deoparte prietenia dvs. personală la locul de muncă pentru a servi prioritate mai mare de a face afacerea de succes - locul de muncă pe care îl aveți pe ambii plătiți.
  • Dacă simțiți că există prea mult conflict de interese implicate în tine care ard un prieten, discutați cu supraveghetorul sau departamentul de resurse umane pentru mai multe sfaturi.
  • Inventați lucruri noi de a face ca prieteni. Dacă prietenia dvs. sa revoltat în jurul locului de muncă, dați seama de altceva pe care îl puteți face împreună.
  • Consultați departamentul și avocatul companiei dvs. pentru sfaturi înainte de a începe procesul de terminare a angajatului.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că tot ceea ce faceți este respectat cu legile privind ocuparea forței de muncă pentru a evita vinovarea de a încălca o lege și de a fi dat în judecată pentru aceasta.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar