Cum să fii o întărie sănătoasă

INTP, unul dintre cele 16 tipuri din sistemul de clasificare a personalității Myers-Briggs, înseamnă "introversiune, intuiție, gândire și percepere."Intrările sunt cunoscute pentru curiozitatea lor insațiabilă, ideile nesfârșite și mințile excepționale. Cu toate acestea, ca unul dintre cele mai puțin frecvente tipuri, dacă sunteți un intp, s-ar putea să vă luptați să vă găsiți locul în lume. Din fericire, avem multe sfaturi pentru a vă ajuta să trăiți o viață împlinită.

Pași

Metoda 1 din 3:
Bazele tipului de personalitate
  1. Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 1
1. Obțineți rezultatele MBTI de la un test online de reputație. Numeroase teste online au fost concepute pentru a determina tipul de personalitate. Căutați "Testul MBTI" (indicatorul de tip Myers-Briggs) și vor apărea multe opțiuni. Căutați unul de la un site de reputat care se bazează pe surse puternice și citează cercetarea Myers-Briggs. Dacă sunteți dispus să plătiți o taxă, luați indicatorul oficial de tip Myers-Briggs.
  • Știți că rezultatele testului Oficial MBTI nu sunt garantate pentru a fi corecte. Fundațiile Myers & Brigg oferă o rată de consistență de 63%.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 2
    2. Vedeți dacă preferințele dvs. se aliniază cu preferințele INTP. Intrările preferă introversiunea, intuiția, gândirea și percepția la extroversiune, senzație, senzație și judecată. Aliniază acest lucru cu propriile dvs. preferințe?
  • Dacă sunteți introvertit, ați putea prefera doar timp la întâlniri mari.
  • Dacă sunteți intuitiv, probabil că vă uitați la imaginea de ansamblu și vedeți posibilități.
  • Ca gânditor, folosiți logica și faptele pentru a lua decizii, în loc de emoții.
  • Ca percep, sunteți adaptabil și deschis posibilităților.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 3
    3. Comparați calitățile INTP cu propria dvs. Persoanele care sunt clasificate ca inpte sunt adesea logice, obiective, raționale, liniștite, reflectorizante, strategice, curioase, flexibile, informale și orientate spre viitor. Sună ca tine?
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 4
    4. Rețineți că int-urile conduc cu gândirea introvertită (Ti). Acesta este primul element al "stack-ului funcției" pentru personalitatea dvs. Conducerea cu TI vă face foarte logică și ați putea învăța de dragul învățării. Probabil că vă interesează acuratețea, detaliile minime și cum se potrivește totul împreună. Puteți fi, de asemenea, foarte bond, arătând adevărul chiar și atunci când ar putea fi rău.
  • Deoarece Ti este o funcție subiectivă, este posibil să aveți probleme cu explicarea procesului de gândire și a ideilor altora.
  • Există 4 funcții în stiva de funcții și fiecare descrie valorile și caracteristicile de bază ale tipului dvs. de personalitate.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 5
    5. Înțelegeți că funcția dvs. auxiliară, NE, este o intuiție extravertată. Această funcție te face foarte creativă. Dacă sunteți un intp, sunteți probabil să izbucniți cu idei și să aveți o tendință de a căuta modele și posibilități. Ești deschis, dar poate avea un timp greu de luat decizii.
  • Ca un NE, puteți face legături între ideile aparent independente.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 6
    6. Recunoașteți că funcția dvs. terțiară este introvertită (SI). Ca cineva cu si, probabil, vă bucurați de rutine și lucruri familiare. S-ar putea să fiți, de asemenea, un minimalist și cineva care preferă să economisească, mai degrabă decât să cheltuiți, bani.
  • De exemplu, vă puteți bucura să vă uitați la fotografiile vechi, revelând o carte preferată sau ascultați o melodie care deține un înțeles special.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 7
    7. Știți că funcția dvs. inferioară este un sentiment extravertat (Fe). Funcția Fe vă poate face să vă simțiți ca și cum emoțiile dvs. pot avea o minte proprie. Întâlnirile sociale pot fi, de asemenea, ciudate sau inconfortabile pentru dvs. Cu FE Inferior, probabil că aveți tendința de a face pace cu ceilalți și de a evita confruntarea.
  • Deoarece Fe este o funcție inferioară, este posibil să aveți o înțelegere dificilă și să vă exprimați emoțiile.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 8
    8. Debunk stereotipurile MBTI. Permițând stereotipurile să intre în cale, vă poate pretinde procesul de tastare. S-ar putea să fiți auzit că int-urile sunt roboți neuniformi, dar asta nu este adevărat. Ca un intp, s-ar putea chiar să fiți foarte sensibili și să experimentați emoții intense.
  • S-ar putea să credeți că int-urile sunt oameni de știință sau matematicieni care poartă ochelari. Acest lucru nu este întotdeauna cazul! Ca o intp, ai putea savura arta, filozofia si multe alte activitati care nu sunt legate de matematica sau stiinta.
  • De asemenea, amintiți-vă că nici o preferință sau tip este mai bună decât alta. Toți oamenii aduc valoare lumii.
  • Metoda 2 din 3:
    Auto-îngrijire și dezvoltare emoțională
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 9
    1. Aveți grijă de corpul vostru. Dacă sunteți ocupat cu o idee sau un proiect, ați putea uita să mâncați sau să luați pauze. Setați mementouri pe telefon sau pe alarmă, astfel încât să puteți face timp să vă conectați cu corpul. A se vedea că toate nevoile dvs. sunt întâlnite zilnic, astfel încât să puteți fi la cel mai bun lucru! Obțineți suficient somn, mâncați bine și aveți grijă de celelalte nevoi ale dvs. corporale.
    • Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn. Adolescenții au nevoie de aproximativ 8-10 ore.
    • Ascultați-vă corpul pentru indicii! Verificați-vă cu dvs., astfel încât să puteți recunoaște dacă sunteți foame, însetat, obosiți sau aveți o altă nevoie.
    • Face un punct pentru a menține și o bună igienă.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 10
    2. Lucrați la Înțelegerea emoțiilor. Ca o intrare, vă puteți găsi ignorarea sau nu vă înțelegeți emoțiile. Emoțiile dvs. ar putea părea chiar și alte lumi și misterificatoare. Când vă simțiți un anumit mod, întrerupeți și faceți din stoc. Emotul tău se bazează în frică, furie, surpriză, dezgust, tristețe sau bucurie? Cu practică, puteți învăța să recunoașteți și să vă gestionați sentimentele.
  • Evitați să vă ignorați emoțiile, deoarece ele par a fi ilogice. Ia timpul să le simțiți și să le sortați - veți fi mai bine pe termen lung!
  • Discutați cu alții despre cum vă simțiți. Un prieten sau un consilier de încredere vă pot ajuta să lucrați prin emoțiile dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 11
    3. Dezvoltați-vă încrederea în sine. Tipul dvs. de personalitate vă face atât analitice, cât și critice. Dacă vă petreceți prea mult timp criticându-vă, ați putea să vă deteriorați stima de sine. Luați timp pentru a vă reaminti de calitățile dvs. pozitive.
  • Stick post-it note cu încurajări în jurul casei dvs. sau pe biroul dvs. pentru a vă reaminti cât de uimitor sunteți!
  • Imaginea denumită este un pas de intrare sănătos 12
    4. Păstrați lucrurile organizate și încercați să nu procrastinate. Ca o intp, s-ar putea sa te lupti sa completezi sarcinile care nu te intereseaza. Sarcinile cum ar fi curățenia pot, de asemenea, să cadă de pe marginea drumului. Fiți conștienți de tendințele dvs. și faceți timp să vă curățați și să vă organizați spațiile de viață și de lucru. Faceți-o un punct pentru a aborda proiectele pe care le-ați pus.
  • Folosirea unui planificator sau a realizării listelor de sarcini vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 13
    5. Îmbrățișați-vă puterile. Din cauza minții tale, s-ar putea să te simți diferit de alții. Este în regulă! În loc să încerce să se potrivească matriței, să vă acceptați unicitatea și să vă concentrați asupra calităților dvs. pozitive.
  • Unele puncte forte pe care le puteți avea includ: Fiind foarte imaginative, intelectuale, cinstite, entuziaști și deschise.
  • Metoda 3 din 3:
    Comunicare și socializare
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos 14
    1. Face timp la socializa. Deoarece funcțiile sociale pot fi ciudate, s-ar putea să vă evitați să le evitați. Dacă sunteți timid, puteți evita vorbirea cu oamenii pe care nu o cunoașteți. Cu toate acestea, toți avem nevoie de interacțiune socială, așa că facem un punct de a prinde cu prietenii și familia ta. Acceptați invitații la adunările și încercați să vă conectați cu cei din jurul dvs.
    • Dacă doriți să găsiți modalități de a socializa, luați în considerare dating, aderarea la grupuri de interese speciale, legarea cu persoane pe care le cunoașteți deja și chiar vorbind cu oameni aleatorii.
    • Dacă nu puteți găsi oameni care vă împărtășesc interesele în persoană, puteți încerca să postați pe un forum online dedicat intereselor dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos
    2. Fiți conștienți de sentimentele altor persoane. Probabil că aveți o tendință de a fi blunt, ceea ce ar putea fi în afara altora. În situații sociale, aveți grijă deosebită să fiți conștienți de sentimentele altor persoane. Urmăriți limbajul corpului și expresiile faciale și ascultați cu adevărat ceea ce spun.
  • Puteți să vă exprimați opiniile și să nu fiți de acord cu ceilalți, fără a pune alte persoane în jos.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de intrare sănătos
    3. Stimulați abilitățile de rezolvare a conflictului. Ca o intp, probabil că aveți tendința de a fi un producător de pace. Sau, este posibil să fiți predispuși să vă certați pentru a vă dovedi punctul. Scopul pentru un echilibru aici - nu evitați confruntările cu totul, dar nu le începeți în mod inutil. Lucrează la vorbirea într-o manieră politicoasă și respectuoasă atunci când ceva vă deranjează. Utilizați declarațiile "I" pentru a le spune altora cum vă simțiți în timp ce evitați învinuirea lor.
  • Dezbaterile sănătoase și criticile constructive sunt în regulă, dar amintiți-vă că un meci de strigare sau blog postați pe altcineva nu este.
  • Încercați să vă întoarceți și să vă gândiți cum vor fi percepute cuvintele dvs. și dacă sunt necesare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar