Cum să faci lovituri de picior

În timp ce filmele de arte marțiale ar putea să vă facă să credeți că loviturile mari la cap sunt cele mai bune atacuri, loviturile inferioare la picioarele adversarului sunt mult mai puternice și comune. Aceste lovituri de picior formează coloana vertebrală a mai multor forme de kickboxing și mma. Ei iau o anumită abilitate și echilibru, dar cu o practică atentă, le puteți ateriza eficient de fiecare dată. Când vă obișnuiți cu tehnica, atunci puteți să o amestecați cu alte combinații pentru a vă păcăli adversarul și pentru a câștiga lupta.

Pași

Metoda 1 din 2:
Aruncând lovitura
  1. Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 1
1. Sta în mod obișnuit Combaterea poziției cu fața în fața adversarului. În cele mai multe cazuri, tu și adversarul tău veți avea ambele poziții de luptă standard, cu picioarele drepte înapoi, șoldurile se întoarse ușor spre dreapta și mâinile în sus într-o poziție de box pentru a vă proteja fața. Introduceți întotdeauna această poziție înainte de a arunca o lovitură de echilibru și apărare ideală.
  • O poziție bună de luptă este importantă pentru toate tehnicile de arte MMA și marțiale, astfel încât să practicem această poziție de pornire până când o puteți introduce fără a gândi.
  • Întotdeauna stați liber în poziția de luptă. Dacă sunteți prea rigid, tehnicile dvs. vor fi mai lente și mai puțin puternice.
  • Dacă sunteți stângaci, puteți fi mai confortabil într-o poziție de luptă inversă, cu piciorul stâng înapoi. Dacă adversarul dvs. se află într-o poziție standard, cu mâna dreaptă, atunci va fi mai ușor să ataci interiorul piciorului din față, mai degrabă decât în ​​exterior.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 2
    2. Pas cu ușurință spre stânga cu piciorul frontal pentru a seta lovitura. Mișcarea loviturii începe în piciorul frontal, care ancorează piciorul tău lovind. Întoarceți-vă puțin degetele de la picioare spre stânga și faceți un pas mic. Acest lucru vă schimbă greutatea la piciorul întemeiat și vă pregătește corpul pentru lovirea.
  • Arătând degetele de la picioare la stânga este importantă pentru lovirea cu puterea. Dacă vă păstrați degetele de la picioare, nu veți putea urma.
  • Pentru a rămâne lumina pe piciorul din față, echilibrați mingea piciorului, mai degrabă decât să vă păstrați piciorul plat. Acest lucru vă va oferi mai mult echilibru.
  • Dacă utilizați o poziție de luptă inversă, atunci întoarceți piciorul drept în dreapta.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 3
    3. A Kick-ul rotund care vizează coapsa frontală a adversarului. Pivotați pe piciorul din față și ridicați piciorul din spate. Aruncați șoldul drept spre piciorul la pământ pentru a construi puterea. Apoi, fixați piciorul din spate pentru a livra o lovitură rotundă la coapsa adversarului.
  • Coapsa este o țintă perfectă pentru o lovitură de picior, deoarece mușchiul quad se blochează când este lovit, astfel încât să vă puteți incapata adversarul cu o lovitură solidă. Locația ideală este la câțiva centimetri deasupra genunchiului adversarului.
  • Păstrați piciorul împământat ușor îndoiți, astfel încât să rămâneți liberi.
  • Câteva boxeri care au, de asemenea, ca scop alcătuirea adversarului lor, dar acest lucru nu ar fi la fel de eficient ca o lovitură solidă la coapsă. De asemenea, riscați să vă răniți piciorul dacă faceți contact cu Shinul adversarului.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 4
    4. Protejați-vă fața cu mâna din față. Nu renunți la ambele mâini în timpul loviturii sau vă veți lăsa deschis pentru un atac de față. Pe măsură ce loviți, extindeți brațul din spate spre sol pentru a vă menține echilibrul. Lăsați-vă mâna din față vă păstrați fața în timp ce vă loviți.
  • De asemenea, puteți să vă puneți bărbia un pic, astfel încât umerii să vă apere fața.
  • Imagine intitulată Do lovituri de picior Pasul 5
    5. Contactați cu shin-ul dvs. deasupra gleznei. Contrar a ceea ce ar putea arăta, nu faceți contact cu piciorul. În schimb, loviți coapsa adversarului cu shinul tău. Acest lucru face ca lovitura să fie mult mai puternică.
  • Kicking cu piciorul tău este periculos deoarece aveți multe oase mici acolo care ar putea să se rupă.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 6
    6. Expirați în timp ce aruncați lovitura pentru a rămâne liber. Ținând respirația în timpul loviturii te face să strângeți, ceea ce încetinește atacul. În schimb, expirați forțat chiar înainte de a extinde pe deplin lovitura. Aceasta eliberează energia și construiește puterea pentru lovirea.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 7
    7. Urmați cu o rotire de 360 ​​de grade dacă vă pierdeți. Veți fi în afara echilibrului dacă vă pierdeți și încercați să vă retrageți piciorul. În schimb, continuați să vă pivotați pe piciorul de împământare și să vă mișcați energia. Executați o rotire de 360 ​​de grade pentru a reveni în poziția dvs. de luptă.
  • De asemenea, puteți încerca să vă rotiți dacă efectuați contact. Aceasta este o bună urmărire care adaugă puterea loviturii.
  • Dacă aveți probleme cu executarea unei rotiri, încercați să vă rotiți mai întâi capul. Întoarceți rapid și uitați-vă la adversarul dvs., apoi lăsați-vă corpul să urmeze. Veți obține mai puțin amețit în acest fel.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 8
    8. Finalizați înapoi în poziția dvs. de luptă. Dacă vă pierdeți sau adversarul dvs. se recuperează destul de repede, trebuie să fiți pregătiți pentru un contraatac. Întotdeauna reveniți în poziția dvs. de luptă de îndată ce ați terminat lovitura, astfel încât să puteți continua lupta.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind diferite tehnici
    1. Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 9
    1
    Jab mai întâi pentru a vă confunda adversarul. Loviturile pe cont propriu sunt foarte ușor de la fața locului și bloc. În schimb, stabiliți-vă în primul rând cu un jab rapid. Adversarul dvs. va fi ocupat blocând pumnul dvs. și vă puteți strecura într-o lovitură de picior în timp ce sunt distrași.
    • Puteți folosi alte câteva tehnici de mână, de asemenea. O cruce jab, unde te-ai lovit cu partea din față, apoi cu mâna din spate, distrage atenția adversarului tău. Atacurile cotului funcționează bine.
    • Pentru mai multă înșelăciune, încercați să aruncați câteva jabi fără lovituri după ele. Apoi, atunci când adversarul tău nu se așteaptă, urmați unul dintre jabii tăi cu o lovitură.
  • Imagine intitulată face piciorul lovitura Pasul 10
    2. Fake o lovitură mai întâi dacă adversarul tău îți blochează loviturile. Buni luptătorii își pot ridica picioarele din față pentru a bloca loviturile piciorului. Dacă adversarul dvs. vă blochează loviturile, încercați să le confuz. Configurați-vă lovitura și apoi ridicați piciorul din spate în loc să loviți complet. Apoi, atunci când își coboară blocul, resetați-vă rapid lovitura și loviți piciorul în timp ce o aruncă.
  • Acest lucru este mai ușor dacă adăugați un pas rapid sau o hamei cu piciorul întemeiat. Ridicați piciorul de lovire, coborâți-l, apoi hop ușor cu piciorul întemeiat pentru a vă propulsa piciorul pentru o nouă lovitură.
  • Imagine intitulată Dă lovituri de picior Pasul 11
    3. Loviți sub piciorul frontal al adversarului și loviți piciorul din spate. Acesta este un alt mod de a ajunge în jurul blocului adversarului. Când își ridică piciorul frontal pentru a vă proteja împotriva atacului, continuați să loviți și să ajungeți sub piciorul lor. Extindeți-vă lovitura pentru a lovi piciorul întemeiat pentru a le bate în afara echilibrului.
  • Puteți face o combinație aici pentru un atac mai puternic. De exemplu, aruncați un jab pentru a vă aduce adversarul în afara echilibrului, fals o lovitură, astfel încât să-și ridice piciorul frontal, apoi să arunce o lovitură sub blocul lor pentru a-și ataca piciorul din spate.
  • Deoarece toată greutatea adversarului dvs. este pe piciorul lor din spate, ați putea răni serios pe cineva cu această tehnică. Utilizați-l doar într-un meci cu un adversar instruit.
  • Imagine intitulată Do lovituri de picior Pasul 12
    4. Fake o lovitură cu piciorul din spate și apoi loviți cu piciorul din față. Pentru a ataca dintr-un alt unghi, a înființat o lovitură cu piciorul din spate. Când adversarul dvs. reacționează la acest lucru, aruncați-vă piciorul rapid și aruncați aceeași lovitură cu piciorul din față în loc. În acest fel, puteți lovi interiorul piciorului adversarului.
  • Utilizați aceeași lovitură în stil rotund când atacați cu celălalt picior. Acesta este cel mai bun tip de lovitură pentru atacurile piciorului.
  • De asemenea, ați putea lovi piciorul din spate al adversarului dvs. cu acest atac, deoarece loviți dintr-un alt unghi.
  • sfaturi

    Dacă nu aveți un partener sparring, puteți practica loviturile piciorului pe o pungă grea, de asemenea. Doar scopul scăzut, unde ar fi coapsa adversarului tău.

    Avertizări

    Loviturile de picior pot face deteriorarea gravă a piciorului adversarului și poate chiar dezlipi genunchiul. Nu folosiți niciodată aceste lovituri pentru a păcăli în jur. Utilizați-le numai într-un meci sparring sau dacă sunteți în pericol.
  • Numai realizarea mișcărilor Kickboxing pe un partener de spargere instruit. Puteți răni serios pe cineva care nu este instruit corespunzător.
  • Practicați loviturile de picior cu gărzi Shin, astfel încât tu și partenerul tău nu te răni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar