Cum se calculează valoarea contabilă a unei obligațiuni

Companiile emite obligațiuni pentru a ridica capitalul.Cu toate acestea, ratele dobânzilor pe piață și alți factori influențează dacă obligațiunea este vândută mai mult (la o primă) sau mai puțin (la o reducere) decât valoarea sa față. Premium sau reducere este amortizată sau răspândită, privind situațiile financiare asupra vieții legăturii. Valoarea contabilă a unei legături este diferența netă între valoarea nominală și orice porțiune neamorționată a primei sau reducerii.Contabilii utilizează acest calcul pentru a înregistra despre situațiile financiare Profitul sau pierderea pe care compania a susținut-o de la emiterea unei obligațiuni la o primă sau o reducere.

Pași

Partea 1 din 4:
Înțelegerea elementelor de bază ale obligațiunilor
  1. Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape 1 de legătură 1
1. Aflați despre termenii unei legături. Există trei caracteristici importante ale oricărei legături. Prima este valoarea nominală (cunoscută și ca "valoarea nominală"), care este suma totală de bani pe care o reprezintă obligațiunea. Al doilea este rata dobânzii, iar a treia este durata legăturii în ani - timpul dintre emisiunea și maturitatea obligațiunilor.
  • Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 2
    2. Înțelegeți modul în care companiile ridică capitalul cu obligațiuni.Corporațiile vinde obligațiuni investitorilor pentru a ridica capitalul. Investitorii achiziționează obligațiuni la un anumit preț, și apoi primesc plăți de dobânzi la fiecare șase luni de la emitent. La data scadenței obligațiunilor, investitorul primește, de asemenea, valoarea nominală a legăturii în numerar.
  • De exemplu, să presupunem că o companie trebuie să strângă bani pentru îmbunătățirea capitalului.Pentru a ridica banii, problemele companiei sau vinde, 200.000 $, 10%, obligațiuni de 5 ani.Investitorii achiziționează obligațiunile.Compania primește banii de la investitori pentru îmbunătățirea capitalului, dar trebuie să plătească investitorilor înapoi plus interes.La sfârșitul celor cinci ani, legătura se maturizează.Compania datorează acum investitorului suma plătită pentru obligațiune plus dobânda de 10%.
  • Imaginea intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 3
    3. Înțelegeți factorii care influențează prețurile obligațiunilor. Dacă rata dobânzii de obligațiune diferă semnificativ de la rata globală a pieței pentru obligațiuni similare, obligațiunea va fi vândută fie la o primă, fie la o reducere. Ratele dobânzilor fluctuează zilnic. Când rata dobânzii crește, prețurile obligațiunilor cad.Atunci când ratele dobânzilor scade, prețurile obligațiunilor cresc.În mod similar, atunci când inflația este în creștere, prețurile obligațiunilor cad.Atunci când ratele inflației scade, creșterea prețurilor obligațiunilor.În cele din urmă, emitenții de obligațiuni și obligațiunile specifice sunt evaluate de agențiile de rating de credit.Un emitent cu un rating de credit ridicat este probabil să obțină prețuri mai mari pentru o legătură.
  • Luați în considerare compania care vinde obligațiunile de 200.000 $, 10%, 5 ani. Să presupunem că investitorii pot obține o rentabilitate mai bună la investiția lor de 10%, deoarece ratele dobânzilor pe piață sunt ridicate.Ei nu vor dori să cumpere obligațiunea pentru valoarea nominală, deoarece ar putea face mai mulți bani cu o investiție diferită.Astfel încât compania vinde obligațiunea la o reducere de 2.000 $.Acum investitorii pot cumpăra o obligație de 200.000 de dolari pentru 198.000 de dolari.Când legătura se maturizează după 5 ani, investitorul primește înapoi valoarea nominală a legăturii, 200.000 de dolari, plus 10% dobândă.
  • Folosind același exemplu, dacă ratele dobânzilor pe piață sunt mai mici de 10%, atunci obligațiunile companiei oferă investitorilor o rentabilitate mai bună decât ar obține alte investiții.Astfel încât compania vinde obligațiunile la o primă de 2.000 $.Acum, investitorii trebuie să plătească 202.000 de dolari pentru obligațiune.Când legătura se maturizează, investitorul primește 200.000 de dolari plus 10% dobândă.
  • Imagine intitulată calcula valoarea contabilă a unei etape de legătură
    4. Cunoașteți semnificația valorii contabile.Valoarea contabilă este un calcul efectuat de emitentul de obligațiuni sau compania care a vândut obligațiunea, pentru a înregistra cu exactitate valoarea reducerii sau a primei obligațiunilor privind situațiile financiare.Reducerea sau prima este amortizată sau răspândită, pe termenul obligațiunii.Contabilii utilizează acest calcul pentru a extinde impactul primei sau a reducerii în timp la situațiile financiare ale unei companii.
  • Valoarea de transport (sau "Valoarea cărții") din obligațiunea la un moment dat este valoarea sa față minus orice reducere rămasă sau plus orice primă rămasă. Știind cum să calculeze valoarea contabilă a unei obligațiuni necesită colectarea de câteva informații și efectuarea unui calcul simplu.
  • Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de legătură
    5. Înțelegeți amortizarea.Amortizarea este o metodă contabilă care reduce sistematic costul unui activ în timp. Aceasta răspândește efectul unei reduceri de obligațiuni sau a primei asupra termenului de legătură. Reducerea sau premium amortizată este înregistrată ca o cheltuială a dobânzii privind situațiile financiare. În momentul în care legătura se maturizează, valoarea contabilă și valoarea nominală a legăturii sunt egale.
  • De exemplu, să presupunem că o companie vinde un împrumut de 200.000 $, 10%, 5 ani la o reducere de 2.000 $.Compania primește 198.000 de dolari de la investitori. Acest lucru este înregistrat în situațiile financiare ca datorie. 2.000 de dolari este un bun. Este amortizată sau înregistrată pe situații financiare în creșteri pe termenul obligațiunii. Diferența dintre valoarea nominală a legăturii și porțiunea neamorizată a reducerii în orice moment este valoarea contabilă.
  • Imaginea intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 6
    6. Înțelegeți diferența dintre valoarea contabilă și valoarea de piață. Valoarea de piață a unei obligațiuni este prețul investitorilor sunt dispuși să plătească pentru o obligațiune.Este determinată de influențele pieței, cum ar fi ratele dobânzilor, inflația și ratingurile de credit.Obligațiunile pot fi vândute la o reducere sau o primă, în funcție de piață. Valoarea de transport, pe de altă parte, este un contabil de calcul pentru înregistrarea impactului primelor sau reducerii situațiilor financiare ale emitentului de obligațiuni.
  • Valoarea contabilă este valoarea netă a unei obligațiuni emise pentru emitentul de obligațiuni.Se calculează pe baza valorii primei de obligațiuni sau a reducerii, timpul scurs în durata obligațiunii și cantitatea de amortizare care a fost deja înregistrată.
  • Partea 2 din 4:
    Contabilitate pentru primele de obligațiuni și reduceri
    1. Imagine intitulată calcula valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 7
    1. Faceți intrarea inițială la data vânzării obligațiunilor. Pentru ambele prime obligațiuni și reduceri, compania va trebui să facă o intrare inițială a jurnalului atunci când obligațiunile sunt vândute care înregistrează numerarul primit și reducerea sau primele date. În ambele cazuri, obligațiunile plătibile vor fi creditate pentru valoarea totală a nominală a obligațiunilor.
    • Folosind exemplul anterior, cu compania care emite o obligațiune de 200.000 de dolari ar înregistra un credit de 200.000 $ pentru obligațiuni plătibile.
    • Dacă compania vinde obligațiunile cu o reducere de 2.000 de dolari, compania va debita contul de numerar pentru numerarul primit, 198.000 $ (200.000 - 2.000 $) și reducere de debit la obligațiuni plătibile pentru suma reducerii, 2.000 de dolari.
    • În mod similar, în cazul în care compania vinde obligațiunile cu o primă de 2.000 $, compania va debita contul de numerar pentru numerarul primit, ceea ce ar fi în total 202.000 $ (200.000 $ + 2.000 $). De asemenea, vor credita primele privind obligațiunile plătibile pentru suma premiului, 2.000 de dolari.
  • Imaginea intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de legătură 8
    2. Calculați cât de mult va fi amortizată premium / reducere. Când se fac următoarele intrări, compania va trebui să determine cât de mult din prima sau reducere la amortizată. Această sumă va reduce soldul fie reducerii, fie primele asupra obligațiunilor plătibile. Dacă folosesc deprecierea liniară, această sumă va fi egală pentru fiecare perioadă raportată. Pentru simplitate, încă rămânem să folosim această metodă în acest exemplu.
  • Imaginați-vă că, pentru emisiunea noastră de obligațiuni de 200.000 de dolari, obligațiunea face o plată de cupon de două ori pe an sau la fiecare șase luni. Aceasta înseamnă că vom face două intrări pe an care înregistrează cheltuieli de interes. Înregistrările suplimentare trebuie făcute în același timp pentru o cantitate adecvată de amortizare a primelor sau a reducerilor.
  • Deoarece este o plată semestra anuală plătibilă de 5 ani, vom amortiza o zecime din prima sau o reducere în fiecare perioadă (5 ani x de două ori pe an). Pentru premiul sau reducerea noastră de 2.000 de dolari, aceasta înseamnă înregistrarea amortizării de 200 de dolari de fiecare dată.
  • Imaginea intitulată calculează valoarea de transport a unei etape de obligațiune 9
    3. Calculați cheltuielile de interes. Pentru a raporta în mod corespunzător amortizarea, vom avea nevoie, de asemenea, de cunoașterea cheltuielilor cu dobânzile plătite către deținătorii de obligațiuni în aceeași perioadă. Aceasta este valoarea plății cuponului, bazată pe un procent din valoarea parului. Se face în plăți anuale sau semianuale către deținătorii de obligațiuni. Calculați cheltuielile anuale de dobândă prin înmulțirea ratei de cupon sau a ratei dobânzii, prin valoarea parului obligațiunii. Împărțiți acest număr cu două pentru a obține cheltuielile de interes semian.
  • Pentru exemplul de 200.000 de dolari, cheltuielile de dobândă vor fi găsite prin înmulțirea ratei de cupon, 10%, de valoarea parului, 200.000 de dolari. Acest lucru oferă 20.000 de dolari. Prin urmare, cheltuielile cu dobândă semestriale înregistrate ar fi jumătate din faptul că sau 10.000 de dolari.
  • Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de legătură
    4. Înregistrați amortizările cu discount / Premium pe declarațiile anuale. Pentru fiecare an, compania trebuie să înregistreze orice cheltuieli de dobândă plătite suportate de vânzarea și întreținerea obligațiunilor. Acestea includ atât plățile cu cupoane făcute la deținătorii de obligațiuni, cât și minus amortizarea premiului sau reducerii. Pentru plățile semianuale, compania va înregistra atât plățile de interese efectuate în cursul anului separat, împreună cu amortizările lor respective.
  • Acest lucru este înregistrat cu o debit la cheltuielile cu dobânzile pentru cheltuielile cu dobândă totală, fie că este vorba de plata de dobândă semianuală, plus amortizarea la discount, fie minus amortizarea primelor.
  • Pentru o reducere, există, de asemenea, un credit pentru contul de numerar pentru cantitatea de cheltuieli cu dobândă și un credit pentru reducerea obligațiunilor plătibile pentru valoarea amortizării. Acestea sunt introduse în mod egal atât pentru plățile semianuale.
  • Pentru o primă, există, de asemenea, o debitare a primei privind obligațiunile plătibile pentru suma amortizării premium și a unui credit pentru contul de numerar pentru valoarea plății dobânzii,
  • De exemplu, folosind vânzarea de obligațiuni de 200.000 de dolari menționați anterior și o reducere, am recunoaște plata de 10.000 de dolari de 10.000 de dolari plus amortizarea cu discount de 200 de dolari ca pe un debit de cheltuieli pentru un total de 10.200 de dolari. De asemenea, am creditat reducerea de obligațiuni plătibile pentru 200 de dolari și creditarea contului de numerar pentru 10.000 de dolari.
  • Partea 3 din 4:
    Calculul valorii contabile
    1. Imagine intitulată calcula valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 11
    1. Determinați termenii legăturii în cauză. Știți dacă obligațiunea vândută la par, la o primă sau la o reducere. Determină timpul scurs de la emiterea obligațiunii. Pentru a calcula valoarea contabilă a unei obligațiuni, va trebui să știți cât de mult din prima sau reducerea a fost amortizată, ceea ce va depinde de timpul scurs de la data emiterii.
  • Imagine intitulată calcula valoarea contabilă a unei etape de obligațiuni 12
    2. Calculați porțiunea amortizată a reducerii sau primei. Cele mai multe prime sau reduceri vor fi amortizate pe o bază liniară, adică aceeași cantitate este amortizată fiecare perioadă de raportare.De exemplu, să presupunem că o obligațiune de 10 ani a fost emisă acum doi ani. Au fost înregistrați doi ani de amortizare, iar opt ani de amortizare rămân. Trebuie să cunoașteți suma rămasă de reducere sau o primă neamorizată pentru a calcula valoarea contabilă.
  • De exemplu, să presupunem că o companie a emis o obligațiune de 10 ani cu o primă de 80 de dolari acum doi ani. În fiecare an, este înregistrată 8 dolari de amortizare (80 $ / 10 ani = 8 dolari pe an). Dacă au trecut doi ani, s-au înregistrat 16 dolari de amortizare ($ 8 x 2 ani = $ 16) și $ 64 este neamorizat ($ 8 x 8 ani = $ 64).
  • Imagine intitulată Calculează valoarea contabilă a unei etape de legătură
    3. Calculați valoarea contabilă a unei obligațiuni vândute la Premium.Să presupunem că o companie a vândut 1.000 de dolari 10%, obligațiuni de 10 ani pentru 1.080 dolari și 2 ani au trecut de la data emiterii.Calculați prima prin scăderea valorii nominală din prețul de vânzare cu ecuația $ 1.000 - $ 1.080 = $ 80.Prima de $ 80 va fi amortizată pe durata obligațiunii la 8 USD pe perioadă.Deoarece au trecut doi ani, au fost înregistrate două intrări de amortizare.Opt intrări de amortizare rămân.Calculați amortizarea rămasă cu ecuația $ 8 x 8 = $ 64.Valoarea de transport este egală cu valoarea nominală a legăturii plus prima primă pentru a fi amortizată.Utilizați ecuația 1.000 $ + $ 64 = $ 1.064.
  • Imagine intitulată calcula valoarea contabilă a unei etape de legătură 14
    4. Calculați valoarea contabilă a unei obligațiuni vândute la o reducere utilizând aceeași metodă.Scade reducerea neamorizată din valoarea nominală.De exemplu, să presupunem că o companie a vândut o obligațiune de 1.000 de dolari, 10%, 10 de ani pentru 920 $ sau o reducere de 80 USD și au trecut doi ani de la emiterea obligațiunilor.Amortizarea anuală a reducerii este de 8 USD.Au fost înregistrate două intrări de amortizare.Opt rămân, pentru o valoare de 8 x 8 $ = $ 64.Valoarea contabilă a legăturii este de 1.000 de dolari - $ 64 = $ 936.
  • Partea 4 din 4:
    Înțelegerea amortizării obligațiunilor
    1. Imagine intitulată Calculați valoarea contabilă a unei etape de obligațiuni 15
    1. Cunoașteți diferența dintre amortizarea liniară și metoda eficientă din dobândă.Amortizarea liniară înregistrează aceeași cantitate de cheltuieli de interes în fiecare perioadă până când legătura se maturizează.Metoda de interes eficient înregistrează cheltuieli de interes pe baza valorii contabile a obligațiunii și a cantității de dobândă plătită.Ambele metode înregistrează aceeași cantitate de interes pe durata obligațiunii.Cu toate acestea, diferența este în cât se înregistrează fiecare perioadă și modul în care se calculează.
    • În Statele Unite, metoda de amortizare liniară este permisă în conformitate cu regulile aprobate de SEC, cunoscute sub numele de principiile contabile general acceptate (GAAP). În altă parte, metoda de dobândă efectivă poate fi necesară în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS).
  • Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 16
    2. Înțelegeți amortizarea directă a reducerilor de obligațiuni.Metoda liniară de amortizare înregistrează aceeași cantitate de cheltuieli de interes în fiecare perioadă de dobândă.Pentru fiecare perioadă până când obligațiunile se maturizează, balanța de reducere și obligațiuni plătibile va scădea cu aceeași sumă până când are un echilibru zero.Folosind această metodă, până când legătura se maturizează, valoarea contabilă va fi egală cu valoarea nominală.
  • De exemplu, să presupunem că o companie a vândut 200.000 $, 5 ani, 10% obligațiuni pentru 198.000 de dolari. Reducerea obligațiunilor de 2.000 $ (200.000 - 198.000 $) Amortizarea este de 400 USD (2.000 $ / 5) pentru fiecare dintre cele cinci perioade de amortizare.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea contabilă a unei etape de obligațiune 17
    3. Înțelegeți amortizarea drepturilor primelor de obligațiuni.Acest lucru este similar cu amortizarea liniară a reducerilor de obligațiuni.Pe parcursul termenului de legătură, echilibrul în primă asupra obligațiunilor plătibile scade cu aceeași sumă în fiecare perioadă.În momentul în care legătura se maturizează, echilibrul în primă în obligațiuni plătibile este zero, iar valoarea contabilă este egală cu valoarea nominală a legăturii.
  • De exemplu, să presupunem că o companie a vândut obligațiune 200.000 de dolari pentru 202.000 de dolari.Acest lucru are ca rezultat o primă de obligațiune de 2.000 $ (200.000 $ - 202.000 $). Amortizarea premium pentru fiecare perioadă de dobândă este de 400 USD ($ 2.000 / 5).
  • Imagine intitulată calculează valoarea contabilă a unei etape de obligațiuni 18
    4. Înțelegeți metoda eficientă de amortizare pentru reduceri și obligațiuni premium.Rata efectivă a dobânzii este procentul de valoare contabilă asupra vieții legăturii.Se stabilește atunci când obligațiunea este emisă și rămâne constantă în fiecare perioadă.Pentru această metodă, cheltuielile de dobândă înregistrate sunt egale cu procentul constant al valorii contabile a legăturii.
  • Înmulțiți valoarea contabilă a obligațiunii la începutul perioadei de către rata efectivă a dobânzii de calculare a cheltuielilor cu dobânzile de obligațiuni.
  • Înmulțiți valoarea nominală a legăturii prin rata dobânzii contractuală pentru a determina dobânda de obligațiuni plătită.
  • Derivă suma de amortizare prin calcularea diferenței dintre cheltuielile cu dobândă de obligațiuni și dobânzile de obligațiuni plătite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar