Cum se calculează randamentul total total

O corporație emite o obligațiune pentru a strânge bani pentru a conduce o afacere. Entitățile guvernamentale emite obligațiuni pentru a finanța proiecte de capital, cum ar fi o nouă autostradă. Emitentul de obligațiuni este debitorul și un investitor de obligațiuni este creditorul. Investitorul câștigă venituri din dobânzi în fiecare an și este rambursat valoarea feței din legătura cu privire la data scadenței obligațiunilor. Pe lângă obținerea dobânzii, investitorul poate beneficia, de asemenea, de vânzarea obligațiunii pentru un câștig. Dacă legătura este vândută la o pierdere, pierderea reduce randamentul total al investitorului. Returnul dvs. total poate fi ajustat pentru impozite și valoarea actualizată a intrărilor dvs. de numerar

Pași

Partea 1 din 3:
Calculul dobândului de obligațiuni câștigat
  1. Imagine intitulată Calculați randamentul Total Total Pasul 1
1. Confirmați rata de cupon și valoarea dolarului de achiziție de obligațiuni. Marea majoritate a legăturilor vin cu o rată fixă ​​de interes, numită rata de cupon. Acest lucru poate fi diferit de rata dobânzii actuale a pieței.Indiferent dacă Bond este o legătură corporativă sau o obligațiune municipală, ar trebui să găsiți rata de cupon pe certificatul de obligațiuni.
  • Cele mai multe obligațiuni sunt acum emise în formularul de înregistrare a cărților. Când cumpărați legătura, veți primi documentația de legătură pe care o dețineți. Mai degrabă decât să primească un certificat fizic de proprietate, primiți un document terț, care verifică că dețineți legătura. Acest document include rata de cupon și valoarea dolarului dvs. de achiziție.
  • Interesul pe care îl câștigi pe o obligațiune se bazează pe valoarea nominală a certificatului. Suma feței va fi în multipli de 1.000 de dolari.Înmulțiți viteza de cupon cu valoarea nominală a legăturii.
  • Presupuneți că achiziționați o legătură de 10.000 de dolari cu o rată fixă ​​de 6%. Deoarece rata este fixă, aceasta înseamnă că obligațiunea vă va plăti 600 USD în fiecare an (10.000 $ x 0.06). Plata dobânzii este fixă, indiferent de fluctuațiile prețului de piață al obligațiunii.
  • Reducerile sau primele privind obligațiunile se referă la prețul de vânzare al legăturii.Reducerile și primele compensează investitorii pentru diferența dintre rata de cupon pe obligațiune și ratele dobânzilor actuale ale pieței.Dacă rata dobânzii actuală a pieței este mai mare decât rata de cupon, obligațiunea este vândută la o reducere.Dacă rata dobânzii actuală a pieței este mai mică decât rata de cupon, obligațiunea este vândută la o primă.
  • Imagine intitulată Calculați întoarcerea Total Total Pasul 2
    2. Adăugați dobânda totală câștigată pe obligațiune. O parte din randamentul total al legăturii dvs. este interesul pe care îl câștigați asupra vieții legăturii. Verificați câte ani ați deținut legătura, apoi calculați interesul anual câștigat în fiecare an.
  • Utilizați metoda de angajament de contabilitate pentru a calcula dobânda câștigată. Metoda de angajament recunoaște veniturile din dobânzi când este câștigată. Dacă dețineți legătura într-o anumită lună a anului, câștigați interesul obligațiunii în această perioadă.
  • Metoda de angajament nu are legătură cu plățile în numerar pe care le primiți. Câștigurile dvs. de interes se bazează pe deținerea legăturii, nu pe data unei plăți speciale de dobândă.
  • Majoritatea obligațiunilor corporative plătesc dobânzi de două ori pe an. Spune, de exemplu, că obligațiunea dvs. plătește dobânzi la 1 februarie și 1 august a fiecărui an. Calculați interesul câștigat în decembrie. De când ați deținut legătura pentru luna întreagă din decembrie, aveți dreptul să primiți dobânda plătită pentru acea lună.Ați câștigat o întreagă lună de interes în decembrie, chiar dacă interesul nu va fi plătit până în luna februarie a anului următor.
  • Imagine intitulată Calculați randamentul Total Total Pasul 3
    3. Determinați-vă interesul câștigat după ce vă vindeți legătura. Obligațiunile pot fi cumpărate și vândute între investitori, la fel cum sunt tranzacționate stocurile. În calitate de investitor, vă puteți ține legătura până la data scadenței sau vă puteți vinde legătura înainte de a se maturiza. Puteți vinde obligațiunea dvs. în orice zi lucrătoare.
  • Dacă alegeți să vă vindeți obligațiunea, vânzarea are impact asupra interesului total pe care îl câștigați pe obligațiune. Presupune, de exemplu, că obligațiunea dvs. plătește dobânzi la 1 februarie și 1 august a fiecărui an. Vindeți obligațiunea pe 15 decembrie.
  • Pentru a calcula rentabilitatea totală, trebuie să cunoașteți interesul total pe care l-ați câștigat în timpul în care ați ținut legătura.
  • Spuneți că obligațiunea dvs. de 10.000 de dolari are o rată fixă ​​de 6%. Bondul vă plătește 600 de dolari în fiecare an. Dacă ați ținut legătura timp de 5 ani, interesul dvs. total câștigat ar fi (600 $ înmulțit cu 5 ani = 3.000 $).
  • De asemenea, trebuie să calculați anul fracționat de interes. În acest caz, ați avut legătura de la 1 ianuarie până la data de 15 decembrie a anului final al proprietății. Care este de 11 ½ din 12 luni într-un an. Dobânda câștigată pentru anul fracționat este [(600 x (11).5/12) = $ 575].
  • Aveți dreptul la dobânda câștigată pentru perioada de proprietate, chiar dacă interesul nu poate fi plătit până la luni mai târziu
  • Interesul dvs. total câștigat de peste 5 ani și 11 ½ lună este (3.000 $ + $ 575 = $ 3,575).
  • Formulele totale de returnare pot număra numărul precis de zile de proprietate. Acele zile pot fi bazate pe un an de 360 ​​de zile sau pe un an de 365 de zile. Numărul de zile depinde de faptul dacă obligațiunea este eliberată de o corporație sau de o entitate guvernamentală.
  • Partea 2 din 3:
    Calcularea câștigurilor sau pierderilor de capital
    1. Imagine intitulată Calculați valoarea Total Total Pasul 4
    1. Rețineți prețul inițial de achiziție pentru obligațiune. Un câștig de capital sau o pierdere este o componentă a returnării totale a unei obligațiuni. Dacă vindeți o legătură pentru mai mult decât prețul dvs. de achiziție, aveți un câștig. O pierdere este generată atunci când vindeți o legătură pentru mai puțin decât ați plătit pentru securitate. Pentru a calcula un câștig de capital sau pierdere, trebuie să știți prețul pe care l-ați plătit pentru obligațiune.
    • Atunci când se emite o obligațiune, aceasta este vândută pentru prima dată de la societatea emitentă (sau entitatea guvernamentală) către public. Un investitor cumpără legătura, iar veniturile de vânzare merg la emitent.
    • Dacă cumpărați o legătură când este emisă, plătiți în mod normal suma feței de legătură. Valoarea feței unei legături este de 1.000 $ sau câteva multiple de 1.000 $. Dacă cumpărați o sumă de 10.000 de dolari Bond atunci când este emisă, de exemplu, plătiți 10.000 de dolari.
    • Odată ce o obligațiune este eliberată publicului, acesta poate fi cumpărat și vândut între investitori. Să presupunem, de exemplu, că Bob achiziționează o obligațiune corporativă IBM atunci când este inițial emisă. Bob plătește suma feței de 10.000 de dolari. Bob poate alege să vândă legătura în orice moment înainte de scadența legăturii. Prețul pe care îl primește pentru vânzarea obligațiunilor poate fi mai mult sau mai mic de 10.000 de dolari.
    • Rețineți că orice câștig de capital este considerat venit de către IRS și trebuie să plătiți impozite pe dobânda câștigată.
  • Imagine intitulată Calculați Renunțarea Total Total Pasul 5
    2. Vinde o legătură la o reducere. O reducere înseamnă că prețul legăturii este mai mic decât suma feței. De exemplu, obligațiunea de 10.000 de dolari poate avea o valoare de piață curentă de 9.800 $. Piața indică faptul că investitorii nu sunt dispuși să plătească 10.000 de dolari pentru această legătură.
  • O obligațiune este evaluată la o reducere dacă rata dobânzii indicată pe obligațiune este mai mică decât rata dobânzii la obligațiunile nou emise. Pentru a face comparația, ia în considerare legăturile nou emise de același emitent și cu același timp până la scadență.
  • Presupunem că IBM are o obligație de 10.000 $, 6%. Legătura se maturizează în 10 ani. Rata dobânzii crește. Un investitor poate cumpăra acum o obligațiune IBM de 7% datorată în 10 ani. Bondul de 6% este acum mai puțin valoros, deoarece plătește mai puțin interes decât obligațiunea de 7%. Prețul de piață al obligațiunii va scădea la un preț care este mai mic de 10.000 de dolari.
  • Dacă un investitor cumpără obligațiunea pentru 10.000 de dolari și vinde securitatea pentru 9.800 de dolari, că investitorul are o pierdere de capital de 200 de dolari. Pierderea reduce randamentul total al legăturii.
  • Imagine intitulată Calculați randamentul Total Total Pasul 6
    3. Comerț cu o legătură la o primă. O primă înseamnă că prețul legăturii este mai mult decât suma feței. De exemplu, obligațiunea de 10.000 de dolari poate avea o valoare de piață curentă de 10.100 de dolari. Piața indică faptul că investitorii sunt dispuși să plătească mai mult de 10.000 de dolari pentru obligațiune.
  • O obligație este evaluată la o primă dacă rata dobânzii menționată pe obligațiune este mai mult decât rata dobânzii la obligațiunile nou emise. Pentru a face comparația, ia în considerare legăturile nou emise de același emitent și cu același timp până la scadență.
  • Presupunem că IBM are o obligație de 10.000 $, 6%. Legătura se maturizează în 10 ani. Ratele dobânzilor scade. Un investitor poate cumpăra acum o obligațiune IBM de 5% din 10 ani. Bondul de 6% este acum mai valoros, deoarece plătește mai mult interes decât obligațiunea de 5%. Prețul de piață al obligațiunii ar crește la un preț care este mai mare de 10.000 de dolari.
  • Dacă un investitor cumpără obligațiunea pentru 10.000 de dolari și vinde securitatea pentru 10.100 de dolari, că investitorul are un câștig de capital de 100 $. Câștigul crește randamentul total al legăturii.
  • Puteți suporta un câștig sau o pierdere prin cumpărarea unei obligațiuni și vânzarea acestuia înainte de data scadenței. Un investitor poate cumpăra, de asemenea, o legătură la o primă sau o reducere și deține legătura până la maturitate. În fiecare caz, este posibil să aveți un câștig sau o pierdere.
  • Partea 3 din 3:
    Determinarea returnării totale a unei obligațiuni
    1. Imagine intitulată Calculați Renunțarea Total Total Pasul 7
    1. Adăugați veniturile totale din obligațiune. Puteți calcula rentabilitatea dvs. totală adăugând dobânda câștigată pe obligațiuni la câștig sau pierdere dvs. suportă. Câștigul sau pierderea pot fi generate pe baza vânzării legăturii sau pur și simplu deținerea legăturii până la scadență.
    • Presupuneți că cumpărați o sumă de 10.000 de dolari. Țineți legătura până la maturitate și primiți suma principală de 10.000 $. Nu există câștig sau pierdere pe obligațiune. Bondul plătește un interes de 6% și țineți legătura timp de 5 ani și 11 ½ luni.
    • 11 ½ din 12 luni în ultimul an pot fi transformate în .958. Interesul dvs. total câștigat asupra vieții legăturii este [(10.000 $) x (6%) x (5.958 de ani) = $ 3,575]. Rentabilitatea totală a legăturii este dobânda câștigată (3.575 dolari).
    • Spuneți că cumpărați aceeași legătură și dețineți securitatea pentru aceeași perioadă de timp. Să presupunem, totuși, că cumpărați legătura pentru 10.000 de dolari și vindeți legătura pentru $ 9.800. Generați o pierdere de 200 de dolari. Rentabilitatea totală a legăturii dvs. este ($ 3,575 Interes) - (pierderea de capital de 200 USD) = $ 3,375.
    • Presupuneți că cumpărați aceeași legătură și dețineți securitatea pentru aceeași perioadă de timp. În acest caz, cumpărați legătura pentru 10.000 de dolari și vindeți-o pentru 10.100 de dolari. Generați un câștig de 100 de dolari. Renunțarea totală a legăturii dvs. este ($ 3,575 interes) + (câștig de capital de 100 $) = $ 3,675.
  • Imagine intitulată Calculați Renunțarea Total Total Pasul 8
    2. Ajustați rentabilitatea totală a obligațiunii pentru impactul impozitelor. Venitul dvs. din dobânzi și orice câștig de capital sau pierdere vor fi impozite. Ar trebui să luați în considerare suma dolarului plăților dvs. după ce taxele sunt plătite.
  • Să presupunem că venitul dvs. din dobânzi și un câștig pe o vânzare de obligațiuni în total 3,675 $. Plătiți o taxă de 20% privind venitul din dobânzi și câștigul.
  • Întoarcerea totală după impozitare este de 3,675 x 80% = $ 2,940.
  • Venitul din dobânzi este impozitat ca venit obișnuit. Rata de impozitare a veniturilor din dobânzi este aceeași rată pe care o plătiți în salariul dvs.
  • Rețineți că ratele de impozitare pentru veniturile din dobânzi și câștigurile sau pierderile de capital pot fi diferite.
  • Este important să rețineți că puteți declara pierderi de capital ca deductibile la declarația dvs. fiscală. Puteți utiliza pierderile de capital din investiții pentru a reduce câștigurile dvs. de capital. Acest lucru reduce cât de mult trebuie să plătiți în impozite. Dacă pierderile de capital sunt mai mult decât câștigurile dvs. de capital, puteți compensa venitul obișnuit de până la 3.000 de dolari într-un singur an fiscal. Dacă pierderea dvs. este mai mare de 3.000 de dolari, atunci puteți pretinde încă 3.000 de dolari în anul următor și așa mai departe până când întreaga sumă a fost dedusă.
  • Imagine intitulată Calculați randamentul Total Total Pasul 9
    3. Calculați impactul ratei dobânzii de pe piață asupra prețului obligațiunii.Prețul de vânzare al unei obligațiuni variază în funcție de rata dobânzii actuală pe piață.Dacă rata dobânzii actuală a pieței depășește rata de cupon a Bond, atunci obligațiunea este vândută la o reducere.Dimpotrivă, în cazul în care rata dobânzii de pe piață scade sub rata de cupon a obligațiunilor, atunci obligațiunea este vândută la o primă.
  • De exemplu, să presupunem că o companie vinde 500.000 de dolari, de 5 ani, 10 la sută, dar rata dobânzii actuală a pieței este de 12%.Dacă rata dobânzii actuală a pieței este de 12%, nu doriți să investiți 1.000 de dolari într-o legătură care are doar o rată de returnare de 10%.Astfel încât compania reduce prețul obligațiunii pentru a vă compensa diferența în rata dobânzii.În acest exemplu, compania ar stabili prețul de vânzare la 463,202 dolari.
  • În schimb, să presupunem că rata dobânzii actuală a pieței este de 8%.În acest caz, rata cuponului de 10% a legăturii este o rentabilitate mai bună decât ați putea obține în altă parte.Compania știe acest lucru, astfel încât acestea să crească prețul legăturii și să-l elibereze la o primă.Compania ar emite obligațiunea de 500.000 de dolari pentru un preț de vânzare de 540.573 $.
  • În ambele cazuri, primiți încă plăți de dobânzi bazate pe valoarea nominală și rata de cupon a legăturii.Plățile anuale de dobânzi ale obligațiunilor sunt de 50.000 $ (500.000 $ * .10 = 50.000 $).
  • Când o legătură se maturizează, obțineți valoarea nominală a legăturii.Indiferent dacă ați cumpărat legătura la o reducere sau o primă, la maturitate primiți valoarea nominală.Folosind exemplul de mai sus, indiferent dacă ați cumpărat obligațiunea la o reducere sau o primă, ați primi 500.000 de dolari la maturitate.
  • Imagine intitulată Calculați Renunțarea Total Total Pasul 10
    4. Înțelegeți diferența dintre randament și rata dobânzii.Randamentul este rentabilitatea dvs. totală a directorului unei obligațiuni.Randamentul este afectat de rata dobânzii de pe piață, deoarece rata dobânzii de pe piață afectează prețul de vânzare al obligațiunii. Dar randamentul este diferit de rata de cupon și rata dobânzii de pe piață.
  • Calculați randamentul cu cantitatea / prețul cuponului cu formula / prețul.
  • Folosind exemplul de mai sus, o companie emite 500.000 de dolari, 5 ani, 10% obligațiuni, iar rata dobânzii de pe piață este de 12%.Compania vinde obligațiunea la o reducere, iar prețul este de 463,202 USD.
  • Plățile anuale ale cuponului sunt de 50.000 de dolari.
  • Randamentul anual este de 50.000 $ / $ 463,202 = 10.79%.
  • În exemplul în care rata dobânzii de pe piață a fost de 8%, obligațiunea a fost vândută la o primă, iar prețul a fost de 540.573 dolari.
  • Randamentul anual este de 50.000 $ / $ 540.573 = 9.25%.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar