Cum să argumentați cu cineva care crede că sunt întotdeauna dreptate

Argumentând cu cineva care crede că sunt întotdeauna bine poate fi frustrant. Cel mai bine este să vă gândiți la ceea ce doriți din argument înainte de a trece în conversație. De asemenea, găsiți modalități de a le ajuta să vă vadă partea dvs. redirecționând conversația și să luați măsuri pentru a menține situația cât mai calmă posibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru argument
  1. Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 1
1. Aflați cauza de bază. Know-it-Toate acestea se încadrează în una din cele două categorii (sau o combinație a celor două). Unii știu-toate au un sentiment profund de nesiguranță și încearcă să-l acopere, știind cât de mult pot. Alții cred că știu totul, așa că se simt obligați să-și ofere cunoștințele altora. Știind unde provine argumentativitatea persoanei care vă pot ajuta să vă ocupați de situație.
  • Când se spune că este o cunoaștere nesigură, că sunt greșite despre ceva, joacă în nesiguranța lor, iar apărarea lor se ridică. Încercați în schimb întrebări de conducere, care funcționează bine cu acest tip de persoană.
  • Cu al doilea tip de know-it-toate, este de multe ori mai bine să le lași să-și facă să spună și apoi să încerce să ofere o altă opinie.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept pasul 2
    2. Determinați cât de mult doriți să riscați în relație. Înainte de a vă scufunda într-un argument cu o cunoaștere, este important să vă gândiți la ceea ce sunteți dispus să pierdeți. Asta este, gândiți-vă cât de importantă este relația dvs. și cât de important este argumentul pentru dvs. Indiferent cât de atent sunteți, angajarea într-un argument poate deteriora o relație.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. este un know-l, este posibil să fie cel mai bine să-i lași să se gândească la ceea ce vor gândi de cele mai multe ori, așa că nu vă puneți slujba în pericol.
  • Dacă persoana este o persoană pe care o apropiați, cum ar fi un partener sau un prieten apropiat, decideți dacă argumentul este cu adevărat meritat potențialul rănit.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 3
    3. Decideți ce vreți de la argument. În orice argument, ar trebui să aveți un scop final. Poate că vrei doar să-ți vadă partea, sau poate că vrei să recunoască sentimentele tale rănite. Orice ar fi, trebuie să știți ce este înainte de a sări în argument.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept pasul 4
    4. Verificați faptele înainte de a sări în argument. Dacă argumentul este despre ceva care este bazat pe fapte, verificați întotdeauna faptele dvs. Dacă puteți, aduceți dovezi la conversație pentru a vă susține partea. Cu toate acestea, atunci când cercetați, asigurați-vă că rămâneți la surse imparțiale, în loc de cele care vă spun doar ceea ce doriți să auziți.
  • Partea 2 din 3:
    Ajutându-i să vadă cealaltă parte
    1. Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept Pasul 5
    1. Ascultați ce au de spus. Chiar dacă persoana întotdeauna crede că sunt dreptate, ei încă merită să fie auziți, la fel ca și cum meritați să fiți auziți. Ascultați mai întâi punctul lor de vedere, luând timpul să auziți cu adevărat ceea ce spun.
    • Pentru a arăta că ascultați, puteți să vă desfaceți la conversație și să furnizați rezumate scurte, cum ar fi "Deci, ceea ce vă aud spunând este... "
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna Pasul 6
    2. Puneți întrebări pentru a obține o mai bună înțelegere. Persoana nu poate fi deosebit de viitoare despre ceea ce se întâmplă sub suprafață. În plus, întrebarea întrebărilor vă poate ajuta să înțelegeți exact ceea ce vorbesc când vine vorba de subiect și cum se simt pe subiect.
  • Chiar și întrebări simple, cum ar fi "De ce?" sau "Cum crezi asta?" vă poate ajuta să vă dați seama ce este sub suprafață.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept pasul 7
    3. Sunt de acord, apoi furnizați contrapunctul dvs. de vedere. O modalitate de a argumenta cu cineva care crede că știu totul este în primul rând cu ei, sau cel puțin admite că înțelegi partea lor. După ce sunteți de acord, puteți prezenta un contraargument.
  • De exemplu, ați putea spune, "Înțeleg ce spui. Este un punct interesant, dar iată ce cred..."
  • De asemenea, ați putea spune ceva, "Mulțumesc că m-ai ajutat să înțeleg partea ta. Văd de unde veniți. Punctul meu de vedere este un pic diferit..."
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 8
    4. Asigurați-vă că argumentul dvs. ne-amenință. Dacă vă spuneți punctele într-un mod amenințător, cealaltă persoană va opri probabil. Cu toate acestea, dacă vă prezentați partea dvs. prin lovirea într-o limbă mai puțin amenințătoare, cealaltă persoană este mai probabil să asculte.
  • De exemplu, în loc să spunem, "Sunt cu siguranță corect," ai putea spune, "Ei bine, ceea ce am citit este asta... "
  • În loc să spui, "Iată punctul de vedere potrivit...," Ai putea spune, "Poate că există o altă parte a povestirii..."
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept pasul 9
    5. Mutați conversația departe de confruntările directe. Uneori, când vă confruntați cu o persoană cu sfaturi directe într-un argument, tocmai au închis și nu ascultă, la fel ca atunci când faceți un argument într-un mod amenințător. În acest caz, este posibil să oferiți sfaturi sau o soluție, numai persoana nu poate auzi ce spui.
  • S-ar putea să aflați că întrebarea unei persoane de conducere este o modalitate mai bună de a le gândi într-o altă direcție decât o confruntare directă.
  • De exemplu, ați putea spune, "Ce te face să crezi asta?" in loc de "Care sună greșit pentru mine."
  • In loc de "Nu este deloc deloc," ai putea spune, "V-ați gândit vreodată...?"
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea calmei conversației
    1. Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 10
    1. Nu escalada. Poate fi tentant în orice argument pentru a escalada. Emoțiile se află în cale, și amândoi vă înfuriați. Lăsați-vă că temperaturile voastre să obțină cele mai bune dintre voi, iar argumentul se dezvoltă în aruncarea insultelor înainte și înapoi sau strigând unul la altul. Escaladarea este o problemă deosebită atunci când se certă cu un know-it-all pentru că este probabil să ajungă la ultimul tău nerv. Cu toate acestea, dacă veți ajunge oriunde, trebuie să vă păstrați capul.
    • Dacă te simți încălzit, ia o clipă pentru a respira adânc. Este chiar o idee bună să cereți să reveniți mai târziu la discuție, astfel încât să puteți continua când sunteți atât calm cât și colectați.
  • Imaginea intitulată susține cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 11
    2. Descroșează-ți brațele. Limbajul corpului spune la fel de mult despre ceea ce vă simțiți ca ceea ce spuneți. Dacă limbajul corpului dvs. spune că sunteți închis la discuție, persoana cu care vorbiți nu se va simți atât de confortabilă cu dvs.
  • Descroșează brațele și picioarele și fața persoanei cu corpul vostru. De asemenea, asigurați-vă că ați contactat ochii, astfel că persoana știe că ascultați.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna drept pasul 12
    3. Deschideți-vă mintea spre partea lor. Adică, chiar și totul trebuie să aibă dreptate uneori. Când vă angajați într-un argument, trebuie să fiți dispuși să recunoașteți că sunteți uneori greșit. În caz contrar, argumentul nu va ajunge nicăieri.
  • Imaginea intitulată susțin cu cineva care crede că sunt întotdeauna pasul 13
    4. Știți când - și cum!--a se indeparta. Uneori, îți dai seama că nimeni nu merge "victorie" argumentul. În acel moment, este mai bine să-l terminați. Cu toate acestea, încă mai vrei să apară non-amenințând sau altfel cealaltă persoană va dori totuși să se susțină.
  • S-ar putea încheia cu, "Ei bine, văd că nu ajungem nicăieri. Cred că trebuie doar să fiu de acord să nu fiu de acord."
  • De asemenea, ați putea spune, "Îmi pare rău să văd că nu suntem mai apropiați de a fi de acord cu acest subiect. Poate putem încerca din nou o altă dată."
  • Ajutor de conversație

    Lucruri de făcut atunci când se certă cu cineva care crede că sunt întotdeauna dreptate

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Să le poată numi pe neadevăruri sau minciuni. Dacă citează nesigure "fapte" sau statistici părtinitoare, contra cu surse credibile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar