Cum să se ocupe de a fi concediat

Poate că ați văzut scrisul pe perete când compania dvs. mică a fost preluată de o mare corporație. Sau poate că ați fost uimiți când ați fost chemat în biroul șefului dvs. și ați spus: "Îmi pare rău, dar sunteți concediat."Indiferent de povestea voastră de ardere, sunteți probabil plini de furie, resentimente și șocați față de fostul dvs. angajator. De asemenea, puteți simți anxietate și stres despre următoarea dvs. mișcare de carieră. Dar, cu metodele potrivite de coping, puteți să vă ocupați de a fi concediați și să mergeți mai departe.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de arderea imediată
  1. Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 1
1. Încercați să nu vă supărați sau ciudați. Deși este posibil să simțiți sentimente intense de furie sau de furie, este important să nu vă insultați sau să vă strigați la șeful dvs. sau la alții în birou. Odată ce șeful dvs. sau supervizorul HR vă spune știrile, încercați să înghițiți orice furie în acest moment.
  • Să vă supărați la șeful dvs. sau la colegii dvs., vă va da doar reputația și va crea o scenă. Mai degrabă decât să vă supărați, concentrați-vă pe ieșirea din întâlnire cu o anumită măsură de demnitate.
  • Nu obțineți fizic cu șeful dvs. Indiferent de cât de supărat poate, de către dvs. de ardere, răniți-vă șeful dvs. ar putea avea ca rezultat arestarea, ceea ce ar putea afecta negativ șansele dvs. de a găsi un nou loc de muncă, deoarece angajatorii verifică adesea cazuri judiciare.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 2
    2. Puneți din motive pentru care ați fost concediat. Există o mare diferență între a fi concediat și a fi concediat. Aflați motivele specifice pentru care superiorii dvs. au decis să vă tragă, mai degrabă decât să vă îndepărtați. A fost din cauza atitudinii tale la locul de muncă? Un eveniment sau un cont specific care a mers în lateral? Sau reducerea și reducerea costurilor?
  • Postările pe diverse conturi de social media pot duce adesea la fiverse. Dacă conținutul de pe post (posturile) ar putea fi considerat ofensator, compania nu mai poate dori să fie asociată cu dvs. și vă poate lăsa să mergeți.
  • Determinarea motivului pentru arderea dvs. vă va ajuta să înțelegeți de ce sunteți concediat. De asemenea, vă va permite să vă îmbunătățiți într-o anumită zonă în următorul loc de muncă sau în rol.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 3
    3. Nu semnați imediat un pachet de compensare. Odată ce vi se spune că sunteți concediat, șeful dvs. vă va transmite probabil un teanc de hârtie de alunecare roz. Acestea sunt lucrări oficiale privind contractul dvs. de muncă, pe care va trebui să-l semnați. Dar țineți-vă la semnarea pachetului de compensare, dacă vă este oferit.
  • Luați timp să o priviți și să o conduceți de avocatul dvs. Este posibil să puteți negocia o plată mai mare, mai ales dacă ați fost cu compania sau organizația pentru o perioadă lungă de timp.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 4
    4. Discutați despre modul în care plecarea dvs. va fi descrisă restului companiei. Acest lucru este deosebit de important să vorbim dacă ați fost cu compania într-o poziție de plată înaltă pentru o perioadă lungă de timp sau dacă vă aflați într-un rol în care lucrați direct cu clienții sau clienții.
  • Dacă ați construit o relație cu anumiți clienți, doriți să vă asigurați că compania explică arderea dvs. într-un mod cinstit, dar nu vă arde reputația.
  • De asemenea, este important să vă clarificați plecarea, astfel încât să știți cum fostul dvs. angajator vă va explica arderea către viitorii angajatori care îi numesc o referință.
  • Dacă nu doriți ca angajatorul dvs. să fie o referință pentru orice loc de muncă viitoare, specificați că doriți doar să vă confirmați datele de angajare la companie și nimic mai mult.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 5
    5. Încheiați întâlnirea cu o strângere de mână. Acest lucru poate fi dificil de făcut, mai ales după zging-ul inițial de a fi concediat. Dar încercați să rămâneți în termeni buni cu angajatorul dvs., chiar dacă ați putea fi supărat. Nu doriți să ardeți nicio poduri pentru viitor și să încheiați relația dvs. profesională cu șeful dvs. pe o notă acru.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 6
    6. Împachetați și ieșiți din clădire. Evitați roamingul în jurul biroului și spuneți colegilor dvs. că tocmai ați fost concediat. Acest lucru pare neprofesional și poate provoca frecare între dvs. și fostul dvs. angajator. Strângeți lucrurile într-o cutie de carton, sau luați doar esențele cu dvs. Apoi, capul pentru cea mai apropiată ieșire.
  • Luați timp pentru a vă apela cel mai apropiat colegii din acea seară și spuneți-vă la revedere. Sau să facă aranjamente pentru a se întâlni cu ei în afara biroului.
  • Când vă adunați articolele și părăsirea biroului, faceți-o calm. Nu într-un mod furios sau emoțional.
  • În unele cazuri, vi se poate solicita sau așteptați să părăsiți biroul imediat după ce sunteți informat despre terminarea dvs., fără posibilitatea de a vă aduna lucrurile. Dacă se întâmplă acest lucru, elementele dvs. personale vor fi probabil colectate de departamentul de resurse umane și trimise prin poștă sau deținute pentru preluare ulterioară. Asigurați-vă că inventarul și contabilizează în mod regulat obiectele dvs. personale la birou, astfel încât veți ști întotdeauna exact ce face lucruri ale dvs. sunt acolo.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 7
    7. Fișier pentru prestații de șomaj. În majoritatea statelor, vă puteți califica pentru prestații de șomaj dacă nu ați fost lăsați să mergeți din cauza unei abateri intenționate.
  • Căutați politica statului dvs. privind beneficiile de șomaj pentru a determina dacă vă calificați.
  • Partea 2 din 3:
    Luând timp pentru a reflecta și a regrupa
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 8
    1. Nu vă fie frică să le spuneți oamenilor că ați fost concediați. Poate fi dureros să admită la început. Dar spunând că "am fost concediat" cu voce tare spre tine sau altora vă poate ajuta să procesați trauma de a fi concediați. Descărcați sentimentele negative pe care le aveți față de a fi concediați prin admiterea dvs. către dvs. și pentru alții într-un mod deschis.
    • Fii sincer dacă un potențial angajator vă întreabă cum ați lăsat vechea slujbă. Explicați detaliile specifice din jurul motivelor pentru arderea dvs., dar stresul că ați părăsit compania în termeni buni. Acest lucru va arăta potențialului angajator pe care sunteți dispus să fiți cinstiți și în avans, dar poate fi în continuare profesional.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 9
    2. Întoarce-te la prietenii și familia ta. Concentrați-vă pe relațiile dvs. cu partenerul dvs., membrii familiei și prietenii dvs. apropiați. Evitați să vă ocupați de stresul și furia.
  • Nu vă fie frică să vă deschideți prietenilor și familiei despre trauma de a fi concediați. Deși ați fi tentat să vă izolați și să încercați să vă abordați sentimentele pe cont propriu, este posibil să aveți nevoie să vă întoarceți la cei dragi pentru sprijin și asta e în regulă.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 10
    3. Vorbiți cu un terapeut sau un consilier. Vorbind despre a fi concediat cu partenerul dvs., familia sau prietenii apropiați vă pot ajuta cu siguranță să vă ocupați de trauma de a fi concediați. Dar ajutorul profesional de la un terapeut sau un consilier vă va ajuta să lucrați prin orice probleme de furie pe care le puteți avea ca urmare a fi concediat.
  • Deși este posibil să fiți tentați să vă concentrați asupra deplasării înainte, este important să vă ocupați de orice emoții intense pe care le-ați putea fi concediați. În acest fel, puteți merge mai departe într-un mod sănătos și stabil.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 11
    4. Evitați gândirea "Ce se întâmplă". "ce-ar fi dacă" Gândirea poate fi ușor de căzut. "Dacă aș fi întârziat doar pentru acea întâlnire?" "Dacă aș fi făcut mai mult în timp?" Dar trăirea în trecut nu vă va ajuta să mergeți mai departe. "Ce se întâmplă" sunt imposibil de răspuns și vă vor împiedica capacitatea de a vă concentra pe aspectele pozitive ale vieții voastre.
  • Mai degrabă decât să se gândească "Ce se întâmplă", gandeste-te "Ce este acum". Ca în, "Ce pot face acum cu timpul meu deschis?" "Ce pot face acum pentru a avansa și a reuși?"
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 12
    5. Concentrați-vă energia asupra activităților pe care le bucurați sau cu abilitățile pe care doriți să le obțineți mai bine. Utilizați acest timp deschis pentru a decomprima și de-stres, făcând activități pe care nu le-ați avut niciodată timpul sau energia. Încercați să nu cadeți într-o rutină de inactivitate sau letargie.
  • Citiți o carte despre care ați vrut să ajungeți la sau să participați la un joc de volei de agrement pe care ați avut întotdeauna să-l pierdeți din cauza muncii.
  • Declantați-vă casa și donați tot ce nu aveți nevoie. Du-te pentru plimbări dimineața și dați-vă timp să vă bucurați de timpul tău brusc.
  • Obțineți un membru al sala de sport sau luați cursuri gratuite la YMCA dvs. locală. Arde orice stres prin vărsarea energiei în sporturi sportive sau sociale cu prietenii.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 13
    6. Uită-te la finanțele tale. Pentru a fi în siguranță și proactivă, presupuneți că nu puteți ateriza un alt loc de muncă în următoarele câteva luni. Stați jos și treceți la bugetul dvs. lunar. Uită-te la orice bani într-un cont de economii sau în investiții. Decideți cum vă veți menține nivelul de trai fără venituri constante de câteva luni.
  • Poate doriți să vă implicați planificatorul financiar în acest proces. Sau căutați consultanță juridică din partea avocatului dvs.
  • Dacă primiți compensare plătiți de la fostul dvs. angajator, factorului acest lucru în bugetul dvs. pentru lunile următoare. Dar încercați să nu trăiți în primul rând pe plata dvs. de compensare. Doriți să fiți atenți să nu depindeți prea mult pe economii sau investiții pentru a vă menține linia de plutire pe măsură ce căutați un nou loc de muncă.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 14
    1. Gândiți-vă la următorul pas în cariera dvs. Ți-a plăcut ultimul loc de muncă sau de poziție? Sau vă simțiți ca și cum ați putea dori să încercați o altă carieră? Luați în considerare cât de fericiți ați fost în poziția voastră anterioară și dacă ați fi mai fericiți să faceți altceva.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 15
    2. Identificați-vă abilitățile transferabile. Dacă vă gândiți la o schimbare de carieră, este important să faceți o listă a abilităților pe care le-ați câștigat în poziția anterioară. De exemplu, dacă ați lucrat într-un birou de admitere, dar acum doriți să intrați în vânzări, aveți abilități de competențe și abilități de comunicare valoroase. Acestea sunt abilitățile dvs. de transferare.
  • Dacă nu sunteți sigur că sunt abilitățile dvs. transferabile, puteți face un test de autoevaluare. Căutați teste de evaluare a carierei online.
  • De asemenea, puteți face o autoevaluare pe cont propriu. Gândiți-vă la ceea ce ar fi cel mai bun pas următor în cariera dvs. și ce te-ar face fericiți. Luați în considerare de ce un angajator ar dori să vă angajeze și la ce abilități puteți oferi unui angajator.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 16
    3. Creați un plan de acțiune. Acest lucru poate fi actualizat CV-ul și profilul dvs. online. De asemenea, vă puteți concentra pe participarea la întâlniri de afaceri la rețea. Lăsați pe toți să știți că sunteți din nou pe piața muncii și lucrați la fiecare contact pe care îl aveți.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 17
    4. Conduceți propriul dvs. interviu de angajare. Poate fi o provocare pentru a vă construi din nou încrederea după ce ați fost concediat. Dar realizarea unui interviu de angajare pe tine vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil cu marketingul abilităților dvs. potențialilor angajatori. Întrebați-vă întrebări cum ar fi:
  • Care sunt slăbiciunile mele? Aceasta este cea mai frecventă întrebare de interviu și una dintre cele mai dificile de răspuns. Concentrați-vă pe dezvoltarea profesională, mai degrabă decât problemele personale sau defectele. Includeți o soluție la slăbiciunea dvs. în răspunsul dvs. De exemplu: "Lucrez la a fi mai bun la vorbirea publică și tocmai sa alăturat lui Toastmasters pentru a lucra la această slăbiciune."
  • De ce ar trebui să mă angajeze cineva? Rezumați experiențele dvs. într-o singură propoziție. De exemplu: "Cu o experiență de peste cinci ani care lucrează în industria de vânzări și înregistrarea mea dovedită de vânzare a produselor, aș putea face o mare diferență în compania dvs."
  • Care sunt obiectivele mele? Concentrați-vă pe obiectivele și obiectivele pe termen scurt pe care le puteți realiza în anul următor. De exemplu: "Scopul meu imediat este de a obține o poziție la o companie de vânzări orientată spre creștere. Scopul meu pe termen lung este de a crește în cele din urmă într-o poziție de responsabilitate și conducere."
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 18
    5. Nu scrieți o poziție temporară. Deși este posibil să fiți ezită să acceptați o poziție temporară, luați în considerare finanțele. Dacă banii sunt critici, poate fi necesară o activitate temporară și poate duce la lucruri mai bune. Oportunitățile temporare deschid uneori ușa la oportunități permanente.
  • Mai degrabă decât să mergeți spre ceea ce știți și ați făcut-o înainte, îmbrățișați o nouă oportunitate dacă apare. Nu știi unde poate conduce călătoria dacă nu porniți calea.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi concediat pasul 19
    6. Savurați munca când o obțineți. Odată ce ați aterizat următoarea poziție, apreciați-o și concentrați-vă asupra muncii din greu. Să profite de oportunitatea de a lucra, mai ales dacă este într-o carieră, sunteți fericiți să faceți și să găsiți îndeplinite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar