Cum de a conduce un stivuitor

Stivuitoarele sunt mai susceptibile de a se sfârși și mai greu să conducă decât mașinile, făcându-le mai dificil de a conduce în siguranță. După practicarea modului de a conduce și de a învăța cum să se ocupe de stivuitor, veți putea ridica și purta încărcături grele cu ușurință. Doar asigurați-vă că ați verificat cu departamentul de sănătate și siguranță al țării dvs. pentru a vedea dacă aveți nevoie de certificarea unui operator înainte de a conduce un stivuitor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Efectuarea de operații de bază
  1. Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 1
1. Urcați în stivuitor și săturați centura de siguranță. Placă stivuitorul din partea stângă. Apucați mâna lângă partea din față a cabinei cu o mână și partea din spate a scaunului cu celălalt. Puneți piciorul pe pas și ridicați-vă în scaun. Odată ce stați jos, vă rog să vă bucurați de centura de siguranță, așa că sunteți în siguranță.
  • Nu luați niciodată volanul în timp ce vă trageți în cabină.
  • Dacă sunteți într-un stivuitor în picioare, asigurați-vă că ați pus pe hamurile de siguranță odată ce sunteți înăuntru.
  • Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 2
    2. Rotiți cheia pentru a porni stivuitorul. Găsiți maneta schimbătorului în partea stângă a volanului. Asigurați-vă că pârghia este în poziția centrală, așa că este în neutru. Localizați maneta de frână de urgență din partea stângă a mașinii și asigurați-vă că este trasată și activată. Puneți cheia în aprinderea din partea dreaptă a coloanei de direcție și rotiți-o înainte pentru a porni motorul stivuitorului.
  • Imagine intitulată Unitatea Un stivuitor Pasul 3
    3. Ridicați furculița cu 2-4 în (5.1-10.2 cm) cu pârghiile de control. Stivuitorul dvs. trebuie fie să aibă 1 sau 2 pârghii negre care controlează înălțimea și înclinația furcii situată în partea dreaptă a volanului. Trageți maneta pentru a ridica cele 2 turite ale furcii de pe sol cu ​​2-4 în (5.1-10.2 cm), astfel încât să nu răstoarne solul în timp ce conduci.
  • Dacă doriți, puteți, de asemenea, să înclinați tinele înapoi pentru a le ridica și mai mult.
  • Fiecare stivuitor funcționează diferit, deci uitați-vă la manualul stivuitorului înainte de a folosi oricare dintre pârghii, astfel încât să știți exact ce fac.
  • Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 4
    4. Apăsați pedala de frână din partea stângă a pedalei de accelerație înainte de eliberarea frânei de siguranță. Apăsați pedala de frână cu piciorul drept înainte de a împinge maneta pentru frâna de parcare înainte. Păstrați piciorul pe pedala de frână sau altfel mașina se poate mișca.
  • Asigurați-vă că nimeni nu este pe nici o parte din tine la 10 picioare (3.0 m) Când începeți să conduceți.
  • Imagine intitulată Unitatea unui stivuitor Pasul 5
    5. Utilizați schimbătorul pentru a schimba direcția pe care o conduceți. Împingeți schimbătorul înainte pentru a conduce sau trage înapoi dacă doriți să mergeți în sens invers. Păstrați piciorul pe pedala de frână în timp ce schimbați astfel încât să nu vă mișcați.
  • Ori de câte ori sunteți opriți, puneți schimbarea înapoi în poziția de mijloc pentru ao schimba în neutru.
  • Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 6
    6. Apăsați pe accelerator pentru a vă deplasa. Acceleratorul este situat sub volanul din dreapta, la fel ca interiorul unei mașini. Apăsați ușor acceleratorul cu piciorul drept pentru a începe să vă deplasați. Mențineți o viteză lentă la început până când sunteți folosit pentru a manipula mașina.
  • Dacă conduceți în sens invers, asigurați-vă că vă uitați întotdeauna în spatele dvs., așa că știți unde vă duci.
  • Unele stivuitoare au o pedala înainte și inversă. Verificați manualul aparatului pentru a verifica ce tip de stivuitor pe care îl conduceți.
  • Imagine cu denumită un singur stivuitor Pasul 7
    7. Cu cornul tău când trece prin zone aglomerate. Butonul pentru cornul dvs. ar trebui să fie în centrul volanului dvs., similar cu un corn de mașină. Dacă conduceți într-o zonă strânsă cu trafic frecvent, utilizați cornul astfel încât alții să știe că treceți de.
  • Cu cornul ori de câte ori ajungeți la o intersecție. În acest fel, oamenii care traversează vor ști că veniți.
  • Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 8
    8. Rotiți volanul în direcția pe care doriți să o faceți în timp ce conduceți. Apuca butonul deasupra volanului pentru a controla mai bine. Rotiți roata în direcția pe care doriți să o întoarceți. Când doriți să faceți o întoarcere într-un unghi ascuțit, așteptați până când partea din spate a tinelor atinge colțul înainte de a începe rândul tău.

    Bacsis: Stivuitoarele se transformă mai strâns atunci când mergi în sens invers, deoarece au o direcție pe spate. Începeți să faceți un mijloc de unghi drept atunci când roțile din față sunt de 3 picioare (0.91 m) departe de colț.

  • Metoda 2 din 4:
    Încărcarea stivuitului
    1. Imagine cu denumită un singur stivuitor Pasul 9
    1. Opriți stivuitorul când aveți 1 ft (0.30 m) de la sarcină. Când sunteți în fața încărcării pe care doriți să o preluați, apăsați pedala de frână, astfel încât să ajungeți la o oprire completă. Schimbați uneltele în neutru și porniți frâna de mână.
    • Nu reglați niciodată furca dacă nu sunteți în neutră și frâna de mână este pornită.
  • Imagine intitulată un singur stivuitor Pasul 10
    2. Ajustați lățimea tinelor dacă aveți nevoie. Slăbiți piulițele din partea de sus a fiecărei furci rotind-o în sens invers acelor de ceasornic dacă stivuitorul le are. Ridicați piciorul și glisați-l la stânga sau la dreapta pentru a regla lățimea. Setați lățimea tinelor la aproximativ jumătate din lățimea încărcăturii. Asigurați-vă că Tava Tine este aceeași distanță de centrul mașinii, astfel încât sarcina dvs. rămâne echilibrată.
  • Unele stivuitoare vor avea o pârghie în interiorul cabinei pentru a regla automat tinele, în timp ce alte stivuitoare necesită schimbarea manuală a lățimii. Verificați cu manualul operatorului pentru a determina ce trebuie să faceți.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 11
    3. Ridicați sau coborâți furcile pentru a se potrivi cu înălțimea deschiderilor paletei. Asigurați-vă că tinele de pe stivuitorul dvs. sunt la nivel înainte de ajustarea înălțimii. Utilizați maneta din partea dreaptă a coloanei dvs. de direcție pentru a ridica sau a coborî cutile la înălțimea încărcării.
  • Reglați doar înălțimea furcii în timp ce frâna de mână este activată și stivuitorul este în neutru.
  • Asigurați-vă că încărcătura este stabilă și are un centru scăzut de greutate.
  • Asigurați-vă că sarcina dvs. este stabilă

    Cele mai grele obiecte ar trebui să fie pe fund a încărcăturii.

    Obiectele mai grele ar trebui să fie mai aproape de cabină a stivuitului decât obiectele mai ușoare.

    Stivă articolele dvs. astfel încât acestea să fie centrat în palet.

  • Imagine intitulată Drive un stivuitor Pasul 12
    4. Conduceți înainte până când furculița este introdusă complet în palet. În timp ce piciorul este pe frână, deplasați treapta în poziția înainte și eliberați frâna de parcare. Deplasați încet înainte pentru a introduce tinele în deschiderile de paleți. Continuați să conduceți înainte până când mirosurile sunt tot drumul în interiorul paletei. Apoi, treceți înapoi în neutru și activați frâna de mână.
  • Unele stivuitoare au o pedala de înclinare în partea stângă a coloanei de direcție, astfel încât mașina să se mute încet. Apăsați pe pedala de înclinare în loc de accelerator pentru mai mult control asupra mișcărilor dvs. la o viteză lentă.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 13
    5. Ridicați încărcarea cel puțin 2-4 în (5.1-10.2 cm) de pe teren. În timp ce frâna de mână este activată și stivuitorul este în neutru, ridicați sau coborâți sarcina, astfel încât este scăzută la sol. În acest fel, aveți mai puține șanse de a vă întoarce sau de a pierde controlul.
  • Dacă ridicați o încărcare de pe un raft sau o poziție, inversați departe de locul în care este ridicată înainte de ao coborî. Utilizați cornul dvs. ori de câte ori mergeți în sens invers pentru a lăsa pe alții să știe că susțineți.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 14
    6. Înclinați catargul înapoi până când sarcina este stabilă. Utilizați pârghia pentru a înclina catargul înapoi pentru a reduce șansa de a se întoarce. Dacă sarcina este instabilă sau se schimbă cu ușurință, cupleați-o la palet.
  • Nu înclinați catargul înainte decât dacă trebuie să puneți furculita sub o sarcină.
  • Metoda 3 din 4:
    Descărcarea stivuitului
    1. Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 15
    1. Poziționați catargul în poziția verticală. Când ajungeți la locația în care aveți nevoie pentru a renunța la încărcătură, împingeți pârghia care controlează înclinarea înainte pentru a face din nou catargul vertical. În caz contrar, veți ridica sau setați încărcătura în jos.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 16
    2. Ridicați sarcina 6 în (15 cm) mai înaltă decât zona pe care doriți să o renunțați. Asigurați-vă că aveți frâna de mână și stivuitorul în neutru în timp ce reglați înălțimea. Lăsați cel puțin 6 inci (15 cm) între furcile și locul unde setați sarcina.
  • Dacă renunți la încărcătură pe pământ, nu este nevoie să reglați înălțimea de când ar trebui să fie deja deasupra solului.
  • Imagine intitulată Unitate Un stivuitor Pasul 17
    3. Conduce stivuitorul încet până când încărcătura este deasupra locului pe care doriți să o configurați. Dezactivați frâna de mână și deplasați stivuitorul pentru a fi înainte. Încet deplasați înainte până când sarcina este direct peste locul în care îl scăpați. Când sunteți în locul potrivit, apăsați pe pedala de frână pentru a opri și a schimba în neutru înainte de a aplica din nou frâna de mână.
  • Dacă vă configurați încărcătura pe un stand, asigurați-vă că este centrat pe suport înainte de ao fixa.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 18
    4. Coborâți furcile până când paletul este setat în jos. Utilizați maneta din partea dreaptă a coloanei de direcție pentru a reduce sarcina. Asigurați-vă că paletul are contact complet cu suprafața de dedesubt. Ar trebui să puteți simți greutatea încărcăturii de pe furcile odată ce este setat.

    Bacsis: Asigurați-vă că ați coborât încet încărcarea, astfel încât să nu întrerupeți sau să distrugeți nimic.

  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 19
    5. Înapoi direct de la încărcătură pentru a îndepărta tinele. Verificați în spatele dvs. pentru a vă asigura că nimeni nu stă acolo. Deplasați stivuitorul în spate, dezactivați frâna de mână și utilizați acceleratorul pentru a ieși încet din încărcătură. Asigurați-vă că nu vă întoarceți sau altfel ați putea bate încărcătura.
  • Nu uitați să coborâți furculița mai aproape de sol înainte de a începe să conduceți din nou.
  • Metoda 4 din 4:
    Parcarea stivuitorului
    1. Imagine intitulată un singur stivuitor Pasul 20
    1. Găsiți o zonă clară, de nivel și opriți mașina. Park într-o zonă care blochează orice ieșire și are un teren la nivel. Apăsați pedala de frână cu piciorul stâng pentru a ajunge la o oprire completă înainte de a schimba uneltele în neutru. Trageți maneta pentru a activa frâna de parcare.
    • Păstrați piciorul pe frână până când frâna de mână este complet cuplată.
  • Imagine intitulată Unitatea Un stivuitor Pasul 21
    2. Coborâți furculița, astfel încât capetele ticălilor să atingă podeaua. Utilizați pârghiile din partea dreaptă a volanului pentru a regla înălțimea furcii. Asigurați-vă că tinele sunt pe teren, astfel încât acestea să nu creeze un pericol de declanșare.
  • Reglați înclinarea catargului cu pârghia dacă l-ați lăsat înapoi în timp ce conduceți.
  • Imagine intitulată Drive Un stivuitor Pasul 22
    3. Rotiți cheia pentru a alimenta stivuitorul. Odată ce furculița este complet coborâtă și frâna de mână este cuplată, rotiți cheia spre dvs. pentru a opri motorul. Când mașina este oprită, puteți ieși din cabină.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Este posibil să aveți nevoie de un certificat de operare pentru stivuitoare în funcție de locul în care locuiți. Verificați cu legile locale sau administrația de sănătate și siguranță a țării dvs. pentru a vedea dacă este necesar un certificat.
  • Întotdeauna stați conștienți de ceilalți și de împrejurimile dvs. în timp ce purtați o încărcătură.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar