Cum de a dansa coridos

Corido este un gen de muzică care sa dezvoltat în Mexic în anii 1800. Cântecele Corido sunt de obicei balade populare care spun povești fictive sau istorice. Datorită fundației genului în tradițiile rurale, Corido Dances împărtășesc foarte mult în comun cu dansurile tradiționale de vest. Deși nu există un anumit set singular de pași folosiți pentru a dansa la Coridos, există mai multe secvențe distincte de pași care sunt adesea combinate împreună. Aceste secvențe includ pasul lateral, viță de vie și etapele SOLDADO.

Pași

Metoda 1 din 4:
Închiderea pasului
  1. Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 1
1. Faceți-vă partenerul cu 2-3 picioare (0.61-0.91 m) de spațiu între dvs. Puteți alege să țineți mâinile sau pur și simplu să se confrunte unul pe altul. Acest set de pași poate fi completat într-o formare de dans de linie, dar în Corido veți face de obicei acest lucru în timp ce vă confruntați cu partenerul dvs.
  • Partenerul dvs. va reflecta pașii dvs. în pasul Sideward.
  • Step-Close Sideward este o poziție bună de pornire pentru a comuta în alte pași, deoarece este cea mai simplă secvență pe care o veți folosi în Corrido.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 2
    2. Ridicați piciorul drept și pasul 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în dreapta dvs. pe numărul 1. Ridicați complet piciorul drept de pe podea. Pas direct spre partea, scufundarea umărului drept 6-12 inci (15-30 cm) ca terenuri de picior.
  • Dacă partenerul dvs. vă confruntă, vor începe cu piciorul stâng.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 3
    3. Ridicați piciorul stâng și pasul 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în dreapta dvs. pe numărul 2. Piciorul dvs. ar trebui să rămână în afara podelei pe măsură ce se mișcă. Aduceți piciorul stâng la poziția inițială în picioare, menținând în același timp 2-3 picioare (0.61-0.91 m) între dvs. și partenerul dvs.
  • În mod natural, permiteți-vă umărul să vă ridicați când vă aduceți piciorul stâng spre dreapta dvs.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 4
    4. Ridicați piciorul stâng și pasul 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în stânga dvs. pe numărul 3. Repetați primul pas, de data aceasta se deplasează în stânga dvs. în locul dreptului dvs. Păstrați pașii simetrici prin mutarea piciorului stâng la aceeași viteză și distanța pe care ați mutat piciorul drept pe numărul 1. De data aceasta, înmugați-vă umărul stâng în timp ce acesta aterizează.
  • Imagine intitulată Dansul Coridos Pasul 5
    5. Întoarceți piciorul drept în poziția de pornire și alegeți o direcție pe numărul 4. Adu-ți piciorul drept în stânga ta. La sfârșitul numărului dvs. de 4, puteți alege să vă întoarceți la dreapta dvs. sau să continuați spre stânga.

    Pași avansați: Odată ce sunteți într-un ritm cu partenerul dvs., puteți începe să vă mișcați șoldurile sau să vă amestecați după ce v-ați revenit la poziția de plecare.

  • Metoda 2 din 4:
    Perfecționarea vițelului
    1. Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 6
    1. Stați cu picioarele dvs. 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în afară, paralel cu umerii dvs. Aveți nevoie de o bază solidă și chiar înainte de a începe pașii. Îndoiți genunchii și îndreptați-vă spatele. Dacă dansezi cu un partener, ei se pot confrunta cu tine și oglindă pașii sau stau lângă tine și se mișcă în aceleași direcții.
  • Imagine intitulată Dansul Coridos Pasul 7
    2. Traversați piciorul drept peste stânga pe numărul 1. Ridicați piciorul stâng și glisați 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în stânga dvs. într-o linie. Ridicați călcâiul drept de pe podea și glisați piciorul drept în fața piciorului stâng, astfel încât picioarele să fie încrucișate. Păstrați genunchii îndoiți când vă alunecați piciorul, astfel încât să nu vă faceți griji.
  • Dacă partenerul dvs. vă confruntă, vor inversa pașii și vor începe prin alunecarea piciorului stâng peste dreapta lor.
  • Nu rotiți corpul în timp ce vă mișcați. Chiar dacă vă traversați picioarele, doriți să vă mențineți o spate dreaptă în timp ce dansați.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 8
    3. Îmbunătățiți piciorul stâng în spatele dvs. la numărul 2. Fără mișcarea piciorului drept, ridicați călcâiul stâng de pe pământ și apoi leagănați-l în spatele dvs. Întoarceți piciorul stâng în poziția de pornire, unde picioarele sunt 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în afară.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 9
    4. Traversează piciorul drept în spatele stângului pe numărul 3. Ridicați piciorul drept și începeți să-l glisați la 1-2 picioare (0.30-0.61 m) în spatele tău într-o jumătate de cerc. Încercați să vă răspândiți piciorul drept în afară de stânga la o distanță similară, așa cum ați făcut în prima cruce la numărul 1.
  • Acest lucru poate simți un fel de ciudat dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Păstrarea genunchilor înclinați va atenua o parte din tensiunea necunoscută pe care o simțiți în mușchii tăi hamstring.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 10
    5. Aduceți piciorul stâng înapoi în poziția în picioare pe numărul 4. Lăsându-ți piciorul drept plantat acolo unde este, leagăn piciorul stâng în fața dreptului tău. Întoarceți piciorul stâng înapoi la poziția inițială în picioare.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 11
    6. Țineți o clipă înainte de a inversa pașii în direcția opusă. Așteptați ca melodia să se întoarcă la numărul 1 și să repete primul pas. Glisați spre dreapta. Apoi, traversați piciorul stâng în fața piciorului drept. Terminați restul pașilor înainte de a vă inversa din nou picioarele.

    Bacsis: O modalitate ușoară de a conceptualiza grapei este de a-l imagina ca o secvență alternativă a primilor doi pași în care vă mișcați inițial piciorul drept în stânga.

  • Metoda 3 din 4:
    Mutarea pasului în SoldDo
    1. Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 12
    1. Începeți cu picioarele dvs. 1-2 picioare (0.30-0.61 m) În afară și îndoiți genunchii. Pasul lateral Soldado necesită mai mulți pași într-o direcție diagonală, fără a vă ridica picioarele de pe podea, deci va trebui să vă păstrați flexibili genunchii. Acest set de pași poate fi completat fie cu partenerul cu care vă îndreptați și oglindite de mișcările dvs. sau într-o linie cu partenerul dvs. lângă dvs. și completarea acelorași pași.

    Fapt amuzant: Soldado este spaniolă pentru "soldat", iar dansul este numit după un stil de dans care a fost comun în rândul soldaților din anii 1700.

  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 13
    2. Glisați piciorul drept 2-4 picioare (0.61-1.22 m) în spatele dvs. pe numărul 1. Fără a ridica mingea piciorului de pe pământ, glisați piciorul peste podeaua de dans din spatele dvs. la un unghi de 45 de grade. Piciorul drept ar trebui să se odihnească la sfârșitul bate.
  • Distanța pe care o alegeți să alunecă o mulțime de a face cu cât de înalt sunteți. Dacă picioarele dvs. sunt mai lungi, puteți aluneca o distanță mai lungă. Cheia este să vă asigurați că vă opriți să vă deplasați la sfârșitul primei bătăi, indiferent de cât de departe este piciorul dvs. din poziția de plecare.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 14
    3. Aduceți piciorul stâng înapoi pentru a vă întâlni pe dreapta dvs. pe numărul 2. Din nou, fără a-ți lua piciorul de pe podea, adu-ți piciorul stâng să-ți îndeplinească dreptul, mișcându-l în același unghi. Odată ce piciorul se apropie de odihnă, puteți face un amestec rapid, ridicând fiecare călcâi de pe pământ și l-am așezat într-un model alternativ.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 15
    4. Întindeți piciorul drept de 2-4 picioare (0.61-1.22 m) în stânga dvs. pe numărul 3. Veți repeta primii 2 pași, dar în mișcare înainte de data aceasta. Întindeți piciorul drept și spre stânga. Nu ridicați mingea piciorului de pe podea ca mutarea dvs. Opriți mișcarea piciorului la sfârșitul numărului 3.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 16
    5. Luați piciorul stâng și glisați-l pentru a vă satisface dreptul la numărul 4. Întoarceți-vă picioarele în poziția de pornire cu genunchii încă îndoiți. Puteți să vă amestecați din nou dacă doriți.
  • Veți observa că vă deplasați în stânga dvs. pe măsură ce completați acești pași. Puteți inversa ordinea și mutați în direcția opusă dacă vă aflați în orice obstacole sau alți dansatori de pe podea de dans.
  • Metoda 4 din 4:
    Combinând pașii dvs
    1. Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 17
    1. Utilizați pasul Sideward în apropierea poziției de pornire și a modului de resetare. Step-închis Sideward este cel mai simplu model de dans la Corido. Aceasta înseamnă că va fi cel mai simplu model pentru a ieși și a reveni la alternarea între modelele complicate.
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 18
    2. Traversați-vă picioarele o dată în timp ce sunteți în pasul de închidere pentru a crea variații. În loc să vă ridicați dreptul spre dreapta, încercați să vă ridicați stânga spre dreapta o dată într-un timp în timpul modelului dvs. lateral. Acest lucru va adăuga o mică variație la un set de pași altfel repetitiv.
  • Acesta este același lucru ca încorporarea unui singur pas de viță de vie în pasul tău!
  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 19
    3. Încercați să intrați în mare în viță de vie pentru o întoarcere ușoară în poziția de pornire. Atât pasul lateral, cât și grapevina implică alternând picioarele departe de corpul vostru. Ca rezultat, puteți schimba de la pasul lateral până la viță de vie întorcându-se la poziția de pornire de pe numărul 4 al pasului dvs. lateral, fără a fi nevoie să reveniți la pasul-închide.

    Bacsis: Dacă tu și partenerul tău vă întoarceți mereu la pasul-închideți și găsiți că este prea repetit, deplasându-se de la un pas lateral într-o viță de vie, este o modalitate ușoară de a se amesteca!

  • Imagine intitulată Dance Coridos Pasul 20
    4. Side-pas în SoldDo după grapevină pentru a schimba direcțiile. Grapevina cere dvs. și partenerului dvs. să se deplaseze în loc. Aceasta înseamnă că nu puteți schimba indicații sau treceți la o altă parte a podelei de dans fără a schimba secvența. Deplasați-vă în Soldado la sfârșitul unei vieți pentru a vă repoziționa și partenerul dvs. pe ringul de dans.
  • Acest lucru este deosebit de util dacă observați că ceilalți dansatori de pe podea se mișcă în jur și doresc să se potrivească cu energia de pe podea de dans.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar