Cum să fii lider

Pentru a fi lider, nu trebuie să fii oficial ales sau un CEO. Fie în viața de zi cu zi, la școală sau la locul de muncă, un lider este cineva care oferă exemplu, îndrumare și direcție. Un titlu fantezist nu face pe cineva un adevărat lider - mai degrabă, calități și acțiuni fac. Dacă doriți să fiți cel mai bun lider, puteți pune eforturi pentru a vă dezvolta abilitățile, echilibrul autorității cu compasiune și demonstrați că sunteți demni de încrederea echipei dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea calităților de conducere
  1. Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 1
1
Fii încrezător, Chiar și atunci când nu aveți toate răspunsurile. Mențineți poziția bună, contactați ochii și gesturile când vorbiți să accentuați punctele-cheie. Încrederea proiectului și aveți încredere în capacitatea dvs. de a obține echipa dvs. de la punctul A la punctul B. În plus, fii suficient de sigur pentru a recunoaște când nu știi ceva fără să-l lași să te foasă.
  • Imaginați-vă spunând: "Nu știu", în timp ce priviți în jos și fidel. Acum, imaginați-vă spunând: "Nu știu răspunsul, dar mă voi uita în ea și mă întorc la tine", pe măsură ce vă ridicați drept și arătați persoana în ochi.
  • Nu știu că ceva nu te face un lider rău. Liderii ineficienți, pe de altă parte, se aplică nesigure și refuză să recunoască când se înșeală.
  • Rețineți că există o linie fină între încredere și aroganță. Recunoașteți că nu știți totul și evitați să acționați ca și cum sunteți superior tuturor.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 3
    2. Aflați cât de mult puteți despre câmpul dvs. Luați toate ocaziile pentru a vă perfecționa cunoștințele, indiferent dacă sunteți Gestionarea unei echipe de vânzări sau președintele unui club școlar. Știind despre ce vorbești vă va construi încrederea și veți câștiga încrederea echipei dvs. Deși este imposibil să știți totul, echipa dvs. vă va îndoi de abilitățile dvs. dacă spuneți "Nu știu" la fiecare întrebare pe care o întreabă.
  • Chiar mai rău, dacă nu aveți un răspuns, faceți ceva în sus, și faceți-vă să vă înșelați, echipa dvs. nu va avea încredere în tine.
  • De exemplu, dacă planificați un fond de strângere de fonduri la școală pentru o caritate, verificați site-ul web al organizației pentru ghidurile de coordonare a evenimentelor.
  • Dacă sunteți șeful unei echipe de inginerie, aflați tot ce puteți despre produsele pe care le creați, frecventați evenimente de dezvoltare profesională și rămâneți la curent cu noile tehnologii și software-uri relevante.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 9
    3. Găsiți o experiență mai experimentată mentor. Există întotdeauna loc să crească, chiar dacă sunteți într-o poziție de conducere de vârf. Ajungeți la o persoană pe care o admirați care are abilități puternice de conducere. Le-ai putea cere să vorbească peste cafea sau prânz sau să vadă dacă sunt deschise pentru a fi un mentor pe termen lung.
  • Căutați modele de roluri care au depășit provocările și au atins obiective similare cu propria dvs. De exemplu, dacă sunteți o femeie tânără în liceu sau colegiu, participați la evenimente de vorbire publică de către femei în poziții de conducere.
  • Ar putea fi intimidant să cereți pe cineva să fie un mentor, dar încercați să vă relaxați. Obțineți doar legătura cu cineva care a atins obiectivele pe care le-ați stabilit pentru dvs., arată interesul în realizările lor și cereți sfaturi.
  • În plus față de confiscarea oportunităților de a învăța de la cei cu mai multă experiență, ar trebui să îndrumați pe cei pe care îi conduceți.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 10
    4. Aflați cum să faceți Gestionați conflictele. Dacă există un dezacord încălzit între membrii echipei, spuneți celor implicați să-și ia emotiile în verificare. Au nevoie de ceva timp să se răcească, dacă este necesar. Identificați sursa conflictului și luați măsuri pentru a le adresa.
  • Încercați să vedeți perspectiva fiecărei persoane și să rămâneți obiectivă. Dacă există o modalitate de a găsi un scenariu câștigător, faceți tot posibilul pentru a negocia un compromis.
  • Să presupunem că conduceți o fabrică și o tipo de planificare a condus la o comandă anulată. Agent de vânzări este supărat că au pierdut o comisie și țipă la designerul care a făcut tipul. Să-i instruiască să se răcească, să sublinieze că se înfurie este inacceptabilă și să asigure atât că un nou sistem de verificare dublă va împiedica problemele viitoare.
  • Rețineți într-un cadru profesional, este posibil să fie necesar să lăsați HR să se ocupe de un conflict escaladat între angajați.
  • Partea 2 din 3:
    Oferind o conducere eficientă
    1. Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 2
    1. Fii ferm, dar fii bun. În calitate de lider, trebuie să aplicați reguli și granițe clare. Cu toate acestea, echipa dvs. vă va întoarce împotriva dvs. dacă nu echilibrați autoritatea cu compasiune.
    • Când aplicați o regulă, explicați-vă echipei dvs. de ce această regulă este importantă. În loc de lătrat, "Nu pierdeți hârtie", spuneți echipei dvs. "Vă rugăm să încercați să nu imprimați ceva decât dacă este absolut necesar. Costurile consumabilelor noastre sunt în sus și durează linia de jos."
  • Imaginea intitulată Fii un lider pasul 4
    2
    Fi decisiv în loc de a vă ghici în al doilea rând. Stați după deciziile dvs., dar nu fiți tiran. Adunați informații, ascultați o serie de opinii și faceți timp pentru dezbatere. Apoi, când timpul de discuție sa încheiat, luați o decizie fermă.
  • Să presupunem că tu și prietenii tăi discută despre ce să faci în acea noapte. Toată lumea este dilly-delaling și mixându-se reciproc. Apoi cineva trece și spune: "Băieți, facem" asta."" Persoana a crescut în partea de sus, a văzut situația necesită direcția și a preluat acuzația.
  • Țineți minte că vor fi momente când va trebui să luați decizii și momente când veți avea nevoie de intrare. Întrebați-vă: "O decizie de decizie se va compromite moralul? O decizie trebuie să fie făcută chiar acum sau am timp să discut acest lucru cu oricine altcineva?"
  • Fii flexibil și, dacă este necesar, schimbarea uneltelor de schimbare atunci când informațiile noi devin disponibile.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 12
    3. Delegați sarcini și explicați în mod clar rolurile. Un lider nu face micromanage echipa lor sau să încerce să facă totul în sine. Când atribuiți sarcini, definiți clar așteptările dvs. și furnizați orice instruire necesară. Va fi mai ușor să aveți încredere în membrii echipei pentru a îndeplini o sarcină dacă le-ați stabilit pentru succes.
  • O așteptare clară ar fi, "profiluri complete de specificații pentru cel puțin 5 proiecte de instalare până la sfârșitul săptămânii."O speranță vagă ar fi:" Faceți câteva profiluri de specificații."
  • Când trebuie să antrenezi pe cineva, să-ți demonstrezi sarcina singură și să povestești pașii pe măsură ce le faci. Dacă este posibil, observați-le atunci când încep și, dacă fac o eroare, corectați ușor.
  • Partea 3 din 3:
    Câștigă încrederea echipei
    1. Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 5
    1. Tratați echipa cu respect. Arătați-le compasiune sinceră, așa cum vor putea spune dacă sunteți cu adevărat preocupați de ei. Ascultați-le atunci când își exprimă opiniile, le-au lăudat pentru munca lor grea și nu folosesc niciodată un limbaj inadecvat. Amintiți-vă, ați pus tonul, așa că modelați tipul de comportament pe care doriți să-l afișați echipa.
    • Țineți minte că le-ați arătat că respectul nu înseamnă că ar trebui să vă îngrijiți la capriciile lor. Ești responsabil și știi ce e mai bine pentru echipă.
    • Dacă cineva nu este de acord cu dvs., ascultați argumentul și folosiți contribuția lor pentru a vă perfecționa decizia. Dacă nu puteți folosi sugestia lor, spuneți-i să știe că respectați opinia lor, dar mergeți într-o altă direcție.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 7
    2. Păstrați promisiunile. Întrerupeți promisiunile și veți pierde respect. S-ar putea să fiți carismatic și informat, dar sunteți obligat să aveți o revoltă pe mâini dacă vă rupeți cuvântul.
  • Pentru a păstra promisiunile, trebuie să știți ce este posibil și ce nu este. Fi realist când faceți o promisiune și asigurați-vă că este ceva ce puteți livra.
  • De exemplu, nu promiteți personalul dvs. mare, dacă nu sunteți 100% sigur că aveți loc în buget. Dacă sunteți ofițer al unui club la școală, nu promiteți că veți obține mai multă finanțare atunci când nici măcar nu ați vorbit administrația principală sau școlară.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 11
    3. Cereți feedback de la cei pe care îi conduceți. Ca lider, oamenii pot fi intimidați de dvs. și nu s-ar putea să vă grăbească să vă împrumute critici constructive. În loc să aștepte ca cineva să vorbească, adresați-vă întrebări specifice echipei despre modul în care vă puteți îmbunătăți performanța.
  • Nu întrebați da sau nu întrebări despre dacă vă plac sau nu. În schimb, întrebați întrebări specifice, cum ar fi: "În opinia dvs., ce pot face pentru a fi un lider mai bun" sau "Care sunt câteva modalități pe care le-aș putea comunica mai clar?"
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 17
    4. Țineți-vă răspunzător. Stau la deciziile dvs. și să-și asume responsabilitatea pentru consecințe. Dacă lucrurile merg prost, buckul se oprește cu dvs., așa că nu dați vina pe alții să vă acopere greșelile.
  • Gândește-te la tine ca pe căpitanul unei nave - soarta navei este în mâinile tale și depinde de tine să conduci pe toți în direcția cea bună.
  • Când lucrurile nu funcționează conform planificării, un lider bun perseverează. În loc să vă lipiți capul în nisip, tratați eșecurile ca oportunități de învățare.
  • Imaginea intitulată Fii un lider Pasul 8
    5. Rochie într-un mod care este în concordanță cu rolul dvs. Aspectul dvs. poate inspira încrederea, dar cunoașteți diferența dintre dressing pentru a impresiona și îmbrăcăminte pentru a influența. Dressing pentru a impresiona sau a fi suprasolicitat, ar putea conduce o pană între tine și pe cei pe care îi conduci.
  • De exemplu, dacă gestionați un restaurant casual, purtarea unui costum și cravată este impracticabilă, ar putea să vă dezactivați clienții și să vă înstrăineați personalul.
  • Dacă sunteți președinte al clasei dvs. de liceu, purtarea unui buton crocant sau o rochie îngrijită la o întâlnire este mai bună decât purtarea blugiului rupt și o cămașă colorată,.
  • Cum îmi mențin încrederea în timp ce promovează eficacitatea și eficiența cu echipa mea?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Amy WongAmy WongLedership & Coach Transformațional

    Ajutor suplimentar

    Calități de conducere eșantionului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de probă de a construi încrederea

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de vorbire politică

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ajutați-vă echipa să realizeze atât obiective individuale, cât și cele colective. Amintiți-vă, stabilirea indivizilor pentru succes face parte din obținerea grupului de la A la b.
  • Întotdeauna practică ceea ce predică. Nu există o modalitate mai bună de a-ți pierde credibilitatea ca lider decât să fii un ipocrit. Dacă ați stabilit o regulă, asigurați-vă că o urmați. Plumb după exemplu și alții vor urma în pașii dvs.
  • Nu fi un manager, ci un lider.
  • Charisma este utilă, dar este mai important să fii demn de încredere decât fermecător. Bunătatea sinceră vă va duce mai departe decât farmecul fals.
  • Avertizări

    Ca lider, ești în lumina reflectoarelor, ceea ce înseamnă că mișcările tale sunt sub microscop. Moralurile și valorile tale sunt la fel de importante ca și cunoștințele și abilitățile tale.
  • Fiți atenți la formarea relațiilor strânse cu membrii grupului dvs. Nu alegeți favorite sau dați oamenilor tratament preferențial.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar