Cum de a bloca loviturile în karate

Cu mult înainte de creșterea popularității artelor marțiale mixte, formele tradiționale de luptă ca karate au fost apreciate pentru aplicarea lor în situații de autoapărare. Karate, un stil japonez vechi de lupte neînarmate, centrele în jurul înființării unei baze solide și oferind rapid tehnici ofensive și defensive și cu mare forță. Unele dintre primele tehnici un practician de karate învață sunt blocurile de defensive de bază. Blocurile sunt folosite pentru a opri sau a distrage loviturile viitoare și sunt indispensabile în învățarea de a se proteja împotriva unui atacator.

Pași

Metoda 1 din 3:
Blocarea unor lovituri înalte (vârsta Uke)
  1. Imagine intitulată Blocuri Punches în Karate Pasul 1
1. Să presupunem poziția defensivă adecvată. Răspândiți-vă picioarele ușor mai largi decât lățimea umărului. Coborâți centrul de greutate între picioare cu genunchii îndoiți și corpul stabil și nemulțumitor. Greutatea dvs. ar trebui poziționată în principal pe bilele picioarelor. În vârstă uke, organismul se poate confrunta cu capul adversarului sau poate fi înclinat ușor pentru a prezenta mai puțin o țintă.
  • Creați o bază solidă, dar rămâneți lumină pe picioare, astfel încât să vă puteți deplasa la un moment dat.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 2
    2. Au brațele plictisite și pregătite. Pentru a începe mișcarea de blocare, brațele ar trebui să fie într-o poziție "încărcată" (pumnii încleștați cu degetele orientate în sus la șold), fie ridicate defensiv în fața corpului. Acest lucru este acela de a le avea cât mai aproape de greva anticipată pentru a proteja în mod eficient capul și fața. Pumnii tăi pot fi ținute deschise sau închise, dar nu le strângeți până la momentul impactului.
  • Înclinarea pumnului creează o tensiune inutilă în brațe și umeri, care vă poate epuiza și reduce viteza reactivă.
  • Imagine intitulată Blocuri Pumni în Karate Pasul 3
    3. Ridicați brațul de blocare pentru a satisface greva. Cu cotul îndoit la aproximativ 45 de grade, ridicați brațul de blocare în sus și spre exterior într-un arc strâns până când antebrațul dvs. este ținut lateral peste frunte. Pe măsură ce începeți blocul, antebrațul dvs. va prinde greva adversarului dvs. și va redirecționa forța lor în siguranță peste vârful capului sau în afara părții. Această tehnică de blocare mare este cunoscută sub numele de Vârsta Uke.
  • Vârsta Uke va opri loviturile mari la cap, precum și grevele zdrobitoare în jos cu pumnul sau o armă blugeoning.
  • Ori de câte ori este posibil, întâlniți brațul izbitoare al adversarului cu ambele oase mari ale antebrațului, mai degrabă decât marginea. Acest lucru este cunoscut ca un "bloc de os dublu" și este mult mai eficient la închiderea atacurilor, precum și prevenirea rănirii.
  • Imagine intitulată Blocuri Pumni în Karate Pasul 4
    4. Inițiați un contraatac. Acum că greva adversarului dvs. a fost deflectată, echilibrul lor va fi compromis și vor fi deschise la o lovitură de contra. Profitați de oportunitatea și lovirea înapoi cu o lovitură dreaptă la plexul feței sau solare. Atât blocul, cât și contraatul ar trebui să fie efectuate cu mișcări rapide și puternice, "Snapping" Tehnica la impact.
  • Puterea în contra-pumn ar trebui să vină de la mișcarea rapidă, de răsucire a șoldurilor și a umerilor, împușcând brațul direct ca un piston. Contactați contactul cu cele mai mari articulații ale indicatorului și ale degetelor mijlocii pentru a vă răni mâna.
  • Cea mai bună țintă pentru contra atac se bazează pe poziționarea dvs. în raport cu atacatorul dvs. Capul și corpul fac atât ținte bune atunci când sunt expuse la stânga. Puteți, de asemenea, să prindeți brațul de perforare a atacatorului pentru a aplica o tehnică de grappling. Acest lucru vă va permite să le supuneți fără a fi nevoie să le atingeți în schimb.
  • Metoda 2 din 3:
    Blocarea durerilor la corp (Soto Uke / Uchi Uke)
    1. Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 5
    1. Adoptați o postură defensivă stabilă. Scufundați greutatea între genunchi pentru a păstra de la a fi bătut centrul de echilibru. Pentru blocarea grevelor îndreptate spre corp, puteți lua fie Naihani-Dachi (cu picioarele largi și corpul îndreptat spre adversar) sau Zenkutsu-Dachi poziția (cu picioarele eșalonate și greutatea dvs. poziționată pe piciorul din față). Aveți mâinile camerei sau ridicate pentru a proteja mijlocul.
    • Este esențial să se ia o poziție mai largă la apărarea atacurilor corporale pentru a împiedica să fi fost forțată de echilibru printr-o grevă în centrul masei.
    • Cu cât vă scufundați în poziția dvs. defensivă, cu atât veți fi mai greu. Veți avea, de asemenea, o fotografie mai clară la extremitățile inferioare ale adversarului, cum ar fi ribcage, plexul solar și îngrozitor.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 6
    2. Întoarceți corpul departe de adversar ușor. Mai degrabă decât să accepți greva, să vă rotiți umerii și șoldurile, astfel încât un umăr să îndrepte spre adversarul tău. Anglingul corpului creează ușor o țintă mai mică pentru ca atacatorul să vizeze, făcându-vă mai greu să loviți. Din această poziție, puteți decide dacă să angajați un bloc interior (Uchi Uke) cu brațul de plumb sau un bloc exterior (Soto Uke) cu brațul din spate.
  • Prin transformarea ușoară a corpului superior, vă "închideți" corpul, păstrați-vă torsul mai păzit și vă prezentați umărul la atacator, mai degrabă decât bărbia voastră.
  • Din această poziție, loviturile livrate cu mâna casetă din spate vor avea cea mai mare putere.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 7
    3. Aduceți brațul de blocare și spre interior de la șold (Soto Uke). Cu pumnul încleștat și brațul dvs. a ținut ferm, leagăn brațul de blocare și în interior pentru a deflecta pumnul. La livrarea unui bloc exterior, degetele dvs. ar trebui să fie orientate spre dvs. și veți contacta cu interiorul antebrațului sau cotului.
  • Soto Uke este definit ca un bloc "exterior", deoarece brațul de blocare începe din afara liniei centrale a corpului și se mișcă spre interior. Utilizați Soto Uke pentru a apăra împotriva jabilor și a loviturilor drepte.
  • Blocurile exterioare distrag brațul atacatorului în interiorul gardei tale. Acest lucru vă lasă într-o poziție de a folosi un contra pumn, grevă genunchi, blocare sau aruncare a brațelor. Blocurile exterioare sunt destul de asemănătoare cu parry-ul unui boxer.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 8
    4. Rotiți brațul de blocare în sus și spre exterior de la șold (Uchi Uke). Ca o alternativă la Soto Uke, ați putea fi într-o poziție mai bună de a angaja Uchi Uke sau un bloc interior. De la o gardă defensivă sau defensivă, ridicați și rotiți brațul de blocare afară din șoldul opus, prindeți pumnul cu exteriorul antebrațului.
  • Uchi Uke este cunoscut ca un bloc "interior", deoarece traiectoria brațului de blocare se mișcă din interior. Uchi uke ar trebui să se facă pentru a proteja corpul de la looping "Haymaker" lovituri, lovituri drepte și cârlige.
  • Blocurile interioare deschid centrul corpului atacatorului, permițându-vă să continuați cu o grevă neobstrucționată.
  • Imagine intitulată Blocurile de blocuri în Karate Pasul 9
    5. Contracara greva. Atacatorul dvs. ar trebui să se afle acum într-o poziție vulnerabilă, cu brațul lor complet extins și fața și corpul lor expuse. Continuați să redirecționați pumnul cu antebrațul dvs. și să vă întoarceți o grevă proprie la cea mai sensibilă țintă a corpului adversarului. Blocul și contra greva trebuie să fie efectuate în succesiune rapidă ca o mișcare de fluid.
  • Decideți dacă doriți să loviți coastele, mijlocul sau fața în funcție de poziția brațului de perforare a adversarului și de plasarea propriului corp.
  • Metoda 3 din 3:
    Blocarea punctelor joase (Gedan Barai)
    1. Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 10
    1. Intrați într-o poziție eșalonată. Așezați piciorul corespunzător mâinii dvs. non-dominante în fața celuilalt. De exemplu, dacă aveți dreptate, puneți piciorul stâng înainte. Lăsați-vă picioarele să găsească o poziție naturală și confortabilă - cel mai bun mod de a face acest lucru este să faceți un pas normal, apoi să vă întrerupeți și să vă stabilizați greutatea. Pentru blocarea grevelor scăzute, este, în general, mai ușor să vă apărați de la o plimbare (Shizentai-Dachi) sau poziția de pisică (Nekoashi-dachi), deoarece acest lucru vă permite să apărați corpul inferior fără ca picioarele să ajungă în calea blocului.
    • Gedan Barai pot fi angajați din mai multe poziții defensive diferite, dar pozițiile cu picioarele eșuat sunt cele mai naturale pe măsură ce au pus corpul într-o poziție mai puțin stângă pentru a proteja șoldurile, înghițirea și picioarele.
    • În Nekoashi-Dachi (poziția pisică), greutatea este pregătită în cea mai mare parte peste piciorul din spate, cu călcâiul piciorului din față ridicat pentru a permite o mișcare rapidă de tranziție sau o lovitură. Această poziționare seamănă îndeaproape cu poziția de luptă a unui boxer.
  • Imagine intitulată Blocuri Pumni în Karate Pasul 11
    2. Ridicați brațul de blocare la umărul opus. Adu-ți brațul de blocare peste corpul tău până când pumnul tău este poziționat lângă urechea opusă. Pe măsură ce inițiați blocul, veți inversa rapid această mișcare, creând un impuls suficient pentru a încetini sau a opri greva viitoare.
  • Într-un bloc descendent, brațul de blocare trebuie să treacă de la umărul opus până la șoldul de plumb. Păstrați pumnul aproape de corp și utilizați pârghia șoldurilor și a umerilor pentru a stabiliza brațul de blocare.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 12
    3. Aduceți brațul de blocare în jos pentru a neutraliza atacul. De la umărul tău opus, adu-ți brațul de blocare în jos și peste corpul tău cu forța de a intercepta greva. Pumnul dvs. ar trebui să se oprească la câțiva centimetri deasupra piciorului de plumb, antebraț paralel cu coapsa. Tensionați brațul și umărul în momentul impactului pentru a vă asigura că greva nu se rupe prin apărarea dvs.
  • Scopul blocului descendent nu este atât de mult pentru a opri un atac direct, ci pentru a minimiza impactul său și a deteriora membrul atacator al adversarului.
  • Gedan Barai este utilă pentru ruperea unei apucări și apărarea împotriva corpului și a cârligelor la corp.
  • Imagine intitulată Blocuri de blocuri în Karate Pasul 13
    4. Lovește înapoi. Odată ce atacul a fost apărat, lansați o grevă a propriei dvs. pentru a vă opri sau a vă incapacita adversarul. Un beneficiu al unei poziții eșalonate este că permite o diversitate mai mare în alegerea dvs. de contra atac. Puteți răspunde cu o lovitură dreaptă aruncată din șold, dar va fi, de asemenea, în poziția de a arunca o lovitură de lovitură sau genunchi cu piciorul din spate. Grevă la un punct neînsemnat asupra corpului adversarului dvs. și fiți pregătiți să apărați împotriva oricăror altor atacuri de urmărire.
  • Deși sunt oarecum mai puțin stabili decât posturile defensive mai profunde, poziția de pisică și poziția de mers pe jos oferă, în mod evident, o varietate mai mare de opțiuni ofensive.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Vizionați videoclipuri ale luptătorilor de karate competitivi pentru a observa tehnici de blocare avansată în acțiune.
  • Ori de câte ori este posibil, evitați alternații violente cu totul. Dacă aceasta nu este o opțiune, faceți tot posibilul să le puneți rapid și în siguranță. Scopul artelor marțiale este de a învăța să se apere, să nu rănească pe alții.
  • Încercați să anticipați greva intenționată a atacatorului pentru a decide care este adecvată poziția și tehnica defensivă.
  • Dacă aveți opțiunea, mergeți departe în loc de luptă. Nu există nici o rușine în prevenirea violenței.
  • Antrenează-ți tehnicile defensive cu un partener sparring. În acest fel, puteți să vă simțiți pentru modul în care blocul ar trebui să lucreze atât din perspectiva atacatorului, cât și din partea apărătorului.
  • Practicați blocarea împotriva unei suprafețe ușor căptușite să vă atingeți antebrațele.
  • Este întotdeauna cel mai bine să înveți arte marțiale de la un instructor certificat cu acreditările corespunzătoare.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că practicați în mod extensiv tehnici de blocare înainte de a le folosi într-un scenariu de autoapărare reală. Există o mare diferență între formarea într-un mediu controlat și care se ocupă de un adversar agresiv.
  • De asemenea, ar trebui să înveți cum să recuperați să luați o lovitură în cazul în care încercarea dvs. la un bloc nu reușește.
  • Fii atent când antrenezi în karate. Contact real se face uneori și poate răni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar