Cum de a repara torticollis

Torticollis (sau wryneck) este o condiție inofensivă care înseamnă că gâtul tău este strâmb sau răsucite în partea laterală. Poate afecta adulții după un prejudiciu sau apar la nou-născuții ca Torticollis congenital. Dacă sunteți un adult cu Torticollis acută, va dispărea de obicei într-o săptămână sau două cu terapie fizică regulată, întindere și masaje. Când vine vorba de sugari și copii, vă puteți aștepta să scape în decurs de 6-12 luni. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să corectați gâtul copilului dvs. mai devreme. Dacă aveți vreo preocupare sau dacă nu vedeți îmbunătățiri în câteva luni, discutați cu medicul pediatru.

Pași

Metoda 1 din 2:
Tratarea torticollis la adulți
  1. Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 01
1. Se rulează gâtul și gâtul lateral se întinde de mai multe ori pe zi. Încercați să faceți niște role de gât lent sau înclinați urechea în jos spre umăr de câteva ori. Du-te încet și nu încercați să vă întindeți prea tare la mușchii de prim rang înseamnă că gama dvs. de mișcare va fi mai mică decât normală pentru o vreme. Completați cel puțin 5 rulouri de gât în ​​ambele direcții și 8 urechi-la-umăr se întinde la fiecare 4-6 ore.
  • Pentru a face role de gât, începeți cu capul într-o poziție verticală și coborâți bărbia în piept. Încetați încet capul spre dreapta până când urechea este direct peste umăr. Reveniți înapoi la centru cu bărbia tăiată la piept și rotiți-vă spre stânga.
  • Pentru a întinde părțile laterale ale gâtului, începeți cu capul în poziție verticală și apoi coborâți încet urechea dreaptă spre umăr. Țineți întinderea pentru 10 numărați și apoi reveniți la poziția de pornire înainte de a vă sprijini în partea stângă.
  • Dacă aveți Torticollis acută, asigurați-vă că rămâneți activi și încercați să vă mutați gâtul ca în mod normal, după cum puteți. Mișcându-l în jurul valorii de o va păstra de la rigidizare.
  • Dacă aveți torticollis sever, discutați cu un medic înainte de a încerca să faceți orice gât întindere.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 02
    2. Obțineți un gât și un masaj superior din spate. A se vedea un terapeut de masaj licențiat și să-i spună despre rigiditatea gâtului. În timpul masajului, încercați să vă relaxați și să respirați prin orice durere ușoară pe care ați putea simți. Dacă simțiți dureri ascuțite în timpul masajului, lăsați-vă cu siguranță practicantul să știe astfel încât să poată ajusta presiunea sau să se deplaseze într-o altă zonă. Încercați să obțineți un masaj de 1-2 ori pe săptămână.
  • Masajele pot fi scumpe, dar merită să mergeți la un profesionist în loc de orice spa de zi obișnuită pentru tratarea unui rănire a gâtului.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră sau, dacă aveți unul, terapeut fizic dacă recomandă un terapeut de masaj bun care este specializat în leziuni la nivelul gâtului. În unele cazuri, terapeutul dvs. fizic poate opta pentru a-ți masura gâtul înainte sau după sesiunile tale.
  • Terapia de masaj va ajuta la creșterea circulației mușchilor din gât și prelungiți mușchii strânși, scurtați. Este posibil să nu vă reparați torticollisul propriu, dar poate ușura durerea și ajutați-vă gâtul să se întoarcă la normal mai devreme când îl combinați cu alte opțiuni de tratament.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 03
    3. Luați analgezice antiinflamatorii pentru a ușura durerea și rigiditatea. Luați 1 sau 2 comprimate sau capsule de orice NSAID supra-the-the-counter, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul. Spălați-l cu 8 uncii de fluid (240 ml) de apă și reevaluați dacă trebuie să luați o altă doză cuprinsă între 4 și 6 ore mai târziu.
  • Adulții pot lua în siguranță 325 mg de ibuprofen (1 sau 2 comprimate în funcție de rezistență) la fiecare 4 până la 6 ore. Nu luați ibuprofenul în doze mari pentru mai mult de o săptămână, deoarece poate crește riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.
  • Urmele de acetaminofen pot trece în laptele matern, deci discutați cu medicul dumneavoastră înainte de ao lua dacă sunteți însărcinată sau alăptați.
  • Dacă durerea ta este destul de intensă, vezi medicul tău despre obținerea unei prescripții pentru un relaxant muscular, cum ar fi diazepam, metocarbamol sau tizanidină.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 04
    4. Purtați un guler de col uterin pentru a vă susține gâtul după o vătămare. Dacă torticollisul dvs. a fost cauzat de un accident de mașină, o tulpină sau un alt vătămare, luați în considerare purtarea unei bretele de gât timp de 1-2 săptămâni pentru a vă ajuta să o îndreptați afară. Urmați instrucțiunile medicului dvs. despre cât timp să purtați-o astfel încât mușchii gâtului să nu slăbească de la prea mult sprijin.
  • Consultați-vă medicul despre obținerea gulerului cervical de dimensiune potrivită pentru dvs. sau pentru a merge la un magazin de aprovizionare medical și încercați unele pe. Ar trebui să fie suficient de strâns pentru a vă susține gâtul, dar nu atât de strâns încât este incomod.
  • Dacă aveți Torticollis acută, este posibil să aveți nevoie doar să purtați gulerul timp de câteva zile sau până la o săptămână.
  • Nu purtați gulerul pe o perioadă lungă de timp (2 săptămâni) fără aprobarea medicului, deoarece poate provoca alți mușchi în gât să se înțepenească sau să slăbească.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 05
    5. Obțineți o injecție de Botox pentru a ușura rigiditatea și spasmele musculare. Dacă aveți acute torticollis și frecvent simt spasme în zonă, adresați-vă medicului dumneavoastră despre obținerea unei injecții cu Botox pentru a vă relaxa mușchii. Planificați să obțineți doar o lovitură și apoi să urmăriți cu medicul dumneavoastră 1-2 săptămâni mai târziu pentru a vedea dacă funcționează.
  • Medicul dvs. principal vă poate face referire la un specialist în medicina fizică și reabilitare (PMR) pentru a administra injecția.
  • Injecțiile funcționează cel mai bine când faceți și terapia fizică și întinderea zilnică.
  • În funcție de cât de severă este Torticollisul dvs., este posibil să aveți nevoie să obțineți 1 injecție în fiecare săptămână sau în fiecare săptămână.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 06
    6. Țineți un pachet de gheață pe gât timp de 10 până la 15 minute la un moment dat. Înfășurați o compresă rece sau o pungă de legume înghețate într-o cârpă și țineți-o pe gât. Scoateți-l după 10 până la 15 minute și faceți-o din nou la 2 până la 3 ore mai târziu. Puteți face acest lucru de câte ori pe zi, deoarece aveți nevoie pentru a vă ajuta să tratați durerea și să vă slăbiți mușchii gâtului.
  • Nu puneți pachetul rece direct pe piele, deoarece vă poate lăsa cu o arsură de gheață.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 07
    7. Puneți un tampon de încălzire pe gât timp de 15 până la 20 de minute. Stai sau stai într-o poziție confortabilă cu capul ca fiind dreaptă și în poziție verticală, cum va merge. Plasați o placă de încălzire sau o compresie fierbinte pe gât, relaxați-vă, apoi scoateți-o după 15 până la 20 de minute. Faceți acest lucru la fiecare 2 până la 3 ore până când durerea a scăzut și vă simțiți că vă puteți mișca în mod normal gâtul în mod normal.
  • Ca o alternativă, înfășurați un prosop umed fierbinte în jurul gâtului. Puteți chiar să vă înmuiați prosopul în părțile egale Epsom Sare și apă caldă pentru ameliorarea suplimentară a durerii.
  • Terapia la cald este recomandată numai dacă zona nu este vizibil umflată. Dacă ați fost într-un accident care a provocat Torticollis, așteptați 48-72 de ore după accident înainte de a utiliza terapia termică.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 08
    8. Obțineți un tratament de acupunctură o dată pe săptămână pentru a reduce inflamația. Găsiți un acupuncturist licențiat în apropierea dvs. făcând o căutare online simplă (e.G., "Acupunctura san diego"). # * Purtați îmbrăcăminte potrivită, confortabilă la întâlnirea dvs. În timp ce primiți tratamentul, așteptați să vă așezați pe masă cu ace mici în gât și înapoi timp de aproximativ 45 de minute sau cam asa ceva. S-ar putea să simțiți o ușurare imediat după introducerea acelor!
  • Acupunctura nu face rău, dar s-ar putea simți puțin ciudat la început.
  • Mănâncă o gustare ușoară cu aproximativ 2 ore înainte de întâlnirea dvs., astfel încât să nu vă fie foame sau să vă simțiți ușor când vă așteptați după tratamentul dvs.
  • Blocați ceva timp înainte și după aceea vă puteți relaxa în loc să vă grăbiți la muncă sau la alte îndatoriri.
  • Evitați obținerea acupuncturii dacă luați diluanți de sânge.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 09
    9. Încercați terapia cu cupping pentru a ușura durerea și rigiditatea. Căutați un terapeut de masaj cu cupping licențiat în zona dvs. și programați o întâlnire. Purtați îmbrăcăminte liberă, confortabilă, care este ușor de decolat și readuceți înapoi. Tratamentul este la fel cum obținerea unui masaj - se așteaptă să se așeze pe o masă de masaj și să se relaxeze!
  • Terapeutul va plasa cupe de aspirație pe pielea dvs. în jurul zonei superioare a spatelui și a gâtului. Puteți simți o senzație ciudată sau stoarcerea la început, dar va trece când vă obișnuiți cu ea. Terapeutul ar putea lăsa paharele în loc de câteva minute sau le va mișca în jur pentru a crește circulația sângelui.
  • Veți avea niște mărci rotunde pe piele după sesiune, dar vor începe să se estompeze în câteva zile. În unele cazuri, mărcile pot dura 1 sau 2 săptămâni.
  • Evitați terapia cu cupping dacă aveți eczeme sau psoriazis, deoarece vă poate agrava simptomele.
  • Metoda 2 din 2:
    Corectarea torticolisului copilului
    1. Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 10
    1. Întindeți partea strânsă a gâtului copilului dvs. foarte ușor. Începeți prin plasarea copilului pe spatele lor în pat sau pe o suprafață confortabilă, cu picioarele căptușite, cu picioarele îndreptate spre corpul vostru. Pentru a întinde partea stângă a gâtului, puneți palma mâinii stângi pe spatele capului bebelușului, cu urechea atingând încheietura mâinii interioare. Puneți mâna dreaptă pe umărul stâng al copilului dvs. și apăsați ușor capul astfel încât urechea dreaptă să se îndrepte spre umărul drept. Opriți când simțiți primul pic de rezistență și țineți poziția timp de 30 de secunde.
    • Acest lucru pentru a întinde partea stângă a gâtului copilului. Dacă capul se sprijină în dreapta, inversați-vă mâinile, astfel încât să vă puteți sprijini urechea stângă spre umărul stâng.
    • Ajută la calmarea copilului cu niște couri reconfortante în timp ce faceți acest lucru, astfel încât acestea nu rezistă sau nu se agită.
    • Du-te extrem de lent și fii blând! Dacă copilul dvs. devine agitat, opriți întinderea și încercați din nou mai târziu.
    • Dacă copilul dvs. arată orice semn de durere la cea mai mică mișcare, apelați pediatrul.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 11
    2. Faceți rotiri blânde ale gâtului pentru a crește gama de mișcare a copilului. Așezați-vă copilul în jos și plasați mâna dreaptă pe partea din față a umărului drept. Utilizați mâna stângă pentru a întoarce ușor capul astfel încât să se uite la stânga lor. Opriți când simțiți o anumită rezistență și țineți poziția timp de 30 de secunde. Făcând această întindere de 3 până la 4 ori pe zi, vă va ajuta să vă relaxați mușchii bebelușului de gât în ​​timp.
  • Puteți face și cealaltă parte, dar este mai important să vă concentrați pe partea care este strânsă.
  • Dacă capul bebelușului se înclină spre stânga, schimbați mâna, astfel încât să vă întoarceți capul spre dreapta.
  • Încercați să faceți acest lucru atunci când bebelușul dvs. este calm și relaxat, ca după o baie sau o masă.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 12
    3. Hrăniți-vă copilul cu capul întors departe de partea favorizată. Îndreptați mamelonul sau mamelonul sticla, astfel încât bebelușul dvs. să-și întoarcă capul departe de partea pe care, de obicei, se sprijină. Nu-i face să se întoarcă prea mult la început, să o ofere doar ca să trebuiască să-și întoarcă capul puțin mai departe de fiecare dată. Schimbările treptate se adaugă și, cote sunt, bebelușul dvs. nu va deranja!
  • Aceasta este o practică bună dacă bebelușul tău este predispus să devină agitație, deoarece laptele sau formula le va menține calm, chiar dacă simt un disconfort ușor de la întoarcerea capului.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 13
    4. Puneți jucăriile preferate ale bebelușului pe partea lor nefavorabilă. Poziționați-vă copilul astfel încât să trebuiască să-și întoarcă capul pentru a vedea toate lucrurile preferate (cum ar fi jucăriile, fotografiile frumoase și dvs!). Acesta este un mod ascuns de a le face să se întindă pe partea strânsă a gâtului lor pe cont propriu. De exemplu, dacă gâtul lor este înclinat spre dreapta, puneți lucrurile spre stânga lor, așa că trebuie să se întoarcă să se uite la ele. Dacă gâtul lor este înclinat spre stânga, puneți-le pe dreapta.
  • Acest lucru vă va încuraja copilul să-și mărească gama de mișcare, întinzându-se puțin mușchii rigizi.
  • Puteți face acest lucru atunci când copilul este pe burtă sau așezat într-un transportator sau un scaun înalt.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 14
    5. Transportați copilul pe partea lor pentru a-și întinde ușor gâtul. Poziționați-vă copilul astfel încât să fie pe partea lor cu spatele împotriva trunchiului dvs. Asigurați-vă că partea strânsă a gâtului este cea mai apropiată de pământ (i.E., Dacă capul se înclină spre stânga, țineți-le cu capul pe partea stângă). Rulați brațul drept între picioarele bebelușului și prindeți-le pe brațul inferior sau trunchiul pentru a-și susține greutatea. Plasați antebrațul stâng între urechea copilului și umărul stâng pentru a încuraja o întindere blândă.
  • Dacă capul bebelușului dvs. este strâmb în dreapta, comutați poziționarea, astfel încât capul lor să fie pe partea dreaptă.
  • Imagine intitulată Fix Torticollis Pasul 15
    6. Vedeți pediatrul dumneavoastră dacă torticolul lor nu se îmbunătățește. Discutați cu pediatrul dvs. despre întinderile pe care le-ați făcut și orice alte eforturi pe care le-ați făcut pentru a vă ajuta să corectați poziționarea gâtului copilului. Medicul dumneavoastră vă poate oferi câteva sfaturi suplimentare și vă puteți verifica cu dvs. în câteva săptămâni sau vă pot face referire la un terapeut fizic infant.
  • În majoritatea cazurilor, poate dura 6-12 luni pentru ca Torticollis să dispară, așa că încercați să fiți răbdători și să continuați să faceți întinderi blânde.
  • Dacă copilul dvs. are vârsta de cel puțin 3 până la 4 luni, iar întinderile nu funcționează, medicul dumneavoastră poate sugera utilizarea terapiei microcurrente specifice frecvenței pentru a relaxa mușchii strânși. Este o procedură simplă, neinvazivă care durează doar câteva minute pe sesiune. Poate dura 1 până la 3 tratamente pentru a vedea o diferență de durată.
  • Dacă Torticollis nu dispare în decurs de 6-12 luni, discutați cu pediatrul tău despre obținerea unor raze X sau folosind un guler de col uterin. Copilul dvs. poate fi necesar să poarte gulerul timp de cel puțin 2 luni pentru a corecta problema.
  • sfaturi

    Stresul poate face ca mușchii gâtului să se întărească și mai mult, deci luați ceva timp în fiecare zi pentru a vă relaxa prin meditație, yoga sau exerciții fizice.
  • Dormi pe spate ori de câte ori poți cu gâtul tău drept și umeri în linie cu șoldurile tale.
  • Luați în considerare dormirea pe o pernă de col uterin care este proiectată să se potrivească curbei naturale a gâtului.
  • Avertizări

    Nu vă întindeți gâtul atât de mult încât simțiți durerea, deoarece acest lucru vă poate face durerea gâtului să se înrăutățească sau să conducă la alte condiții mai puțin tratabile.
  • Dacă copilul dvs. exprimă orice disconfort sau durere în timpul gâtului se întinde, opriți și încercați din nou încă o dată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar