Cum să ai grijă de o epiziotomie postpartum

Experții spun că de obicei durează câteva săptămâni pentru a se vindeca de la o episiotomie, dar păstrarea cusăturilor curate poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare. O episiotomie este o mică incizie între vagin și anus care vă ajută să dați naștere mai ușor. Deși aceasta este o procedură comună, este posibil ca tăierea să fie infectată. Cercetările sugerează durerea, descărcarea miterilor, roșeața și umflarea în jurul zonei pot fi semne de infecție, deci vedeți medicul dumneavoastră dacă observați aceste simptome. Din fericire, este destul de ușor să ai grijă de epiziotomia ta acasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de durere
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 1
1. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre analgezice pe care le puteți utiliza. Multe medicamente nu sunt sigure pentru mamele care alăptează pentru a folosi deoarece pot trece prin laptele matern la copil. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de medicație în condiții de siguranță pentru a vă ajuta să vă gestionați durerea după o epiziotomie.
  • Paracetamolul este adesea prescris pentru mamele care alăptează care necesită medicamente pentru durere după o epiziotomie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie Postpartum Pasul 2
    2. Plasați un pachet de gheață pe perineum când vă odihniți.Perinemul este zona dintre vagin și anus unde a fost făcută epiziotomia. Puteți utiliza un pachet de gheață pentru a ajuta la reducerea umflăturii și ușurați durerea. Înfășurați un pachet de gheață într-un prosop și puneți-l între picioare în timp ce vă culcați în pat sau înclinați pe un scaun.
  • Asigurați-vă că nu lăsați pachetul de gheață mai mult de 15 minute la un moment dat. Scoateți-l acum și apoi pentru a împiedica pielea să devină prea rece.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie Postpartum Pasul 3
    3. Strângeți fesele în timp ce stați jos. Strângeți fesele pe măsură ce vă așezați va ajuta să trageți țesutul împreună în perineum, ceea ce vă va ajuta să îl împiedicați să vă întinde și să vă trageți la cusăturile voastre.
  • De asemenea, puteți găsi că așezarea pe o pernă sau un inel umflat va reduce presiunea și durerea în perineum.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 4
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră despre băile SITZ. În funcție de situația dvs., medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați o baie de zi zilnică. Bathurile Sitz pot ajuta la reducerea durerii, umflarea și vânătăi în jurul zonei rănilor.
  • Umpleți o cadă cu apă caldă sau rece. Apa caldă mărește circulația și se poate simți bine, dar apă rece poate scădea durerea puțin mai rapidă.
  • Stați în baie timp de până la 20 de minute.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 5
    5. Se toarnă apă peste cusăturile în timp ce urinezi. Urinarea poate provoca zgârieturi și dureri în zona rănită. Orice urină care rulează peste rana dvs. poate introduce, de asemenea, bacterii în rana ta.
  • Pentru a reduce disconfortul și a păstra cusăturile curate, turnați apă peste zonă folosind o sticlă de stoarcere sau o sticlă de apă pe măsură ce urinezi. După ce ați terminat să mergeți la baie, stoarceți puțin mai multă apă peste zonă pentru ao curăța.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 6
    6. Puneți presiune asupra rănii în timpul mișcărilor intestinului. Mișcările intestinului pot fi o provocare după o epiziotomie. Pentru a oferi suport în timpul unei mișcări intestinale, apăsați un prospect sanitare proaspăt împotriva perineului și țineți-l acolo în timp ce mergeți. Acest lucru ar trebui să vă ajute la reducerea durerii și a disconfortului.
  • Asigurați-vă că aruncați tamponul după ce ați terminat și folosiți unul nou de fiecare dată când trebuie să mergeți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 7
    7. Reduceți riscul de a deveni constipat. Constipația va crește presiunea împotriva perineului în timpul unei mișcări intestinale. Această presiune crescută va duce la creșterea disconfortului și la întinderea liniei de incizie. Pentru a vă reduce șansele de a deveni constigați, asigurați-vă că beți multă apă, mâncați alimente bogate din fibre și obțineți un exercițiu ușor în timpul zilei.
  • Beți cel puțin opt pahare de apă de 8 uncii pe zi dacă sunteți hrănirea sticlei și câteva suplimentare dacă alăptați. Încercați să nu obțineți compulsivi cu privire la apa potabilă, deoarece peste hidratare poate tăia alimentarea cu lapte. Doar nu vă permiteți să vă aflați însetat în timpul zilei.
  • Mănâncă alimente care sunt bogate din fibre. Alimentele bogate din fibre vă vor ajuta să vă slăbiți scaunul și să ușureze o mișcare intestinală. Fructele și legumele sunt surse bune de fibre.
  • Obțineți un exercițiu ușor în timpul zilei. Exercițiul vă ajută colonul să mute mâncarea de-a lungul. Scopul timp de 15 până la 30 de minute de exerciții ușoare pe zi în perioada postpartum.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră dacă încă mai aveți constipație. Apelați-vă medicul dacă aceste măsuri nu fac diferența în obiceiurile intestinale în câteva zile. Medicul dvs. poate recomanda un balsam blând de scaun până când corpul dvs. devine din nou regulat. Nu luați un balsam de scaun în afara contorului fără a vă consulta medicul.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea procesului de vindecare
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 8
    1. Păstrați zona curată și uscată pentru a încuraja cusăturile să se vindece. Deoarece rana este între vagin și anusul tău, va trebui să aveți grijă deosebită să păstrați rana cât mai curată și mai uscată posibil.
    • Întotdeauna clătiți zona cu apă după urinare și ștergeți fundul din față în spate după ce aveți o mișcare intestinală. Acest lucru va ajuta la menținerea zonei curată și reducerea potențialului de infecție din bacterii din scaun.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie Postpartum Pasul 9
    2. Începeți să faceți exerciții kegel. Începeți să faceți exerciții de la Kegel cât mai curând posibil după ce dați naștere atâta timp cât medicul spune că este în regulă. Făcând exerciții Kegel va ajuta la îmbunătățirea circulației și pentru a vă accelera timpul de vindecare. De asemenea, va ajuta organismul dvs. să repare o parte din deteriorarea țesutului de la naștere.
  • Exercițiile Kegel consolidează mușchii podelei pelvine care susțin vezica, uterul și rectul. În plus față de ajutorul rajirii episiotomiei să se vindece, aceste exerciții pot contribui, de asemenea, la reducerea incontinenței urinare la femei și să consolideze contracțiile în timpul orgasmului.
  • Pentru a efectua exerciții Kegel, începeți cu o vezică goală și imaginați-vă că încercați să vă opriți de la urinare și de gaze în același timp. Încercați să strângeți și să ridicați zona. Asigurați-vă că strângeți și ridicați fără a utiliza alte mușchi. Nu strângeți mușchii stomacului, strângeți picioarele împreună, strângeți fesele sau țineți respirația. Numai mușchii podelei pelvine ar trebui să lucreze.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 10
    3. Expune zona în aer. Deoarece o rană epiziotomie nu se expune mult la aer în timpul activităților zilnice normale, este important să vă expuneți rana în aer acum și apoi. Expunerea rănii dvs. în aer pentru câteva ore pe zi va ajuta la reducerea umidității împotriva cusăturilor.
  • Când napping în timpul zilei sau noaptea, scoateți lenjeria de corp, astfel încât rana dvs. să obțină o anumită expunere la aer.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 11
    4. Schimbați tamponul sanitar la fiecare două până la patru ore. Va trebui să purtați un tampon sanitar în timp ce rana de epiziotomie vindecă. Purtarea unui tampon sanitar va ajuta la menținerea rana uscată și, de asemenea, să împiedicați orice sânge de la lenjeria dvs. Menținând zona curată și uscată, o va ajuta să se vindece mai repede.
  • Asigurați-vă că vă schimbați tamponul sanitar vreodată două până la patru ore, chiar dacă pare curat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 12
    5. Discutați cu medicul despre sex și folosind tampoane. Deși rana dvs. de epiziotomie ar trebui să se vindece în termen de 10 zile, structurile dvs. interne au fost întinse și pot avea lacrimi minore în ele. Majoritatea medicilor recomandă să aștepte șase până la șapte săptămâni după naștere înainte de a începe să faceți sex din nou.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe reluarea activității sexuale pentru a vă asigura că va fi în siguranță pentru a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 13
    6. Monitorizați zona pentru o potențială infecție. Infecțiile la rana epiziotomiei pot încetini procesul de vindecare și pot crește durerea. Dacă primiți o infecție, veți solicita o atenție medicală imediată pentru a reduce potențialul de consecințe grave. Pentru primele șapte până la 10 zile de la epiziotomia dvs., efectuați o inspecție vizuală a cusăturilor și a zonei de rănire în fiecare zi. Sunați-vă medicul dacă observați oricare dintre următoarele simptome:
  • Creșterea durerii
  • Rana pare să se deschidă
  • Aveți descărcare cu un miros rău
  • Aveți o bucată tare sau dureroasă în zonă
  • Pielea dintre vagin și anus pare mai roșie decât de obicei
  • Pielea dintre vagin și anus pare umflată
  • Vedeți puroi venind din cusături
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea și prevenirea episiotomiei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 14
    1. Înțelegeți scopul unei episiotomii în timpul nașterii. În timpul unei livrări vaginale, capul copilului trebuie să treacă prin canalul de naștere, prin vagin și din corp. În timpul acestui proces, capul copilului va apăsa de obicei împotriva perineului până când acesta se întinde pe țesuturile din această zonă suficient pentru ca capul să treacă prin. Medicul dumneavoastră poate efectua o episiotomie dacă:
    • Copilul tău este mare și are nevoie de mai mult spațiu pentru a ieși din corpul tău
    • Umerii bebelușului dvs. se blochează în timpul livrării
    • Munca ta este atât de rapidă încât perineura nu are timp să se întindă înainte ca bebelușul să fie gata să iasă
    • Ritmul cardiac al bebelușului indică faptul că copilul are probleme și trebuie să fie livrate cât mai repede posibil.
    • Copilul tău se află într-o poziție anormală
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie Postpartum Pasul 15
    2. Aflați despre diferitele tipuri de epiziotomie. Există două tipuri de incizii pe care medicul dumneavoastră le poate face. Ambele tipuri necesită aceeași îngrijire după livrare și acasă. Tipul de incizie va depinde de anatomia dvs., cât de multă cameră este necesară și viteza livrării.
  • O incizie mediană sau mediană este făcută de la capătul vaginului înapoi spre anus. Acestea sunt cele mai ușoare pentru ca chirurgul să se repare după nașterea copilului, dar au și cel mai mare risc de extindere sau rupere înapoi la anus în timpul nașterii.
  • O incizie mediolaterală se face într-un unghi din spatele deschiderii vaginale și departe de anus. Aceasta oferă cea mai bună protecție împotriva ruperii anusului, dar este mai dureroasă pentru femeie după livrare. Acest tip de incizie este, de asemenea, mai dificil pentru chirurgul de a repara după nașterea copilului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 16
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre preocupările dvs. Lăsați-vă medicul să știe că doriți să permiteți suficient timp pentru perineum să se întindă pe cont propriu în timpul nașterii. Cereți recomandările medicului cu privire la modul de reducere a necesității unei epiziotomii.
  • Asigurați-vă că dorințele dvs. sunt observate în planul de naștere pe care personalul spitalului îl va urma în timpul livrării. Veți dezvolta acest plan în biroul medicului dumneavoastră, fie în timpul pre-admitere.
  • În timpul forței de muncă, utilizați o compresă caldă împotriva perineului pentru a ajuta țesutul să se întindă mai ușor în timpul livrării.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă puteți sta sau ghemuiți să împingeți. Acest lucru pune mai multă presiune împotriva perineului, ajutându-l să se întindă.
  • Împingeți ușor timp de cinci până la șapte secunde, în timp ce respirați prin ea în stadiile inițiale de împingere care încetinește livrarea copilului și dă capul mai mult timp pentru a plasa presiune pe perineu și a le permite să se întindă.
  • Practicantul dvs. are un contra-presiune blând asupra perineului în timpul livrării, așa că nu se rupe.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 17
    4. Exercițiile Kegel pentru a vă ajuta să vă reduceți nevoia de epiziotomie. De asemenea, puteți reduce riscul de a avea o epiziotomie prin efectuarea exercițiilor Kegel pe parcursul sarcinii. EXERCIȚIILE KEGEL Îți consolidează mușchii de podea pelviană și iau corpul gata să-i livreze copilul.
  • Puneți deoparte 5-10 minute în fiecare zi pentru a efectua exerciții Kegel.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o epiziotomie postpartum Pasul 18
    5. Dă-ți un masaj perineal. În ultimele șase până la opt săptămâni înainte de naștere, efectuați un masaj perineal o dată pe zi. Acest lucru va contribui la reducerea potențialului de rupere sau de necesitatea unei episiotomie în timpul nașterii. Puteți efectua un masaj perineal singur sau cu partenerul dvs.
  • Stați pe spate cu capul împotriva unor perne și genunchii îndoiți.
  • Masați o cantitate mică de ulei în pielea perineului. Puteți utiliza un ulei de legume pe bază de legume sau un ulei de nucă de cocos pentru a ajuta la înmuiați țesutul și pentru a vă ajuta să vă întindeți.
  • Puneți degetele în jurul a două centimetri în vaginul dvs. și apăsați în jos spre anus. Mișcați degetul într-o formă U, întinzând pielea dintre vagin și anus. Puteți simți o senzație de furnicături sau arzătoare.
  • Țineți această întindere timp de 30 până la 60 de secunde și apoi eliberați. Fă această întindere de două până la trei ori de fiecare dată când faci un masaj perineal.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu uitați să aveți grijă deosebită pentru a menține zona episiotomiei curată și uscată pentru a reduce infecția și vindecarea vitezei.
  • Rețineți că durează aproximativ 10 zile pentru ca zona să se vindece, dar poate dura până la o lună. Încercați să fiți răbdători pe măsură ce vă pasă de rană.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră cât de des îndeplinește această procedură și motivele pentru care o face. Există anumite momente că este într-adevăr necesar, dar ar trebui să fie o procedură rară, nu una de rutină.
  • Avertizări

    Sunați-vă medicul imediat dacă observați puroi provenind din zona rănilor, observați că cusăturile s-au despărțit sau au febră.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar