Cum să se ocupe de un membru al familiei nepoliticos

În timp ce putem alege prietenii noștri, nu putem alege familia noastră. Nasty, membrii familiei nepoliticos pot fi dificil de a face față - cu toate acestea, este important să înveți cum să le facem mai degrabă cu ei, mai degrabă decât să-i lăsăm furia să provoace o ruptură. Indiferent dacă îl vedeți doar o dată pe an sau în fiecare zi, luați măsuri pentru a vă salva sănătatea mintală și obligațiunile familiale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evitându-l la funcțiile familiei
  1. Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 1
1. Du-te la o altă locație. Deși poate fi inevitabilă, adunări mari de familie necesită de obicei un spațiu mare. Scăpați de orice membri ai familiei nepoliticoși prin simpla schimbare a locațiilor. Fi politicos și îl salutați cu o strângere de mână și un zâmbet - nu sunteți obligat să vă angajați mai mult.
  • Stați în afara urechii. Chiar dacă schimbați locațiile, este posibil să fiți în stare să auzi ceva infuriator. Asigurați-vă că vă deplasați într-o cameră în care Hisvoice va fi înfundat sau închideți ușa camerei în care se află.
  • Dacă este un membru al familiei pe care îl veți vedea în fiecare zi ca și fratele dvs., programați-vă să vă limitați timpul cu el. De exemplu, alăturați activităților extra-curriculare după școală, astfel încât nu va trebui să fiți la cină cu fratele cel mai mic nepoliticos.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 2
    2. Schimbați subiectul dacă intrați într-o conversație incomodă. De multe ori oamenii nepoliticoși încearcă pur și simplu să acorde atenție prin provocarea unei reacții. Dacă știți ce subiecte se bucură de evocarea lor, evitarea acestora prin legarea la o conversație mai neutră care nu va cere opinia sau reacția ei.
  • De exemplu, direcționați-vă punctele de vedere politice și discutați despre subiecte pe care le cunoașteți și rămâne pozitivă ca și îmbunătățirile sale recente. Spune ceva de genul ", aceasta este o problemă dificilă pe care aș vrea să o citesc mai mult înainte de a-mi plasa votul. Vorbind de lectură, am citit un articol despre cum să construim o punte foarte mare. Cât timp te-a luat pentru a construi a ta?"
  • Dacă este un membru al familiei pe care trebuie să-l interacționați cu fiecare zi, păstrați cordial. Vorbi despre interesele comune sau de display pentru a forma o legătură.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 3
    3. Distrage-l cu o activitate. În funcție de dimensiunea adunării familiei, pot exista oportunități de a se desprinde și de a începe o activitate. Adunări mari de familie pot avea nevoie de oameni pentru a ajuta la supravegherea copiilor, pregătiți masa sau curățați locația. Delegând un loc de muncă pe care îl place să-l țină ocupat.
  • De exemplu, cereți ajutor cu mașina dvs., sfaturi de renovare la domiciliu sau jucând sport cu copiii.
  • Aveți grijă să nu îl includeți într-o activitate în care ar putea ofensa mai mulți oameni. Dacă îl cereți să participe la activitate cu o mulțime de interacțiuni sociale, ați putea alimenta o situație volatilă.
  • Țineți ocupat în jurul casei sau luați un nou hobby pentru a rămâne departe de orice frați rude. Mai bine, combustibil interesul sau susțineți hobby-ul membrului familiei dvs. nepoliticos. De exemplu, dacă fratele tău nepoliticos îi place un anumit tip de carte sau joc video, cumpărați-i mai multe genuri pentru a-i menține ocupat.
  • Metoda 2 din 3:
    Confruntarea cu el
    1. Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 4
    1. Fii clar despre ceea ce este acceptabil. Determinați ce vă deranjează despre acest membru al familiei. Fi rațional și analizați propriile gânduri în mod deschis și sincer. Dacă vă ajută, încercați să spuneți gândurile dvs. cu voce tare unui prieten de încredere sau unui alt membru al familiei. Dormiți întotdeauna pe emoțiile dvs. timp de câteva zile pentru a vă asigura că acestea sunt corecte și nu iraționale.
    • Recunoașterea modului în care vă simțiți vă va ajuta să adaptați o soluție la această problemă.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 5
    2. Organizați-vă gândurile și planificați să comunicați mai degrabă decât să argumentați. Scrierea a ceea ce doriți să spuneți vă permite să construiți un plan de comunicare coerent și rațional.
  • Începeți cu o diagramă de flux sau creați-vă gândurile și emoțiile.
  • Practicați și repetați ceea ce veți spune. Indiferent dacă vorbiți în fața unei oglinzi sau treceți peste punctele de vorbire cu alți membri ai familiei, obțineți confortabil vorbind despre această problemă și aflați într-un scenariu ostil.
  • Imagine intitulată se ocupă de un membru al familiei nepoliticos Pasul 6
    3. Articulați frustrarea. Tăcerea permite comportamentului rău. O altă familie poate să nu fie confortabilă. Au o discuție sinceră și o lasă să știe cum comportamentul ei vă afectează și restul familiei.
  • Respirați adânc înainte și în timpul confruntării. Păstrați calm atunci când oferiți știri că persoana poate vedea ca acuzatorie. Limbajul corpului deschis și un comportament prietenos poate ajuta la dezamorsa defensivității lor.
  • Amintiți-vă că oamenii care sunt nepoliticoși pot fi în negare sau deveniți defensivi.
  • Utilizare "I-Declarații", Pentru a vă exprima modul în care vă simțiți mai degrabă decât începeți o declarație cu "tu". Nu puneți vina, ci mai degrabă stați clar cum vă simțiți în timp ce ascultați ceea ce au de spus.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 7
    4. Să comunice ce acțiuni trebuie să aibă loc pentru a rectifica situația. Asigurați-vă că ați ales cuvintele cu atenție și pentru a nu escalada emoțiile cu un ton furios sau ridicat.
  • De exemplu, dacă vă confruntați cu fratele tău mai mic, spuneți ceva similar cu, "Nu apreciez comentariile dvs. de sarky și sarcastic. Există un timp și un loc pentru glume. Este bine să glumești cu prietenii tăi sau cu mine când ne uităm la televizor, dar nu spune lucruri care vor supăra pe mama și tata. Nu spuneți lucrurile la masă, mai ales după ce amândoi au avut o zi lungă."
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 8
    5. Programați un timp convenabil și alegeți un loc liniștit. Puteți escalada situația dacă vă confruntați cu membrul familiei în fața altora, deoarece se pot simți jenat și vor dori să se aprindă. Alegeți un loc unde vă puteți prezenta ca fiind egali.
  • Programarea în jurul ei poate asigura că ea nu se simte orbejd sau s-a grabit pentru un răspuns. Programarea arată că sunteți considerați de timpul ei și că v-ați gândit la această conversație suficientă pentru ao prioritiza.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 9
    6. Empatizează cu situația sa. Fiți obiectiv și nu lăsați niciun emoție să-ți nori judecata. Faceți-o o prioritate pentru a vă cunoaște mai mult membrul familiei înainte de a vă confrunta. Poate că este nepoliticos pentru că avea o educație dificilă sau pentru că se simte nesigure de realizările sale rude la restul familiei.
  • Nu faceți o abordare a subiectelor dificile, devenind nepoliticos. De exemplu, dacă referă adesea cât de mult faceți în comparație cu ea, lăsați-o să știe că știi cât de greu a fost pentru ea și pentru familia ei. Oferiți sfaturi și lăsați-o să știe că știți de unde vine cu un exemplu de modul în care a trebuit să vă deplasați pentru a ajunge la locul în care sunteți financiar.
  • Spune ceva de genul, "Am greșit? Vii foarte nepoliticos. Vă rog să-mi spuneți dacă interpretați greșit ceea ce spuneți sau spuneți-mi de ce sunteți supărat. Sunt aici să ascult și să mă asigur că înțeleg ce spui."
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind cu alte rude
    1. Imagine intitulată se ocupă de un membru al familiei nepoliticos Pasul 10
    1. Cereți rudelor care au un raport mai bun cu el să-l confrunte cu comportamentul său. Dinamica familiei poate fi complexă, așa că căutați cea mai bună persoană potrivită pentru a vă confrunta cu membrul familiei nepoliticos. Utilizați alți membri ai familiei ca un tampon. Vorbiți cu cei mai apropiați confidențe, astfel încât să nu trebuie să vă confruntați cu el însuși.
    • De exemplu, el poate avea o relație mai strânsă cu vărul său decât fratele său sau o relație mai strânsă cu bunicul său decât tatăl său. Au cineva pe care-l respectă cu el.
  • Imagine intitulată se ocupă de un membru al familiei nepoliticos Pasul 11
    2. Vorbiți cu rudele dvs. pentru a vedea dacă acțiunile ei le-au afectat și ei. Asigurați-vă că rudele ei este de fapt o problemă și nu doar că sunteți prea sensibili. Întrebați-le una-la-una și le asigură că doriți doar să vă asigurați că toată lumea din familie este tratată cu respect.
  • Unii membri ai familiei nu vor dori să creeze dramă inutilă. Asigurați-vă că aveți aprobarea majorității familiei dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un membru al familiei nepoliticos Pasul 12
    3. Fii un exemplu pentru un comportament bun. Fii bun și respectați fiecare membru al familiei. Doar pentru că este nepoliticos nu înseamnă că trebuie să reciprocați. Luați drumul superior și păstrați un comportament plăcut pentru a difuza orice situații negative.
  • Nu utilizați resurse emoționale și mentale valoroase, locuind pe ceea ce nu puteți controla. Concentrați-vă pe ceea ce vă face fericiți despre familia dvs. și căutați să vă întăriți aceste legături și să vă bucurați de momentele pe care le aveți cu ei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este important să rămâi calm.
  • Nu discutați cu ei în serios. Dacă nu puteți, să vă ocupați de ele, amintiți-vă cea mai bună răzbunare este un succes masiv.
  • Uneori, dacă sunteți în același model de comportament cu o persoană și nu par să vă respecte, este mai bine să le lăsați să aibă ultimul cuvânt și să găsească compania oamenilor cu care vă place să fiți. De nouă ori din zece dacă sunt dificili cu tine, atunci alții vor fi cu alții. Când vă schimbați așteptările, ați putea găsi ele comportamentul lor mai puțin deranjant. Este așa cum sunt.
  • Fii transparent, autentic și adevărat.
  • Dacă intenționați să vă confruntați cu membrul familiei dvs. cu o scrisoare, un e-mail sau o notă, asigurați-vă că l-ați lăsat acolo unde o vor găsi și asigurați-vă că aceasta este cea mai bună metodă de a vă aduce punctul de vedere. Cu excepția cazului în care nu aveți alte mijloace de comunicare sau relația dvs. utilizează frecvent cuvântul scris, unii membri ai familiei ar putea considera agresiv pasiv sau pot pune alte emoții negative față de gest.
  • Nu te complica.Ajungeți la punct și eliminați ceva vag sau ambiguu.
  • Timpul poate juca un rol în livrarea dvs.Așteptați momentul potrivit, deoarece o zi proastă poate avea deja membrul familiei dvs. de la defensivă.
  • Refuză să le ajute, mai ales dacă sunt doar decente atunci când vă întrebați pentru ceva. Dacă solicită un împrumut prin text sau prin poștă vocală. Câteva ore mai târziu după ce ajungi acasă și le vezi, nu-i spune nimic. Dacă acționează nebun, spuneți-le că nu ați primit apelul. Lăsați-o la asta. Apoi, decideți dacă doriți să le ajutați.
  • Discutați cu membrul familiei dvs. și aflați mai multe despre ele și dacă vor trece prin ceva ce puteți, ajutați-i și ajutați-i să se depășească.
  • Avertizări

    Membrul familiei dvs. poate deveni defensiv sau combativ.Luați 2 secunde pentru a vă menține calmul și apoi răspundeți.Întrebați-vă dacă ascultați că ați răspuns sau ascultați că ați înțeles și nu vă fie frică să-i puneți aceeași întrebare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar