Cum să-ți întrebi mama pentru un sutien

Este normal să vă simțiți ciudați Vorbiți cu mama dvs. despre subiecte sensibile, cum ar fi schimbările corpului și pubertatea. Dar acest lucru nu ar trebui să vă împiedice să aduceți aceste subiecte. Încercați să realizați că pentru că mama ta a trecut prin același lucru când a fost vârsta ta, este mai probabil să fie înțelegere și de susținere decât nu. Dacă mama ta nu este de acord că aveți nevoie de un sutien, în loc să vă supărați, să rămâneți liniștiți și să încercați să înțelegeți raționamentul ei. Dacă nu sunteți de acord cu raționamentul ei, încercați să vorbiți despre această problemă cu un alt adult de încredere.

Pași

Partea 1 din 3:
Câștigând încrederea de a întreba
  1. Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 1
1. Dețineți motivele pentru care doriți un sutien. Scrieți două la trei motive valide pentru a dori un sutien. Și încercați să faceți motivele personale. Dacă faceți acest lucru, mama dvs. va fi mai probabil să simpatizeze și să fie de acord cu dvs. De asemenea, prin identificarea motivelor dvs., veți avea mai multă încredere în comunicarea nevoilor dvs. pentru mama dvs. Doar amintiți-vă că mama ta a fost o fată care avea nevoie de o sutie o dată.
  • De exemplu, poate jucați sport și vă dați seama că un sutien vă va oferi sprijinul de care aveți nevoie.
  • Dacă vă dezvoltați și devine vizibil, spuneți "Am nevoie de sprijin și de acoperire, astfel încât nu arăt mai mult decât vreau. Oamenii continuă să privească la mine și cred că este pentru că pot vedea că nu port un sutien."
  • Încercați să evitați utilizarea "oricine altcineva o fac" Motivul - părinții nu văd de obicei acest lucru ca un motiv valid.
  • Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 2
    2. Precizați-vă sentimentele. Este natural să se simtă nervos sau jenat de discutarea subiectelor sensibile, cum ar fi purtarea unui sutien, cu mama ta. Poate vă este teamă că mama voastră vă va înțelege greșit, respingeți-vă cererea sau vă pedepsiți că ați întrebat. Dar nu lăsați aceste sentimente să vă împiedice să vorbești cu mama ta. În schimb, traduceți sentimentele în cuvinte când vă apropiați de mama dvs. despre acest subiect.
  • De exemplu, "mă simt puțin jenat vorbind despre asta, dar trebuie să vă întreb ceva mama" sau "Mamă, pot să vă întreb ceva personal? Am vrut să știu la ce vârstă ați început să purtați un sutien pentru că cred că este timpul să obținem unul. sper ca întelegi."
  • Imagine intitulată Adresați-vă mamei dvs. pentru un sutien 3
    3. Practicați ce veți spune. Notați trei sau patru moduri diferite de a vă cere mamei dvs. pentru un sutien. Spune-le cu voce tare și vezi care simte cel mai natural. Odată ce ați acoperit ceea ce ați dori să spuneți, repetați-o cu voce tare sau în fața oglinzii până când cuvintele vin în mod natural.
  • De exemplu, ai putea spune: "Mamă, trebuie să vă întreb ceva. Nu este nimic rău, dar este puțin jenant. Nu știu dacă ați observat, dar trupul meu a trecut prin unele schimbări în ultima vreme. Cred că este timpul să port un sutien. Cred că un sutien mi-ar ajuta să mă simt mai confortabil și să se asigure de corpul meu."
  • Partea 2 din 3:
    Întrebându-ți mama
    1. Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 4
    1. Aranja un timp pentru a vorbi. Încercați să evitați să aduceți subiectul când mama dvs. este ocupată. Dacă ea este ocupată, este mai puțin probabil să asculte și să audă ce trebuie să spui. În schimb, dați-i un heads în sus prin aranjarea unui timp pentru a vorbi. În acest fel, mama ta știe că trebuie să vorbești cu ea despre ceva important și îți poate da o atenție totală.
    • Poți să spui, de exemplu, "Mamă Hei, trebuie să vorbesc cu tine despre ceva important. Când ar fi o discuție bună?"
    • Oamenii sunt de obicei mai deschisi după ce mănâncă o masă, astfel încât să aducă subiectul după cină poate funcționa, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 5
    2. Întrebați în timp ce sunteți la cumpărături. Dacă sunteți inconfortabil întrebându-vă mama direct, atunci puteți încerca să sugerați ideea de a purta un sutien. Aranjați un timp pentru a merge la cumpărături cu mama ta. Când vă apropiați de departamentul de sutien sau depozitați în mall, întrebați dacă voi doi puteți intra împreună pentru a verifica. Odată ce vă aflați în magazin, întrebați-vă mama: "Credeți că este timpul să purtați un sutien? M-am simțit cum este timpul."
  • Pe măsură ce vă apropiați de magazin, puteți spune, de asemenea, "mama putem arunca o privire în secțiunea sutien? Cred că este timpul să încep să port un sutien."
  • Imagine intitulată Adresați-vă mamei dvs. pentru un sutien 6
    3. Scrieți o notă sau trimiteți un text. Dacă vă este frică că mama dvs. va fi aspră sau prea critică sau nu puteți trece peste jena dvs., apoi încercați această strategie. Scrieți o notă detaliată de ce credeți că aveți nevoie de un sutien. Dă-i nota când nu este ocupată. Spune-i să citească nota, să se gândească la asta și să vină cu voi după aceea.
  • Alternativ, ați putea scrie nota și apoi ați citit-o cu voce tare în timp ce sunteți singuri împreună - de exemplu, în timp ce sunteți singuri în mașină sau pe o plimbare.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de un răspuns negativ
    1. Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un pas de sutien 7
    1. Rămân calm. Dacă mama dvs. nu este de acord cu dvs. sau vă spune că nu încercați să nu argumentați, să vă strigați sau să virați. În schimb, rămâneți calm și păstrați-vă tonul de voce prietenos și înțelegere. Apoi întrebați-vă mama de ce acum nu este momentul potrivit.
    • De exemplu, "Când credeți că este timpul potrivit?"Sau" Când ai primit primul tău sutien?"
  • Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 8
    2. Sugerează o alternativă. Faceți acest lucru dacă sunteți incomod, fără a purta un sutien, dar mama ta încă spune că nu. Sugerează obținerea unui sutien de antrenament, sutienul sportiv sau un camisol cu ​​un sutien încorporat pentru a purta între timp. După ce ați purtat aceste câteva luni, aduceți din nou subiectul.
  • De exemplu, "am purtat sutienul meu de antrenament timp de șase luni. Cred că sunt gata să port un sutien acum.
  • Imagine intitulată Adresați-vă mama pentru un sutien 9
    3. Discutați cu un alt adult de încredere. Faceți acest lucru dacă mama dvs. pur și simplu nu va asculta sau nu înțelege că un sutien vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil cu privire la corpul vostru. Vorbește despre problema cu o rudă de încredere, consilier sau profesor. Ei ar putea să vă ofere câteva sfaturi despre cum să vă apropiați de subiectul cu mama dvs.
  • Le-ai putea cere, de asemenea, să discute despre subiect cu mama ta pentru tine.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar