Cum să se ocupe de oamenii nepoliticoși

Veți trebui în mod inevitabil să vă ocupați de oamenii meniți sau nepoliticoși în viața voastră. Indiferent dacă este vorba de un străin complet la magazinul de produse alimentare, colegul dvs. de cameră sau un coleg, va fi întotdeauna cineva care vă face pe nervi. Există strategii diferite pentru a aborda oamenii nepoliticoși pe baza situației. Dacă persoana este cineva care te-a insultat personal sau rudeness este ceva ce trebuie să vă ocupați zilnic, ar putea fi mai bine să le confruntați direct pentru a păstra din nou. Dacă persoana este un străin complet și rudeness-ul lor este lipsit de sens și nu merită timpul, este probabil înțelept să pleci de la situația cu totul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Confruntarea cu persoana
  1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele nepoliticoase Pasul 1
1. Stai calm. Confruntarea cu persoana nu va funcționa dacă sunteți supărat și agresiv.
  • Dacă vă simțiți supărat sau înfricoșat de un comentariu nepoliticos, persoana ți-a spus: Faceți câteva respirații adânci înainte de a le apropia. Cu cât arăți mai mult, cu atât mai puțin vor asculta ceea ce trebuie să spui.
  • Petreceți un moment gândiți cu atenție la ceea ce veți spune în prealabil în loc de a striga impulsiv la persoana respectivă. Ei vor fi mai puțin probabil să se susțină în spate dacă vă arătați că comentariul lor nepoliticos nu te-a izbucnit. Fiind persoana mai mare înseamnă că sunteți încrezători și în controlul emoțiilor dvs.
  • Nu le angajați în nici un fel de luptă fizică sau argument - acest lucru va agrava, de asemenea, doar situația. Dacă vă îngrijorați că ați putea să vă loviți, să aveți un prieten cu dvs. pentru a vă ține la verificare.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Rude Pasul 2
    2. Fi direct. Evitați să bateți în jurul tufișului sau să fiți pasiv-agresiv. Înfruntați-le pătrat, faceți contact cu ochii, și tăiați drept pentru a urmări cu ceea ce este că ți-au supărat. Ei nu pot învăța din greșeala lor dacă nu știu ce au făcut.
  • Dacă cineva se taie în fața dvs. în linie la magazinul alimentar, nu lăsați un oftat dramatic și nu vă rotiți ochii în speranța că vor observa. Adresați-le direct spunând: "Scuzați-mă, dar cred că am fost în fața dvs. în linie" sau "Îmi pare rău, dar linia începe acolo."
  • Imagine intitulată Deal cu poporul nepoliticos Pasul 3
    3. Utilizați umorul. Dacă vă simțiți incomod, apelați direct pe cineva pe rudezia lor într-un mod serios, încorporați umorul pentru a difuza tensiunea.
  • Dacă cineva se mișcă cu voce tare pe sandwich-ul lor și făcând o mizerie lângă tine pe metrou, zâmbește și spune ocazional ceva de genul: "Wow, îți place cu adevărat asta, nu ești tu?"Cu un râs. Dacă nu primesc punctul, urmați-vă: "V-ați deranja să mestecați puțin mai puțin tare?"
  • Asigurați-vă că umorul este ușor și nu pasiv-agresiv sau sarcastic. Rămâneți prietenos și zâmbiți. Vrei ca comentariul tău să iasă ca o glumă pe care amândoi le puteți râde, nu un comentariu Sassy care declanșează un argument.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Rude Pasul 4
    4. Fi politicos. Cel mai bun mod de a lupta cu ruda este cu bunătate. Să fie persoana mai mare și nu vă înclinați până la nivelul lor, fiind nepoliticos în schimb.
  • Țineți-vă tonul de voce respectuos și nu Sassy. Zâmbet. Lucruri de stat din punctul dvs. de vedere sau din punct de vedere obiectiv, astfel încât alții nu vor primi defensivă.
  • Utilizați vă rog și vă mulțumesc. Aceste cuvinte pot merge mult. De exemplu, încercați să spuneți, "Vă rugăm să opriți, găsesc că nepoliticos și insultător. Nu apreciez comportamentul tău," sau "Nu este nevoie de astfel de [agresiv, nepoliticos, insultător etc.] Comentarii aici. Mulțumesc."
  • De multe ori, oamenii care sunt nepoliticoși au ceva ce le deranjează. Rudeness lor ar putea fi un strigăt pentru ajutor sau ar putea căuta o ureche empatică. Dacă cunoașteți persoana suficient de bună, întrebați-i dacă ceva îi deranjează sau dacă au nevoie de ajutor. Asigurați-vă că nu se îndepărtează ca fiind sarcastic, totuși. Încercați să spuneți ceva de genul "Am observat că ați acționat mai mult [UpTight, Tense, etc.În ultima vreme. Este totul în regulă? Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta?"
  • Să înțeleagă că rudele unei alte persoane ar putea avea nimic de-a face cu dvs. Încercați să intrați în orice interacțiune înțeleg că cealaltă persoană face probabil cele mai bune lucruri pe care le pot face și nu există nici o modalitate de a ști ce altceva se ocupă de. Care vă poate ajuta să aveți mai multă empatie și înțelegere.
  • Imagine intitulată Deal cu poporul nepoliticos Pasul 5
    5. Au o conversație civilizată. Dacă persoana te-a insultat personal sau a spus ceva pe care nu-l dezacați, stați politicos părerea dvs. sau întrebați-le de ce se comportă în acest fel.
  • Încercați să înțelegeți perspectiva lor spunând: "Am găsit ceea ce tocmai ați spus că este nepoliticos și lipsit de respect ... Ce te face să spui asta?"Aceasta ar putea lansa o discuție sau o dezbatere sănătoasă - dar asigurați-vă că nu spirală în afara mâinii.
  • Dacă "nu se transformă într-un argument încălzit, iar persoana continuă să fie nepoliticoasă și lipsită de respect, mergeți departe. Realizați că ați făcut tot ce puteți și lăsați-l să plece.
  • Amintiți-vă că unii oameni sunt stabiliți pe opiniile lor. Nu este posibil ca toată lumea să fie de acord cu totul și, uneori, chiar dacă încercați, nu veți putea să vă schimbați mintea.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Rude Pasul 6
    6
    Utilizați declarațiile "I" spre deosebire de declarațiile "You". "Tu" declarați vina și acuzațiile ascultătorului, ceea ce le-ar putea face defensive. În schimb, exprimați-le cum vă fac ca acțiunile să vă simțiți personal.
  • Dacă o rudă continuă să facă comentarii cu privire la greutatea dvs., încercați să spuneți ceva de genul: "Când spui acele lucruri despre trupul meu, mă simt nesigur și în jos despre mine", spre deosebire de "sunteți atât de enervant și nepoliticos."
  • Imagine intitulată Deal cu Popul Rude Pasul 7
    7. Discutați cu ei în privat. Nimeni nu-i place să fie desemnat în fața altora atunci când sunt vina. Dacă o persoană este nepoliticoasă atunci când sunteți într-un grup, încercați să așteptați până când puteți vorbi cu ei unu-la-unu.
  • Dacă un prieten face comentarii rasiste sau sexiste în timpul unei conversații de grup la prânz, așteptați până când ceilalți au plecat sau oferă să meargă cu ei în clasă, astfel încât să puteți discuta în mod privat. Sau, textul lor mai târziu și spun: "Hei, am vrut să vorbesc cu tine despre ceva. Aveți un minut după școală?"
  • Vorbind în privat, de asemenea, împiedică alți prieteni să ia părți în conflict, care doar agravează situația și ar putea crea o diviziune în grupul dvs. de prieteni.
  • Imagine intitulată Deal cu poporul nepoliticos Pasul 8
    8. Nu răsturnați situația. Dacă v-ați confruntat cu cineva despre comportamentul lor și lucrurile nu s-au îmbunătățit, acceptați că ați făcut cât de mult ați putea pentru a îmbunătăți relațiile cu ei.
  • Nu poți face pe cineva să fie politicos dacă vor să fie nepoliticos și nu este responsabilitatea ta să încerci să le "repare". De fapt, încercarea prea greu de forțat o schimbare în comportamentul lor va face adesea să se comporte mai rău în loc de mai bine. Uneori trebuie doar să accepți rudele oamenilor, să-ți dai seama că nu este vina ta și să-i găsească propriile soluții.
  • Metoda 2 din 2:
    Ignorarea persoanei
    1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele nepoliticoase Pasul 9
    1. Mențineți o față "poker" sau "statale". Nu arătați nici o emoție. Chiar dacă vă simțiți supărați, supărați sau iritați, nu le dați ceea ce vor, arătând că rudele lor ajunge la tine.
    • Rămâi calm și colectat. Închideți ochii și respirați adânc dacă vă simțiți că vă pierdeți temperamentul.
    • Păstrați o față dreaptă sau încercați să căutați un "gol" pe față, dezactivați complet de la persoană și arătați-le că nu merită timpul.
  • Imagine intitulată Deal cu poporul nepoliticos Pasul 10
    2. Tăiați contactul cu ochii direcți. Când faceți contact vizual, recunoașteți persoana și validarea acțiunilor lor. Priviți departe de ei și priviți drept înainte la ceva în depărtare.
  • Evitând privirea la pământ. Acest tip de limbaj corpului provine ca supus și neconform. Menținerea privirii și constante vă face să arătați auto-asigurată și în control.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoane nepoliticoase Pasul 11
    3. Întoarce-ți corpul departe de ei. Puteți transmite mult prin limbajul corpului. Întoarceți-vă umerii și picioarele în direcția opusă. Traversează brațele în fața corpului tău pentru a arăta închis și dezactivat.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoane nepoliticoase Pasul 12
    4. Pleacă. Dacă este posibil, mergeți rapid în direcția opusă de la ei și nu priviți înapoi. Stați în sus și arătați încrezător când vă plimbați.
  • Dacă vă simțiți ciudat să nu spuneți nimic înainte de a pleca, păstrați-vă răspunsul scurt. Acest lucru va recunoaște că ați auzit ce au spus, dar nu sunteți de acord cu el. Puteți spune doar ceva, "OK" sau "Nu știu" înainte de a vă întoarce.
  • Dacă un coleg de clasă continuă să frece în fața dvs. că el sau ea a primit un scor perfect la ultimul său examen, doar zâmbește și spune, "Este frumos."Apoi transformați-vă atenția față de alte lucruri mai importante.
  • Dacă este cineva pe care îl cunoașteți, va trebui să interacționați din nou, ca un coleg sau un prieten, plecând departe de câteva minute le poate da un spațiu pentru a se calma. Sperăm că atunci când vă întâlniți din nou, ei și-au schimbat comportamentul.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele nepoliticoase Pasul 13
    5
    Evitați persoana. Păstrați distanța de la persoana nepoliticoasă, astfel încât negativitatea lor să nu vă bată în mod regulat.
  • Dacă persoana este un străin, acest lucru ar trebui să fie ușor - probabil că nu va mai trebui să le vedeți niciodată.
  • Dacă într-adevăr nu puteți suporta persoana, dar tind să fugi în ele zilnic, încercați să limitați contactul cu ei cât mai mult posibil. Dacă este posibil să schimbați birourile sau să faceți o altă schimbare pentru a evita funcționarea acestei persoane, luați acel pas. Acesta va ajuta cu siguranță să nu le aveți în prezența voastră.
  • Dacă persoana este o persoană pe care o cunoașteți bine, luați în considerare eliminarea acestora din viața voastră. Lăsați-i să cunoască consecințele acțiunilor lor dacă nu își schimbă comportamentul. Dacă continuă, blocați-le pe medii sociale sau nu le contactați.
  • sfaturi

    Acceptați că rudeness este o calitate umană și este imposibil să se înțeleagă cu toată lumea. Amintiți-vă că avem cu toții momente de iraționalitate - de fapt, în unele situații, am putea fi persoana nepoliticoasă!
  • Nu o luați personal. Rudeness este, de obicei, un rezultat al unei probleme personale sau a nesiguranței care nu are nimic de-a face cu dvs. Chiar dacă persoana își ia frustrarea "pe" tu, nu înseamnă că sunt frustrați "cu tine. Nu vă internalizați răutatea lor ca o greșeală a propriei dvs., încercați să o ocupați în mod obiectiv.
  • Chiar dacă are ceva de-a face cu dvs. și vă simțiți personal atacat, faceți un pas înapoi și vă dați seama că aveți de ales în felul în care vă lăsați să vă afecteze. Luați puterea din rudezia lor, alegând să o tratați ca problemă, nu a ta. Fiți încrezător în tine și în ceea ce credeți și nu lăsați cuvintele lor dure să ajungă la tine.
  • Păstrați-vă la scăzut la scăzut atunci când faceți răspunsuri - doriți să faceți cele politicoase, nu cele care vă vor face probleme. Acest lucru îi va arăta că sunteți mult mai maturizați și, prin urmare, vă va ajuta să vă mențineți demnitatea.
  • Fie opusul nepoliticosului pentru ei: zâmbiți, arată compasiune și întrebați-i cum sunt. Rudeness lor ar putea fi un strigăt pentru ajutor și arătând bunătate ar putea fi exact ceea ce au nevoie în acest moment. Încercați să răspândiți vibrații pozitive în loc să pierdeți energia pe cele negative.
  • Limitați persoanele cu care împărtășiți aceste confruntări cu cei mai apropiați prieteni. Este bine să vrei să te străzi despre o situație emoțională intensă, dar apoi treceți la altceva. O parte din a fi cea mai mare persoană din aceste situații nu face o mare afacere din ea. În plus, nu doriți ca bârfe să se răspândească și să o facă înapoi la persoana nepoliticoasă.
  • Observați modul în care alții se ocupă de ei. Este probabil că nu sunteți singurul care găsește pe cineva nepoliticos. Încercați să vedeți cum interacționează alți oameni cu ei atunci când sunt nepoliticoși și dacă lucrează sau nu tehnicile lor. Acest lucru vă poate oferi alte idei și informații despre cum să le gestionați.
  • Nu fi o țintă pentru ei sau pot continua să vă agregă. Nu faceți ceva care arată că doriți să fiți nepoliticos înapoi pentru că ați putea ajunge la probleme. Este o idee bună să-i spui părinților lor. Fi politicos și rugați-vă pentru ei. Ei își pot da seama cum vă tratează este o expresie directă a modului în care se simt despre ei înșiși.
  • Dacă persoana fiind nepoliticoasă este cineva pe care îl cunoașteți sau pe cineva apropiat de dvs. Poate fi o furie deplasată. În funcție de nivelul de confort pe care îl considerați cu această persoană, le puteți lăsa să știe și, în același timp, să ofere orice sfat sau să vă ajute să evitați situația. Pe de altă parte, dacă este cineva în public sau pe cineva pe care nu-l cunoști, este mai bine să le eviți. Viața este prea mare și prea scurtă pentru a petrece timp făcând ceva negativ.
  • Avertizări

    Nu vă gândiți la persoana nepoliticoasă. El le arată doar că ceea ce fac ei vă deranjează. În plus, dacă vrei să spui, există o mare diferență între tine și ei?
  • Nu se schimba pentru ei - îi va face decât să se simtă că au superioritate asupra voastră.Oamenii care sunt nepoliticoși joacă adesea jocuri subtile de putere - încercând să te ducă să alunece sau să se schimbe pentru a le potrivi.
  • Nu face nimic care să escaladeze conflictul, cum ar fi începerea unei lupte. Este mai bine să pleci decât să încerci să-i convingi altfel sau să-i slujească în represalii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar