Cum se face managementul produselor

Managerii de produse sunt inerent greu de definit, dar la sfârșitul zilei funcționează în intersecția tehnologiei, a afacerilor, a designului și a marketingului. În cele din urmă, ele sunt responsabile pentru transportul unui produs uimitor. Rolul poate varia foarte mult în funcție de companie, dar de obicei va implica proiectarea unei proceduri, supravegherea unei echipe și gestionarea proiectelor pe termen lung pentru a satisface nevoile unui client. Cei mai buni manageri de produse sunt comunicatori buni, au cunoștințe tehnice extinse, sunt colaborative și înțeleg intuitiv ce face un produs excelent.

Pași

Metoda 1 din 5:
Comunicarea eficientă
  1. Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 1
1. Delegați informații clar și concis. Comunicarea este una dintre principalele sarcini ale unui manager de produse. Va trebui să delegeți între echipa dvs., șefii dvs. și clienții dvs. pentru a produce cele mai bune rezultate. Obișnuiți-vă să oferiți direcții clare și concise membrilor echipei dvs. Nu vă bazați pe explicații lungi când ați putea spune același lucru într-un mod mult mai simplu. Direcțiile clare vă vor face un lider mai bun de echipă.
  • Dacă nu aveți abilități bune de comunicare, lucrați la ei cu practică. Încercați să vă exprimați cât mai simplu și clar în toate conversațiile dvs. Dacă sunteți timid când vorbiți cu oamenii, încercați să angajați străini în public pentru a vă construi abilitățile personale.
  • Oferirea de prezentări va fi probabil o parte din slujbă. Obțineți confortabil cu vorbirea publică pentru a vă vinde produsele sau serviciile către clienți.
  • Image denumită Managementul produsului Pasul 2
    2. Îmbunătățiți-vă abilitățile de ascultare pentru a înțelege ce așteaptă părțile interesate. Amintiți-vă că ascultarea face parte din buna comunicare. Acordați atenție clienților, șefilor dvs. și membrilor echipei dvs. atunci când își explică nevoile și constrângerile. Utilizați abilitățile de ascultare pentru a obține cea mai clară idee pe care o puteți avea de la îndemână.
  • Dacă trebuie, repetați ceea ce le-a spus cineva înapoi, așa că înțelegeți ce spun ei. Este mai bine să faci asta decât să faci o greșeală mai târziu.
  • Ascultați și membrii echipei dvs. Dacă cineva are o problemă sau o dispută cu un coleg, asigurați-vă că angajatul se simte auzit și ia măsurile corespunzătoare dacă trebuie.
  • Imagine intitulată Do Managementul Produsului Pasul 3
    3. Scrieți în mod clar pentru a produce rapoarte bune de produse. Comunicarea scrisă este la fel de importantă ca și comunicarea verbală pentru managerii de produse. Șefii dvs. vor dori rapoarte de progres, clienții dvs. vor dori propuneri, iar membrii echipei dvs. au nevoie de direcții clare. Scrieți într-un mod ușor de a scăpa și de a înțelege. Eliminați descrierea inutilă și spuneți cititorilor dvs. exact ceea ce doriți să știe.
  • Încercați să eliminați puful din scris. Păstrați rapoartele și e-mailurile concise astfel încât cititorii să știe ce spui imediat.
  • Dacă este necesar, utilizați punctele de bullet pentru a vă face ca scrisul să fie mai ușor de skim. Marile paragrafe vor frustra oamenii care nu au mult timp pe mâini.
  • Imagine intitulată face Managementul produsului Pasul 4
    4. Păstrați toate părțile interesate în buclă asupra progresului proiectului. Aici sunt importante abilitățile dvs. de comunicare. Nu lăsați clienții sau șefii dvs. în întuneric despre modul în care un proiect merge. Furnizați actualizări periodice, astfel încât părțile interesate să știe că sunteți în partea de sus a lucrurilor. În mod ideal, dați-le aceste actualizări fără a fi întrebat, astfel încât să știe că lucrați la el.
  • Faceți aceste actualizări scurte și clare. Părțile interesate ar trebui să poată înțelege ceea ce spui prin a sclipi mesajul.
  • Amintiți-vă, de asemenea, să evidențiați orice problemă pe care ați avut-o. Dacă termenul limită este strâns, de exemplu, să știe părțile interesate, astfel încât acestea să nu fie surprinse dacă proiectul durează mai mult.
  • Dacă cineva contactează solicitați o actualizare, nu întârziați să răspundeți. Părțile interesate doresc să știe că sunteți în partea de sus a proiectului și nu veți fi fericiți dacă nu răspundeți la întrebările lor.
  • Metoda 2 din 5:
    Completarea sarcinilor eficiente
    1. Imagine intitulată Do Managementul Produsului Pasul 5
    1. Să fie flexibil și deschis la idei noi pentru a aborda problemele. Rezolvarea problemelor este o parte imensă de a fi manager de produse, iar flexibilitatea vă ajută cu această sarcină. Nu se blochează într-o mentalitate rigidă sau setați în căile voastre. Întotdeauna amintiți-vă că noile cunoștințe ar putea deschide ușile pentru dvs. și vă pot ajuta să realizați sarcini.
    • Păstrarea cu noi cercetări în domeniul dvs. vă va ajuta să evitați gândirea rigidă. Încercați să vă abonați la publicațiile de afaceri sau de gestionare, astfel încât să fiți întotdeauna la curent cu cele mai recente metode.
    • Nu uitați să fiți deschisi sugestii de la membrii echipei dvs., de asemenea. Ei pot avea o pregătire și o expertiză diferită decât dumneavoastră, ceea ce este un avantaj important pentru rezolvarea problemelor.
    • Flexibilitatea este deosebit de importantă dacă lucrați la o companie sau o pornire mai mică. Aceste companii ar putea să nu fi stabilite proceduri, deci veți funcționa mult mai mult ca un antreprenor pentru a rezolva problemele.
  • Image denumită Managementul produsului Pasul 6
    2. Prioritizați sarcinile pentru alocarea eficientă a resurselor. Probabil că va trebui să jongleze mai multe proiecte ca manager de produse. Nu puteți lucra la ei la fel, lucrați la abilitățile dvs. de prioritizare. Faceți o listă cu toate sarcinile dvs. și termenul limită pentru fiecare. Apoi se clasifică fiecare în ordinea importanței. Concentrați-vă energia pe sarcini cu termene apropiate sau cu valoare ridicată și lăsați membrii echipei dvs. să înceapă să lucreze la proiecte mai îndepărtate.
  • Amintiți-vă că atribuțiile delegare reprezintă o mare parte a prioritizării. Membrii echipei gestionează sarcini cu prioritate mai mici, astfel încât să vă puteți concentra pe cele mai importante.
  • Dacă aveți probleme cu șederea organizată, încercați să utilizați unele aplicații sau instrumente digitale pentru a vă reaminti sarcinile dvs.
  • Imagine denumită Managementul produsului Pasul 7
    3. Anticipați problemele pe care le-ați putea întâlni în timpul unui proiect. Gândirea strategică este o mare parte a proiectelor de gestionare. Aceasta înseamnă a face calcule pe termen lung cu privire la ceea ce provoacă un proiect înainte de a fi completă. Introduceți oricare dintre aceste preocupări în rapoartele dvs., astfel încât toate părțile interesate să fie informate. Ca manager de produs, este, de asemenea, la tine pentru a sugera cum puteți depăși problemele.
  • De exemplu, dacă planificați un proiect de construcție, o problemă potențială este costul materialelor în creștere înainte ca lucrarea să fie completă. Sugerați planificarea acestui lucru prin achiziționarea de materiale în vrac acum și stocându-le pentru proiect.
  • Știți cine să informeze despre orice probleme. Dacă aveți o întârziere, compania dvs. nu va dori ca clientul să știe imediat despre asta. Informați mai întâi șeful dvs. și vedeți cum doresc să procedeze.
  • Imagine intitulată Do Managementul Produsului Pasul 8
    4. Apreciați bugetele și constrângerile de timp. Managerii de produse, de obicei, nu au mai multe control asupra resurselor la dispoziția lor. Timpul și banii sunt cele mai mari provocări pentru managerii de produse, deci fiți pregătiți să lucrați în ambele constrângeri. Înțelegeți că clienții dvs. doresc rezultate într-un interval de timp rezonabil și costă. Fi pregătit să îndeplinească aceste așteptări.
  • Promovați o abilitate de reducere a costurilor sau de manipulare a sarcinilor în cel mai rentabil mod posibil. Angajatorii și clienții dvs. vor aprecia acest lucru.
  • Nu uitați să stabiliți termene realiste pentru proiectele dvs. Dacă sunteți prea ambițioși și stabiliți o dată care nu vă oferă prea mult timp, ați putea arunca termenul limită și dezamăgiți clienții.
  • De asemenea, spuneți unui client sau unui sef dacă o așteptare este nerealistă. Nu sunteți de acord cu un buget scăzut și apoi realizați mai târziu că nu este suficient.
  • Metoda 3 din 5:
    Analizarea datelor
    1. Imagine denumită Managementul produsului Pasul 9
    1. Familiarizați-vă cu bugetele, rapoartele de vânzări, valorile și alte șabloane de date. În timp ce managerii de produse nu sunt statistici, ei încă lucrează cu o mulțime de date. Dacă aveți abilități de analiză a datelor, veți fi într-o poziție bună pentru a reuși. Dacă puteți demonstra că sunteți calificat la analizarea acestor statistici, aveți șanse mari de a reuși la locul de muncă.
    • Dacă sunteți încă în colegiu, încercați să luați câteva clase de statistici pentru a vă perfecționa abilitățile de analiză a datelor. Dacă ați absolvit deja, încercați să câștigați un certificat de statistici sau să completați un program online.
    • Amintiți-vă că analiza datelor nu este doar despre citirea datelor. De asemenea, trebuie să utilizați acele date pentru a trage concluzii. De exemplu, dacă un raport vă spune că vânzările sunt în jos, apoi utilizați acele date pentru a vă propune cum le-ați ridicat în trimestrul următor.
  • Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 10
    2. Aflați cum să construiți și să lucrați cu Foi de calcul. Programele de calcul a calculului fac parte din viața de zi cu zi a fiecărui manager. Devinoșiți cu programe de calcul de calcul pentru a organiza și digera cu exactitate informații. Aflați cum să vizualizați și să evaluați foi de calcul, precum și să faceți propria dvs. Acesta va fi un mare ajutor în analizarea tuturor datelor pe care le veți întâlni.
  • Există multe videoclipuri gratuite online care vă învață cum să lucrați Microsoft Excel sau alte programe de calcul tabelar. Aceste lecții vă pot face pro fără a cheltui bani sau fără a vă părăsi casa.
  • Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 11
    3. Face estimări bugetare exacte. Lucrul cu bugetele este una dintre cele mai importante părți ale unui loc de muncă al unui manager de produse. Aflați despre costurile standard, materialele și costurile forței de muncă pentru industria în care lucrați pentru a dezvolta estimări bugetare exacte. Introduceți toate aceste informații într-o foaie de calcul, astfel încât părțile interesate să poată examina clar informațiile.
  • Dacă un client sau șeful dvs. are o așteptare bugetară care nu este realistă, asigurați-vă că le spuneți. Dacă încercați să faceți o treabă mare cu un buget sub par, este posibil să nu vă puteți completa.
  • Amintiți-vă că un client poate dori totuși un loc de muncă cu un buget scăzut. În calitate de manager, mai degrabă decât CEO, probabil că nu aveți nici un cuvânt de spus dacă un proiect începe sau ce va fi bugetul. Lucrați la realizarea celor mai bune în constrângerile bugetare.
  • Metoda 4 din 5:
    Fiind un lider de echipă
    1. Image denumită Managementul produsului Pasul 12
    1. Fii un muncitor greu pentru a stabili un exemplu pentru echipa ta. Fiind un lider este o parte importantă de a fi manager de produse, așa că demonstrează întotdeauna că ești vrednic de conducere. Command Respect prin Lucrul din greu și setarea standardului pentru echipa dvs. Dacă vă slăbiți și lăsați alții să facă munca grea, echipa dvs. nu vă va respecta ca lider.
    • Nu împingeți sarcinile neplăcute pe angajații inferiori. Fiți dispuși să se ocupe de acele sarcini la fel ca toți ceilalți membri ai echipei.
  • Imagine intitulată face Managementul produsului Pasul 13
    2. Atribuiți membrii echipei la sarcini sunt cele mai potrivite pentru. Aceasta este o abilitate importantă de conducere. Toți membrii echipei dvs. vor avea seturi de competențe diferite și calificări. Echilibrați aceste abilități la sarcinile la îndemână. Utilizați judecata dvs. pentru a atribui membrii echipei celor mai bune sarcini pentru ei.
  • De exemplu, nu vă așteptați ca un statistician să poată scrie codul. Atribuiți-le în schimb un rol de analiză a datelor.
  • Imagine denumită Managementul produsului Pasul 14
    3. Tratați toți membrii echipei dvs. în mod egal. Nu jucați favorite sau vizați unii membri ai echipei. Acest lucru doare coeziunea grupului și proiectul dvs. nu va merge fără probleme. Tratați pe toți în mod egal și atribuiți sarcini echitabile tuturor membrilor echipei. Nu lăsați pe nimeni să se simtă ca și cum nu este o parte importantă a echipei.
  • De exemplu, nu dați întotdeauna locuri de muncă neplăcute aceluiași angajat. Se vor simți vizați și că nu fac parte din echipă.
  • Acest lucru funcționează și altfel. Nu dați întotdeauna cele mai bune locuri de muncă unui singur angajat. Echipa va vedea că această persoană este preferatul tău și se sfârșește să te resentimentezi pe amândoi.
  • De asemenea, fiți pregătiți să apărați sau să vă susțineți membrii echipei dvs. dacă cineva este tratat nedrept. Dacă un executiv face critici dure de cineva, să intervină și să spună că executivul nu este corect. Să-și asume responsabilitatea pentru greșeli dacă trebuie. Aceasta face parte din responsabilitatea dvs. ca manager.
  • Metoda 5 din 5:
    Avansându-vă cariera
    1. Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 16
    1. Luați câteva clase de inginerie sau informatică pentru cunoștințe tehnice. Deși un manager de produse nu este un inginer sau programator, veți fi mult mai bine echipat pentru a gestiona proiectele dacă înțelegeți fezabilitatea tehnică. Cu această cunoaștere de fond, veți putea comunica mai eficient cu inginerii echipei dvs. și să evitați să aveți așteptări nerealiste pentru proiect.
    • Dacă nu ați luat niciuna dintre aceste clase în colegiu, există încă multe modalități de a obține cunoștințele. Programe online precum Udemy oferă tone de clase pe mai multe subiecte. Puteți completa unul dintre aceste programe pentru cunoștințe suplimentare.
  • Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 17
    2. Citiți cărți despre management pentru a afla terminologia potrivită. În timp ce citirea cărților nu vă oferă certificări suplimentare pentru a vă pune pe CV-ul dvs., această cunoaștere vă va ajuta foarte mult să aterizați un loc de muncă. Veți putea folosi limbajul și termenii pe care managerii de produse le-ar folosi, ceea ce va impresiona intervievatorii și potențialii angajatori. Demonstrarea acestei cunoștințe poate fi diferența dintre aterizarea unui loc de muncă sau nu.
  • Încercați să aflați ce cărți de afaceri au atribuit școlile de afaceri în clasele lor de management. Apoi verificați aceste cărți pentru a obține informațiile pe care elevii de afaceri le învață.
  • Există, de asemenea, bloguri despre management care ar fi de ajutor. Încercați să citiți bloguri de la școlile de afaceri pentru a vă crește cunoștințele.
  • Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 18
    3. Obțineți o diplomă de licență în afaceri sau management. Deși nu este o cerință, mulți manageri de produse studiază afaceri sau management în colegiu. Angajatorii știu că solicitanții cu aceste grade au primit o educație în afaceri și sunt calificați pentru rolurile de gestionare a produselor.
  • Cele mai multe colegii oferă un anumit tip de grad de afaceri. Probabil că nu trebuie să mergeți la o școală privată scumpă pentru educația potrivită.
  • Dacă nu sunteți major în afaceri, încercați să luați niște clase de afaceri sau să faceți stagii în domeniu. Acestea vă vor ajuta să găsiți un loc de muncă mai târziu.
  • Image denumită Managementul produsului Pasul 19
    4. Urmărește un MBA pentru mai multe certificări. Câștigând o diplomă de masterat în afaceri vă oferă și mai multe cunoștințe despre conducerea unei echipe, lucrand cu părțile interesate și lipiți de bugete și termene limită. Luați în considerare participarea la școală absolventă pentru un MBA pentru a vă mări calificările și șansele de a ateriza un loc de muncă.
  • Nu aveți nevoie de o diplomă de licență în afaceri pentru a obține un MBA. Obținerea unei diplome de licență într-un câmp diferit și apoi obținerea unui MBA este o modalitate excelentă de a vă face să ieșiți din alți solicitanți de locuri de muncă.
  • Dacă trebuie să lucrați în timp ce mergeți la școală, vedeți dacă școli de afaceri din apropierea dvs. oferă cursuri de noapte, astfel încât să puteți câștiga gradul în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Do Managementul produsului Pasul 20
    5. Aplicați la locul de muncă pentru companiile care corespund valorilor și abilităților dvs. Având cunoștințele de a fi un manager de produse este o mare parte a locului de muncă, dar găsirea companiei potrivite pentru a lucra este importantă și ea. Investigați companiile care postează locuri de muncă și a vedea care dintre ele se aliniază cu expertiza și interesele dvs. Aplicați companiilor care corespund abilităților și valorilor dvs. pentru o carieră mai îndelungată.
  • Locul de muncă va fi mai ușor dacă găsiți un câmp cu care sunteți pasionat. Dacă vă place jocurile video, de exemplu, aplicați la locul de muncă pentru un dezvoltator de jocuri.
  • Luați în considerare dacă doriți să lucrați pentru o companie matură sau o pornire. La un startup, probabil că veți avea mai multă libertate, dar mai puține resurse la dispoziția dumneavoastră. O companie mai mare ar putea plăti mai mult și vă va oferi bugete mai mari, dar va trebui să lucrați într-o structură mai rigidă. Cântărește aceste diferențe pentru a găsi poziția corectă.
  • Amintiți-vă că este posibil să aveți nevoie să lucrați câteva locuri de muncă înainte de a vă găsi poziția ideală. Acest lucru este normal, deci nu vă fie frică să schimbați lucrările.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar