Cum să devii un fabricator de metal

Dacă v-ați întrebat vreodată cum metalul este format într-un produs util, fabricarea metalului poate fi lucrarea pentru dvs. Fabricatorii din metal sunt responsabili pentru realizarea pieselor din metal și pentru asamblarea acestor părți în lucruri noi. Fabricatorii sunt responsabili pentru elementele precum conductele și chiar cadre masive pentru vehicule și clădiri. Locul de muncă nu are o mulțime de cerințe educaționale, dar majoritatea angajatorilor necesită să aveți o diplomă de liceu sau GED, urmată de formare profesională. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să obțineți certificarea după finalizarea instruirii. Odată ce ați terminat antrenamentul, veți juca un rol foarte important în crearea de bunuri din metal.

Pași

Partea 1 din 3:
Finalizarea cerințelor educaționale
  1. Imaginea intitulată deveni un material metalic Pasul 01
1. Câștigați diploma de liceu sau a Ged. Majoritatea angajatorilor se așteaptă ca solicitanții să aibă cel puțin o educație liceală. Este suficient să intrați în cele mai multe locuri de muncă la nivel de intrare. Utilizați-vă timpul în școală pentru a lua cursuri care vă vor ajuta să reușiți ca fabricant. Verificați cu școala dvs. pentru a vedea dacă au programe de studiu sau de ucenicie care vă vor permite să obțineți un Jumpstart pe cariera dvs.
  • GED este considerat echivalentul unei învățământ liceu. Dacă nu terminați liceul, luați testul GED în loc să vă calificați pentru mai multe oportunități.
  • În timp ce sunteți în școală, discutați cu un consilier sau un consilier academic pentru a vă asigura că luați cei mai buni pași posibili pentru a vă pregăti pentru a lucra ca fabricant.
  • Imaginea intitulată devine un material de metal Pasul 02
    2. Studiați matematica pentru a se pregăti pentru măsurarea și tăierea metalelor. Fabricarea de metal implică o cantitate echitabilă de matematică. Pentru a reuși în domeniu, ar trebui să luați cel puțin clasele de algebră în școală. Geometria și trigonometria sunt de asemenea utile atunci când calculați cum să aranjați și să combinați diferite bucăți de metal.
  • Deoarece matematica poate fi complicată, obțineți o experiență cu ea înainte de antrenament pentru ocuparea forței de muncă. Puteți obține o experiență suplimentară prin intermediul unui program de fabricare a metalelor sau a uceniciei.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 03
    3. Practicați abilitățile de comunicare, astfel încât să puteți lucra bine cu o echipă. Majoritatea fabricanților lucrează în echipe. Ca fabricant, trebuie să puteți funcționa bine cu oamenii, indiferent dacă sunt membri ai echipei, supervizori sau clienți. Luați cursuri de limbă și comunicații pentru a pregăti. De asemenea, căutați oportunități de voluntariat care vă pun în contact direct cu clienții și cu alți voluntari.
  • S-ar putea să aveți mai multe persoane care aranjează și sudă diferite părți ale aceluiași proiect, de exemplu. Dacă nimeni nu se află pe aceeași pagină, puteți ajunge cu produsele defectuoase care nu sunt nesigure pentru utilizare.
  • Citirea înțelegerii este, de asemenea, importantă, deoarece fabricantatorii trebuie să interpreteze modelele Blueprint și să transmită detaliile membrilor echipei.
  • Unele fabricante sunt chiar responsabile pentru comunicarea cu clienții. S-ar putea să vi se solicite să determinați nevoile unui client și să vă asigurați că sunt mulțumiți.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 04
    4. Începeți să utilizați diferite instrumente pe care le folosesc metalul pentru fabricare. Puteți practica multe dintre aceste instrumente la domiciliu pe bucăți de metal. Începeți cu unelte de tăiere metalice, cum ar fi foarfece și lovituri de găuri. Fiți obișnuiți să manipulați unelte de îmbinare, cum ar fi torțe de sudură și fiare de lipit. De asemenea, citiți despre operațiile de atelier și instrumentele folosite pentru a păstra totul, cum ar fi rivele, mașinile de formare, folderele și presele de putere.
  • Dacă sunteți în măsură să vizitați un atelier pentru o experiență de primă mână despre modul în care funcționează. Cereți să umblați un fabricator profesionist pentru o zi.
  • Cercetați diverse metale și tehnicile utilizate pentru a le transforma în produse comerciale. Nu trebuie să înveți totul pe cont propriu, dar studierea acestor lucruri vă ajută să vă pregătiți pentru instruire.
  • Atelierele utilizează programe de design asistate de calculator (CAD) pentru a proiecta planuri. Puteți practica programe CAD gratuite la domiciliu sau luați cursuri pentru a afla despre el.
  • Partea 2 din 3:
    Finalizarea instruirii de bază
    1. Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 05
    1. Completați un program de formare de 1 an dacă doriți să obțineți mai multă experiență. Multe școli tehnice și colegii comunitare oferă programe de studii pentru studenții interesați de fabricarea metalică. Verificați câteva școli din zona dvs. pentru a vedea ce fel de programe de instruire pe care le oferă. Participarea la un program poate fi o idee foarte bună dacă nu aveți o diplomă de liceu sau GED. La sfârșitul antrenamentului, primiți un certificat care să demonstreze că ați terminat formarea.
    • Formarea de fabricare a metalelor acoperă subiecții cum ar fi matematica magazin, controlul calității și lectura de plan.
    • Certificatul pe care îl primiți deschide mai multe oportunități de lucru. Unii angajatori pot avea mai multe șanse să vă angajeze pentru că aveți o formare oficială.
  • Imaginea intitulată deveni un material metalic Pasul 06
    2. Aplicați diferitelor companii pentru a căuta o ucenicie. Căutați orice ateliere metalice sau fabrici din zona dvs. cu deschideri pentru noi angajați. Căutați pe cei cu oportunități de formare. Aplicați prin intermediul site-ului companiei sau ia în considerare apelarea sau vizitarea acestora în persoană. Trimiteți un CV, inclusiv fundalul și calificările dvs. educaționale.
  • Cu excepția cazului în care aveți experiență semnificativă care lucrează cu metal, va trebui să treceți printr-o perioadă de ucenicie.
  • Vorbiți cu consilierul academic al școlii cu privire la posibilele oportunități. Acestea vă pot conecta la diferite companii care angajează.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 07
    3. Alăturați-vă unui program de ucenicie de 3 ani pentru a vă antrena la locul de muncă. Majoritatea fabricanților metalici au început în câmp lucrand ca un ucenic. Companiile de prelucrare a metalelor rulează aceste programe. Ca ucenic, primiți experiență la locul de muncă în timp ce lucrați pentru companie. Compania are apoi opțiunea de a vă angaja cu normă întreagă după finalizarea instruirii.
  • Companiile de prelucrare a metalelor angajează adesea noi angajați prin ucenicie. Dacă sunteți nou la prelucrarea metalelor, o ucenicie este cea mai bună modalitate de a începe.
  • Unele domenii au programe de ucenicie pentru elevii de liceu. Dacă sunteți sigur că doriți să urmăriți fabricarea de metale, utilizați o astfel de oportunitate de a trece direct în angajare după ce ați terminat liceul.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 08
    4. Obțineți certificat ca fabricant dacă este necesar în zona dvs. Fabricatorii de metal, în general, nu trebuie să fie licențiați pentru a lucra. Cu toate acestea, unele domenii necesită obținerea unui certificat așteptați să primiți certificatul după finalizarea fie un program de instruire, fie la o ucenicie, în funcție de reguli. Odată ce aveți un certificat, puteți lucra oriunde ca fabricant.
  • De exemplu, Alberta și Quebec, Canada, necesită fabricatori să aibă un certificat. În restul Canadei, certificarea este opțională. De asemenea, puteți solicita un certificat interprovincial care vă permite să lucrați oriunde.
  • În zonele în care certificarea este opțională, obținerea unui certificat poate deschide noi oportunități. Certificarea, de obicei, nu necesită mult mai mult valoare de a obține, astfel încât cerințele merită să fie în căutarea.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul ca specialist
    1. Imaginea intitulată Deveniți un material de metal Pasul 09
    1. Aplicați pentru roluri de specialitate dacă doriți să creați un anumit produs. Fabricarea metalică este un câmp foarte larg, deci există multe roluri diferite pe care le puteți lua în întreaga carieră. Fabricarea de bază este vorba despre realizarea produselor de uz casnic cum ar fi canalele și jgheaburile. Există poziții separate pentru cei care doresc să lucreze la clădiri, vehicule sau chiar computere. Rolul pe care îl alegeți determină ce fel de instruire și certificare suplimentară aveți nevoie, dacă există.
    • De exemplu, fabricatorii de instalare se potrivesc de nou-construcții cu canale, jgheaburi și alte metale. Ele călătoresc uneori la locul de muncă și fac părți personalizate acolo.
    • Fabricatorii structurali sunt responsabili pentru punerea în aplicare a clădirilor. Dacă sunteți interesat de mașini, intrați în fabricarea automată. Alternativ, încercați fabricarea electronică dacă sunteți interesat de tehnologie.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 10
    2. Participați la un program de formare de 2 ani dacă intenționați să introduceți un câmp avansat. Unele roluri la nivel superior în fabricarea de metal necesită o pregătire suplimentară. Dacă intenționați să introduceți un rol specializat care implică componente complexe cum ar fi cablarea electrică, apoi planificați obținerea unui grad asociat sau formare profesională. Verificați școlile tehnice din zona dvs. pentru a vedea ce programe au.
  • Dacă intenționați să lucrați la electronică, vehicule sau aeronave, de exemplu, căutați o pregătire suplimentară. O parte din fabricarea mașinilor complexe este cunoscută despre circuitele electrice, sistemele de încălzire și alte componente.
  • Imaginea intitulată deveni un material de metal Pasul 11
    3. Câștigați o certificare suplimentară în alte abilități dacă doriți să vă măriți acreditările. Certificarea suplimentară nu este necesară, dar poate face mai ușor să găsească locuri de muncă. Sudarea este o parte importantă a lucrării unui fabricant, astfel încât să nu puteți merge prost, devenind un sudor certificat. De asemenea, uitați-vă la experiența câștigătoare în operarea de presă a frânei, Fabricarea semnelor sau alte câmpuri conexe.
  • Pentru a obține certificarea de sudare, înscrieți-vă într-un program de instruire de sudură și treceți un test de certificare. Există o grămadă de certificări de sudură care acoperă diferite tehnici, astfel încât concentrarea pe cineva vă poate ne vă aduce un rol specializat ca fabricant.
  • Încercați să obțineți un certificat în lipire dacă intenționați să faceți activități care implică sisteme electrice. Este utilă pentru a se alătura firelor în lucrări avansate de fabricare care se ocupă de electronică sau vehicule, de exemplu.
  • sfaturi

    Fabricarea metalică este o slujbă fizică, deci aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Fiți pregătiți să lucrați în medii fierbinți, zgomotoase, unde vi se va cere să mutați foile de metal.
  • Siguranța este importantă într-un atelier de lucru. Fabricatorii poartă unelte ca o mănuși dure, rezistente la căldură și o mască de sudură.
  • Unele locuri de muncă necesită să fiți departe de casă pentru o vreme. Dacă nu vă deranjează să călătoriți, urmăriți rolurile în afara atelierelor de fabricație, cum ar fi construcția de clădiri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar