Cum să se ocupe de un tată abuziv

Credeți că tatăl tău este fizic, emoțional, neglijabil sau abuziv sexual față de tine?Abuzul poate avea efecte de lungă durată, cum ar fi: anxietate, depresie, abuz de alcool, rușine, vinovăție, stima de sine scăzută, tulburări de stres post-traumatic (PTSD) și comportamente antisociale (agresivitate, rău altor persoane). Cu toate acestea, există speranță. Puteți să vă ocupați de un tată abuziv prin obținerea de ajutor imediat dacă sunteți în pericol, păstrați-vă în siguranță de abuz și vindecând de la o istorie de abuz.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea ajutorului imediat
  1. Imagine intitulată Deal cu un tată abuziv Pasul 1
1. Cunoașteți semnele de avertizare ale abuzului potențial. Părinții care folosesc alcool sau alte medicamente și au un control impuls scăzut, sunt mai susceptibile de a abuza sexual asupra copiilor lor. Furie sau stres, probleme de relații, iar violența domestică sunt toți predictorii abuzului împotriva copiilor.
  • Dacă observați lucrurile să se înrăutățească în casa dvs., asigurați-vă că aveți planul dvs. de siguranță la îndemână și sunteți gata să scăpați din situație dacă aveți nevoie.
  • S-ar putea să fiți în pericol imediat dacă tatăl dvs. este: în prezent amenință să vă rănească sau să vă abuzați, purtând o armă (inclusiv obiecte grele), urmăriți-vă cu intenția de a vă abuza de dvs. sau dacă sunteți în prezent rănit fizic sau abuzat sexual.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 2
    2. Scăpați și mergeți undeva în siguranță. Dacă sunteți în prezent în pericol de a fi abuzat (fizic sau sexual), trebuie să obțineți imediat ajutor. Dacă nu aveți acces la un telefon pentru a solicita ajutor, scăpați de situația abuzivă și găsiți un loc sigur pentru a merge.
  • Dacă sunteți acasă, gândiți-vă la cea mai bună modalitate de a ieși și de ao folosi. Aceasta ar putea fi printr-o fereastră, ușă sau în curtea din spate.
  • Locurile bune de a merge includ: o casă a vecinului de încredere, o casă a unui prieten sau un loc public în care sunt disponibile telefoanele.
  • Nu vă ascundeți în dormitorul dvs., ați putea să vă blocați acolo și să nu puteți scăpa ușor dacă ceva nu merge bine.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 3
    3. Suna pentru ajutor. Dacă sunteți în pericol iminent sau sunteți în prezent abuzați fizic sau sexual, apelați imediat ajutor. Puteți apela numărul dvs. local de contact de urgență (i.E. 911) sau stația de aplicare a poliției / legii.
  • Luați în considerare apelarea unei linii telefonice pentru servicii pentru copii. Ei sunt instruiți să se ocupe de abuz. Fiți pregătiți să răspundeți la întrebări despre când și cum ați abuzat-o tatăl dvs.
  • De asemenea, puteți contacta un reporter mandatat (profesor, terapeut).
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 4
    4. Respectați cifrele autorității. Dacă ați sunat la poliție sau servicii pentru copii, ei pot ajunge și vă vor intervieva. Poliția, asistenții sociali, terapeuții sau alții ar putea dori să vorbească cu dvs. despre situație. Ei probabil vor vorbi, de asemenea, cu gardianul dvs. legal sau tutorii (părinte sau altă persoană care este permis legal să aibă grijă de dvs.).
  • Fiți cinstiți când ați pus întrebări despre abuz. Știți că acești oameni încearcă să înțeleagă mai bine situația, astfel încât să poată lucra pentru a vă menține în siguranță.
  • Serviciile de protecție pentru copii vă vor pune întrebări și vor interveni. Agenția Guvernului sau Organizația de Servicii Sociale care se ocupă de cazul dvs. poate solicita dvs. și tatălui dvs. să primească intervenție psihologică, cum ar fi terapia sau clasele de părinți. În cazuri foarte severe, copiii pot fi îndepărtați din casă sau separați de părinte până când situația abuzivă este rezolvată.
  • Poliția poate efectua o investigație și poate vorbi cu dvs. și părinții sau tutorii legali. În cazuri severe, iar dacă alegeți să apăsați tarife, tatăl dvs. poate suferi un proces.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 5
    5. Obțineți terapie sau consiliere. Dacă ați suferit o situație abuzivă, trauma nu se va rezolva. Este esențial să căutați ajutorul unui terapeut sau consilier. Cu cât începeți mai devreme terapia, cu atât mai multe șanse pe care le aveți la recuperare.
  • Un terapeut vă poate ajuta dacă vă faceți griji că sunteți abuzat în mod regulat, evitați anumite cazuri care vă reamintesc abuzul sau dacă aveți sentimente excesive de vinovăție, rușine, depresie sau teamă legate de abuz.
  • Dacă gândurile dvs. despre abuz vă împiedică să completați sarcinile zilnice sau să vă răniți relațiile interpersonale, terapia poate ajuta. Puteți lucra cu un terapeut pentru a vă menține în siguranță și pentru a vă ocupa în mod sănătos cu trauma pe care ați suferit-o.
  • Dacă sunteți sub vârsta de 18 ani, puteți vorbi cu consilierul dvs. de orientare școlară despre obținerea terapiei. Cu excepția cazului în care tutorele dvs. vă interzis în mod specific să vedeți consilierul sau consilierul pentru a vă vedea, atunci consimțământul părintești nu este necesar să primească consiliere. Consilierul trebuie să raporteze abuzul de copii cunoscuți sau suspectați.
  • Terapia familială este, de asemenea, o opțiune utilă de a explora. Terapistul dvs. sau unul separat, poate lucra cu familia dvs. pentru a crea siguranță și pentru a reduce abuzul. Adresați-vă terapeutului dacă aceasta este o opțiune sau dacă vă poate oferi o trimitere.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă în siguranță
    1. Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 6
    1. Identificați ce să faceți dacă abuzul apare din nou. Dacă creați un plan de siguranță, puteți fi mai pregătit dacă aveți un abuz. Cunosc cele mai bune modalități de a ieși din casă, cele mai bune locuri pentru a merge pe care sunt în siguranță, și cine să sunați odată ce ajungeți acolo.
    • Au contacte de urgență la îndemână. Păstrați o listă de contacte pe dvs. în orice moment.
    • Puteți crea un plan de siguranță. Acesta va include unde să meargă, cu cine să vorbească, cum să vă păstrați în siguranță și ce resurse suplimentare de coping pe care le puteți utiliza.
    • Dacă credeți că abuzul este pe cale să apară, utilizați acest plan de siguranță.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 7
    2. Identificați cum să scăpați în viitor. Știind că drumul în jurul casei dvs. vă poate ajuta să scăpați dacă aveți nevoie. Având un plan vă poate ajuta să vă simțiți în siguranță.
  • Identificați modalități de a vă părăsi casa, cum ar fi prin anumite ferestre, ușile, evadarea focului, ascensoarele, scările etc. Dacă locuiți într-un complex de apartamente, ar trebui să existe o postare de evacuare a incendiilor și o hartă a premiselor - studiați-o pentru a dezvolta cea mai rapidă și cea mai sigură cale de ieșire din situație.
  • Dacă există ferestre și uși încuiate în interiorul casei, asigurați-vă că obțineți cheile sau știți cum să le deblocați înainte de timp.
  • Mutați obiectele din cale dacă blochează ferestrele utile sau ușile.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 8
    3. Știți unde să mergeți. Identificați locurile de siguranță în care puteți merge în viitor, cum ar fi casa unui anumit prieten sau familia, o școală, spital, etc.
  • Găsiți cea mai rapidă cale la locul dvs. de siguranță identificat.
  • Aflați cum ați putea ajunge acolo cel mai rapid. De exemplu, puteți rula, skateboard sau unitate (dacă aveți o licență).
  • Asigurați-vă că aveți o mulțime de locuri pe care le puteți merge și mai multe planuri de back-up dacă oamenii nu sunt acasă. Dacă este necesar, puteți merge într-un loc public, cum ar fi un mall sau magazin pentru a obține acces la telefon.
  • Spuneți oamenilor pe care intenționați să o faceți la faptul că fac parte din planul dvs. de siguranță. Știți ori tipic că sunt acasă.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 9
    4. Vorbiți cu un adult. Dacă abuzul re-apare, ar trebui să știți cine puteți vorbi despre asta. Ar putea să evolueze mai mult în ceva și dacă o face, vrei altcineva să știe. Întreabă pentru ajutor.
  • Oamenii utile de a vorbi cu includerea: mama, bunicul, un profesor, consilier de orientare școlară, terapeut, părintele prietenului sau un alt adult care aveți încredere.
  • Găsiți un mentor sau un consilier școlar cu care vă puteți vorbi când vă simțiți copleșiți de rănire.
  • Asigurați-vă că persoana pe care o alegeți să o vorbești este cineva în care aveți încredere și vă simțiți în siguranță.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 10
    5. Evitați situațiile periculoase sau riscante. Uneori, oamenii care suferă de abuz ajung să se angajeze în situații riscante, nesigure sau incomode.
  • Lucrați la prevenirea abuzului viitor. Nu este vina dvs. că abuzul a avut loc, dar puteți lucra pentru a reduce probabilitatea unui abuz viitor sau repetat. Încercați să vă asigurați că cineva este cu dvs. când vă aflați în jurul tatălui vostru. Evitați să fiți într-o cameră singură cu tatăl dvs. dacă puteți. Acest lucru vă poate crește riscul de abuz. Încercați să aveți prieteni, să vă petreceți timp cu frații dvs. sau să întrebați un alt membru al familiei. Dacă nu puteți evita să fiți singuri cu el, asigurați-vă că aveți o ieșire sau o modalitate de a vă proteja dacă aveți nevoie.
  • Folosirea medicamentelor sau alcoolului pentru a face față abuzului poate avea consecințe grave și devastatoare (activitate ilegală, judecata redusă, supradozaj). Evitați utilizarea substanțelor pentru a face față. Încercați exercițiul, scrierea / jurnalizarea sau terapia în schimb.
  • Metoda 3 din 3:
    Vindecarea de abuz
    1. Imagine intitulată face față unui tată abuziv Pasul 11
    1. Au auto-compasiune. Persoanele care au experimentat abuzurile se învinovățesc sau se confruntă cu auto-lipire. Amintiți-vă, nu este niciodată vina dvs. și nimeni nu merită să fie abuzat.
    • Înlocuiți auto-discuția distructivă cu auto-discuție compasională. Dacă spui că vrei să faci lucruri pentru tine, cum ar fi: "E vina mea. N-ar fi trebuit să-l fac supărat: "Acesta este un gând incorect pentru că nu sunteți vina. Înlocuiți aceste tipuri de gânduri cu mai multe aprecieri realiste ale situației, cum ar fi: "Abuzul nu este vina mea. Nu am dorit sau vreau să se întâmple. Merit de dragoste și respect și nu ar trebui să fiu abuzat."
    • Ai grijă de tine. Auto-îngrijirea este o componentă importantă a copingului după ce a avut loc abuzul. Aceasta înseamnă tratarea cu compasiune și respect. Mâncați sănătoși, obțineți somn suficient, participați la sesiunile dvs. de terapie și angajați în activități sănătoase (exerciții, educație, relaxare, petrecere a timpului liber).
  • Imagine intitulată Deal cu un tată abuziv Pasul 12
    2. Îmbrățișați relațiile sănătoase. Vindecarea de abuz poate fi realizată cu ajutorul sprijinului de la alții. Este important să aveți relații de satisfacție reciprocă și de colaborare. Șansele sunt, aveți deja oameni în viața voastră care vă pot sprijini, cum ar fi alți membri ai familiei (mamă, bunici, frați, veri), prieteni și profesori.
  • Dacă ați evitat socializarea fricii sau a tristeței, încercați să vă reconectați cu ceilalți care sunt în siguranță. Invitați prietenii dvs. sau să vă petreceți cu membrii familiei sigure, cum ar fi frați sau veri. Nu trebuie neapărat să vorbiți cu ei despre abuz dacă nu doriți sau nu sunteți gata să faceți acest lucru. Obțineți sprijin prin petrecerea timpului de calitate împreună și faceți activități distractive (cum ar fi jocurile de jocuri).
  • O modalitate de a obține sprijin social este să se alăture unui grup de asistență. Adresați-vă consilierului școlar sau terapeutului pentru trimiteri. Dacă nu aveți nici unul dintre aceștia, încercați să efectuați o căutare online pentru organizațiile locale care au grupuri de sprijin pentru persoanele care au supraviețuit traumelor și abuzurilor.
  • Nu tolerați prietenii sau alții care vă deranjează sau vă sună numele. Meritați să fiți tratați cu respect. Dar nu folosiți violența fizică de orice fel pentru a obține punctul dvs. de-a lungul fie că vă distanțați și petreceți mai puțin timp cu oamenii care vă deranjează.
  • Imagine intitulată Deal cu un tată abuziv Pasul 13
    3. Procesați-vă sentimentele. Doliu trauma și pierderea este o piesă importantă de vindecare din abuz.
  • Puteți scrie tatăl dvs. o scrisoare, pe care nu trebuie să o trimiteți. Spune-i cum te simți în legătură cu abuzul și cum te-a afectat. Lăsați furia.
  • Vorbind cu alții despre sentimentele dvs. este, de asemenea, o modalitate bună de a procesa. Puteți face acest lucru cu un prieten, membru al familiei, consilier sau grup de asistență.
  • Imagine intitulată se ocupă de un tată abuziv Pasul 14
    4. Exprimați-vă creativ. Expresia creativă este o modalitate de a face față în mod pozitiv cu o istorie de abuz. Creativitatea vă poate ajuta să vă eliberați emoțiile în moduri sănătoase, în loc să vă răniți sau să vă loviți de ceilalți.
  • Încercați muzica improvizațională ca terapie de auto-ajutorare. Acest lucru sa dovedit a ajuta la vindecarea abuzului sexual și poate fi benefică și pentru alte tipuri de abuz. Încercați să jucați armonica (un instrument ușor de învățat) sau să descărcați un joc sau o aplicație care vă permite să creați muzică.
  • Scrie despre asta. Reconstruirea povestii abuzului dvs. poate fi o modalitate utilă de a vindeca. Acest lucru vă poate ajuta să rezolvați trauma. Obțineți sprijin sau puneți-l deoparte dacă vă vă supărați prea mult acum.
  • Încercați arta - puteți colora, vopsi, desena sau sculpta. Încercați să vă exprimați în arta dvs. modul în care vă simțiți despre abuz și cum v-a afectat.
  • Imagine intitulată Deal cu un tată abuziv Pasul 15
    5. Evitați copingul negativ. Persoanele care au supraviețuit abuzului pot fi la un risc crescut de utilizare a alcoolului și a altor medicamente. În plus, persoanele care au suferit de o situație abuzivă se pot învinovăți, minimiza gravitatea abuzului (gândirea că nu era la fel de rea ca și ea) și să creadă că abuzul a fost necesar sau normal).
  • Concentrați-vă că aveți o vedere realistă asupra abuzului, cum ar fi gândirea sau a vă spune ", am fost abuzată și nu a fost în regulă. Nu sunt de vină pentru abuz. Nu voi tolera să fiu abuzat și voi primi ajutor dacă am nevoie de ea."
  • Imagine intitulată Deal cu un tată abuziv Pasul 16
    6. Împuterniciți-vă. Mulți indivizi care se confruntă cu abuzul se pot simți dezactivați și nu în control. Ia-ți puterea înapoi!
  • Luați un supraviețuitor, mai degrabă decât o poziție de victimă a istoriei abuzului. Puteți face acest lucru prin integrarea unei mentalități de supraviețuire în identitatea voastră. Gândiți-vă: "A fost abuz și am supraviețuit. Sunt un supraviețuitor, nu o victimă. Sunt suficient de puternic pentru a depăși acest mare obstacol. Voi continua să lupt împotriva abuzului, nu voi lăsa nimic să stea în calea mea."
  • Găsiți o misiune sau un scop de supraviețuire. Poate că acest lucru înseamnă a face discuții despre experiența dvs. sau ajutând alți supraviețuitori.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Dacă sunteți în prezent în pericol de a fi abuzați fizic sau sexual, apelați sau obțineți ajutor imediat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar