Cum să conduci în sus

Conducerea în sus poate fi dură, mai ales dacă panta este abruptă. În special, dacă conduceți a manual, S-ar putea să aveți probleme cu încetarea sau rularea înapoi. Trecerea la o unelte inferioară este cheia pentru a furniza alimentarea roților și pentru a controla viteza. Chiar dacă conduceți un automat, în jos manual este înțelept când conduceți atât în ​​sus, cât și în jos. În plus față de mastering downshifting, ar trebui să lucrați și la tehnicile de parcare și de pornire. Ar putea lua puțină practică, dar puteți obține atârna de a conduce în sus în cel mai scurt timp!

Pași

Metoda 1 din 6:
Schimbarea manuală la o treaptă inferioară
  1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 1
1. Accelerați când vă apropiați de deal, dar mențineți o viteză sigură. Creșteți în mod constant viteza pe măsură ce vă apropiați de deal, astfel încât inerția să vă ajute vehiculul să urce înclinația. Obțineți inerția, dar asigurați-vă că respectați limita de viteză postată.
  • Accelerați ușor și constant în loc să apară greu pe pedala de gaz, în special în condiții alunecoase.

Sfat de siguranță: Rețineți că limita de viteză postată poate fi prea rapidă dacă drumul este slick. De exemplu, limita postată poate fi de 65 mph (aproximativ 100 km / h), dar ar trebui să conduceți jumătate de viteză sau mai puțin în vreme rea.

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 2
    2. Apăsați ambreiajul, apoi treceți la o treaptă inferioară. Apăsați ambreiajul, îndepărtați pedala de gaz și deplasați sticla de viteză 1 la 2 unelte mai mici decât cea curentă. Când ușurați gazul la coborâre, rpm (revoluții pe minut sau cât de greu funcționează motorul) va scădea. RPM-ul drept la care să se ducă la downift variază, deci verificați manualul vehiculului.
  • În general, în jos până la al treilea la aproximativ 3000 până la 4000 rpm, sau în jur de 30 până la 40 mph (aproximativ 45 până la 60 km / h) și pentru a doua la 2000 la 3000 rpm sau aproximativ 20 până la 30 mph (aproximativ 30 până la 45 km / h).
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 3
    3. Eliberați ambreiajul treptat pe măsură ce mergeți pe gaz. După ce ați schimbat într-o treaptă de viteză inferioară, îndepărtați treptat de ambreiajul pe măsură ce depuneți ușor pedala de gaz. RPM va continua să scadă când vă aflați în treapta inferioară, apăsați treptat pedala de gaz mai greu pentru a echilibra rpm cu viteza de drum.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 4
    4. În jos la prima sau în al doilea rând înainte de a urca un deal foarte abrupt. Dacă vă ascendați o pantă foarte abruptă sau conduceți un vehicul greu, dotați până la prima sau a doua trepte înainte de a vă apropia de deal. Dacă stați în al treilea rând și aveți probleme să vă ridicați dealul, vehiculul dvs. poate aluneca înapoi atunci când încercați să faceți downift.
  • În jos la început la o viteză de 10 până la 15 mph (aproximativ 15 până la 25 km / h).
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 5
    5. Downshift prompt dacă urci pe deal și începe să pierzi viteza. A treia treaptă ar trebui să fie bine pentru un teren moderat deluros. Cu toate acestea, va trebui să coborâți rapid dacă pierdeți viteza sau dacă motorul dvs. se rotește și whines, ceea ce înseamnă că se luptă. Pentru a preveni stoparea sau supraîncălzirea, apăsați ambreiajul, treceți la a doua treaptă de viteză, apoi accelerați când eliberați ambreiajul.
  • Dacă motorul nu este încă în imposibilitatea de a ține pasul cu înclinația și viteza de drum a scăzut sub 10 mph (aproximativ 15 km / h), în jos la prima treaptă și accelerează.
  • Metoda 2 din 6:
    Downshifting cu o transmisie automată
    1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 6
    1. Accelerați în timp ce vă apropiați de deal, dar ascultați limitele de viteză postate. Apăsați constant pedala de gaz pentru a accelera înainte de a începe să urcați pe deal. În timp ce doriți să câștigați un impuls, asigurați-vă că vă păstrați viteza în limita de viteză postată.
    • Nu uitați să conduceți mai încet în condiții alunecoase. Evitați apăsarea acceleratorului tare și brusc, mai ales dacă drumul este umed sau înghețat.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 7
    2. DownShift Dacă vă ascensibil un deal abrupt sau conduceți un vehicul greu. Cu excepția cazului în care dealul este abrupt, vehiculul dvs. este greu, sau trageți o remorcă, în jos manual o transmisie automată nu este absolut necesară. Acestea fiind spuse, în josul manual vă poate oferi mai mult control asupra vitezei dvs. și este mai ușor pe motorul dvs.
  • Pentru pante abrupte pe care nu le puteți urca la o viteză mai mare de 10 mph (aproximativ 15 km / h), treceți la D1 sau 1.
  • Bacsis: Marcajele de viteză variază în funcție de marcă și de model. Verificați stickul de viteze (bastonul pe care îl mutați de la parc la conducere) pentru marcaje cum ar fi D, D1 și D2. Dacă nu vedeți D1 sau D2, verificați pentru L, ceea ce înseamnă "gama scăzută a vitezelor."

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 8
    3. Ușurați pedala de gaz, apoi treceți la D2 odată ce RPM scade. Pentru a vă dezactiva automat, reduceți presiunea pe pedala de gaz, apăsați butonul de eliberare a stick-ului și mutați-l la D2. Dacă conduceți la 4000 sau 4500 rpm, așteptați să schimbați până când contorul dvs. este de aproximativ 3000 rpm, apoi apăsați pedala de gaz pentru a relua o viteză constantă.
  • Majoritatea modelelor mai noi împiedică automat stick-ul să se schimbe dacă viteza de drum și RPM sunt prea mari. Dacă stick-ul de viteză este blocat, încercând schimbarea atunci când RPM a scăzut la 3000.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 9
    4. În jos la cea mai mică viteză dacă dealul este foarte abrupt. Pentru dealurile mai abutare, treceți la D1, dacă este disponibil, odată ce ați încetinit la 10 până la 15 km / h (15 până la 25 km / h). Ușurați gazul, deplasați sticla de viteză la D1 sau 1, apoi loviți acceleratorul pentru a urca pe deal.
  • În plus, dacă aveți un vehicul mai nou, verificați butoanele "Power" sau "Hill Assist", care sunt setări care ajută la facilitarea conducerii în sus.
  • Metoda 3 din 6:
    Exercitarea de prudență pe terenul deluros
    1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 10
    1. Lăsați 4 până la 10 secunde de distanță între dvs. și vehiculele din față. Pentru a vă stabili următoarea distanță, urmăriți vehiculul înainte de a trece un reper. Numără "o mie o mie, două-o mie" până când vehiculul dvs. trece reperul ales. În funcție de gradul de deal și de condițiile de drum, lăsați cel puțin 4 secunde între dvs. și vehicule înainte de dvs.
    • Pentru dealurile mai abrupte sau condițiile delicate, permiteți o distanță de cel puțin 10 secunde.
    • Când conduceți în sus, veți avea nevoie de o mulțime de timp pentru a reacționa la obstacole ascunse sau mașina de rulare sau de rulare înaintea dvs. Este deosebit de important să lăsați o distanță sigură după distanță dacă conduceți în spatele unui camion sau vehicul greu.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 11
    2. Treceți pe dealuri sau curbe numai dacă puteți vedea cel puțin 500 ft (150 m) înainte. Ca regulă de bază, treceți alte vehicule atunci când conduceți în sus numai atunci când este absolut necesar. Dacă, de exemplu, un vehicul conduce atât de încet încât afectează capacitatea dvs. de a urca, semnal că le treceți cu indicatorul dvs. de întoarcere. Depășiți-le numai dacă puteți vedea în mod clar destul de departe pentru a finaliza trecerea.
  • Regulile exacte ale drumurilor variază în funcție de locație. În unele locații, trecerea pe un deal sau o curbă este legală numai dacă există cel puțin 500 ft (150 m) de vizibilitate. Pentru alții, este sfătuit să depășească un alt vehicul numai dacă puteți vedea /3 Mi (0.54 km) înainte.
  • Avertizare: Din moment ce este greu de văzut ce este peste un deal sau în jurul unei curbe, fiți pregătiți să reacționați la pericolele ascunse. În zonele rezidențiale sau urbane, de exemplu, este posibil să fie nevoie să evitați pietonii sau bicicliștii.

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 12
    3. Coborâți viteza când ajungeți la creasta dealului. Încetiniți pentru a vă pregăti pentru coborâre, mașina dvs. va ridica viteza când conduceți în jos. În plus, ușurați gazul doar în cazul în care trebuie să reacționați la orice vehicule ascunse, bicicliști sau pericole rutiere chiar dincolo de creasta dealului.
  • Fiți deosebit de precauți dacă nu sunteți familiarizați cu răsturnarea și întoarcerea drumului. Dacă știți că există o curbă ascuțită în partea de sus a dealului, decelerați mai departe pentru a vă pregăti pentru întoarcere.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 13
    4. Evitați să rulați aparatul de aer condiționat pentru a preveni supraîncălzire motorul dvs. Driving Uphill ia o taxă pe motor, astfel încât supraîncălzirea este un risc major. Pentru a minimiza acest risc, nu conduceți aparatul de aer condiționat, mai ales dacă panta este abruptă sau conduceți pe terenul deluros pentru o perioadă lungă de timp.
  • Dacă este necesar, rotiți ferestrele în jos pentru a obține un aer proaspăt.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 14
    5. Conduceți în jos într-o unelte reduse în loc să vă lansați sau să vă târâți frânele. Indiferent dacă conduceți un manual sau automat, coborâți un deal folosind aceeași viteză pe care ați folosit-o pentru ao urca. Dacă conduceți un manual, trecerea la neutru pentru a coasta pe deal este periculoasă. Dacă conduceți un automat, angajați frânele dvs. întregul mod în jos pe deal va purta plăcuțele de frână și discurile.
  • Când trebuie să frâni, faceți tot ce este mai bun pentru a le angaja ușor și treptat în loc să le împrăștie.
  • Metoda 4 din 6:
    Parcați vehiculul pe o pantă
    1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 15
    1. Implicați frâna de mână când parcați pe un deal. Chiar dacă gradul este ușor, trageți frâna de mână pentru a preveni mașina de la Rolling înapoi. De obicei, puteți găsi frâna de parcare fie pe consola centrală a mașinii dvs. (între scaunele șoferului și pasagerilor din față) sau lângă pedalele de gaz și frână.
    • Frâna de mână este, de asemenea, cunoscută sub numele de frâna de mână.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 16
    2. Transformați roțile din față de la bordură dacă mașina se confruntă cu în sus. Parcul de lângă curbură și rotiți roata spre carosabil, astfel încât partea din spate a roții din față curbside se sprijină pe bordură. În acest fel, dacă frânele dvs. nu reușește, mașina dvs. nu se va rostogoli înapoi - bordonul va bloca roțile din deplasarea ulterioară.
  • Dacă pariați mașina cu care vă îndreptați în jos, rotiți roțile din față spre bordură. În acest fel, dacă mașina dvs. începe să se rotească pe deal, roțile din față vor lovi bordul și vor opri mașina înainte de a putea coborî mai departe.
  • Dacă nu există o bordură: Indiferent dacă autovehiculul se confruntă cu înălțimea sau coborârea, parcul cu roțile s-au întors brusc de pe stradă. În acest fel, se va scoate pe șosea în loc în traficul care se află în cazul în care frânele nu reușesc.

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 17
    3. Lăsați vehiculul dvs. în prima treaptă de viteză când parcați dacă este un manual. În loc să întoarceți bastonul la neutru când pariați pe un deal, păstrați-l în primul rând. Dacă mașina se află în prima treaptă de viteză, iar frâna de parcare nu reușește, motorul ar trebui să oprească roțile să se întoarcă.
  • Indiferent dacă aveți o transmisie automată sau manuală, nu uitați să vă angajați întotdeauna frâna de parcare când pariați pe o pantă.
  • Metoda 5 din 6:
    Pornirea și frânarea în sus cu un manual
    1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 18
    1. Păstrați frâna de parcare angajată și puneți mașina în primul rând. Dacă ați parcat, asigurați-vă că vă îndreptați roțile, care au fost întoarse brusc. Aliniați-le în direcția pe care doriți să o conduceți și dublați că frâna de mână este cuplată. Apoi apăsați ambreiajul și deprimați stickul de viteze în cea de-a 1-a treaptă.
    • Din moment ce folosiți frâna de mână, picioarele tale sunt libere să opereze ambreiajul și pedalele de gaz.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 19
    2. Verificați dacă drumul este clar, apoi aduceți motorul la 1500 rpm. Porniți indicatorul dvs., verificați oglinzile și uitați-vă în spatele dvs. pentru a vă asigura că nu există trafic viitoare. Dacă drumul este clar, apăsați pedala de gaz pentru a ajunge la 1500 rpm, apoi eliberați ambreiajul încet până când ați ajuns la "punctul de mușcătură."
  • Este nevoie de un pic de practică pentru a afla ce se simte "punctul de mușcătură" sau "punctul de frecare". Este ca și cum ați tras înapoi domnii unui cal, dar calul este gata să decoleze.
  • Bacsis: Dacă mașina bâzâie sau tulpini, deprimați ambreiajul doar puțin. Deprimarea ambreiajului tot felul vă poate face să pierdeți punctul de mușcătură.

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 20
    3. Decuplați frâna pe măsură ce eliberați ușor ambreiajul și accelerați. Pe măsură ce eliberați încet frâna, mașina trebuie să rămână încă sau încet încet înainte. În ambele cazuri, continuați să eliberați frâna, aplicați în mod constant mai mult gaz și eliberați treptat ambreiajul.
  • Dacă mașina începe să se rotească înapoi, să se angajeze atât frâna de mână, cât și frâna de picior, apăsați ambreiajul și încercați din nou.
  • Au răbdare dacă nu o dați imediat. Gestionarea frânei de mână, a ambreiajului și a gazului și găsirea ritmului drept poate lua unele practici.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 21
    4. Utilizați frâna de parcare dacă vă opriți la o lumină roșie. Dacă, mai degrabă decât parcare, v-ați oprit la o lumină roșie, puneți mașina în neutru și angajați frâna de parcare. Când lumina devine verde, utilizați aceiași pași pentru a conduce înainte ca pentru a părăsi un loc de parcare. Treceți la început, eliberați frâna de mână și accelerați.
  • Dacă sunteți la un semn de oprire și trebuie să așteptați ca alte vehicule să treacă, utilizați frâna de parcare. Dacă trebuie doar să întrerupeți o clipă, utilizați frâna de picior.
  • Utilizați mai mult gaz dacă porniți pe dealurile abrupte. Mai abruptă înclinația, cu atât mai multă putere va trebui să obțineți mașina rulantă înainte. În plus, eliberați ambreiajul mai încet pe dealurile abrupte.
  • Metoda 6 din 6:
    Pornind pe un deal cu un automat
    1. Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 22
    1. Păstrați frâna de parcare angajată, astfel încât să nu rotiți înapoi. Porniți mașina, îndreptați roțile, păstrați frâna de mână cuplată și treceți la unitate (sau, în funcție de panta dealului, D2 sau D1).

    Variație: Dacă panta este blândă, nu aveți nevoie să păstrați frâna de mână angajată. Ar trebui să puteți elibera frâna de mână, păstrați frâna de picior deprimată, apoi apăsați pedala de gaz fără rularea înapoi.

  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 23
    2. Asigurați-vă că drumul este clar și porniți indicatorul dvs. Verificați oglinzile și priviți-vă umărul pentru traficul care se apropie. Asigurați-vă că ați pus pe indicatorul dvs. de întoarcere pentru a semnala că trageți în stradă.
  • Dacă sunteți parcați pe o pantă abruptă, păstrați atât frânele piciorului, cât și frânele de parcare, până când accelerați din loc de parcare.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 24
    3. Pasul pe gaz ușor pe măsură ce eliberați frâna de parcare. Verificați dublu că drumul este clar, apoi apăsați încet gazul. Scopul este de a aduce rpm motorului la aproximativ 200. Apoi coborâți frâna de mână și puneți imediat mai multă presiune asupra pedalei de gaz pentru a fuziona fără probleme pe drum.
  • Când călătoriți într-o înclinare abruptă, nu uitați să vă păstrați mașina într-o unelte reduse pentru a vă controla viteza și pentru a prelua presiunea frânelor.
  • Imagine intitulată Drive Uphill Pasul 25
    4. Utilizați frâna de parcare dacă sunteți opriți pe un deal mai mare. Apăsați frâna de picior atunci când ajungeți la o lumină roșie, apoi angajați frâna de parcare. Când lumina devine verde, eliberați frânele de parcare și picior pe măsură ce accelerați înainte.
  • Un automat ar trebui să se rostogolească doar înapoi, atât de angajarea frânei de mână la o lumină roșie sau un semn de oprire nu este absolut necesar. Cu toate acestea, folosind frâna de mână când sunteți oprit pe dealurile mai abutare pune mai puțină stres asupra transmisiei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Obținerea atâței de conducere Un manual în sus nevoie de timp, deci încercați să practicați pe drumuri înclinate cu trafic redus.
  • Dacă conduceți în jos pe un drum îngust, randamentul vehiculelor care călătoresc în sus. Este mai ușor ca o mașină să conducă în jos să se întoarcă, să tragă peste și să permită mașinii să conducă în sus să treacă.
  • Dacă începeți doar să învățați cum să conduceți un manual, păstrați-vă ochii pe tahometru sau la contorul RPM. Pentru a afla când să treceți, să urmăriți rpm-ul motorului și să vă simțiți când motorul începe să sune lucrat.
  • Dacă aveți o transmisie automată și parcare pe o înclinare, angajați frâna de mână, apoi puneți mașina în parc și eliberați frâna de picior. Angajarea frânei de parcare mai întâi este mai ușoară pe transmisie.
  • Avertizări

    Întotdeauna opriți complet înainte de a trece în sens invers. Ca regulă de bază, lent la 10 până la 15 mph (15 până la 25 km / h) înainte de a coborî la prima treaptă.
  • Dacă apelurile dvs. de apel sau începe să se rostogolească înapoi, angajați imediat frânele de la picioare și de parcare.
  • O mașină cu o transmisie automată trebuie să se rostogolească ușor înapoi. Dacă aveți o transmisie automată și mașina dvs. se rotește mai mult decât puțin, aduceți-vă mașina la mecanic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar