Cum de a amortiza o primă de legătură

Guvernele, corporațiile și alte entități emite uneori obligațiuni pentru a strânge bani pentru proiecte de capital sau activități publice. Este un împrumut realizat de un investitor al emitentului obligațiunii. Prețul plătit (suma împrumutată) se numește fața obligațiunii (sau "par") valoare. Investitorul este plătit, de obicei de două ori pe an, numit rata de cupon a obligațiunilor. La sfârșitul unei perioade prestabilite de timp, legătura se spune că se maturizează, iar emitentul trebuie apoi să plătească retragerea obligațiilor cuantumul inițial al împrumutului. În conformitate cu regulile IRS, investitorii și întreprinderile au opțiunea de a amortiza prima obligațiune, dar nu sunt obligați să (dacă nu sunt organizații scutite de impozite). Valorile pieței obligațiunilor se deplasează contrar ratelor dobânzilor. Când ratele se ridică, valorile pieței obligațiunilor coboară și invers. Acest lucru duce la primele de piață și la reducerea la valoarea parului. Pentru a înregistra aceste sume, deținătorii de obligațiuni ar trebui să înțeleagă cum să amortizeze o primă de legătură.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea metodei de randament constant
  1. Imagine intitulată amortizează o primă de legătură Pasul 1
1. Obțineți randamentul legăturii la momentul achiziționatului. Randamentul este efectiv returnarea totală pe care o veți primi pe obligațiune, pe baza prețului pe care l-ați plătit, dacă îl țineți până la scadență. Acest lucru va fi ușor de recuperat, deoarece vi se va da randamentul la momentul cumpărării.
  • De asemenea, puteți calcula randamentul curent prin împărțirea fluxurilor anuale de numerar câștigate de obligațiune (plăți cuponului) de către prețul pieței.
  • Imagine intitulată amortizarea unei prime prime Pasul 2
    2. Calculați prima obligațiune. Acest lucru este, de asemenea, ușor de recuperat deoarece este prețul pe care l-ați plătit pentru Bond minus valoarea nominală a legăturii. De exemplu, dacă ați cumpărat o legătură pentru 104.100 de dolari, cu o valoare nominală de 100.000 de dolari, atunci Premium este de 4.100 $ sau $ 104,100 - 100.000 $.
  • Premiul Bond este suma pe care o veți amortiza asupra vieții legăturii.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    3. Calculați cantitatea de interes pe care o veți câștiga pe plată. Va trebui să știți cât de mulți bani veți primi cu orice interes în timpul vieții legăturii. Amintiți-vă, totuși, veți folosi valoarea nominală a legăturii pentru a calcula plățile de dobânzi, nu suma pe care ați plătit-o pentru obligațiune.
  • De exemplu, dacă ați cumpărat o legătură pentru 104.100 de dolari, cu o valoare nominală de 100.000 $ și o rată a dobânzii de 9%, veți folosi valoarea nominală pentru a calcula rata dobânzii. În acest caz, rata anuală a dobânzii este de 9.000 $ sau 100.000 $ x 9%. Cu toate acestea, aceasta este rata anuală a dobânzii și plățile de dobânzi sunt de obicei plătite de două ori pe an, astfel încât fiecare plată de dobândă este de 4.500 USD sau 9.000 $ / 2.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    4. Înregistrați valoarea cărții. Când achiziționați prima dată legătura, valoarea cărții este aceeași cu cea pe care ați plătit-o pentru aceasta. De exemplu, dacă ați achiziționat o legătură pentru $ 104.100, atunci valoarea contabilă este de 104.100 $.
  • Valoarea cărții va scădea (sau va amortiza) de fiecare dată când primiți o plată a dobânzii. Dacă țineți legătura până la maturitate, valoarea cărții va fi aceeași cu valoarea nominală când primiți plata finală a dobânzii.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură Pasul 5
    5. Calculați cheltuielile curente curente pe baza valorii cărții. Pentru a obține cheltuielile curente curente, veți folosi randamentul la momentul achiziționării legăturii și valoarea contabilă. De exemplu, dacă ați achiziționat o legătură pentru 104.100 de dolari la un randament de 8%, atunci cheltuielile cu dobânzile sunt de 8.328 dolari (104.100 x 8%). Amintiți-vă, totuși, acest interes este plătit de două ori pe an, deci trebuie să împărțiți acest număr cu două, oferindu-vă 4,164 $.
  • Imagine intitulată Amortizarea unei prime prime Pasul 6
    6. Debit Numerarul suma pe care ați plătit-o pentru obligațiuni când îl cumpărați. De exemplu, dacă cumpărați o legătură pentru 104.100 de dolari, creditați contul de numerar pentru $ 104,100.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    7. Crediți obligațiunile plătibile în funcție de valoarea nominală a legăturii. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru 104.100 de dolari, care are o valoare nominală de 100.000 de dolari, ați creditat obligațiunile plătibile pentru 100.000 de dolari.
  • Imagine intitulată amortizarea unei prime prime Pasul 8
    8. Credit The Bond Premium Contul Valoarea primei de obligațiuni. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 2 de mai sus. În acest caz, veți credita contul Premium de Bond pentru $ 4.100.
  • Rețineți că contabilitatea completă din acest pas și pasul anterior vă păstrează cărțile în echilibru. Ați debitate banii pentru 104.100 de dolari și ați crezut două conturi pentru $ 104.100 (100.000 $ + $ 400).
  • Imagine intitulată amortizează o primă de primăvară Pasul 9
    9. Credit numerar atunci când primiți plata dobânzii. Pentru plata dvs. de interes, veți credita numerar deoarece primiți o creștere a numerarului. Aceasta este suma pe care ați calculat-o de la pasul 3 de mai sus sau de 4.500 de dolari.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    10. Cheltuieli de dobândire a dobânzii. Calculați cheltuielile de dobândă bazate pe valoarea cărții a legăturii. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 5 de mai sus sau în $ 4,164.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    11. Calculați diferența dintre interesul pe care l-ați primit și cheltuielile cu dobânzile. În acest exemplu, această diferență este de 336 USD sau $ 4.500 - $ 4.164.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    12. Debitul de obligațiuni Premium contul diferenței. În acest caz, veți debita contul Premium de obligațiuni $ 336.
  • După prima plată a dobânzii, valoarea contului Premium Bond ar trebui să fie de 3.764 USD sau $ 4,100 - $ 336. Amintiți-vă că ați creditat contul Premium de legătură de $ 4.100 când ați cumpărat legătura.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură de legătură
    13. Recalculați valoarea contabilă a legăturii pentru următoarea plată a dobânzii. Noua valoare a cărții a obligațiunii este valoarea de carte anterioară minus debitul la contul Premium Bond. Deci, pentru prima dvs. plată a dobânzii, valoarea de carte anterioară a legăturii a fost de 104.100 de dolari în exemplul actual. Noua valoare a cărții este de 103.764 USD sau $ 104,100 - $ 336.
  • Noua valoare a cărții este ceea ce veți folosi pentru a calcula cheltuielile de interes data viitoare când primiți o plată a dobânzii.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind metoda liniei drepte
    1. Determinați dacă puteți utiliza metoda liniei drepte. Metoda liniei drepte poate fi utilizată numai pentru legăturile emise înainte de 1985. IRS a stabilit că toate obligațiunile emise după acel an trebuie să utilizeze metoda de randament constantă descrisă în cealaltă metodă din acest articol.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    2. Calculați prima obligațiune. Este ușor să calculați prima obligațiune pentru că este prețul pe care l-ați plătit pentru Bond minus valoarea nominală a legăturii. De exemplu, dacă ați cumpărat o legătură pentru 104.100 de dolari, cu o valoare nominală de 100.000 de dolari, atunci Premium este de 4.100 $ sau $ 104,100 - 100.000 $.
  • Premiul Bond este suma pe care o veți amortiza asupra vieții legăturii.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    3. Determinați numărul de plăți de dobândă rămase. Interesul este de obicei plătit de două ori pe an, la sfârșitul lunii iunie și la sfârșitul lunii decembrie. Cu toate acestea, verificați cu specificul despre legătura dvs.
  • Dacă au rămas cinci ani până când legătura se maturizează și ați cumpărat legătura la începutul anului, atunci există cel mai probabil 10 plăți de dobândă la stânga (5 ani x 2 plăți de dobândă pe an).
  • Casa de brokeraj pe care ați cumpărat-o să achiziționați obligațiunea ar trebui să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie despre cât de des și când apar plăți de dobânzi.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură de legătură
    4. Calculați cantitatea de interes pe care o veți câștiga pe plată. Trebuie să știți câți bani veți primi cu orice interes în timpul vieții legăturii. Amintiți-vă, totuși, veți folosi valoarea nominală a legăturii pentru a calcula plățile de dobânzi, nu suma pe care ați plătit-o pentru obligațiuni.
  • De exemplu, dacă ați cumpărat o legătură pentru 104.100 de dolari, cu o valoare nominală de 100.000 $ și o rată a dobânzii de 9%, veți folosi valoarea nominală pentru a calcula rata dobânzii. În acest caz, rata anuală a dobânzii este de 9.000 $ sau 100.000 $ x 9%. Cu toate acestea, plățile de dobânzi sunt de obicei plătite de două ori pe an, astfel încât fiecare plată de dobândă este de 4.500 USD sau 9.000 $ / 2.
  • Imagine intitulată amortizarea unei prime prime Pasul 17
    5. Înregistrați valoarea cărții. Când achiziționați prima dată legătura, valoarea cărții este aceeași cu cea pe care ați plătit-o pentru aceasta. De exemplu, dacă ați achiziționat o legătură pentru $ 104.100, atunci valoarea contabilă este de 104.100 $.
  • Valoarea cărții va scădea (sau va amortiza) de fiecare dată când primiți o plată a dobânzii. Dacă țineți legătura până la maturitate, valoarea cărții va fi aceeași cu valoarea nominală când primiți plata finală a dobânzii.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură de obligațiune 18
    6. Calculați cantitatea totală de interes pe care o veți primi dacă țineți legătura până la maturitate. Puteți face acest lucru prin înmulțirea plăților de dobândă în timp a numărului de plăți rămase. De exemplu, dacă există 10 plăți rămase și interesul este de 4.500 USD pe plată, atunci valoarea totală a plăților de dobândă este de 45.000 $ sau 4.500 x 10.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură Pasul 19
    7. Scaderea primei de obligațiuni din plățile totale de dobândă. Premiumul de obligațiuni este suma pe care ați calculat-o la pasul 1 de mai sus. În acest caz, este de 4.100 de dolari. Deci, diferența aici este de 40.900 $ sau 45.000 de dolari - $ 4.100. Această valoare este cheltuielile de interes folosite în metoda liniei drepte..
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură de legătură
    8. Împărțiți cheltuielile de dobândă prin numărul de plăți rămase. Pur și simplu, împărțiți numărul pe care l-ați calculat la pasul 6 din numărul de plăți de dobândă pe care le-ați determinat la pasul 2. În acest caz, această valoare este de 4.090 USD sau 40.900 $ / 10.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    9. Debit Numerarul suma pe care ați plătit-o pentru obligațiuni când îl cumpărați. De exemplu, dacă cumpărați o obligațiune pentru 104.100 de dolari, debiți contul de numerar pentru $ 104,100.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de primă legătură 22
    10. Crediți obligațiunile plătibile în funcție de valoarea nominală a legăturii. De exemplu, dacă ați cumpărat o obligațiune pentru 104.100 de dolari, care are o valoare nominală de 100.000 de dolari, ați creditat obligațiunile plătibile pentru 100.000 de dolari.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură de obligațiune 23
    11. Credit The Bond Premium Contul Valoarea primei de obligațiuni. Aceasta este suma pe care ați calculat-o la pasul 1 de mai sus. În acest caz, veți credita contul Premium de Bond pentru $ 4.100.
  • Rețineți că contabilitatea completă din acest pas și cea anterioară vă păstrează cărțile în echilibru. Ați debitate banii pentru 104.100 de dolari și ați crezut două conturi pentru $ 104.100 (100.000 $ + $ 400).
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    12. Credit numerar atunci când primiți plata dobânzii. Pentru plata dvs. de interes, veți debita numerar deoarece primiți o creștere a numerarului. Aceasta este suma pe care ați calculat-o de la pasul 3 de mai sus sau de 4.500 de dolari.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    13. Cheltuieli de dobândire a dobânzii. Utilizați suma pe care ați calculat-o la pasul 7 de mai sus sau la 4.090 $.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    14. Calculați diferența dintre interesul pe care l-ați primit și cheltuielile cu dobânzile. În acest exemplu, această diferență este de 410 $ sau 4.500 $ - $ 4.090.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    15. Debitul de obligațiuni Premium contul diferenței. În acest caz, veți debifa contul Premium de obligațiuni $ 410.
  • După prima plată a dobânzii, valoarea contului Premium Bond ar trebui să fie de 3.690 $ sau 4,100 $ - $ 410. Amintiți-vă că ați creditat contul Premium de legătură de $ 4.100 când ați cumpărat legătura.
  • Imagine intitulată amortizează o primă de legătură
    16. Recalculați valoarea contabilă a legăturii. Noua valoare a cărții a obligațiunii este valoarea de carte anterioară minus debitul la contul Premium Bond. Deci, pentru prima dvs. plată a dobânzii, valoarea de carte anterioară a legăturii a fost de 104.100 de dolari în exemplul actual. Noua valoare a cărții este de 103.690 $ sau $ 104,100 - $ 410.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Atunci când înțelegem efectul fiscal al achiziționării unei obligațiuni la o primă, amintiți-vă că prima devine o parte din costul investitorului (prețul original de achiziție) pentru obligațiune.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar