Cum să faci o lovitură rotundă

Indiferent dacă încercați să învățați arte marțiale pentru scopuri de autoapărare, pentru dezvoltare personală sau pur și simplu pentru a imita Chuck Norris și Bruce Lee, veți dori să învățați în cele din urmă lovitura rotundă (cunoscută și de numele său tradițional, Mawashi Geri ). Deși experții artelor marțiale pot face să pară fără efort, poate să ia o practică serioasă pentru a perfecționa mișcarea, mai ales dacă intenționați să utilizați tehnici de lovitură de specialitate. Fiți răbdători și dedicați o mulțime de timp în practica dvs. și în curând veți livra lovituri de înaltă calitate ca un maestru de karate.

Pași

Metoda 1 din 4:
A face o lovitură simplă rotundă
1. Sincronizați-vă respirația cu lovitura dvs. Controlul respirației este important pentru orice formă de exercițiu, dar într-o luptă, este esențială - doriți să vă deplasați, să blocați și să loviți cât mai repede posibil, fără a ieși din respirație sau scoaterea vântului din voi, luați adâncime , respirații constante atunci când adversarul tău nu este la îndemână. Respirați în timp ce vă pregătiți pentru a vă face lovitura, apoi expirați forțat sau vocalizați (grunt, strigăt, etc.) de fiecare dată când lovi cu piciorul (sau fii lovit). Pacei pe tine însuțiți - dacă vă simțiți că vă aflați în afara energiei, întoarceți-vă și respirați profund să vă reocați și să vă recuperați rezistența.
  • Acordarea atenției la respirația dvs. nu este doar pentru îmbunătățirea focalizării și a rezistenței dvs. - există dovezi științifice care sugerează că expirarea sau vocalizarea în timpul efortului fizic (cum ar fi lovirea) poate face posibilă exercitarea mai multă forță.
  • Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 2
    2. Intrați în gardă.În karate și cele mai multe alte forme de arte marțiale, dvs "gardă" este poziția de luptă de bază - modul în care țineți corpul între a face propriile lovituri și blocarea adversarului tău. Garda dvs. vă face ușor să loviți rapid și puternic și să reacționați la atacurile adversarului, așa că este locul ideal pentru a începe înainte de a face o lovitură rotundă.
  • Dacă sunteți cu mâna dreaptă, pentru a intra în garda dvs., primiți mai întâi un mare pas înainte cu piciorul stâng, lăsându-vă piciorul drept în mod natural, așa că subliniază partea laterală. Faceți două pumnii și ridicați-vă mâinile astfel încât ambele brațe să fie îndoite la cot și antebrațele dvs. sunt ridicate ușor. Pumnul dvs. stâng ar trebui să fie mai mare și mai departe înainte decât dreptul dvs., care ar trebui să fie aproape de talie.
  • Dacă sunteți stângaci, pur și simplu inversați instrucțiunile de mai sus: Treceți cu piciorul drept, lăsați piciorul stâng înapoi și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 3
    3. Țineți brațele ridicate, gata să atace și să blocheze. Dacă practicați loviturile rotunde, puteți dura atâta timp cât doriți să vă executați cu atenție mișcările. Acest lucru nu este cazul într-o luptă reală, unde vă lăsați în jos garda-ul dvs. să vă ofere adversarului dvs. deschiderea de care au nevoie pentru a lovi. Chiar dacă nu practicați cu un partener, aveți obiceiul de a vă menține mâinile înainte și după ce vă faceți lovitura. Cand tu do În cele din urmă, trebuie să vă folosiți mișcările într-o luptă, având mâinile în sus în mod implicit, vă va face mai puțin vulnerabile la atacurile adversarului dvs. și să fie mult mai ușor să răspundeți la atacurile pe care le au do face cu dvs.
  • 4. Adu-ți piciorul în sus și în partea laterală. Pe măsură ce ridicați piciorul din spate pentru lovire, îndoiți-l înapoi, astfel încât partea din spate a vițelului aproape să atingă coapsa. Aduceți piciorul îndoit astfel încât genunchiul să se îndrepte spre lateral. Probabil că va trebui să vă sprijiniți corpul superior în direcția opusă pentru echilibru. În acest moment, mușchiul din picior este bătut și piciorul inferior este "Cameră", Gata de a livra o lovitură rapidă și zdrobitoare.
  • Dacă nu ați făcut o lovitură de rotunjită înainte, puteți găsi acest lucru complicat pentru a echilibra pe un picior cu piciorul în lateral. Din fericire, există o serie de simple Exerciții de îmbunătățire a echilibrului (cum ar fi în picioare pe un picior în timp ce așteptați în linie la supermarket), care sunt ușor de lucrat în rutina dvs. zilnică.
  • 5. Fixați piciorul înainte, pivotand pe celălalt picior. Pivotați pe piciorul inferior, transformându-vă corpul astfel încât piciorul dvs. de lovire să se îndrepte spre țintă. După cum faceți acest lucru, extindeți piciorul într-o mișcare bruscă, dar netedă, "Snapping" înainte.Ar trebui să contactați ținta înainte ca piciorul dvs. să fie complet extins. Cu alte cuvinte, genunchiul tău ar trebui să fie oarecum îndoit atunci când piciorul tău lovește ținta - acest lucru oferă o putere maximă.
  • Încercați să vă conectați cu partea de sus a piciorului, mingea piciorului dvs. sau Instepul dvs. Alternativ, puteți utiliza Shinbone - acest lucru poate fi mai ales devastator adversarului dvs., dar poate fi foarte dureros pentru tine, de asemenea.
  • 6. Retrageți piciorul și reveniți la gardă. Pe măsură ce contactați, rotiți-vă prin țintă. Lăsați piciorul să-și elibereze puterea completă, penetrează la câțiva centimetri în corp. Să-ți retragi rapid piciorul în poziția pliată. În acest moment, puteți oricum "cameră" piciorul pentru o altă lovitură sau returnează-o la podea.
  • Cu cât piciorul sau piciorul dvs. este în contact cu corpul țintă, cu atât mai bine. Rapid, "vioi" loviturile transferate o mulțime de energie sub forma șocului dăunător, în timp ce loviturile mai lente folosesc o parte din energia lor Apăsați țintă, care este mai puțin dăunătoare.
  • 7. Încercați să utilizați tehnici alternative de lovire. Lovitura de bază a rotundului detaliat mai sus este excelentă pentru începători, dar este doar una dintre cele mai multe variații posibile ale mișcării. Pentru a vă mări versatilitatea în timpul unei lupte, încercați să învățați una sau mai multe variații ale loviturii de bază a rotundului. Odată stăpânită, aceste mișcări speciale vă pot da lovitura de viteză sau putere suplimentară, oferindu-vă o margine într-o luptă strânsă. Consultați secțiunile de mai jos pentru explicații mai detaliate ale fiecărui gard.
  • Folosește o "lovitură laterală" Tehnica pentru un atac rapid, direct. Într-o luptă între artiști marți experimentați, viteza poate fi un factor enorm în determinarea câștigătorului. Folosind această poziție vă poate ajuta să vă eliberați (și să vă recuperați de la) lovitura dvs. cu rapiditate suplimentară, în timp ce vă avansați pe adversar, permițându-vă să stabiliți ritmul luptei.
  • Utilizați o tehnică muy Thai Kicking pentru putere și forță. Lovituri bruște, puternice pot decide lupte întregi. Pentru situațiile care apelează brusc, lovituri forțate, folosind acest stil Muay Thai Kick, care prioritizează puterea loviturii, poate fi o alegere înțeleaptă.
  • Utilizați un gardian de box pentru a vă proteja. Poziția de bază a artelor marțiale de bază de la Karate de mai sus oferă o platformă echilibrată pentru livrarea și blocarea loviturilor, dar în luptele de stradă, barele goale și scenariile de autoapărare, ar putea fi greu să-l folosească pentru a bloca o fluture de perforare capul sau corpul. În aceste cazuri, un gardian inspirat de box poate face o apărare mai practică.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind un "Lovitură laterală" Tehnică
    1. Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 8
    1. Ridicați piciorul în fața dvs. Principala diferență dintre o lovitură de bază rotundă și o lovitură laterală este că acesta din urmă este livrat din fața țintă, mai degrabă decât din partea laterală. Pornind de la poziția dvs. de bază, ridicați piciorul din spate în fața dvs. (nu plecați la partea ca și dumneavoastră pentru o lovitură obișnuită rotundă), îndoiți la genunchi așa cum faceți acest lucru.
  • 2. Întoarceți piciorul paralel cu podeaua. Înainte de a vă elibera lovitura laterală, doriți ca piciorul dvs. să fie paralel cu podeaua - cu alte cuvinte, interiorul piciorului ar trebui să se confrunte cu podeaua și genunchiul ar trebui să îndrepți direct spre partea laterală. Acest lucru vă cere să faceți câteva mișcări separate simultan - deși sună complicate, ar trebui să se simtă de fapt rapid și natural după o mulțime de practici.Urmează următoarele instrucțiuni:
  • Pivotați-vă cu piciorul pe pământ pentru a vă întoarce corpul astfel încât piciorul dvs. îndoit să vină în linie cu țintă.
  • Înclinați-vă de piciorul dvs. de lovire cu corpul superior pentru ao menține ridicat și pentru a vă menține echilibrul.
  • Utilizați mușchii șoldului pentru a vă trage piciorul de lovire. Ar trebui să fie practic paralel cu podeaua (sau cât de aproape sunteți în măsură să o obțineți) înainte de a vă face lovitura - puterea loviturii laterale este în forța sa rapidă și directă.
  • 3. Rapid fixați piciorul înainte. Într-o singură mișcare netedă, dar bruscă, extindeți piciorul cât de repede puteți, făcând legătura cu marginea inferioară exterioară a piciorului. În mod ideal, pentru o forță maximă de lovire, doriți ca piciorul dvs. superior și lovirea piciorului să facă o linie dreaptă spre ținta dvs. aproximativ paralelă cu podeaua - acest lucru vă va cere să vă păstrați piciorul ridicat, să vă sprijiniți cu corpul superior și să vă întoarceți la șolduri Pe măsură ce vă dați lovitura.
  • Pe măsură ce faceți mișcarea dvs. de lovire, continuați să vă pivotați pe piciorul dvs. în picioare. O lovitură laterală completă necesită aproximativ 180 de rotație - piciorul dvs. va începe să se îndrepte spre țintă și la capătul orientat spre el în timp ce vă conectați.
  • 4. Retrageți piciorul cât mai repede posibil. Când simțiți că lovitura dvs. se conectează ferm, retrageți-o imediat (după cum doriți pentru o tânără normală) pentru cea mai mare forță de izbitoare posibilă. Întoarceți-vă într-o poziție în picioare, pivotandu-vă piciorul în picioare înainte și scăderea piciorului de lovire la pământ (sau, alternativ, efectuați mai multe lovituri).
  • Nu numai că lit-ul lateral este rapid și puternic - este, de asemenea, versatil în ceea ce privește obiectivele izbitoare. În funcție de cât de mare sunteți capabili să vă ridicați piciorul, este posibil să faceți o lovitură laterală oriunde de la piciorul unui adversar sau de la fața lor. Flexibilitatea șoldului este esențială pentru ridicarea piciorului suficient de mare pentru a atinge obiectivele superioare ale corpului. Dacă nu puteți să vă loviți deasupra taliei adversarului, încercați să începeți un regim de Hip se întinde Pentru a vă îmbunătăți flexibilitatea.
  • Metoda 3 din 4:
    A face o lovitură de rotunjită Mauy Thai
    1. Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 12
    1. Intrați în poziția de bază a Paza Roundhouse. Această variație puternică a loviturilor rotunde utilizează o poziție diferită de o poziție diferită de o lovitură obișnuită. Faceți un pas înainte cu piciorul dvs. non-lovind, apoi întoarceți-vă corpul astfel încât picioarele dvs. să fie aproximativ lățimea umărului. Întoarceți degetele de la picioare ale piciorului din spate în lateral. Stați în sus cu greutatea dvs. pe bilele picioarelor și cu pumnii încleștați în fața pieptului sau a bărbiei.
    • Pentru loviturile muy Thai, încercați să puneți puțină greutate pe piciorul din spate decât pe piciorul din față. Acest lucru vă oferă stabilitate pe măsură ce reacționați la mișcările adversarului dvs. și încercați să vă înființați lovitura. Când vă faceți lovitura, veți transfera greutatea la celălalt picior pentru o putere suplimentară.
  • 2. Pivotați pe piciorul din față pe măsură ce vă mișcați piciorul din spate înainte. Pentru a începe lovitura, pivotați-vă pe mingea piciorului din față, întorcându-vă degetele de la picioare și călcâiul spre adversar. Așa cum faceți acest lucru, ridicați piciorul în sus și în jurul corpului într-un arc neted, punând o îndoire în genunchi așa cum faceți acest lucru.Încercați să ridicați piciorul la cel puțin nivelul taliei adversarului - genunchiul dvs. ar trebui să indicați sau în apropierea centrului corpului adversarului dvs. până la punctul în care începeți să vă dați lovitura.
  • La capătul leagănului, șoldul piciorului tău de lovire trebuie să fie stivuit direct deasupra șoldului piciorului tău în picioare. Cea mai mare parte a stabilității și a puterii pentru lovirea loviturii va veni din acest stâlp de sprijin solid.
  • 3. Împingeți brațul pentru o putere suplimentară ca lovire. Schimbă piciorul înainte ca normal, cu scopul de a se conecta doar la sau înainte de punctul în care piciorul dvs. se extinde complet. Așa cum faceți acest lucru, introduceți o putere mai mare și viteză la lovitura dvs., aruncând brațul pe partea dvs. de lovire în jos într-o mișcare sincronizată cu lovitura dvs. de lovitură.
  • Rețineți că această mișcare vă lasă puțin mai vulnerabilă la un contraatac, deoarece brațul dvs. de balansare nu poate bloca atacurile, așa că asigurați-vă că vă păstrați cealaltă mână în sus pentru a vă proteja capul și fața în timp ce faceți această mișcare.
  • 4. Conectează-te cu adversarul tău. Conectați-vă cu trunchiul adversarului sau cu capul la Shin sau în partea de sus a piciorului. Încercați să loviți adversarul ca o bâtă de baseball, venind din partea (în jurul gardianului său), mai degrabă decât direct. Odată ce ați impus impact, vă retrageți piciorul cât mai repede posibil pentru puterea maximă izbitoare (la fel cum ați putea pentru stilurile de lovire de mai sus).
  • După cum se adresează mai sus, urmați-vă ridicarea cu o altă lovitură sau reveniți la poziția de plecare, pivotarea piciorului în picioare înapoi pe măsură ce faceți acest lucru. Indiferent de opțiunea pe care o utilizați, asigurați-vă că vă întoarceți brațul de lovire înapoi la poziția de gardă cât mai repede posibil pentru a proteja împotriva unui contraatac.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind un gardian de box
    1. Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 21
    1. Stați lumina pe picioarele voastre. În cuvintele lui Muhammad Ali, unul dintre cei mai mari boxeri ai tuturor timpurilor, "Plutește ca un fluture, zgârcit ca o albină." Pentru boxeri, mobilitatea este esențială pentru a reacționa la mișcările adversarului, dodging pumnii și înființarea de combinații. Folosind această poziție de protecție inspirată de box, poate fi mai ușor de blocat și să dați loviturile unui adversar în timpul înființării loviturii dvs. de rundă.
    • Pentru a începe, mai degrabă decât utilizarea poziției de protecție cu un singur picior, descrise mai sus, veți dori să rămâneți mobili, luați în mod constant pași scurți, încurcați. Acest lucru face mai ușor să evite loviturile adversarului tău și "dans" din îndeplinirea lor atunci când vă recuperați între lovituri.
  • Imaginea intitulată face o lovitură rotundă Pasul 17
    2. Ține-ți mâinile în apropierea capului tău. Îndoiți coatele și ridicați-vă mâinile, astfel încât acestea să fie câțiva centimetri de la bărbie (în mod ideal cu pumnii strânși, deși acest lucru nu este neapărat esențial). Țineți coatele ascunse pe corpul dvs., dar nu vă tensionați corpul superior - rămâneți liber și relaxat.Antebrațele dvs. ar trebui să formeze a "cuşcă" în jurul capului capului, protejându-l de lovituri din față. Dacă adversarul tău încearcă să-ți pună sau să te lovească în cap, poți aduce brațele împreună pentru o mai mare protecție.
  • Această poziție de pază lasă trunchiul și mijlocul dvs. relativ neprotejat - puteți contracara acest lucru oarecum, rămânând scăzut și păstrați-vă umerii înainte. De asemenea, puteți bloca loviturile corpului prin scăderea gardianului dvs. scăzut cu antebrațele încrucișate, deși acest lucru vă va lăsa capul deschis.
  • 3. Adu-ți piciorul în "Cameră" poziţie. Odată ce ați ajuns la stația de gardă de box, încercați să efectuați câteva lovituri (puteți utiliza o lovitură de bază rotundă, o lovitură laterală sau o lovitură de stil Muay Thai - oricare ați găsit mai ușor). Adu-ți piciorul de lovire în fața sau în fața ta cu genunchiul îndoiți tot drumul. Așa cum faceți acest lucru, pivotați pe piciorul dvs. în picioare și vă sprijiniți corpul superior pentru a echilibra până când piciorul este suficient de ridicat. Așa cum faceți acest lucru, nu uitați să vă păstrați gardul în apropierea capului - un adversar inteligent poate utiliza timpul de configurare pentru a ajunge într-o lovitură liberă.
  • Deși gardianul de box poate fi mai practic pentru a vă proteja într-o luptă, starea echilibrată poate fi un pic mai dificil cu această poziție, deci asigurați-vă că ați practica mult înainte de a încerca să efectuați o lovitură rotundă într-un scenariu actual de autoapărare.
  • 4. Lovi cu piciorul ca normal. Fixați-vă piciorul, extindându-l cât mai repede posibil. Contactați țintă, apoi retrageți-vă lovitura cât mai repede posibil pentru forța maximă izbitoare. Urmăriți-vă cu o altă lovitură sau plasați-vă piciorul la podea și începeți să luați pași rapizi, ușor cu gardianul dvs., gata să reacționeze la adversarul dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Întinderea va împiedica niște leziuni și va crește flexibilitatea.
  • Dacă sunteți dominantă dreapta, pregătiți-vă mai mult piciorul stâng. Acesta va instrui subconștient piciorul drept și vă va oferi un atac echilibrat. Având un singur picior puternic este foarte previzibil. (Viceversa se aplică și).
  • Avertizări

    Nu extindeți pe deplin piciorul înainte ca lovitura dvs. să vă conectați sau să vă deteriorați oasele și țesuturile conjunctive. Păstrați întotdeauna un unghi mic pentru a preveni problemele permanente.
  • Întotdeauna păstrați un gardian înalt când puteți ajunge la adversarul dvs. sau riscați să fiți bătut de o lovitură rapidă a capului.
  • Nu utilizați o casă rotundă sau nici un mijloc de lovire într-o luptă reală decât dacă ați instruit de fapt sub supravegherea unui instructor de arte marțiale. Dacă încercați să loviți într-o luptă fără a vă construi în mod corespunzător mușchii, poate fi lentă, lipsa puterii și vă puneți într-o poziție care vă va lăsa deschisă pentru adversarul dvs.
  • Dacă loviți cu piciorul drept, asigurați-vă că piciorul stâng pe pivotați cu șoldul... Dacă nu puteți ajunge cu o gleznă / genunchi sprain sau hiperextend. Piciorul de susținere trebuie rotit astfel încât să se îndrepte spre țintă la impact.
  • Trageți degetele de la picioare înapoi. Dacă lovești cu vârful degetelor de la picioare, le vei distruge. Loviți cu mingea piciorului, sub degetele de la picioare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar