Cum să fii concediat grațios

Șeful tău te cheamă în biroul său, închide ușa și spune, "...Nu suntem mulțumiți de performanța dvs. la această slujbă, așa că am terminat angajarea. Du-te curat biroul dvs. și raportați la HR pentru interviul de ieșire și salariul final." Care este cel mai bun mod de a face față acestei situații, menținându-vă demnitatea dvs?

  1. Imaginea intitulată va fi concediată grațios pasul 1
1. Luați un minut (sau cinci) pentru a trece peste șoc și obțineți-vă din nou creierul. A respira. Dacă vă simțiți ca plânsul, mergeți mai departe - nu va schimba situația, dar vă va ajuta să faceți față mai bine dacă puteți descărca emoția.
  • Imaginea intitulată va fi concediată grațios pasul 2
    2. Gândiți-vă la acest lucru în mod corect. Primul dvs. impuls ar putea fi să presupunem că sunteți un angajat rău, o persoană rea sau un eșec complet, dar acesta este doar panica vorbind. În schimb, spuneți-vă, "Am fost într-un loc de muncă care nu era un meci bun pentru mine." Acest lucru este important - nu este treaba care este vina, și nu ești tu care este vina - este combinația dintre tine și de slujba care nu a lucrat. Așa că nu vă simțiți rușine. Există un milion de motive pentru locuri de muncă nu funcționează și nici unul dintre ele nu este de 100% vina.
  • Imaginea intitulată va fi concediată grațios Pasul 3
    3. Evitați să încercați să inversați decizia. S-ar putea să fiți tentați să întrebați încă o șansă, dar ar trebui să vă împotriviți. Decizia a fost făcută și este aproape întotdeauna ireversibilă. Pledând doar slăbește puterea de negociere.
  • Imaginea intitulată va fi concediată grațios Pasul 4
    4. Negociați termenii separării dvs. Angajatorul dvs. dorește să meargă fără probleme pentru a nu dobândi o reputație pentru cruzime. Deci, aici sunt câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le cereți:
  • Sunt de acord cu angajatorul cum vor răspunde când cineva le numește o referință. Cea mai sigură opțiune este doar de spus, "Da, a fost angajat aici în timpul acestor date, iar politica noastră nu este de a discuta despre performanță."
  • Cereți un pachet generos de separare. Solicitați toate vacanțele dvs. rămase și timpul bolnav în numerar și cereți cât mai multă separare plătiți cum credeți că puteți obține - între una și trei luni în valoare de. Probabil că nu veți obține cât de mult vă cereți, dar este un bun punct de plecare pentru negociere.
  • Cereți angajatorului să continue polițele de asigurare pentru o anumită perioadă. Ai dreptul la Cobra, dar este scump și este mult mai bine dacă puteți continua o vreme cu contribuția angajatorului.
  • Cereți ajutor în găsirea unui nou loc de muncă. Unii angajatori vă vor conecta cu un "Outplacement" firma care vă va ajuta să căutați un nou loc de muncă. Dacă nu, întreabă "Puteți sugera orice companii care angajează oameni pentru acest tip de poziție?" Ele pot fi bine conectate.
  • Imaginea intitulată să fie declanșată cu grație Pasul 5
    5. Concediu cu demnitate. Nu așteptați până la sfârșitul zilei - du-te curata pe birou si pleci imediat. Dacă oamenii se opresc să-i spună la revedere, îi mulțumesc cu amabilitate, dar nu pluiește sălile spunând oamenilor ce sa întâmplat cu tine. Niciodată niciodată, șeful dvs. sau compania - podurile de ardere vor veni înapoi pentru a vă bântui.
  • Imaginea intitulată Fiți concediați grațios Pasul 6
    6. Spuneți imediat familiei tale. Chiar dacă vă simțiți șocați și rușine, spuneți-vă familiei ce sa întâmplat și discutați cum ar trebui să o ocupați ca o familie. Deși vor fi șocați și dezmembrați, pe termen lung, aceasta va reduce cantitatea de anxietate pe măsură ce începeți să reacționați împreună.
  • Imaginea intitulată Fiți concediați grațios Pasul 7
    7. Dați-vă timp vindecător. Veți fi tentați să ieșiți și să începeți să căutați o nouă lucrare în ziua următoare, dar trebuie să vă dați timp pentru a procesa ceea ce sa întâmplat, pentru a spăla rușinea și panica din sistemul dvs. și pentru a începe să vă gândiți clar. Deci, a stabilit o perioadă clară de o săptămână sau două și concentrați-vă pe îngrijirea dvs. și a familiei dvs.
  • Imaginea intitulată va fi concediată grațios Pasul 8
    8. Realizați că nu este sfârșitul drumului. În timp ce este greu de făcut, trebuie să nu mai gândiți la terminare ca la sfârșitul ceva și să începeți să vă gândiți la el ca o schimbare, desigur, care vă poate duce la o situație mai bună. Nu este cu siguranță distractiv, dar s-ar putea transforma într-o oportunitate.
  • sfaturi

    Telefonul dvs. va suna, probabil, în mod constant pentru câteva zile cu toți prietenii dvs. și foștii colaboratori care vă cheamă să vă verifice. Rezista nevoii de a vorbi cu toata lumea. Trimiteți cuvântul de către un prieten că faceți bine și luați timp pentru a decomprima și veți numi oameni înapoi în câteva zile, săptămâni, luni, orice.
  • Verificați dacă nu veți avea loc la un contract neconcurent sau alt contract și că sunteți liber să solicitați un loc de muncă oriunde. Dacă încearcă să vă țină la o neconcurență sau un contract, ar trebui să vi se ofere un pachet de compensare.
  • Fii responsabil. Când ajungeți acasă, anulați orice nu este necesar și încercați să bugetați ce bani aveți. Au un plan financiar și veți fi mai puțin stresați și mai puțin probabil să sari la primul loc de muncă oferit pentru dvs.
  • Unele pachete de compensare au termeni puțini mici: nu puteți vorbi despre motivele terminării dvs., nu puteți discuta termenii descedenței dvs., nu puteți vorbi negativ despre companie sau de management, nu puteți lucra pentru un concurent sau împărtășesc detalii despre companie cu ei, doar pentru a numi câteva. Dacă încalcă termenii severani, ei îl pot retrage sau vă pot da în judecată. Păstrați liniștit și nu discutați nimic pentru a fi în siguranță.
  • Obțineți toate angajamentele companiei în scris.
  • Luați timp pentru a decide dacă doriți să continuați în același domeniu sau dacă doriți să încercați altceva.
  • De obicei, nu vi se va permite să accesați computerul sau fișierele după ce vi se spune că sunteți concediat. Prin urmare, (deoarece probabil că citiți acest lucru înainte de a vă concedia) azi, Când mergi la muncă și în mod regulat, atâta timp cât lucrezi pentru altcineva:
  • E-mail la e-mailul personal (non-work) adresează ceva pe computerul dvs. de lucru pe care l-ați dori după a fi lăsat: e-mailuri personale, eșantioane de lucru, rețeta cookie a colegului tău, orice. Nu le trimiteți din contul dvs. de lucru - accesați contul dvs. personal și utilizați acest lucru.
  • Faceți copii ale oricăror în fișierele pe care le doriți după ce ați fost concediați (mostre de lucru, contacte ROLODEX etc.) și aduceți-i acasă.
  • Avertizări

    Rezistă nevoii de a-ți apela foștii colegi și să se plângă de companie sau de management.
  • Nu mergeți acasă, împachetați o pungă și ieșiți din oraș. Fugi departe de problemele tale face ca lucrurile să se înrăutățească, nu numai că, ci un nou venit la un loc de muncă diferit fără un motiv bun (e.G. Transferul de locuri de muncă, membrii familiei transferați, dezastrul natural, concedierea etc.) este un steag roșu tuturor angajatorilor. În schimb, intrați în acțiune prin actualizarea CV-ului dvs. și postarea acesteia în locuri precum CareerBuilder.com și de lucru orice contacte aveți despre posibilele locuri de muncă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar