Cum se calculează valoarea obligațiunilor

O obligațiune este o securitate a datoriilor care plătește o sumă fixă ​​de dobândă până la scadență. Atunci când o legătură se maturizează, valoarea principală a legăturii este returnată către deținătorul de obligațiuni. Mulți investitori calculează valoarea actuală a unei obligațiuni. Valoarea actuală (i.E. Valoarea redusă a unui flux de venituri viitoare) este utilizată pentru o mai bună înțelegere a unuia dintre mai mulți factori pe care un investitor îl poate lua în considerare înainte de a cumpăra investiția. Valoarea actuală a legăturii se bazează pe două calcule.Investitorul calculează valoarea actuală a plăților de dobânzi și valoarea actuală a sumei principale primite la scadență.

Pași

Partea 1 din 2:
Analizând bazele de bază ale obligațiunilor
  1. Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 1
1. Luați în considerare modul în care funcționează o obligațiune și de ce sunt emise obligațiuni. O obligațiune este un instrument de datorie. Entitățile emite obligațiuni pentru a strânge bani pentru un anumit scop. Guvernele emite obligațiuni pentru a mobiliza capital pentru proiecte publice, ca un drum sau un pod. Corporațiile emite obligațiuni pentru a strânge bani pentru a-și extinde afacerile.
  • Toate caracteristicile unei legături sunt menționate în indentarea legăturii. Obligațiunile sunt de obicei emise în multipli de 1.000 de dolari. Presupune, de exemplu, că IBM emite o obligațiune de 1.000.000 $ 6% datorată în 10 ani. Bondul plătește interese semi-anual.
  • 1.000.000 de dolari este suma feței sau valoarea principală a legăturii. Aceasta este suma care trebuie să fie rambursată de către emitent la maturitate.
  • IBM (Emitentul) trebuie să ramburseze 1.000.000 de dolari investitorilor la sfârșitul celor 10 ani. Legătura se maturizează în 10 ani.
  • Bondul plătește interes (1.000.000 de dolari înmulțit cu 6%) sau 60.000 de dolari pe an. Deoarece obligațiunea plătește un interes semian, emitentul trebuie să facă două plăți de 30.000 de dolari fiecare.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 2
    2. Revedeți modul în care un investitor poate profita de o legătură. Folosind același exemplu, rețineți că zeci de investitori pot cumpăra o parte din ediția de obligațiuni de 1.000.000 $. Fiecare investitor va fi plătit de două ori pe an. Un investitor va primi, de asemenea, investiția inițială (suma principală sau față) atunci când obligațiunea ajunge la data scadenței.
  • Mulți pensionari cumpără obligațiuni din cauza fluxului previzibil de venit din plățile de dobânzi.
  • Toate obligațiunile sunt evaluate, pe baza capacității lor de a plăti dobânzi și de a rambursa în timp util principalul. O obligație cu o rating mai mare este considerată o investiție mai sigură din cauza garanției care asigură legătura și / sau a rezistenței financiare a emitentului.
  • Toate lucrurile fiind egale, obligațiuni evaluate mai mici, în general, plătesc o rată mai mare de interes, deoarece au un risc mai mare de neplată.
  • Să presupunem că IBM și ACME Corporation emite o obligațiune datorată în 10 ani. IBM are un rating de credit ridicat și oferă o rată a dobânzii de 6%. Dacă ACME are un rating mai mic, compania va trebui să ofere o rată mai mare de 6% pentru a atrage investitorii.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 3
    3. Trece peste valoarea actualizată. Pentru a calcula valoarea unei obligațiuni în orice moment, adăugați valoarea actualizată a plăților de dobândă plus valoarea actuală a principalului pe care îl primiți la scadență.
  • Valoarea actuală ajustează valoarea unei plăți viitoare în dolari de astăzi. Spune, de exemplu, că vă așteptați să primiți 100 de dolari în 5 ani. Pentru a afla ce merită plata de 100 de dolari astăzi, veți calcula valoarea actualizată de 100 $.
  • Suma dolarului este redusă de o rată de rentabilitate în timpul perioadei. Această rată de rentabilitate este adesea numită rata de actualizare.
  • Un investitor poate selecta rata de actualizare folosind mai multe abordări diferite. Rata de actualizare poate fi estimarea ratei de inflație față de viața rămasă a legăturii. Rata de actualizare poate fi, de asemenea, o rată minimă de rentabilitate. Așteptarea minimă se bazează pe ratingul de credit al obligațiunilor, iar rata dobânzii plătită de obligațiuni de calitate similară.
  • Să presupunem că decideți cu privire la o rată de actualizare de 4% pentru plata de 100 USD datorată în 5 ani. Rata de actualizare este utilizată pentru a reduce (reduce) valoarea viitoarelor plăți în dolari de astăzi. În acest caz, calculați valoarea actuală a unei singure sume de bani.
  • Puteți găsi tabele de valoare actualizate pe Internet sau pur și simplu utilizați un calculator de valoare actual de valoare. Dacă utilizați un tabel, veți găsi factorul de valoare actual pentru o rată de reducere de 4% timp de 5 ani. Acest factor este .822. Valoarea actuală de $ 100 este ($ 100 x .822 = $ 82.20).
  • Valoarea actuală a obligațiunii dvs. este (valoarea actualizată a tuturor plăților de dobândă) + (valoarea actuală a rambursării principale la scadență).
  • Partea 2 din 2:
    Utilizarea formulelor actuale de valoare
    1. Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 4
    1. Utilizați conceptul de anuitate pentru a calcula valoarea plăților dvs. de dobândă. O anuitate este o sumă specifică a dolarului plătită unui investitor pentru o perioadă declarată de timp. Plățile de dobânzi ale obligațiunilor dvs. sunt considerate un tip de anuitate.
    • Pentru a calcula valoarea actualizată a plăților dvs. de dobândă, calculați valoarea unei serii de plăți egale în fiecare an în timp. Dacă dvs. de 10 ani, 1.000 de dolari plătește un interes de 10% în fiecare an, de exemplu, ați câștiga o sumă fixă ​​de 100 USD pe an timp de 10 ani.
    • Formula pentru valoarea actualizată vă cere să vă separați plățile anuale de dobândă în sumele mai mici pe care le primiți în cursul anului. Dacă, de exemplu, obligațiunea dvs. de 1.000 de dolari plătește dobânzi de două ori pe an, ați folosi două plăți de 50 USD fiecare în calculul dvs. de valoare actuală.
    • Cu cât mai repede puteți primi orice plată, cu atât este mai valoros pentru dvs. Acest concept este uneori numit "valoarea in timp a banilor", Primirea de 1 $ astăzi este în mod inerent mai valoroasă decât primirea mâine de $ 1, deoarece de-a lungul timpului deținută de $ 1 puteți investi (sau pur și simplu să-l cheltuiți) și să obțineți o întoarcere. În urma acestei logici, dacă primiți 50 de dolari în iunie și 50 de dolari în luna decembrie, aceste plăți sunt mai valoroase decât primirea întregului 100 $ în decembrie. Acest lucru se datorează faptului că aveți ocazia de a utiliza $ 50 $ fără a trebui să așteptați până la sfârșitul anului.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 5
    2. Aplicați valoarea actualizată a unei formule de anuitate (PVA) plăților dvs. de dobândă. Formula este PVA=I[1-(1+K)-n]/K{ DisplayStyle PVA = i [1- (1 + k) ^ {-} n] / k}PVA = i [1- (1 + k) ^ {} n] / k. Variabilele din formula necesită utilizarea sumei de plată a dobânzii, rata de actualizare (sau rata de returnare necesară) și numărul de ani rămase până la scadență.
  • Să presupunem că o obligațiune are o valoare nominală de 1.000 $ și o rată de cupon de 6%. Interesul anual este de 60 USD.
  • Împărțiți suma anuală a dobânzii de numărul de ori doband este plătit pe an. Acest calcul este i, dobânda periodică plătită. De exemplu, dacă obligațiunea plătește un interes semianual, i = 30 USD pe perioadă. Fiecare perioadă este de 6 luni.
  • Determina rata de actualizare. Împărțiți rata de actualizare cerută de numărul de perioade pe an pentru a ajunge la rata necesară de rentabilitate pe perioadă, K. De exemplu, dacă aveți nevoie de o rată anuală de 5% de rentabilitate pentru un interes plătit de obligațiuni semiannual, k = (5% / 2) = 2.5%.
  • Calcularea numărului de perioade de interes se plătește pe durata de viață a legăturii sau variabilă n. Înmulțiți numărul de ani până la scadență după numărul de ori pe an, este plătit. De exemplu, presupuneți că obligațiunile se maturizează în 10 ani și plătește interese semi-anual. În acest caz, n = (10 x 2) = 20 perioade de plată a dobânzii.
  • Conectați-l I, K și N în formula de anuitate a valorii actuale PVA=I[1-(1+K)-n]/K{ DisplayStyle PVA = i [1- (1 + k) ^ {-} n] / k}PVA = i [1- (1 + k) ^ {} n] / k pentru a ajunge la valoarea actualizată a plăților de dobânzi. În acest exemplu, valoarea actuală a plăților de dobânzi este de 30 USD [1- (1 + 0.025) ^ - 20] / 0.025 = 467 dolari.67.
  • Imagine intitulată Calculați valoarea obligațiunilor Pasul 6
    3. Introduceți variabilele și calculați valoarea actuală a plăților principale. Valoarea actuală a plăților de dobândă a fost o anuitate sau un șir de plăți. Principalul este o singură rambursare a investitorului la maturitate.
  • Dacă, de exemplu, dețineți o obligație de 100.000 de dolari datorată în 10 ani (obligațiunea are o valoare probabilă de 1.000 de dolari, 100.000 de dolari reprezintă întreaga problemă), veți primi o singură plată de 100.000 de dolari 10 ani de acum. Utilizați o rată de actualizare la reducere (reduceți) că plata unică într-o valoare de astăzi.
  • Formula utilizează unele dintre aceleași valori utilizate în formula de anuitate. Utilizați mai întâi formula de anuitate, apoi aplicați aceleași variabile la formula principală de plată.
  • Conectați K și N în formula de față (PV). Utilizați formula PV=FV/(1+K)n{ displaystyle pv = fv / (1 + k) ^ {n}}Pv = fv / (1 + k) ^ {n} să ajungă la valoarea actuală a principalului la maturitate. Pentru acest exemplu, PV = 1000 $ / (1 + 0.025) ^ 10 = 781 $.20.
  • Adăugați valoarea actuală a interesului pentru valoarea actuală a principalului de a ajunge la valoarea actuală a obligațiunilor. Pentru exemplul nostru, valoarea obligațiunilor = (467 dolari.67 + 781 $.20), sau $ 1.248.87.
  • Investitorii folosesc valoarea actuală pentru a decide dacă doresc sau nu să investească într-o anumită legătură.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar