Cum sa faci masaj perineal

Toți te-ai făcut cum să faci masaj perineal, care ajută la relaxarea și înmuierea perineului, zona dintre vagin și rect. Masajul perineal este adesea făcut târziu în timpul sarcinii pentru a ajuta la prevenirea ruperii perineului în timpul nașterii.

Pași

Metoda 1 din 2:
Efectuarea unui masaj perineal asupra dvs
  1. Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 1
1. Verificați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a începe. Masajele perineale pot fi dăunătoare dacă utilizați prea multă forță, nu suficient de lubrifiant sau să le efectuați incorect. Pentru a fi în siguranță, vorbiți cu medicul despre planurile dvs.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 2
    2. Stați într-o baie caldă timp de zece minute. Acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați înainte de masaj și să slăbiți mușchii care vă înconjoară perineura. Încercați să adăugați uleiuri de baie pentru a vă înmuia pielea și pentru a vă liniști mintea.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 3
    3. Tăiați-vă unghiile scurte, astfel încât să nu vă poată zgâria. Țesuturile din vagin și perineu sunt foarte delicate. Tăierea unghiilor scurte va împiedica ruperea pielii sau a disconfortului corpului.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 4
    4. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă. Nu doriți să introduceți germeni în canalul de naștere, deci asigurați-vă că vă spălați în mod corespunzător mâinile înainte de a începe.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 5
    5. Intrați într-o poziție confortabilă. Cel mai bun loc pentru a efectua acest masaj este în pat. Vă susțineți cu perne pentru a vă susține spatele și îndoiți genunchii. Trebuie să fiți relaxați în timpul masajului, deci este important să găsiți un loc care vă permite să vă confortabil.
  • Masajul se poate face, de asemenea, așezat pe toaletă cu picioarele ridicate.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 6
    6. Utilizați un lubrifiant. Va trebui să lubrifiați degetele și țesuturile perineului cu un lubrifiant solubil în apă. Cei mai buni lubrifianți de utilizat sunt ulei de vitamina E, ulei de migdale sau ulei de măsline.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 7
    7. Plasați degetele de aproximativ 1 inch (3 cm) în interiorul vaginului. Odihniți degetele pe fese. Apăsați în jos spre anus și pe părțile laterale ale peretelui vaginal. Țineți degetele în această poziție timp de aproximativ un minut. Veți începe să simțiți o ușoară senzație de ardere sau întindere.
  • Amintiți-vă să continuați să respirați adânc în masaj.
  • În mod conștient relaxați-vă mușchii dacă simțiți un mușchi tensionat.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 8
    8. Masați ușor jumătatea inferioară a vaginului. Utilizați o mișcare "U" în formă de mișcare înainte și înapoi și în sus și în jos. Încercați să vă relaxați mușchii în timp ce efectuați masajul. Efectuați această mișcare timp de două până la trei minute.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 9
    9. Repetați masajul. Până la sfârșit, ar trebui să cheltuiți aproximativ 10 minute pe masaj. Poate dura până la câteva săptămâni de acest masaj zilnic înainte de a observa că zona perineală are mai multă elasticitate.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 10
    10. Spalare. După masaj, puteți face ca un duș sau baie, pentru a spăla lubrifiantul.
  • Metoda 2 din 2:
    Având un partener să efectueze un masaj perineal
    1. Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 11
    1. Alegeți un partener de încredere. O alegere ideală a partenerului pentru această situație intimă ar trebui să fie cineva cu care vă puteți relaxa, cum ar fi un alt profesionist semnificativ. Trebuie să vă simțiți confortabil comunicarea în timpul acestui masaj, deci păstrați-vă în minte.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 12
    2. Fiți pregătiți pentru reacții emoționale. Chiar dacă partenerul dvs. intim de încredere face masajul, este posibil să aveți sentimente de stânjenire și modestie. Acest lucru este perfect natural. Încercați să rețineți că un masaj perineal are același scop ca orice alt tip de masaj: pentru a elibera tensiunea și în cazul nașterii, pentru a atenua disconfortul mamei.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 13
    3. Comunicați cu partenerul dvs. Lăsați partenerul dvs. să știe dacă aveți orice disconfort. Este normal să simțiți o ușoară presiune și disconfort, dar dacă există prea mult, cereți partenerului dvs. să ia o pauză sau să ușureze presiunea.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 14
    4. Obțineți confortabil într-o poziție relaxată. Trebuie să vă puteți relaxa mușchii și să fiți într-o poziție în care picioarele pot fi deschise. Încercați să așezați pe pat cu genunchii îndoiți și utilizați perne pentru a vă susține spatele. Partenerul dvs. va putea să efectueze mai bine masajul în această poziție.
  • Imagine intitulată face masaj perineal pas 15
    5. Partenerul dvs. vă pregătește pentru masaj. Unghiile de deget trebuie să fie tăiate, iar mâinile trebuie spălate înainte de a începe. Dacă se dorește, partenerul dvs. ar putea pune mănușile de latex să poarte în timpul masajului pentru a menține zona dezinfectată.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 16
    6. Utilizați un lubrifiant. Partenerul dvs. va trebui să-și lubeze mâinile și perineul cu un lubrifiant solubil în apă. Cei mai buni lubrifianți de utilizat sunt ulei de vitamina E, ulei de migdale sau ulei de măsline.
  • Imagine intitulată face masajul perineal pasaj 17
    7. Începeți prin faptul că partenerul dvs. maschează ușor zona. Partenerul dvs. ar trebui să frece zona exterioară folosind degetele sale. Mișcările lente, înainte și înapoi în zona exterioară vă vor ajuta să ușurați ambele în masaj.
  • Faceți acest lucru timp de una până la două minute.
  • Imagine intitulată face masaj perineal pas 18
    8. Introduceți degetele indexului. Partenerul dvs. ar trebui să utilizeze degetele de index în loc de degetele de a face masajul. Odată ajuns în interior, se utilizează o mișcare "U", o mișcare laterală la alta, împreună cu presiunea descendentă.
  • Continuați cu acest lucru pentru aproximativ două până la trei minute.
  • Imagine denumită Masajul Perineal Pasul 19
    9. Repetați masajul. Pentru cele mai bune rezultate, acest masaj trebuie efectuat de două ori într-o singură ședință. Încercați să efectuați zilnic masajul în ultimele șase săptămâni care au condus la livrarea dvs.
  • Imagine denumită Masaj Perineal Pasul 20
    10. Spalare. După masaj, puteți face ca un duș sau baie pentru a spăla lubrifiantul.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că trageți ușor spre exterior și înainte, în timp ce masați. Acest lucru va ajuta la întinderea pielii.

    Avertizări

    Nu utilizați ulei mineral ca lubrifiant - poate irita țesuturile vaginale delicate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar