Cum de a dezvolta un puternic locus intern de control: manipularea eșecurilor, făcând alegeri bune și starea motivată

Simțiți vreodată că unele lucruri lucrează doar împotriva dvs. în viață și nu există prea multe de făcut despre asta? Chiar dacă poate părea greu de gestionat, lucrul la construirea unui loc de control intern vă poate ajuta să vă îmbunătățiți mentalitatea. Locusul dvs. de control este convingerea cât de multă influență aveți asupra evenimentelor din viața voastră. Știm că probabil că aveți câteva întrebări, deci continuați să citiți pentru a afla mai multe despre modul în care puteți începe să vă ocupați de viața voastră!

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Ce înseamnă să aveți un loc de control intern al controlului?
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 1
1. Tu crezi ce se întâmplă în viața ta se datorează alegerilor pe care le faci. Dacă aveți un loc de control intern, ați pus soarta în mâinile voastre. Nu credeți că alte persoane sau forțele exterioare vă pot face să reușiți sau să nu reușiți, deoarece luați acțiunile pentru a ajunge acolo pe cont propriu. Tu crezi că alegerile pe care le faci în mod direct afectează rezultatele, iar norocul nu are nimic de-a face cu asta.
  • De exemplu, dacă treceți un test cu adevărat greu, știți că ați făcut bine să vă acordați atenție în clasă și să studiați greu.
  • Ca un alt exemplu, dacă obțineți un nou loc de muncă pe care îl iubiți, credeți că se datorează muncii grele pe care ați căutat-o ​​căutarea pentru poziția și pregătirea pentru interviu.
  • 2. Aveți o mentalitate de creștere în loc de una fixă. Aveți o mentalitate de creștere dacă întotdeauna căutați să vă îmbunătățiți talentele, lucrând din greu, făcând un plan și obținerea de la alții. O persoană cu o mentalitate fixă ​​crede că au talente naturale pe care le-au întâmplat. Din moment ce alegeți în mod constant să luați decizii bune pentru a vă îmbunătăți cu o mentalitate de creștere, sunteți condus de lucrurile pe care le puteți controla.
  • De exemplu, un scriitor cu o mentalitate de creștere continuă să citească, să scrie și să obțină feedback despre munca lor de la alți oameni pentru a găsi modalități de îmbunătățire. Un scriitor cu o mentalitate fix crede că sunt talentați fără nici o practică.
  • Întrebarea 2 din 8:
    Ce comportamente pot lucra pentru a-mi dezvolta locusul intern de control?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern al pasului 2
    1. Luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. în loc să vă învinuiți pe alții. Ori de câte ori se întâmplă ceva rău, este ușor să spui că nu ai putea face nimic pentru a preveni. În schimb, gândiți-vă la alegerile pe care le-ați făcut. Opriți și luați în considerare modul în care contribuiți la această problemă și vedeți dacă există ceva ce puteți schimba pentru a face situația mai bună. Dacă sunteți în rău, cereți scuze pentru ceea ce ați făcut, astfel încât să nu vă întoarceți vina pe o altă persoană.
    • De exemplu, dacă intrați într-o Bender Fender, nu dați vina pe cealaltă persoană pentru accident sau spuneți-vă că sunteți doar ghinion. În schimb, recunoașteți că ați fost distras și nu acordați suficientă atenție în timp ce conduceți. Ne cerem scuze celorlalți șoferi și acceptați vina pentru accident.
    • Să vă cunoașteți - să înțelegeți ce fel de persoană sunteți, ceea ce credeți, ceea ce doriți din viață și ce sunt fortele voastre. Când știi cine ești, este mai ușor să te bazezi pe tine însuți.
    • Încercați să evitați auto-victimizarea și auto-păcat, deoarece ambele tind să se întoarcă în vina pe alți oameni.
  • 2. Concentrați-vă pe soluții atunci când întâmpinați probleme. Când vă se întâmplă ceva rău, nu vă lăsați să fiți tot ce vă gândiți. Concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le-ați învățat din experiență în loc să privim negativele. Mai degrabă decât să pierdeți speranța sau să nu faceți nimic, să vedeți dacă există ceva ce puteți face pentru a îmbunătăți situația. Brainstorm o listă de soluții posibile și alegeți cea mai eficientă. De acolo, veniți cu un plan acționabil și realist puteți urma pas-cu-pas.
  • De exemplu, dacă trebuie să terminați un proiect de lucru pe care altcineva a început, verificați ce sa făcut deja și faceți o listă cu orice îmbunătățiri pe care le puteți adăuga. Apoi, scrieți o listă a lucrurilor pe care trebuie încă mai trebui să le terminați și cum le puteți completa.
  • Întrebarea 3 din 8:
    Cum pot face alegeri mai bune pentru a-mi îmbunătăți locul intern de control?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 4
    1. Setați obiective acționabile pentru a vă baza deciziile. Identificați ceea ce doriți cu adevărat cu viața dvs. și de ce este important pentru dvs. Alegeți obiectivele pe care le simțiți cele mai pasionate și vă faceți să vă simțiți împlinite. Împărțiți-vă obiectivele în pașii măsurabili mai mici, trebuie să completați. Setați un interval de timp pentru a vă atinge obiectivul și asigurați-vă că este posibil să ajungeți. Apoi, puneți-vă eforturile și energia în aceste decizii, astfel încât să vă apropiați de atingerea obiectivelor dvs.
    • De exemplu, dacă doriți să deveniți un programator de calculator în 1 an, începeți să scrieți tot ceea ce știți deja cum să faceți. Apoi, faceți câteva căutări de bază online pentru a vedea ce aveți nevoie pentru a învăța sau ce grade aveți nevoie pentru un loc de muncă ca programator. După aceasta, puteți începe să învățați din videoclipuri sau cursuri online pentru a practica în fiecare zi.
    • Concentrați-vă pe deciziile pe care le puteți controla direct. De exemplu, dacă doriți să fiți un bucătar mai bun, încercați niște rețete noi, gătiți pentru prietenii dvs. și luați câteva clase de gătit.
  • 2. Îmbrățișează noi oportunități, chiar dacă sunt înfricoșătoare. Dacă sunteți speriat de eșec, este posibil să nu luați o ocazie uimitoare care vine în viața voastră. Căutați în mod activ lucrurile pe care doriți să le faceți și să le realizați și să vă implicați în ei. Împingeți-vă din zona dvs. de confort și faceți lucruri pe care în mod normal nu le-ați face. În timp ce faceți ceva nou, păstrați o minte deschisă și gândiți-vă la modul în care experiența beneficiază de obiectivele dvs.
  • De exemplu, chiar dacă nu credeți că sunteți un artist bun, împărtășiți-vă munca cu prietenii, astfel încât să puteți obține feedback. Niciodată nu știi cine îi place ceea ce faci deja.
  • Ca un alt exemplu, dacă există o poziție de lider la locul de muncă, dar nu vă potriviți exact descrierea postului, faceți posibilitatea de a aplica oricum.
  • Întrebarea 4 din 8:
    Cum ar trebui să mă descurc de eșecuri și de eșecuri?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 6
    1. Reframe de eșecuri ca experiențe de învățare. Chiar dacă nu reușiți la ceva, întoarceți-l de la un negativ într-un pozitiv. Dacă ceva nu merge bine, priviți înapoi ce ați făcut pentru a obține acest punct, astfel încât să puteți vedea greșelile. Păstrați o mentalitate pozitivă și evitați blocarea de negativitatea situației. Determinați cele mai bune modalități prin care puteți crește și învăța din situație. Data viitoare când vă aflați într-o situație similară, amintiți-vă ce măsuri au condus la eșec și luați acțiuni care vă ajută să vă puneți într-o decizie mai bună.
    • De exemplu, dacă nu sunteți în stare să terminați o cursă de 5k în momentul dorit, recunoașteți că nu ați instruit suficient sau că nu ați făcut un somn bun în prealabil. Dacă rulați din nou o cursă, începeți să vă antrenați mai mult și asigurați-vă că vă puteți culca într-un timp rezonabil, așa că sunteți bine odihnit.
    • Ca un alt exemplu, dacă investiți o mulțime de bani într-o afacere și flops, practica fiind mai responsabilă și căutați pentru a vă îmbunătăți stilurile de management.
  • 2. Treceți de la evenimente negative în loc să locuiți pe ele. Mai degrabă decât să vă îngrijorați de ceea ce vă gândiți la tine și la sentimentele negative, să acceptați ceea ce sa întâmplat și să treceți la următorul lucru. Ori de câte ori simțiți gânduri negative venind, faceți un minut să vă recunosc sentimentele și să vă reflectați asupra lor. De asemenea, puteți încerca să vă distrați atenția cu exerciții, să discutați cu un prieten sau să începeți un proiect.
  • De exemplu, dacă vă simțiți în jos să nu obțineți un loc de muncă, încercați să jucați jocul preferat sau să mergeți pe o plimbare lungă la Destress. După aceea, puteți căuta noi locuri de muncă pentru a aplica.
  • Întrebarea 5 din 8:
    Cum pot sta motivul pentru a-mi îmbunătăți locul meu intern de control?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 8
    1. Construiți o rețea de oameni de susținere. Poate fi foarte greu să vă simțiți motivați și să luați decizii bune pentru a vă atinge obiectivele, așa că cereți ajutorul prietenului dvs. și al familiei. Uită-te la ei pentru încurajarea și inspirația pe ceea ce puteți face pentru următorii pași pentru scopul dvs. Să le țineți răspunderea pentru a vă asigura că puneți în efortul de care aveți nevoie.
    • Alăturați-vă comunităților online sau în persoană de persoane care împărtășesc obiective similare. De exemplu, dacă doriți să învățați limbajul semnelor, căutați un club la școală sau la centrul comunitar local pentru a întâlni alte persoane.
    Întrebarea 6 din 8:
    Care sunt avantajele unui loc de control intern al controlului?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 9
    1. Este posibil să aveți o stima de sine mai mare și mai multă încredere. Deoarece luați controlul asupra a ceea ce faceți, veți simți mult mai confortabil și încrezător în abilitățile dvs. Ești capabil să influențezi ceea ce se întâmplă în viața ta, așa că vei simți mult mai bine dacă nu reușiți sau reușiți.
    • În timp ce este bine să fii încrezător în abilitățile tale, să fii atent să nu fii prea arogant despre ceea ce poți face pe cont propriu.
  • 2. S-ar putea să vă simțiți mai mult pentru a vă atinge obiectivele. Când rupeți pașii obiectivelor dvs., vedeți ce evenimente puteți controla, așa că sunteți motivat să vă puneți cel mai bun picior înainte. Găsiți noi soluții la problemele pe care le-ați avut în trecut și să vă simțiți mulțumiți în timp ce completați fiecare pas și apropiați-vă de finalizarea obiectivului dvs.
  • Cunoașteți limitele dvs. pentru cât de mult puteți controla, deoarece vă puteți face mai stresat sau anxios dacă ați stabilit bara prea mare pentru dvs.
  • Întrebarea 7 din 8:
    Este mai bine să aveți un loc de control intern sau extern?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern al Pasului 11
    1. Mulți psihologi spun că un loc de control intern este mai bun. Deoarece persoanele cu un loc de control extern de control vina nefericite sau alți oameni, ei tind să fie mai pasivi și stresați. Puteți controla unele dintre lucrurile din viață care vă aduc în jos, așa că dați seama că pașii pe care îi puteți lua pentru a îmbunătăți.
    • Un locus extern de control vă face, de asemenea, mai puțin motivat, deoarece este mai probabil să aveți așteptări rele despre lucrurile pe care le faceți.
    • În plus, dacă autocontrolul dvs. se bazează pe circumstanțe externe și apoi acele circumstanțe se schimbă, poate fi foarte riscant.
    Întrebarea 8 din 8:
    Cum influențează locusul de control afectează stresul?
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un loc de control intern de control 12
    1. Gestionați mai bine stresul cu un loc de control intern. Din moment ce luați decizii cu privire la modul în care faceți față stresului, în mod normal nu veți simți ca fiind copleșit. Evitați să plasați vina pe altcineva sau altfel aveți mai multe șanse să subliniați. Cred în tine, astfel încât să încerce în mod activ și să facă situația mai bună.

    Avertizări

    Dacă credeți că puteți controla absolut totul în viața voastră, veți simți anxios și stresat. Asigurați-vă că ați stabilit așteptările realiste pentru dvs. în schimb.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar