Cum se calculează cheltuielile cu dobânzile

Cheltuieli de interes este o cheltuială pe care o suporți atunci când împrumutați bani. Creditorul dvs. vă acută o rată specifică a dobânzii care este indicată în documentul dvs. de împrumut. Odată cu trecerea timpului, sunteți acuzat de interesul pe care l-ați împrumutat. Este posibil să fie necesar să calculați un interes simplu sau un interes compus pentru împrumutul dvs., în funcție de modul în care împrumutul este structurat. Dacă împrumutul dvs. este pentru afaceri, veți posta cheltuielile de interes la înregistrările contabile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calculul unui interes simplu
  1. Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 14
1. Înțelegeți formula cheltuielilor de cheltuieli. Formula pentru a calcula interesul este dobânda = PRT unde "P" este egal cu principal sau cuantumul împrumutului restant, "R" este egal cu rata dobânzilor percepute și "t" este egal cu timpul în care împrumutul va fi remarcabil. Principalul dvs. este echilibrul împrumutului care este încă datorat creditorului. Rata dvs. de interes va fi menționată în Acordul de împrumut.
  • Imagine intitulată Închide un cont bancar Pasul 8
    2. Strângeți informațiile despre împrumut. Să presupunem că soldul rămas al împrumutului dvs. este de 10.000 de dolari. Rata dobânzii stabilită în acordul dvs. de împrumut este de 12% anual. Cheltuielile dvs. de interes pentru o perioadă de 12 luni sau de 1 an ar fi de 10.000 de dolari înmulțită cu 12%, sau 1.200 de dolari.
  • Imagine intitulată Be Datoria Free Pasul 5
    3. Ajustați perioada de timp în calculul dvs. Este posibil să fie necesar să calculați cheltuielile de interes pentru o fracțiune de an. Utilizați aceeași formulă de rată a dobânzii și ajustați perioada de timp.
  • Determinați perioada de timp pentru a recunoaște în mod corespunzător cheltuielile cu dobânzile. Dacă trebuie să calculați trei luni de cheltuieli de interes, împărțiți cele 12 luni de numărul de luni în perioada dorită. De exemplu, t = 3/12 sau 0.25. Dacă principalul este de 10.000 $, iar rata dobânzii este de 12% (0.12), calculul ar fi interes = 10.000 $ x 0.12 x 0.25 sau 300 de dolari.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 10
    4. Utilizați o foaie de calcul pentru a calcula interesul. Puteți accelera acest proces utilizând o aplicație de calcul tabelar. Coloanele de etichetare a, b.C și d "Principal", "Rată", "Timp", și "Interes". În celula A2, introduceți suma principală sau 10.000 $. În celula B2, introduceți rata de interes sau .12. În celula C2, introduceți timpul în care un an sau 12 luni este egal cu 1. Utilizați multiplii și fracțiuni în care perioada este mai mică sau mai mare de un an. În celula D2, introduceți formula (A2 * B2 * C2).
  • Metoda 2 din 3:
    Calculul interesului compus
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 2
    1. Înțelegeți interesul compus. Interesul compus este combinația de dobândă obținută pe principiul în timpul perioadei curente, dar, dar nu este plătit pentru perioadele anterioare. Cu alte cuvinte, câștigați "interesul de interes". Cu un interes simplu, creditorul câștigă doar dobânzi la valoarea principală pe an. Pentru perioade mai mici de anul, creditorul va primi o cotă pro rata a interesului anual. Pentru interesul compus, se adaugă toate dobânzile precedente la suma principală, crește efectiv rata anuală câștigată de creditor. Utilizarea interesului compus și frecvența de compunere sunt stabilite în documentele de împrumut.
  • Imagine intitulată echilibru o carte de comandă Pasul 6
    2. Aflați formula de dobândă compusă. Formula pentru calcularea interesului compus într-un an este: CoMpoUnDIntERESt=(P(1+I)n-P){ DisplayStyle CompoCInTest = (P (1 + I) ^ {n} -p)}CompainTest = (P (1 + I) ^ {{n}} - P). În formula, variabilele reprezintă următoarele:
  • P: Principal, suma inițială împrumutată sau depusă.
  • I: Rata dobânzii în procente. Rata dobânzii trebuie ajustată pentru numărul de perioade de compoziție într-un an prin împărțirea ratei dobânzii cu numărul de perioade. De exemplu, o rată a dobânzii de 12% a fost ajustată la 1% (12/12).
  • N: Numărul perioadelor de compoziție într-un an înmulțit cu perioada de împrumut de-a lungul anilor. Semestria anual este de 2, trimestrial este 4, lunar este de 12 ani, iar zilnic este 360 ​​sau 365 în funcție de instituția financiară.
  • Imagine denumită falimentul fișierului în Statele Unite Pasul 20
    3. Găsiți rata dobânzii. Rezolva pentru i în ecuație. Aceasta este rata dobânzii ajustată pentru perioadele de comprimare pe an. De exemplu, un împrumut de 10 procente complicat lunar ar avea o rată a dobânzii de 10/12 sau 0.00833. (1 + i) în formula de mai sus ar fi (1 + .00833), sau 1.00833.
  • Imaginea intitulată devine un cont contabil
    4. Rezolvați pentru numărul de perioade compuse pe termenul împrumutului. Înmulțiți numărul de perioade pe an pe durata împrumutului. De exemplu, un împrumut de 10 ani ar avea 120 de perioade (10 * 12).
  • Imagine intitulată calcula profitul Pasul 1
    5. Rezolvați pentru valoarea viitoare a împrumutului. Aceasta este reprezentată de figura P(1+I)n{ DisplayStyle P (1 + I) ^ {n}}P (1 + i) ^ {{n}}în formula. Ridicați cifra este parantezele la puterea N (numărul de perioade), apoi multiplicați de principal. Acest lucru vă va oferi valoarea viitoare a contului.
  • De exemplu, valoarea viitoare a unui împrumut de 10.000 $ a complicat lunar la 10%, ar fi de 27.059 USD.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 9
    6. Scade directorul pentru a obține cheltuieli de interes. Scade valoarea actuală a împrumutului (principalul) de la valoarea viitoare pentru a ajunge la dobânda plătită în întreaga perioadă de zece ani: $ 27,059 - $ 10,000 = $ 17,059.Rețineți că suma reală poate varia în funcție de numărul de zecimale în rata dobânzii.
  • Calculul ratei dobânzii compuse pentru un singur an utilizează aceeași formulă ajustarea pentru suma principală în fiecare an. De exemplu, interesul de primul an pentru un împrumut de 10.000 $ complicat lunar la 10% ar fi de 1.047 USD. Pentru a calcula interesul celui de-al doilea an, adăugați interesul din anul precedent (1.047 dolari) la suma principală (10.000 $) și recalculați. Interesul pentru al doilea an ar fi de 1.156 USD.
  • Există o serie de calculatoare de interese compuse gratuite pe Internet.
  • Metoda 3 din 3:
    Postarea unei intrări contabile
    1. Imagine intitulată echilibru o carte de comandă Pasul 7
    1. Determinați dacă cheltuielile dvs. de interes sunt legate de afaceri. Dacă ați împrumutat bani pentru a opera o afacere, cheltuielile cu dobânzile ar trebui postate în înregistrările contabile. Acest lucru se aplică atât unui interes simplu, cât și calculelor de interes compus.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 10
    2. Utilizați metoda de angajament de contabilitate. Metoda de angajament recunoaște veniturile atunci când este câștigată și cheltuieli atunci când sunt suportate. Această metodă contabilă se potrivește cu venituri cu cheltuieli. Este un indicator mai bun al profitului companiei decât metoda de numerar a contabilității. Metoda de numerar recunoaște veniturile la primirea numerarului. Cheltuielile sunt postate atunci când se plătește numerarul.
  • Principiile contabile general acceptate (GAAP) impune majoritatea întreprinderilor să utilizeze metoda de contabilitate. Companiile de toate dimensiunile pot beneficia de conformarea cu GAAP.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Hawaii Pasul 2
    3. Publicarea intrărilor de cheltuieli. Să presupunem, de exemplu, că trebuie să postați 100 de dolari de interes pentru luna decembrie. De asemenea, presupuneți că veți plăti interesul din decembrie la data de 15 ianuarie a anului următor.
  • În ultima zi a lunii (31 decembrie), ați posta o lună de interes ca cheltuieli cu dobânzile.
  • Intrarea dvs. contabilă pe 12/31 este de a debita (majorarea) cheltuielilor cu dobânzile de 100 $ și la creditare (creștere) dobândă plătibilă de 100 $.
  • La 15 ianuarie, când se plătește interesul, ați debita (reduceți) dobânda plătibilă $ 100 și creditul (reduceți) de numerar $ 100.
  • Metoda de numerar ar cere să postați cheltuielile cu dobândă atunci când se plătește numerarul (15 ianuarie). Cheltuielile de 100 de dolari din dobânzi ar trebui să fie postate în decembrie, deoarece aceasta este perioada de timp în care a fost suportat interesul.
  • Cheltuielile cu dobânzile sunt postate în contul de profit și pierdere cu alte cheltuieli. Formula din contul de profit și pierdere este (veniturile mai mici cheltuielile este egală cu venitul net).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Afacerea dvs. poate avea conturi separate de dobândă, înființate pentru fiecare cont de împrumut. Verificați cu managerul departamentului de contabilitate pentru a afla politicile și procedurile specifice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar