Cum să fii decisiv

Dacă aveți o tendință de a răsturna orice decizie cu care vă confruntați sau ați renunțat întotdeauna la luarea deciziilor cât mai mult timp posibil, sunteți cu siguranță singur! A fi decisiv poate fi înfricoșător, dar și ea face viața mult mai ușoară și vă ajută să realizați mai multe obiective. Vestea bună este că oricine poate învăța să fie mai decisiv și nu trebuie să fie greu. Mai jos am pus împreună câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

Pași

Partea 1 din 4:
Instruirea creierului
  1. Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 1
1. Decide să fie decisiv. Acest lucru ar putea părea ca raționamentul circular, dar rămâne faptul că trebuie mai întâi să luați decizia de a deveni o persoană mai decisivă înainte de a putea fi decisivă. Dacă sunteți în mod natural indecisiv, veți continua să fiți așa de obișnuință. Devenind decisiv va necesita eforturi active, conștiente.
  • Spune-ți că tu ești sunteți decisiv - nu că tu "poate fi" sau "va deveni" decisiv, dar tu deja "sunteți." În partea flip, trebuie, de asemenea, să vă opriți să vă spuneți că sunteți indecisiv și trebuie să vă opriți să spuneți asta și altor persoane.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 2
    2. Imaginați-vă ca persoană decisivă. Încearcă să-ți imaginezi. Întrebați-vă cum se va simți mai decisiv și ceea ce veți arăta ca altora odată ce începeți să luați o poziție mai decisivă asupra problemelor. Cu cât vizualizați mai mult, cu atât imaginea mai clară și mai familiară va deveni.
  • Să acorde o atenție deosebită sentimentelor de încredere în sine și semne de respect față de alte persoane. Dacă sunteți în mod natural pesimist, ar putea fi dificil să vă imaginați rezultate pozitive. Forți-vă dacă trebuie, totuși, și nu vă fixați pe îngrijorări despre lucrurile care se încurcă sau oamenii se înfurie la tine.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 3
    3. Opriți îngrijorarea "rău" deciziile. Recunoașteți că fiecare decizie pe care o faceți va duce la o oportunitate de învățare, chiar și la deciziile care determină rezultatele aparent nefavorabile. Prin învățarea de a vedea binele în fiecare decizie pe care o faceți, puteți deveni mai puțin înfricoșătoare pentru cei care se dovedesc prost.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 4
    4. Fii curajos în fața greșelilor tale. Toata lumea face greseli. Spunând că ar putea părea triter, dar este adevărul. Recunoscând și acceptarea acestui adevăr nu vă va face mai slabă, totuși. Dimpotrivă, prin îmbrățișarea imperfecțiunii, vă puteți antrena mintea să nu mai temniți. Odată ce ați depășit această frică, nu vă va mai putea să vă controlați și să vă țineți înapoi.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 5
    5. Realizează că indecisivitatea este, de asemenea, o decizie. Ceva se va întâmpla dacă o alegeți în mod activ sau nu. În acest sens, fără a lua o decizie este același lucru ca și luarea unei decizii. Prin faptul că nu luați decizia dvs., totuși, pierdeți controlul asupra unei situații. De cand ceva întotdeauna rezultă din fiecare oportunitate de luare a deciziilor, ești în cele din urmă mai bine să faci decizia și să păstreze controlul decât să-l lași să alunece din mâini.
  • De exemplu, s-ar putea să fiți rupte între două oportunități de angajare. Dacă refuzați să luați o decizie despre care să alegeți, o companie ar putea retrage oferta, făcându-vă să alegeți cealaltă companie. Primul loc de muncă ar fi putut fi cel mai bun, dar ați pierdut-o pe ea pentru că nu ați trecut prin munca de a face alegerea.
  • Partea 2 din 4:
    Practicând decisivitatea
    1. Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 6
    1. Aruncați-vă o alegere ușoară pentru practică. După cum se spune, "Practica face perfect."Începeți să vă dați decizii simple de făcut că au consecințe minime. Continuați să practicați aceste decizii mici până când le puteți face în mai puțin de un minut.
    • Deciziile mici includ întrebări cum ar fi, "Ce ar trebui să am la cină?" sau "Ar prefera să văd un film sau să stau acasă în acest weekend?" În general, aceste alegeri nu au consecințe pe termen lung și vă vor afecta numai pe dvs. sau un mic grup de oameni.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 7
    2. Creați o situație mai avansată. Odată ce vă simțiți confortabil cu alegerile dvs. mici, puneți-vă în situații care vă vor cere să luați decizii mult mai îndrăznețe într-o perioadă de timp similară de timp. Consecințele nu trebuie să fie prea grav, dar alegerile în sine ar trebui să fie mai intimidante.
  • De exemplu, ați putea cumpăra două bilete la un eveniment înainte de a vă asigura o dată sau cumpărați ingredientele înainte de a alege o rețetă pentru a face. Dacă sunteți îngrijorat de ceva de deteriorat, este mai probabil să fiți asertivi despre a face o alegere pentru a evita acel deșeuri.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 8
    3. Forțați-vă să luați o decizie. Când sunteți în mod inevitabil forțat să luați o decizie la scăderea unei pălării, faceți acest lucru. Încredere în intestinul tău și să înveți să-ți asculți instinctele. S-ar putea să vă împiedicați de câteva ori, dar cu fiecare experiență, veți ascuți treptat și vă veți îmbunătăți intuiția.
  • Aceasta este de fapt o parte destul de mare a procesului. Trebuie să aveți încredere în ideea că sunteți deja capabili să luați decizii bune, divizate. Dacă rezultatele inițiale sugerează altfel, pur și simplu păstrați-vă până când veți obține bine la ea și aveți încredere că acea zi va veni după o experiență suficientă.
  • Partea 3 din 4:
    Luând decizii mai bune
    1. Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 9
    1. Setați termenele limită. Când vă confruntați cu o alegere care nu necesită un răspuns instant, vă dați un termen limită pentru decizia dvs. Dacă există deja un termen limită extern, creați un termen limită separat pentru dvs. să respectați, care vine bine înainte de sosirea termenului extern.
    • Cele mai multe decizii nu necesită cât mai mult timp pentru a face așa cum ați putea presupune inițial. Fără un termen limită, este mai probabil să procrastinați o decizie, ceea ce poate duce în cele din urmă la un sentiment mai mare de incertitudine atunci când faceți o alegere.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 10
    2. Obțineți cât mai multe informații posibil. Adunați cât mai multe informații despre fiecare posibilă alegere implicată în această chestiune. Când știți că sunteți bine informați, vă veți simți în mod natural mai capabil să ajungeți la o concluzie decentă.
  • Trebuie să căutați în mod activ informațiile pe care le căutați. Nu stați în jur și așteptați să cadă în fața dvs. Cercetați problema la îndemână de la mai multe unghiuri diferite în momentul în care aveți.
  • Uneori, puteți ajunge la decizia dvs. în mijlocul cercetării dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, aveți încredere în intestinul dvs. și mergeți cu el. Dacă nu, totuși, revizuiți-vă cercetările după ce ați adunat cât de mult puteți și navigați prin decizia de acolo.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 11
    3. Listează argumentele pro și contra. Practica este una veche, dar una bună. Scrieți avantajele și dezavantajele implicate în fiecare posibilitate. Oferindu-vă o reprezentare vizuală a posibilelor dvs. consecințe vă poate permite să vă uitați la opțiunile dvs. mai obiectiv.
  • De asemenea, rețineți că nu toți "pro" și "Contra" sunt egali. Coloana dvs. "Pro" poate avea doar unul sau două puncte în ea, în timp ce coloana "con" are patru sau cinci puncte, dar dacă cele două puncte din coloana "Pro" sunt cu adevărat importante și cele patru în coloana "con" sunt destul de nesemnificativ, "Pro" pot depăși în continuare "cons."
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 12
    4. Pasiți înapoi de la percepțiile dvs. inițiale. Dacă nici o opțiune nu pare a fi una bună, întrebați-vă dacă vă uitați la toate alegerile posibile în materie. Dacă există percepții sau idei care vă țin înapoi de la luarea în considerare a altor alternative, bateți-le și uitați-vă la opțiunile externe fără părtinire.
  • Unele dintre limitele pe care le-ați stabilit în mod natural sunt bune, desigur. Bate aceste limite în jos suficient de mult pentru a lua în considerare opțiunile care se află dincolo de ele nu vor răni pentru că veți putea să vă dați seama că aceste opțiuni nu sunt bune. Oferindu-vă mai multe opțiuni nu înseamnă că veți fi orbi la alegerile rele - înseamnă doar că veți avea o șansă să găsiți o alegere bună pe care nu ați fi avut loc niciodată.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 13
    5. Imaginați-vă rezultatul. Imaginea cum vor fi lucrurile dacă faceți o decizie specifică. Imaginați-vă atât pozițiile, cât și negativele. Faceți acest lucru cu fiecare opțiune, apoi întrebați-vă ce viitorul imaginat este în cele din urmă cel mai bun.
  • Luați în considerare și sentimentele voastre. Imaginați-vă cum veți simți că veți alege o opțiune de-a lungul altui și vă întrebați dacă o alegere vă va lăsa să vă simțiți împlinită în timp ce altul vă poate lăsa să vă simțiți goală.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 14
    6. Alege-ți prioritățile. Uneori nu există nici o modalitate de a evita un pic de neplăcere. Când se întâmplă acest lucru, întrebați-vă ce priorități sunt cele mai importante. Fixați pe satisfacerea acestor priorități în ceea ce privește chestiunile pe care le considerați mai puțin apăsată.
  • Uneori, aceasta înseamnă definirea valorilor de bază. De exemplu, atunci când faceți o alegere cu privire la viitorul relației dvs., întrebați-vă ce credeți într-adevăr într-o relație. Dacă sinceritatea și compasiunea sunt mai importante pentru tine decât entuziasmul, ai fi mai bine cu cineva sinceră decât mincinos aventuros.
  • Alteori, aceasta înseamnă determinarea care consecințe sunt de valoare mai mare decât altele. Dacă aveți nevoie să luați o decizie cu privire la un proiect și să vă dați seama că nu puteți satisface atât bugetul, cât și cerințele dvs. de calitate, întrebați-vă dacă bugetul sau calitatea are o importanță mai mare pentru acest proiect.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 15
    7. Reflectă asupra trecutului. Examinați-vă memoria și gândiți-vă la orice decizie cu care v-ați confruntat în trecut, care ar fi putut fi similară deciziei în prezent în fața dvs. Gândiți-vă la alegerile pe care le-ați făcut apoi și întrebați-vă cum s-au dovedit. Imită alegerile bune și acționează opus de alegerile rele.
  • Dacă aveți un obicei de a face alegeri rele, întrebați-vă ce ar putea fi cauza fundamentală a acestor alegeri rele. De exemplu, poate că majoritatea deciziilor dvs. sărace se bazează pe o poftă pentru bogăție sau putere. Dacă este cazul, atunci factați aceste opțiuni care să satisfacă acea poftă și să ia în considerare alte alternative.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 16
    8. Stați în prezent. În timp ce vă puteți reflecta asupra trecutului pentru a vă ajuta să vă ghideze în prezent, în cele din urmă, trebuie să vă amintiți că sunteți în prezent în prezent. Anxietățile și temerile despre lucrurile care s-au întâmplat în trecut ar trebui lăsate în trecut.
  • Partea 4 din 4:
    Gestionarea efectelor după
    1. Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 17
    1. Păstrați un jurnal și priviți înapoi. Notați o înregistrare a alegerilor majore pe care le faceți și raționamentul care a intrat în fiecare alegere. Când începeți să vă îndoiți sau să vă faceți griji despre una dintre aceste decizii, citiți ce ați scris despre asta. Citirea procesului de gândire din spatele deciziei dvs. vă poate ajuta adesea să vă întăriți rezolvarea.
    • De asemenea, puteți să vă uitați la acest jurnal în timpul "off" timp, când nu trebuie să luați nicio decizie sau când consecințele unei decizii anterioare nu mai cântăresc în mintea voastră. Citiți prin intrările dvs. pentru a vă vedea procesul de gândire și examinați-l în mod obiectiv. Evaluați-vă alegerile anterioare, întrebându-vă ce duce la succes și ceea ce duce la eșec și ia notă pentru viitor.
  • Imaginea intitulată Fiți decisiv Pasul 18
    2. Evitați să trăiți în trecut. Când o decizie se dovedește prost, analizați ce a mers prost, apoi apăsați înainte și treceți la următoarea alegere. Regret nu vă va face favoruri. Nu se poate întoarce timpul, dar te poate ține înapoi și de obicei face.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar