Cum se dansează kizomba

Kizomba este un dans în stil african, cu pași netede care urmează baterea tamburului greu și ritmurile și versurile lente și romantice care au provenit din Angola. Pașii din Kizomba sunt fluid și pot depinde de stilul personal al dansatorului, dar puteți învăța cu ușurință mișcările de bază și puteți adăuga propriul dvs. fler. Kizomba este, în general, dansată cu un partener, deci apucați un prieten și puneți-vă pantofii de dans!

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățarea mișcărilor de bază
  1. Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 1
1. Stai drept cu picioarele apropiate. Poziționați-vă picioarele direct sub corpul dvs. și asigurați-vă că coloana vertebrală este relaxată și dreaptă pe măsură ce vă așteptați. Treceți la picioarele piciorului stâng, astfel încât să indice ușor spre partea stângă a corpului. Acest lucru vă va ajuta pe măsură ce începeți să luați primii pași ai dansului.
  • Dacă dansezi cu un partener, fă-ți fața, astfel încât picioarele tale să fie eșalonate.

Bacsis: Dacă căutați un partener de dans, nu vă faceți griji că ați găsit pe cineva de genul opus. Deși există din punct de vedere tehnic a "lider" și "adept" În Dansul Kizomba, acele roluri nu trebuie să fie masculine sau feminine. În mod tradițional, Kizomba este un dans fără gen!

  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 2
    2. Deplasați-vă greutatea de la o parte la alta pe măsură ce vă ridicați picioarele și vă mișcați șoldurile. Ascultați muzica și ridicați ușor piciorul stâng în timp ce vă mutați șoldul spre stânga. Apoi, ridicați ușor piciorul drept pe măsură ce vă mutați șoldul spre dreapta. Repetați acest lucru până când obțineți o senzație bună pentru bătăi și tempo-ul muzicii.
  • Pe măsură ce faceți acest lucru, vă puteți îndoi brațele la coate și vă puteți mișca mâinile și brațele și mișcările circulare mici la bataia muzicii.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 3
    3. Pasul spre stânga pe prima bătaie de bas. Când auziți prima bătaie de tambur scăzută, grea în melodie, faceți un pas spre stânga cu piciorul stâng pentru o bătaie. Apoi, adu-ți piciorul drept pentru ao întâlni pe următorul ritm și pentru a vă influența șoldurile pe măsură ce dansați muzicii.
  • Odată ce picioarele sunt împreună, puteți să vă întoarceți la dreapta pe următorul ritm sau să treceți la un pas înainte sau înapoi.
  • Puteți auzi o muzică instrumentală înainte ca basul să intre în cântec.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 4
    4. Luați 3 pași înainte, ceea ce duceți la piciorul stâng. Când sunteți gata să vă deplasați înainte, faceți un mic pas înainte cu piciorul stâng pe o singură bătaie. În următorul ritm, pas înainte cu piciorul drept, apoi urmați cu un alt pas cu piciorul stâng. Adu-ți piciorul drept pentru a vă satisface piciorul stâng pentru a finaliza mișcarea.
  • De acolo, puteți imita aceste mișcări pentru a vă deplasa din nou înapoi, începând cu piciorul stâng.
  • Dacă dansezi cu un partener, amintiți-vă că urmăritorul se va mișca în direcția opusă cu piciorul opus. Când liderul urmăresc înainte cu piciorul stâng, urmașul va trece înapoi cu piciorul drept pentru a se potrivi cu mișcarea.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 5
    5. Urmați sunetul, tempo și baterea muzicii. Ascultați instrumentele și cântând în muzică și luați doar pași spre partea, înainte sau înapoi când auziți bătăi de bas. În timpul oricărei alte muzică instrumentală, dansați într-un singur loc cu partenerul dvs. sau singur.

    Diferite tipuri de muzică Kizomba

    În timp ce pașii de bază pentru Kizomba rămân întotdeauna la fel, puteți varia mișcările pe baza tipului de muzică care se joacă.

    Retro / Kizomba tradițională: Acest stil a fost inventat în Angola în anii 1950 și perechi cu dansul tradițional Kizomba. Se bazează pe muzica tradițională angolană cu bătăi grele și ritmuri senzuale de a inspira mișcările fluide și intenționate.

    Semba: Semba este un stil muzical care perechează pașii de bază Kizomba cu muzică mai senzuală. Una dintre cele mai importante părți ale dansului la această muzică este în picioare destul de aproape de partenerul dvs. că pieptul sau stomacul poate atinge în întreaga melodie.

    Upbeat Kizomba: Acest tip de dans amestecă pașii lui Kizomba cu un stil mai rapid, mai electronic al muzicii. Pașii sunt aceiași, dar doar puțin mai rapizi pentru a ține pasul cu muzica!

    Zouk Kizomba: Zouk este o muzică de partid în stil Caraibe, cu un tempo rapid și distracție, bătăi sincopate. Acest stil de Kizomba are mișcări mai clare, care necesită o coordonare strânsă cu partenerul dvs.

  • Metoda 2 din 3:
    Dansând cu un partener
    1. Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 6
    1. Schimbați greutatea ușor înainte, astfel încât pieptul dvs. să fie aproape. Cu care vă confruntați partenerul cu picioarele dvs., mișcați greutatea la bilele picioarelor voastre. Pieptul tău ar trebui să fie foarte aproape sau să te atingi, dar nu ar trebui să fii înclinat nici o greutate pe ele.
    • Unii instructori Kizomba spun să se odihnească 20% din greutatea dvs. pe partenerul dvs., dar acest lucru poate fi dificil pentru începători. Începeți ținând propria greutate și când veți obține mai confortabil cu partenerul dvs., vă puteți sprijini pe ele.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 7
    2. Plasați mâna dreaptă pe talia partenerului dvs. dacă conduceți. Poziționați-vă mâna astfel încât să se odihnească între lama umărului partenerului dvs. și talia lor. Țineți-vă umerii în sus, astfel încât să fie paraleli cu partenerul dvs. și să vă mențineți mâna relaxată.
  • Stoarcerea partenerului sau de a le ține prea aproape de dvs. poate fi restrictivă și face ca dansul să fie mai dificil decât trebuie să fie.
  • Mâna dvs. se poate odihni pe spatele partenerului dvs. sau pe partea lor, în funcție de preferința dvs.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 8
    3. Poziționați mâna stângă pe umărul partenerului dvs. dacă urmați. Împărțiți-vă ușor brațul pe linia de umăr a partenerului dvs., pe măsură ce vă păstrați umerii paraleli cu a lor. În funcție de cât de înalt este partenerul dvs., mâna dvs. se poate odihni deasupra umărului sau mai aproape de partea din spate a gâtului lor. Păstrați-vă mâna relaxată și slăbită.
  • Evitați stoarcerea sau agățarea pe umărul partenerului dvs., deoarece tensiunea îi poate determina să scadă una dintre umerii lor.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 9
    4. Împingeți mâinile libere împreună chiar sub înălțimea umărului. Poziția mâinii tale libere în Kizomba este, în general, destul de relaxată cu cotul tău îndoit. Decideți asupra unei poziții care funcționează cel mai bine pentru amândoi pe măsură ce țineți mâinile undeva între talie și umerii voștri.
  • Acest lucru este diferit de alte dansuri tradiționale de bal, deoarece nu veți conduce cu brațul dvs. în Kizomba.
  • Metoda 3 din 3:
    Mastering Dansul Kizomba
    1. Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 10
    1. Dans Freestyle în timpul intrării și ieșirii cântecului. Cele mai multe melodii Kizomba au în jur de 15-30 de secunde de muzică introductivă mai moale. Utilizați acest timp pentru a vă prezenta stilul unic de dans sau pentru a găsi un partener de dans dacă dansați într-un grup mare de oameni. Pe măsură ce piesa se învârte în jos, vă puteți desprinde de partenerul dvs. sau de freestyle cu ei.
    • Dacă dansați într-un club sau o sală de dans, nu vă fie frică să schimbați partenerii între melodii. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de dans, făcând legături cu partenerii care au diferite stiluri de dans!
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 11
    2. Deplasați-vă în jurul pașii înainte și înapoi. Luați 3-4 pași la un moment dat în timpul părților piesei cu bătăi grele de bas. Lăsați liderul să decidă în ce direcție perechea dvs. se va deplasa spre. Nu vă fie frică să schimbați lucrurile prin mișcarea în diagonală sau aruncarea în câteva rotiri!
  • Liderul perechii va dicta lungimea pașilor. Dacă liderul tău are picioare lungi, pașii pot fi mai lungi.
  • Ori de câte ori vă deplasați înainte de dans, trebuie să planificați, de asemenea, să vă deplasați înapoi cel puțin 1-2 pași odată ce ați ajuns la destinație.
  • Imagine intitulată Dance Kizomba Pasul 12
    3. Se îndepărtează de partenerul dvs. pentru a face "Anasas."În Kizomba, puteți face un Snaya sau o mișcare de freestyle, în timpul melodiei dacă vă desprindeți de partenerul dvs. Pentru a face unul, trageți departe și luați pași mici pe măsură ce vă rotiți într-un cerc la bate. Când sunteți gata să vă întoarceți la partenerul dvs., reluați mâinile și faceți un pas spre stânga corpului lor cu ambele picioare și apoi faceți un alt pas pe partea dreaptă a corpului lor.
  • Acestea iau o mulțime de practici, comunicare și coordonare cu partenerul dvs. Nu vă descurajați dacă nu primiți prima dată!
  • sfaturi

    Relaxați-vă și distrați-vă! Kizomba este un dans interesant, senzual, care înseamnă a fi o provocare în munca în echipă. Lăsați muzica să vă ghideze și să nu vă fie frică să vă încurcați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar