Cum să vă despărțiți de cineva pe care îl iubiți

Ruperea cu cineva pe care îl iubiți nu este niciodată ușor, dar asta nu înseamnă că nu există lucruri pe care le puteți face pentru a vă face mai ușor pe amândoi pe amândoi. Cheia este de a fi sincer, păstrând în același timp sentimentele celeilalte persoane.

Pași

Partea 1 din 3:
Obțineți-vă gata
  1. Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 1
1. Asigurați-vă că doriți cu adevărat să încheiați permanent relația. Niciodată nu vă despărțiți de cineva dacă nu sunteți în regulă cu posibilitatea ca niciodată să nu vă întoarceți împreună. Chiar dacă vă schimbați mintea după spargere și sunteți de acord să vă întoarceți împreună, veți fi creat deteriorarea durabilă relației care poate fi ireparabilă.
  • Dacă într-adevăr încă mai iubești această persoană și vrei să faci munca relației, dar nu știu cum, ia în considerare terapia cuplurilor. Un terapeut vă poate învăța abilitățile care vă vor ajuta să aveți o relație mai sănătoasă.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 2
    2. Pregătiți-vă pentru posibilitatea ca această persoană să fie prea rănită să rămână prieteni, cel puțin inițial. Ruperea poate fi foarte emoțională pentru toți cei implicați. Nu vă așteptați să fiți prieteni rapizi imediat după descompunere.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 3
    3. Evitați să vă despărțiți din motive greșite. Trebuie să decideți dacă relația dvs. merită să se încheie.Trebuie să te gândești la viitor pentru nu numai tu, ci și partenerul tău.
  • Niciodată nu evitați să vă despărțiți de cineva pentru că vă este frică să fiți singuri. Singurul mod în care puteți găsi persoana potrivită pentru dvs. este să ieșiți acolo și să fiți pe cont propriu.
  • Nu evitați niciodată să vă despărțiți de cineva pentru că vă este frică să vă răniți sentimentele. Ruperea poate părea crudă, dar continuând să fie cu cineva pe care nu sunteți îndrăgostiți, este chiar mai rău.
  • Nu sugerați a "pauză." Pauzele sunt, de obicei, doar un segu într-o despărțire completă - dacă simțiți că aveți nevoie de o pauză de la persoana cu care sunteți, atunci șansele de care doriți să vă despărțiți, dar sunt prea frică de a fi singuri. Mai degrabă decât să ceară o pauză, să așteptați până când sunteți gata să terminați pe deplin relația și apoi să o faceți.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 4
    4. Face aranjamentele necesare. Dacă locuiți împreună, decideți cine va ieși afară și cine va rămâne (desigur, poate doriți să lăsați acest lucru deschis la discuție). Dacă vă așteptați ca partenerul dvs. să se mute, va trebui să permiteți timp suficient pentru ei să găsească alte aranjamente de viață și ar trebui să găsească în altă parte să rămână în acel moment.
  • Adresați-vă părinților sau prietenilor apropiați dacă puteți rămâne cu ei pentru câteva zile sau puteți închiria o cameră la un hotel pentru o pereche de nopți.
  • Dacă nu trăiți împreună, dar vă vedeți zilnic la fiecare muncă, fie la școală, atunci va trebui să vă gândiți dacă merită re-ajustarea programului / circumstanțelor. Dacă credeți că văzând unul pe celălalt în mod regulat, va face să vă deplasați pe dificil, apoi să luați în considerare schimbarea locurilor de muncă sau să rearanjați programul de clasă pentru a evita să interacționeze în mod constant cu această persoană.
  • Partea 2 din 3:
    Ruperea știrilor
    1. Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 5
    1. Alegeți timpul potrivit. Nu va fi niciodată un moment perfect pentru a vă despărți de persoana pe care o iubiți, dar există cu siguranță anumite situații pe care ar trebui să le evitați. Printre acestea se numără următoarele:
    • Când partenerul dvs. se ocupă de o criză personală ca o moarte în familie, diagnosticarea unei boli sau pierderea unui loc de muncă. Dacă se află în mijlocul unei crize, lăsați ceva timp să treacă înainte de a vă rupe pentru a evita adăugarea la dureri suplimentare.
    • În mijlocul unei lupte. Nu puneți niciodată o relație în căldura momentului - puteți ajunge să spuneți lucruri pe care nu le însemne cu adevărat și să veniți să regretați decizia dvs. odată ce argumentul sa terminat.
    • În fața altor persoane. Dacă alegeți să vă despărțiți cu ei în public, asigurați-vă că cel puțin găsiți o masă sau un colț liniștit pentru a avea conversația. Amintiți-vă că unul sau ambii dintre voi poate deveni foarte emoțional și aveți nevoie de o confidențialitate.
    • Peste text, e-mail sau telefon. Dacă iubiți cu adevărat această persoană, atunci le datorați-le să aibă discuția față-în-față.
    • Singura excepție de la această regulă este dacă vă aflați într-o relație pe distanțe lungi și vă vedeți reciproc în persoană este impracticabilă. Chiar și atunci, încercați să o faceți peste skype sau telefon, mai degrabă decât cele mai impersonale locații de text sau e-mail.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 6
    2. Pregătiți-vă partenerul pentru conversație. Cu alte cuvinte, nu surprinde această persoană cu știrile înflorite în mijlocul unei conversații sau în timp ce sunt ocupați să facă altceva.
  • Trageți-vă partenerul deoparte și spuneți "Vreau să vorbesc cu tine despre ceva," sau "Cred că ar trebui să vorbim."
  • Poate doriți să trimiteți un mesaj de poștă electronică sau un mesaj text partenerului dvs. care cere să vorbească înainte de a vă întâlni. Acest lucru le va da timp suficient pentru a se pregăti emoțional pentru o conversație serioasă. Nu doriți să vă despărțiți de persoana prin text, dar să știți că o conversație serioasă se va întâmpla în viitorul apropiat.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 7
    3. Utilizați declarațiile "I". Aceste afirmații deflectează mai eficient sentimentele de judecată și primesc concis. De exemplu, puteți spune ceva de genul:
  • "Chiar simt ca copiii nu fac parte din planul meu." Aceasta ar putea fi o modalitate mai bună de a spune: "Vrei copii și nu știu."
  • "Cred că trebuie să-mi petrec mai mult timp pe cont propriu acum." Aceasta ar putea fi o modalitate mai bună de a spune: "Vrei să-ți petreci prea mult timp împreună."
  • "Trebuie să mă gândesc la viitorul meu." Aceasta ar putea fi o modalitate mai bună de a spune "Nu mergem nicăieri."
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care-l iubești Pasul 8
    4. Fi cinstit, dar nu inutil de dur. Toată lumea merită să i se spună adevărul, dar în același timp există anumite lucruri care vor răni doar sentimentele partenerului dvs. fără a servi niciun scop constructiv.
  • Dacă există ceva în mod explicit în neregulă cu relația, cum ar fi interese incompatibile, atunci ar trebui să-i spui partenerului tău. Fiind cinstit și eliminând o parte din misterul poate ajuta persoana să se deplaseze mai repede decât să se întrebe constant de ce ați terminat relația și ce ar fi putut face altfel. Ar putea fi ceva de genul: "Știu că sunteți într-adevăr să ieșiți tot timpul, dar nu mă bucur. Nu cred că vom continua să fim mulțumiți de această incompatibilitate."
  • Găsiți o modalitate plăcută de a vă exprima criticile. Dacă iubiți persoana, atunci ar trebui să faceți un efort pentru a-și proteja stima de sine. De exemplu, în loc să spunem "Nu te mai găsesc atractiv," spune ceva de genul "Nu mai simt că există o chimie între noi."
  • Încercați să stați departe de orice insulte sau comentarii care merg "sub centură" și ar răni în mod inutil sentimentele partenerului dvs.
  • Reasigurați-vă partenerul pe care îl iubiți în continuare și îngrijiți cu adevărat. Acest lucru va ajuta la ușurarea unor sentimente asociate cu respingerea. S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Cred că sunteți o persoană foarte mare. Ești foarte inteligent și ai multe ambiții. Cred că ambițiile mele sunt diferite."
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 9
    5. Sugerează starea prietenilor. Dacă doriți cu adevărat să rămâneți prieteni cu această persoană, atunci ar trebui să exprimați sentimentul la sfârșitul spargerii. Din nou, fiți pregătiți pentru posibilitatea ca ei să fie prea răniți să rămână prieteni cu dvs., cel puțin inițial. Respectați nevoile partenerului dvs. și le dați spațiu dacă este necesar.
  • Nu continuați să vă apelați sau să vă trimiteți textul în mod regulat odată ce despărțirea sa terminat. Acest lucru va trimite semnale mixte și va face să se deplaseze imposibil. Chiar dacă ați decis să rămâneți prieteni, ar trebui să luați ceva timp în afară după descompunere în timpul căreia nu vedeți sau nu vorbiți unul cu celălalt.
  • După ce a trecut ceva timp după descompunere, iar sentimentele nu sunt la fel de brute, luați în considerare deschiderea spre ex. Aceasta ar putea fi o excursie de grup (ar putea fi mai bine să evitați o excursie unu-la-unu pentru a evita trimiterea de semnale mixte.) S-ar putea să doriți să încercați să spuneți ceva de genul: "Hei, niște prieteni și cu mine vom urmări acel film nou. Vrei sa vii?"
  • Partea 3 din 3:
    Trecerea după descompunere
    1. Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 10
    1. Evitați să discutați cu ex, cel puțin inițial. Deși poate părea imposibil de tăiat în totalitate contactul cu cineva pe care îl iubiți, rămâneți în contact în mod constant va face lucrurile mult mai dureroase. Dacă vă simțiți tentați, blocați numărul partenerului dvs. de pe telefon. Blocați numele de utilizator de pe site-urile sociale. Acest lucru va ajuta la ispita.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 11
    2. Nu vă simțiți vinovați că vă simțiți rău. Chiar dacă ați fi fost cel care a inițiat spargerea, puteți să vă simțiți răniți sau pierderea. Acestea sunt sentimente normale și ar trebui să fie recunoscute pentru a ajuta la vindecare.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 12
    3. Ia ceva timp pentru tine. Dragostea poate fi complicată. După o despărțire cu cineva pe care l-ați iubit, puteți simți o pierdere. Acest lucru ar putea fi o indicație că ar trebui să luați ceva timp pentru a vă cunoaște și pentru a vă reajusta să fiți singură înainte de a sări într-o relație nouă.
  • Uită-te la aceasta ca o oportunitate de învățare și o șansă de a crește ca persoană. Reflectați asupra relației dvs. și gândiți-vă la ce rol ați jucat în ea nu funcționează. Nu aveți nevoie să vă învinovățiți sau să vă simțiți vinovați, dar poate fi util să vă uitați cinstit la ceea ce sa întâmplat, astfel încât să puteți învăța de la ea.
  • Imagine intitulată Break up cu cineva pe care îl iubești Pasul 13
    4. Se bazează pe prieteni și familie. Nu vă fie frică să căutați sprijinul emoțional de la cei din viața voastră. Acest lucru ar putea include prietenii și familia dvs. apropiată. Sunt șanse, ele vor empatiza cu ceea ce treceți și veți oferi sprijin sau sfaturi.
  • Ajuta la imaginarea ce să spun

    Ruperea cu cineva pe care îl iubiți ușor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Lucruri de evitat la ruperea cu cineva pe care îl iubești

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar