Cum să goliți vezica urinară

Dacă întâmpinați dificultăți în golirea vezicii urinare când mergeți la baie, atunci ați putea avea o afecțiune numită retenție urinară. Este cauzată de mușchii slabi, deteriorarea nervilor, pietrele de rinichi, infecțiile vezicii urinare, creșterea prostatei și alte probleme de sănătate. Retenția urinară poate fi acută (pe termen scurt) sau cronică (pe termen lung) și poate implica fie o incapacitate completă, fie doar parțială de a vă goli vezica urinară. În majoritatea cazurilor, condiția poate fi ușurată prin practicarea anumitor tehnici la domiciliu, dar uneori intervenția medicală de urgență este necesară.

Pași

Partea 1 din 2:
Îmbunătățirea golirii vezicii urinare acasă
  1. Imaginea intitulată goală vezica urinară Pasul 1
1. Îmbunătățiți mușchii pelvieni. Una dintre cele mai eficiente și cele mai cunoscute modalități de întărire a mușchilor de podea pelviană este făcând Exerciții Kegel. Ele sunt exerciții simple pe care le puteți face oriunde mărește puterea mușchilor care controlează vezica urinară - precum și uterul, intestinul subțire și rectul. Pentru a vă ajuta să identificați mușchii pelvian, opriți urinarea în mijlocul. Muschii care sunt contractul sunt exercițiile Kegel întărite. Exercițiile se pot face în orice poziție (astfel încât să le puteți face în timp ce stați la trafic, la biroul dvs. la locul de muncă etc.), deși este mai ușor de stabilit.
  • Odată ce ați identificat mușchii pelvian, strângeți-le și țineți contracția timp de cinci secunde, urmată de relaxarea lor timp de cinci secunde. Repetați această secvență de cinci până la 10 ori la câteva momente diferite pe zi.
  • Pe parcursul a câteva săptămâni, lucrați până la menținerea mușchilor pelveni contractați timp de 10 secunde la un moment dat, în timp ce se relaxează și timp de 10 secunde după aceea. Exercițiile în picioare și ședinței. Repetați această secvență de cinci până la 10 ori pe zi până când veți putea controla mai bine vezica.
  • Aveți grijă să nu înșelăciți prin îndoire abdominale, coapse sau fese și amintiți-vă să respirați liber în timp ce faceți exercițiile.
  • Mulți factori slăbesc mușchii podelei pelvine, cum ar fi sarcina, nașterea, chirurgia, îmbătrânirea, obezitatea, tuse cronică și tensionarea excesivă din constipație.
  • Imaginea intitulată goală vezica urinară Pasul 2
    2. Îndepărtați-vă vezica. Formarea vezicii urinare este o terapie comportamentală importantă care poate fi eficientă în tratarea retenției urinare și a incontinenței. Obiectivele acestei terapii sunt de a crește cantitatea de timp între urinare, crește volumul de lichid vezica dvs. poate deține și diminuează sentimentul de urgență și / sau orice problemă de scurgere. Formarea vezicii urinare necesită stabilirea unui program fix de golirea vezicii urinare, indiferent dacă nevoia de a urina este prezentă sau nu. Dacă dorința de a face pe pipi are loc înainte de timpul atribuit, îndemnați supresia prin contractarea mușchilor pelvici ar trebui făcută.
  • Goliți vezica urinară cât mai bine puteți cât de curând vă treziți. Apoi setați intervale de una până la două ore pentru a încerca să mergeți din nou, indiferent de îndemână.
  • Deoarece succesul se realizează controlul vezicii urinare și urinarea cererii, creșteți intervalul în incremente de 15-30 minute până când este posibil să rămână confortabil timp de trei până la patru ore.
  • De obicei durează între șase și 12 săptămâni pentru a obține din nou controlul vezicii urinare și a putea să-l ia pe deplin când simți nevoia de a urina.
  • Imagine intitulată goală vezica urinară 3
    3. Faceți-vă confortabil în baie. Făcându-vă confortabil în baie, puteți contribui la capacitatea de a vă goli în mod normal vezica urinară. Dacă temperatura sau podeaua aerului este prea rece, care vă poate distrage atenția de la afacere la îndemână. Așezat pe toaletă poate fi cel mai confortabil pentru ambele sexe, așa cum unii bărbați se simt din spate, gât sau durere de prostată în timp ce stăteau să urineze. Confidențialitatea poate fi, de asemenea, un factor important de confort, deci nu încercați să urinați în băi publice și să păstrați ușa închisă în timp ce acasă.
  • Întoarceți temperatura în casa dvs. în timpul iernii și luați în considerare purtarea papuciilor și a unei haine la baie pentru a vă menține cald.
  • Configurați unele lumânări de aromoterapie în baie și dați-o a "Aspect spa" să vă liniștească și să vă relaxați în timp ce încercați să faceți pipi.
  • Dacă ești A "obsedat de curatenie," Păstrați-vă băiatul curat, astfel încât să nu vă distragă sau să vă deranjeze.
  • Nu vă grăbiți. Trebuie să vă permiteți o medie de 30-60 de secunde pentru a urina, așa că nu vă grăbiți și să vă stresați de asta.
  • Încercați să rulați puțină apă în chiuveta de baie în eforturile de a stimula o dorință puternică de a vă goli vezica urinară.
  • Imaginea intitulată goală vezica urinară Pasul 4
    4. Aplicați presiune sau stimulare externă. Aplicarea presiunii asupra vezicii urinare din exteriorul abdomenului inferior poate ajuta la stimularea urinării și promovarea golirii complete a vezicii urinare - gândiți-vă ca un fel de masaj sau terapie fizică. Uită-te online pentru a obține o înțelegere anatomică a locului în care este vezica urinară, apoi aplicați o presiune ușoară spre interior (spre coloana vertebrală) și în jos (spre picioare) pentru a încerca și pentru a încerca "lapte" vezica ta în timp ce urinează. Această tehnică este mai ușor de făcut în timp ce stăteau, spre deosebire de ședința pe toaletă, pornită înainte.
  • Alternativ, încercați să atingeți pielea / mușchiul / grăsimea direct peste vezica urinară pentru a declanșa o contracție și eliberare.
  • Pentru femei, introducerea unui deget dezinfectat în vagin și aplicând o presiune înainte de peretele vaginal anterior, poate stimula adesea vezica și poate să-l elibereze urina.
  • Pentru bărbați, prea multă stimulare a abdomenului inferior ar putea provoca o erecție, ceea ce face mult mai dificil de urinat. Ca atare, mențineți un penis fleccid atunci când încercați să vă goliți pe deplin vezica urinară.
  • Permiterea apei calde pe abdomenul inferior și genitalia poate declanșa nevoia de a pisici. Ca atare, încercați să goliți vezica urinară în timp ce luați un duș cald.
  • Imagine intitulată goală vezica urinară Pasul 5
    5. Aflați despre auto-cateterizare. Dacă sunteți cu adevărat disperați să urinați și să simțiți o vezică semnificativă și o durere de rinichi, atunci auto-cateterizarea poate fi răspunsul dacă sfatul de mai sus nu funcționează. Auto-cateterizarea implică introducerea unui cateter (tubul lung, subțire) în tractul dvs. urinar și aproape de deschiderea vezicii urinare pentru a scurge urina din ea. Această procedură trebuie să fie învățată și demonstrată de medicul de familie sau urolog, dar nu este pentru squeamish sau slab de inimă.
  • Este de obicei mai bine ca medicul dumneavoastră să efectueze cateterizarea sub o anestezie locală, dar dacă vă simțiți confortabil cu procedura și puteți folosi o lubrifiere în schimb, apoi încercați o încercare.
  • Lubrifierea poate reduce nevoia unei anestezie topică, dar unii compuși (cum ar fi jeleu de petrol) pot irita membranele delicate ale uretrei și pot duce la durere.
  • Este important să sterilizați cu atenție cateterul înainte de ao introduce în uretra, deoarece orice introducere a bacteriilor poate duce la o infecție.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea tratamentului medical
    1. Imagine intitulată Goliți vezica urinară Pasul 6
    1. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră. Dacă aveți probleme cu golirea vezicii urinare pentru mai mult de câteva zile consecutiv, faceți o întâlnire cu medicul de familie. Medicul dvs. vă va examina și încercați să găsiți cauza rădăcină. În plus față de mușchii pelvici slabi, alte cauze ale retenției urinare includ: blocarea în uretra, pietrele vezicii urinare / rinichi, infecțiile genitourine, constipație severă, formarea cistocelelor (la femei), creșterea prostatei (la bărbați), leziunile măduvei spinării, Utilizarea antihistaminică și după efectele anesteziei datorate intervenției chirurgicale.
    • Medicul dvs. poate lua o eșantion de urină, raze X, scanare CT, studii RMN și / sau studii de diagnostic pentru a determina cauza problemei vezicii urinare.
    • Obțineți o trimitere la un specialist genitourinar pentru mai multe teste, cum ar fi chistoscopia (introducerea unui scop de vedere în interiorul vezicii urinare / uretra), testarea urodynamică (măsoară capacitatea vezicii urinare de a goli) și / sau electromiografie (măsoară activitatea musculară a vezicii urinare / inferioară pelvis).
    • Simptomele obișnuite ale retenției urinare includ: durerea în abdomenul inferior, balonarea, nevoia frecventă de a urina, dificultăți de pornire / oprire a fluxului de urină, fluxul slab de urină și scurgeri.
    • Dacă sunteți în disconfort sever de la o vezică completă care refuză să golească, medicul dumneavoastră vă poate scurge vezica urinară cu un cateter - o procedură relativ rapidă în ambulatoriu, realizată cu un anestezic local. Auto-cateterizarea poate fi predată pentru uz casnic (vezi mai sus).
  • Imagine intitulată Goliți vezica urinară Pasul 7
    2. Întrebați despre medicamentele disponibile. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă problema vezicii urinare și incapacitatea de urină void pot fi tratate în mod normal cu medicamente. Unele medicamente pot provoca dilatarea (relaxare și lărgire) a mușchiului neted al uretrei și deschiderea vezicii urinare, deși utilizarea pe termen lung a acestora poate provoca problema opusă - incontinența și pierderea controlului vezicii urinare. Pentru bărbații cu glande de prostată lărgit, o cauză comună a vezicii urinare / urinare, medicamente, cum ar fi Dutastarida (Avodart) și Finasterida (Proscar) (Proscar) (Proscar) (Proscar)) pentru a opri creșterea benignă de prostată sau chiar o micșora.
  • Medicamente care pot relaxa mușchii vezicii / uretrei și, de asemenea, ajutorul cu extinderea prostatei includ: Alfuzosin (Uroxatral), Doxazosin (Cardura), Silodosin (Rapaflo), Tadalafil (Cialis), Tamsulosin (FLOMAX), Terazosin (Hytrin).
  • Medicamentele ar trebui privite ca o soluție pe termen scurt și nu se consideră ca un retenție permanentă pentru retenția urinară.
  • Imagine intitulată goală vezica urinară Pasul 8
    3. Gândiți-vă la dilatarea uretrală și la stenting. Dilatarea uretrală tratează o uretra blocată prin introducerea unor tuburi din ce în ce mai mari ale diametrului în uretra pentru ao întinde. În schimb, un stent este folosit și pentru a întinde o uretra constrictată, dar stentul se extinde ca un izvor și împinge înapoi țesutul înconjurător cu timpul, în loc să fie înlocuit cu cele mai mari. Stenturile pot fi temporare sau permanente. Atât dilatarea și stentarea, sunt proceduri de ambulatoriu care necesită o anestezie locală și, uneori, sedarea.
  • În mod alternativ, uretra poate fi făcută mai largă prin umflarea unui mic balon atașat la capătul unui cateter.
  • Aceste proceduri sunt efectuate de un specialist genitourinar numit urolog.
  • Spre deosebire de cateterizarea obișnuită, care poate fi învățată, dilatarea și stentarea nu ar trebui făcută acasă în nici un caz.
  • Imagine intitulată goală vezica urinară Pasul 9
    4. Luați în considerare neuromodularea sacrală. Neuromodularea sacrală, numită și terapie interstim, utilizează impulsuri electrice ușoare pentru nervii care controlează vezica urinară și mușchii pelvisului inferior legat de urinare. Această terapie ajută creierul, nervii și mușchii netezi să comunice mai bine, astfel încât vezica urinară să se poată goli în mod corespunzător și la intervale regulate. Dispozitivul electric trebuie introdus chirurgical și pornit pentru a funcționa, dar este un tratament reversibil care poate fi întrerupt în orice moment prin rotirea dispozitivului sau prin scoaterea acestuia din corp.
  • Această terapie este, de asemenea, cunoscută sub numele de stimularea nervului sacral, deși nervii sacrali din și în jurul osului coada poate fi, de asemenea, stimulați manual prin masarea zonei cu un dispozitiv vibrator. Încercați acest lucru la domiciliu pentru a vedea dacă provoacă golirea mai mică a vezicii urinare.
  • Stimularea nervului sacral nu este indicată pentru o problemă de reținere a vezicii urinare sau urinare cauzată de o obstrucție.
  • Fiți conștienți de faptul că nu toate formele de retenție urinară care nu este obstructivă pot fi tratate cu stimularea nervului sacral, deci întrebați urologul dvs. dacă este o idee bună pentru dvs.
  • Imaginea intitulată goală vezica urinară Pasul 10
    5. Luați în considerare operația ca o ultimă soluție. Dacă toate tehnicile și tratamentele menționate mai sus nu ajută la vezica urinară / problema urinară, atunci chirurgia ar trebui considerată o ultimă soluție dacă medicul dumneavoastră crede că ar putea fi de ajutor. Există o varietate de intervenții chirurgicale disponibile, dar depinde de cauza principală a problemei dvs. Câteva exemple de proceduri chirurgicale pentru a ajuta la retenția urinară includ: o uretrotomie internă, o reparație a cistocelor sau rectocele pentru femei și chirurgie prostate pentru bărbați.
  • O uretrotomie internă implică repararea unei stricturi uretrale (blocaj) prin introducerea unui cateter special cu un laser la capăt.
  • O procedură de chistocele sau rectocele implică îndepărtarea chisturilor, repararea găurilor și întărirea vaginului și a țesuturilor înconjurătoare pentru a deplasa vezica în poziția normală.
  • Pentru a trata retenția urinară cauzată de hiperplazia prostatică benignă (BPH), o parte sau toată glanda este îndepărtată chirurgical, în mod tipic prin metoda transuretrică (utilizarea unui cateter introdus prin uretra).
  • Alte intervenții chirurgicale pot fi făcute pentru a elimina tumorile și / sau țesuturile canceroase în vezică sau uretra dacă acestea sunt aplicabile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Sunetul de apă curentă este un stimulent neurologic pentru urinare, mai degrabă decât unul fizic. Lucrează pentru aproape oricine, dar este, în general, mai eficient pe băieți.
  • Evitați cofeina și alcoolul, deoarece aceste substanțe măresc nevoia și nevoia de a urina, dar adesea provoacă vezica urinară să devină mai iritată.
  • Fluierul în timp ce vă pipi. Acțiunea fluierat vă ajută să vă suportați cu atenție vezica urinară prin aplicarea unei presiuni blânde în zonă.
  • Retenția urinară este mult mai frecventă în rândul bărbaților, iar incidența crește odată cu vârsta. La bărbați în vârstă de 40-83 de ani, incidența globală a retenției urinare este de aproximativ 0.6%.
  • Dacă urina se sprijină în rinichi de la vezica urinară datorită retenției urinare, aceasta poate duce la deteriorări permanente și la funcții reduse.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar