Cum de a conduce manualul

Conceptele de bază ale pornirii și deplasării prin intermediul uneltelor sunt un proces ușor de gestionat pentru oricine. Pentru a conduce un manual, va trebui să vă familiarizați cu ambreiajul, să vă simțiți confortabil cu Gearstick și să începeți să începeți, să opriți și să schimbați uneltele la diferite viteze de conducere.

Pași

Partea 1 din 4:
Învățați elementele de bază
  1. Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 1
1. Porniți pe terenul de nivel cu mașina. Mai ales dacă aceasta este prima dată când conduceți o mașină cu o transmisie manuală, începeți încet și metodic. Puneți centura de siguranță Odată ce stai jos. În timp ce învățați, poate fi util să răsturnați ferestrele. Acest lucru vă ajută să auziți sunetul revistei motorului și să schimbați uneltele în consecință.
  • Pedala de pe stânga este ambreiajul, mijlocul este frâna, iar acceleratorul este în partea dreaptă (amintiți-vă, de la stânga la dreapta, ca C-B-A). Acest aspect este același pentru vehiculele pe jos și vehiculele cu mâna dreaptă.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 2
    2. Aflați ce face ambreiajul. Înainte de a începe să împingeți această pedală necunoscută din stânga, luați o clipă pentru a afla elementele de bază ale funcției sale.
  • Ambreiajul dezactivează motorul de pe roți. Când una sau ambele se rotește, ambreiajul vă permite să comutați unelte fără măcinarea dinților fiecărui angrenaj separat.
  • Înainte de a schimba uneltele (fie pentru a vă deplasa în sus sau în jos), ambreiajul trebuie să fie deprimat (împins).
  • Sfat de experți

    Când învățați să conduceți o mașină manuală, cea mai frecventă greșeală este că luați ambreiajul prea repede și mașina se tara.

    Ibrahim onerli

    Ibrahim onerli

    Conducerea InstructoruluiIbrahim Onerli este partenerul și managerul Școlii de conducere Revolution, o școală de șofer din New York, cu o misiune de a face lumea un loc mai bun prin dirijarea în condiții de siguranță. Ibrahim trenuri și gestionează o echipă de peste 8 instructori de conducere și este specializată în conducerea defensivă și în mișcare.
    Ibrahim onerli
    Ibrahim onerli
    Instructor de conducere
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 3
    3. Reglați poziția scaunului, astfel încât să puteți accesa întreaga gamă completă de mișcare a pedalei ambreiajului. Glisați suficient de înainte pentru a vă permite să apăsați pedala de ambreiaj (pedala din stânga, lângă pedala de frână) pe podea cu piciorul stâng.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 4
    4. Apăsați pedala de ambreiaj și țineți-o la podea. Acest lucru ar fi, de asemenea, un moment bun pentru a lua notă de modul în care călătoria pedala de ambreiaj diferă de cea a frânei și gazului.Este, de asemenea, o bună ocazie de a vă obișnui să eliberați încet și în mod constant pedala de ambreiaj.
  • Dacă ați condus vreodată mașini automate, s-ar putea să vă simțiți ciudați pentru a vă folosi piciorul stâng pentru a împinge o pedală. Cu practică, vă veți obișnui să utilizați ambele picioare în concert.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 5
    5. Mutați gearsticul în neutru. Aceasta este poziția de mijloc care se simte liberă când sa mutat de la o parte la alta. Vehiculul este considerat din treapta când:
  • Gearstick se află în poziția neutră și / sau
  • Pedala de ambreiaj este complet deprimată.
  • Nu încercați să utilizați gearstickul fără a avea pedala de ambreiaj deprimată, deoarece pur și simplu nu va funcționa.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 6
    6. Porniți motorul cu cheia în aprindere, asigurându-vă că stick-ul de viteze este încă în neutru. Asigurați-vă că frâna de mână este înainte de a începe mașina, mai ales dacă sunteți un novice.
  • Unele mașini vor porni în neutru fără ambreiajul deprimat, dar unele mașini mai noi nu vor.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 7
    7. Scoateți piciorul de pe pedala de ambreiaj cu mașina încă în neutru. Dacă sunteți la nivel înalt, ar trebui să rămâneți staționari - veți începe să rulați dacă sunteți pe un deal. Dacă sunteți gata să treceți la conducere, asigurați-vă că eliberați frâna de mână (dacă este cuplată) înainte de a vă deplasa.
  • Partea 2 din 4:
    Mergând înainte în prima treaptă de viteză
    1. Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 8
    1. Apăsați ambreiajul la podea și deplasați gearstick-ul în prima treaptă de viteză. Ar trebui să fie poziția superioară din stânga și ar trebui să existe un fel de aspect vizual al modelului de viteze deasupra celui de-al doilea gearstick.
    • Modelele de viteze pot varia, deci luați ceva timp în prealabil pentru a studia structura mașinii dvs.Poate doriți să faceți schimbarea prin intermediul diferitelor unelte cu motorul oprit (și ambreiajul este cuplat).
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 9
    2. Ridicați încet piciorul în sus de pe pedala de ambreiaj. Continuați până când auziți că viteza motorului începe să scadă, apoi împingeți-o înapoi. Repetați acest lucru de mai multe ori până când puteți recunoaște instantaneu sunetul. Acesta este punctul de frecare.
  • Când schimbați unelte pentru a începe sau continuați să vă mișcați, acesta este punctul la care veți dori să aveți acceleratorul deprimat suficient pentru a oferi putere.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 10
    3. Lăsați-l pe ambreiaj în timp ce împingeți acceleratorul. Pentru a vă deplasa, ridicați piciorul stâng în sus de pe pedala de ambreiaj până când RPMS scade ușor. În același moment, aplicați presiunea luminii la accelerator cu piciorul drept. Echilibrați presiunea descendentă a luminii asupra acceleratorului cu presiune liara de eliberare pe pedala de ambreiaj. Probabil că va trebui să faceți acest lucru de mai multe ori pentru a găsi combinația potrivită de presiune în sus și în jos.
  • Un alt mod de a face - este de a elibera ambreiajul până la punctul motorului se îndepărtează puțin și apoi aplicând presiune asupra acceleratorului ca un ambreiaj. În acest moment, mașina va începe să se miște. Cel mai bine este să aveți motorul REV suficient de suficient pentru a preveni oprirea pe măsură ce pedala de ambreiaj este lăsată în sus. Acest proces poate fi puțin dificil la început, deoarece sunteți nou la pedala suplimentară într-o mașină manuală.
  • Eliberați-vă complet ambreiajul (adică, îndepărtați încet piciorul de pe pedală) odată ce începeți să vă deplasați înainte de controlul în prima viteză.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 11
    4. Se așteaptă să se oprească de cel puțin câteva ori când începeți mai întâi. Dacă eliberați ambreiajul prea repede, motorul se va opri. Dacă motorul se pare că se va opri, țineți ambreiacul în care este sau împingeți puțin mai departe.Dacă faceți standul, apăsați complet ambreiajul, aplicați frâna de mână, puneți mașina în neutru, opriți motorul și reporniți mașina ca normal.Nu panică.
  • Revingul motorului în timp ce ambreiajul este între complet în sus și deprimat complet va uzura părțile ambreiajului prematur, rezultând în alunecarea sau fumatul părților ambreiajului la transmisie. Aceasta se numește călătoria ambreiajului și trebuie evitată.
  • Partea 3 din 4:
    Schimbarea în mișcare și oprire
    1. Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 12
    1. Recunoașteți când este timpul să treceți până la o viteză superioară.Când rpm-ul dvs. ajunge la aproximativ 2500 la 3000, în timp ce mașina este în mișcare, este timpul să treceți la treapta următoare - de exemplu, a doua treaptă de viteză dacă sunteți în prezent în primul rând. RPM-urile actuale la care este necesară schimbarea va varia de mașina pe care o conduceți, totuși. Motorul dvs. va începe să curgă și să accelereze și trebuie să înveți să recunoști acest zgomot.
    • Apăsați pedala de ambreiaj până când se decuplează și ghidează gearsticonul direct de la prima treaptă de viteză în poziția din stânga jos (care este a doua treaptă în majoritatea configurațiilor).
    • Unele mașini au o "Shift lumina" sau indicații pe tahometru care vă va spune când trebuie să schimbați, astfel încât să nu distribuiți motorul prea repede.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 13
    2. Împingeți-l pe accelerator foarte ușor și eliberați încet pedala de ambreiaj. Schimbarea uneltelor în mișcare este aceeași ca și trecerea în prima poziție staționară. Este vorba despre ascultarea, căutarea și senzația de indicii motorului și a obține momentul în sus și în jos al picioarelor dvs. pe pedalele corect. Continuați să practici și veți face atârna.
  • Odată ce a intrat în viteză și pe accelerator, ar trebui să scoateți complet piciorul de pedala de ambreiaj. Odihnindu-vă piciorul pe pedala de ambreiaj este un obicei prost, deoarece aplică presiune la mecanismul ambreiajului - și presiunea crescută va determina ambreiajul să se poarte prematur.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 14
    3. Treceți în jos într-o treaptă inferioară pe măsură ce încetiniți. Dacă mergeți prea lent pentru uneltele curente pe care le-ați intrat, mașina dvs. se va trezi ca și cum ar fi pe cale să se blocheze. Pentru a schimba uneltele în jos în timpul mișcării, urmați același proces de deprimare a ambreiajului și eliberarea acceleratorului, schimbarea uneltelor (spuneți, de la al treilea la al doilea) și lăsați ambreiajul în timp ce deprimarea acceleratorului.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 15
    4. Ajunge la o oprire completă. Să se oprească într-o manieră complet controlată, treceți treptat până când ajungeți la prima viteză. Când este timpul să ajungeți la o oprire completă, mutați piciorul drept de la accelerator la pedala de frână și apăsați în jos cât de mult este necesar. Pe măsură ce încetinești la aproximativ 10 km / h (16 km / h), mașina va fi pe punctul de a tremura și vibra. Apăsați complet pedala ambreiajului și deplasați gearsticonul în neutru pentru a preveni oprirea mașinii. Utilizați pedala de frână pentru a opri complet.
  • De asemenea, puteți să vă opriți în orice angrenaj prin apăsarea completă a ambreiajului și utilizând frâna în timp ce se deplasează în neutru.Acest lucru ar trebui făcut numai atunci când trebuie să vă opriți rapid, totuși, deoarece vă pune în mai puțin control al vehiculului.
  • Partea 4 din 4:
    Practicarea și depanarea
    1. Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 16
    1. Practicați pe un curs ușor cu un driver manual experimentat. În timp ce vă puteți practica în mod legal pe orice drum public cu o licență de conducere valabilă, veți ridica nuanțele de a conduce o mașină manuală mai rapidă dacă aveți un șofer experimentat care vă însoțește. Începeți într-o zonă plată și izolată ca o parcare mare (și goală), apoi treceți pe străzi suburbane liniștite. Conduceți în jurul aceluiași circuit în mod repetat până când începeți să vă amintiți diferitele competențe implicate.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 17
    2. Evitați oprirea și începerea inițial pe dealurile abrupte. Când sunteți nou pentru a conduce un manual, planificați rute care evită semafoarele din partea de sus a dealurilor abrupte. Timpul și coordonarea dvs. în lucrul cu stickul de viteze, ambreiajul, frâna și acceleratorul trebuie să fie destul de ascuțite pentru a evita plutind înapoi atunci când treceți la prima treaptă de viteză.
  • Trebuie să vă puteți deplasa rapid (dar fără probleme) piciorul drept de a elibera frâna la deprimarea acceleratorului, în același timp, lăsând în același timp ambreiajul. Puteți utiliza frâna de parcare pentru a limita înapoi în spate, dacă este necesar, dar întotdeauna amintiți-vă să vă dezactivați pe măsură ce începeți să vă deplasați înainte.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 18
    3. Aflați proceduri de parcare, mai ales pe dealuri.Spre deosebire de automate, autoturismele de transmisie manuală nu au un geam "parc". Dar, pur și simplu punerea mașinii în neutru deschide posibilitatea ca mașina dvs. să se rostogolească liber, mai ales dacă este parcată pe o înclinare sau de declin. Utilizați întotdeauna frâna de mână, dar nu vă bazați singur pentru a vă menține mașina în loc în timpul parcului.
  • Dacă sunteți parcat cu fața în sus, închideți mașina în neutru, apoi treceți la prima treaptă de viteză și aplicați frâna de parcare. Dacă confruntați în jos, faceți același lucru, dar schimbați în sens invers. Acest lucru va împiedica rularea în direcția pantei.
  • Pe înclinațiile extreme, sau pur și simplu pentru a fi foarte prudent, puteți plasa și hlocuri (blocuri înclinate) în spatele roților pentru a preveni mișcarea.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 19
    4. Opriți complet înainte de a vă schimba de la înainte la invers (și invers). Efectuarea unei opriri complete la schimbarea direcțiilor este o modalitate ușoară de a reduce probabilitatea de a provoca daune costisitoare cutiei de viteze.
  • Este recomandat să vă opriți complet înainte de a merge de la invers la primul angrenaj. Cu toate acestea, este posibil ca majoritatea transmisiilor manuale să se schimbe în primul sau, eventual, atunci când mașina se mișcă înapoi la o viteză lentă, dar nu este recomandată deoarece acest lucru poate provoca uzură excesivă pe ambreiaj.
  • În unele mașini, treapta inversă are un mecanism de blocare pentru a vă împiedica să îl angajați accidental. Înainte de a utiliza treapta de mers înapoi, asigurați-vă că știți despre acest mecanism de blocare și cum să îl dezactivați înainte de a selecta Reverse.
  • sfaturi

    Dacă întâmpinați dificultăți în a începe mașina de la o oprire, asigurați-vă că lăsați încet ambreiajul. Întrerupeți la punctul de frecare (partea în care motorul începe să deplaseze mașina) și să continue să tragă încet ambreiajul.
  • Aflați cum să recunoașteți sunetele motorului dvs. - în cele din urmă ar trebui să puteți spune când să schimbați uneltele fără a se baza pe contorul rev.
  • Practicați până când puteți schimba uneltele fără a privi la Gerasktick. În acest fel, vă puteți păstra ochii pe drum și să vă concentrați asupra a ceea ce este înaintea voastră. Inițial, vă simțiți înclinați să vă uitați la Geraskick, dar va trebui să vă împotriviți ispitelor.
  • Dacă mașina dvs. pare să se blocheze, sau motorul este sputtering, apoi apăsați din nou ambreiajul, așteptați ca motorul să se întoarcă la inactiv și să repete pașii pentru a porni dezactivarea.
  • Dacă aveți probleme cu masterizarea controlului ambreiajului, apăsați în jos pe ambreiaj, cuplați prima treaptă de viteză (cu frâna de mână cuplată), eliberați încet ambreiajul și aplicați acceleratorul. Veți simți că mașina se mișcă puțin, apoi lăsați-o pe frâna de mână și mașina se va mișca liber.
  • Când doriți să treceți peste o bombă, țineți-vă ambreiajul și apăsați ușor frâna pentru a încetini și eliberați mai târziu ambreiajul treptat și aplicați acceleratorul treptat pentru a vă deplasa.
  • Dacă nu există poziții de unelte marcate pe stickul de viteze, asigurați-vă că ați întrebat pe cineva care este familiarizat cu vehiculul cum sunt aranjate vitezele. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă întoarceți în ceva (sau pe cineva) când credeți că ați schimbat prima treaptă de viteză.
  • Aceste alte descrieri înseamnă același lucru ca "transmisie manuală"--"Shift Shift", "standard", "manual " sau pur și simplu, "băț".
  • Autovehiculele cu o cutie de viteze manuală sunt mai bune pentru autostradă decât conducerea urbană din cauza atenției suplimentare necesare pentru schimbarea uneltelor într-un mediu orașului. O mașină cu o cutie de viteze automată este de obicei o alegere mai bună pentru șoferul urban, dar fiecare șofer are propria lor preferință personală. Unii ca un manual deoarece se simt mai mult în control, iar unii îi place din cauza economiei de combustibil mai bune (deși transmisia variabilă continuu [CVT], un tip de transmisie automată, are o economie de combustibil mai bună decât transmisia manuală). Alții preferă automatizele pentru simplitatea lor - cât de mulți autovehicule spun că tot ce trebuie să facă este să se concentreze asupra poziționării drumului și că genunchii lor nu se așteaptă în trafic.
  • În timpul temperaturilor sub-înghețate, nu este recomandabil să lăsați o mașină pentru o lungă perioadă de timp cu frâna de mână angajată. Umiditatea va îngheța și frâna de mână ar putea să nu se elibereze.
  • Odihnindu-vă piciorul pe ambreiaj sau pedala de frână este un obicei rău, costisitor.Rezultă la uzură prematură, pierderea puterii și reduce economia de combustibil. Piciorul dvs. trebuie să fie pe pedala de ambreiaj și să deprimați complet atunci când doriți să schimbați uneltele sau dacă trebuie să scoateți rapid alimentarea de la roțile unității (adică: când într-o deplasare pe suprafețe alunecoase, cum ar fi pietriș, gheață etc.). Pedala de ambreiaj trebuie eliberată treptat atunci când începeți dintr-o oprire.
  • Nu "echilibru" Presiunea piciorului pe pedala de accelerație și pedala de ambreiaj în același timp Pentru a menține vehiculul să se rostogolească înapoi când este oprită pe o înclinație.În schimb, apăsați pe deplin pedala de ambreiaj și aplicați o presiune suficientă asupra pedalei de frână pentru a ține vehiculul în poziție.Treceți la prima treaptă de viteză pentru a fi gata să porniți de la o oprire pe o înclinație, așa cum este descris în pașii de mai sus.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea punctului de mușcătură al ambreiajului atunci când vă deplasați. Apăsați mai întâi acceleratorul, apoi eliberați încet ambreiajul la punctul de mușcătură. Mașina se va mișca fără să vă îndrepți spre poziție perfectă a ambreiajului. Adăugați mai mult gaz atunci când mergeți în sus.
  • Avertizări

    Țineți un ochi pe tahometru până când vă simțiți confortabil cu conducerea unui manual. O transmisie manuală necesită mai multă experiență decât un automat. Peste revista motorului și deteriorarea severă a motorului poate rezulta.
  • Stop complet Înainte de a trece în invers, indiferent de direcția în care mașina se rostogolește. Schimbarea în invers, în timp ce mașina este în mișcare va deteriora cele mai multe cutii de viteze manuale.
  • Încercați să urmăriți dacă sunteți pe un deal sau pe o zonă abruptă. Puteți să vă întoarceți și să loviți persoana sau obiectul în spatele dvs. dacă nu țineți în frână și ambreiajul.
  • Când ați blocat și ați reluat motorul de mai multe ori, încercați să oferiți starterului și acumulatorului o pauză de cinci până la zece minute.Acest lucru vă poate ajuta să evitați supraîncălzirea și deteriorarea starterului și descărcarea complet a bateriei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar