Cum să vă adaptați casa pentru copilul orb sau cu deficiențe de vedere

Mulți părinți și tutori de copii orbi sau cu deficiențe de vedere sunt îngrijorați de siguranța și abilitatea copilului lor să se plimbe și să facă sarcini de viață zilnice. Puteți să vă ajutați copilul prin adaptarea casei dvs. pentru a se potrivi cu handicapul vizual al copilului dvs., ceea ce le permite să facă unele sarcini independente și să se miște în jurul casei în siguranță.

Pași

Partea 1 din 6:
Controlul luminii

Controlul cantității de lumină din casa dvs. este importantă pentru copilul dumneavoastră sau copilul cu deficiențe de vedere. Este important să rețineți, totuși, că prea multă lumină nu este întotdeauna un lucru bun. Pentru unii copii cu albinism, aniridia sau alte afecțiuni care provoacă fotofobie, prea multă lumină pot provoca probleme. Iată câteva metode despre iluminarea pentru a vă lua în considerare pentru copilul dvs.

  1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 1
1. Crește cantitatea de lumină naturală. Copiii cu vedere scăzută preferă, de obicei, lumina naturală, mai degrabă decât lumină artificială, deoarece este mai ușor pe ochi. Este posibil să fie necesar să instalați mai multe ferestre în jurul casei sau să obțineți mai multe acoperiri de ferestre reglabile. Nuanțele opace sau strălucitoare pot fi coborâte din partea superioară sau ridicată din partea de jos. Jaluzelele sau obloanele pot lucra, de asemenea, vă permite să controlați cât de multă lumină intră într-o cameră.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 2
    2. Plasați lămpile de gâscă în jurul locurilor în care copilul dvs. are activități. Fie că este pe biroul lor, în zona lor de lectură, unde coase sau locul în care folosesc computerul, puneți o lampă de gâscă lângă spațiul lor de lucru, astfel încât să puteți mări lumina și să o ușurați pentru a vedea când a face o anumită sarcină.
  • Multe companii oferă becuri mai ușoare, care creează lumina naturală a zilei și pot fi foarte utile cu dizabilitatea vizuală a copilului dvs. care are nevoie de lumină în zonele lor de lucru.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 3
    3. Plasați iluminarea specială asupra scării. Dacă aveți o scară, plasarea iluminării peste ea, cum ar fi luminile de bandă sau luminile de perete și pas, facilitează ca copilul să meargă în sus și în jos pe scări în siguranță. Faceți-o ușor pentru ca copilul dvs. să ajusteze iluminarea și luminozitatea, astfel încât să se potrivească nevoilor lor vizuale.
  • Așezați iluminarea peste locurile de pe scară în care accidentele au mai multe șanse să apară.
  • Evitați să utilizați lumini extrem de luminoase, deoarece acest lucru poate fi chiar mai greu de văzut și va face mai mult rău decât bine pentru ochii copilului dvs., în special pentru copiii cu albinism, Aniridia sau alte condiții care provoacă fotofobie.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 4
    4. Luați în considerare utilizarea iluminării fluorescente. Iluminarea fluorescentă poate fi utilă pentru un copil cu vedere scăzută. Iluminarea fluorescentă se dispersează ușor într-o zonă largă. Produce mai puține spoturi de strălucire din cauza iluminării sale uniforme. Lumina rămâne, de asemenea, cool, chiar și la distanțe foarte apropiate.
  • Problema cu iluminare fluorescentă este că poate clipi la unele puncte, sporind tulpina ochilor în timp. De asemenea, ar putea crește strălucirea celor cu cataractă sau probleme cornee.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 5
    5. Luați în considerare utilizarea iluminării incandescente. Iluminarea incandescentă este galbenă și oferă mai multă lumină directă. Este de obicei cel mai bine pentru o muncă apropiată, cum ar fi coaserea sau citirea. Acest tip de lumină este ușor de tolerator pentru copilul dvs., totuși, nu poate fi suficient de luminos pentru unii.
  • Lumina incandescentă poate deveni caldă și supraîncălzită după o utilizare prelungită sau cu o putere mai mare.
  • Imaginea intitulată Adaptarea casei dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 6
    6. Încercați iluminarea cu halogen. Halogen Iluminat este cel mai bine folosit în lămpile în zone foarte specifice care se focalizează. Poate spori contrastul dintre imprimare și fundal pentru unii. Lumina este extrem de strălucitoare, este foarte intensă și albă. Multe mai multe dintre energia este eficientă decât iluminatul cu incandescență.
  • Lumina de halogen poate fi extrem de strălucitoare pentru un copil, chiar și pentru o strălucire pentru unii. Nu ar trebui să fie pentru o utilizare lungă, prelungită, deoarece poate genera o mulțime de căldură.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 7
    7. Faceți lumină ușor de controlat pentru copilul dumneavoastră. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră poate ajunge cu ușurință la întrerupătoare ușoare de la ușă și din pat fără suportul dvs. Este posibil să aveți nevoie să mutați anumite comutatoare de lumină pentru a facilita accesul și oprirea mai ușoară. Luați în considerare instalarea comutatoarelor de lumină și luați lămpile care vă permit să modificați setările de luminozitate, astfel încât copilul dvs. să aleagă setarea care le convine cel mai bine.
  • Partea 2 din 6:
    Eliminarea pericolelor

    Eliminarea pericolelor împiedică rănirea copilului dvs. atunci când roaming în jurul casei și îi face ușor să facă sarcini de viață zilnice.

    1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau depreciat vizual Pasul 8
    1. Curățați scurgerile imediat. Accidentele și scurgerile se întâmplă, dar nu ar trebui lăsate singure. Dacă tu sau copilul tău vărsați un lichid pe podea, acesta ar trebui să fie imediat curățat. Poate fi extrem de periculos lăsând deversarea acolo cu dizabilitatea vizuală a copilului, eventual făcându-le călătoria și căderea.
    • Învățați-vă copilul cum să curățați scurgerile în mod independent în cazul în care nu sunteți în jur. Dacă o vărsare a rămas singură, copilul tău poate uita că e acolo și, eventual, rănit ei înșiși.
    • Dacă locuiți cu mai mulți membri ai familiei, le amintesc să curățească întotdeauna dacă au provocat o scurgere pentru siguranța copilului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 9
    2. Dovada copilului zonele de depozitare. Pentru copiii mai mici cu viziune redusă, luați în considerare blocarea zonelor de depozitare, cum ar fi dulapurile, sertarele sau dulapurile cu arcuri de siguranță sau de blocare. Aceste zone de depozitare pot fi lovite și închise cu ușurință, provocând vătămări grave ale degetelor copilului dumneavoastră. Este, de asemenea, incredibil de important să închideți aceste dulapuri dacă conțin produse periculoase cum ar fi consumabilele de curățare, substanțele chimice, materialele ascuțite sau obiecte mici. Păstrarea blocată va împiedica copilul să devină serios rănit.
  • Luați în considerare utilizarea încuietorilor de dulapuri magnetice sau a cabinetului cabinetului de cablu pentru a vă dovedi la copii dulapuri. Sunt simple de atașat și sunt bune la protecția copilului dvs.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 10
    3. Păstrați casa curată și organizată. Asigurați-vă că casa este întotdeauna curată. După ce dvs. sau copilul dvs. ați făcut o sarcină (e.G. gătit, lemn, coasere etc.) Întotdeauna ridicați după dvs. și depozitați materialele într-un loc adecvat pentru mai târziu. Coșul de gunoi trebuie luat și aruncat. Dacă există anumite obiecte în pasarele care trebuie să rămână acolo, puneți balustrade în jurul casei, astfel încât copilul dumneavoastră să poată identitatea unde sunt.
  • După ce copilul dvs. se va juca cu jucăriile lor, îi încurajează să curețe după ei înșiși și să stocheze jucăriile pentru o utilizare ulterioară, cum ar fi într-o cutie de jucărie sau piept de jucărie.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 11
    4. Asigurați-vă că mobilierul este stabil. Canapele, scaune, mese, paturi, sertare, dulapuri și decorațiuni ale casei ar trebui să fie stabile. Mobilierul nu trebuie să se rătăcească sau să se miște în jur dacă este atins. Mobilierul ar trebui să fie, de asemenea, în stare bună, mai ales dacă este folosit frecvent de copilul dvs. Evitați alegerea mobilierului care are lacrimi, găuri sau rupe, deoarece acest lucru poate fi de a sufoca pericolul pentru copiii mai tineri.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 12
    5. Asigurați marginile de covoare. Dacă aveți covoare mici în jurul casei, fixați marginile pentru a împiedica mutarea covorului și pentru a vă răni copilul. Banda marginile de covoare sunt cu bandă de duct, astfel încât covorul nu se mișcă în jur dacă a trecut. Plasați mai multe straturi de bandă de conducte pe covor pentru a-l asigura bine.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau depreciat vizual Pasul 13
    6. Păstrați prizele electrice acoperite. Pentru copiii mai mici cu viziune scăzută, este important să acoperiți prizele electrice, cum ar fi prizele de alimentare, extensii, încărcătoare de telefon, cabluri de calculator etc. Aceste zone pot provoca vătămări extreme copilului dvs. dacă sunt utilizate incorect. Utilizați capacele electrice de evacuare acoperă ieșirile, împiedicându-le copilul să le utilizeze.
  • Puteți, de asemenea, acoperiți de priză electrică dacă preferați să nu utilizați capace regulate de ieșire. Acestea sunt ușor de instalat și de potrivire standard.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 14
    7. Fixați orice pericol de casă. Podeaua, ferestrele, blaturile, jgheaburile, acoperișul, dulapurile, sertarele, țevile și covorul ar trebui să fie toate în cec. Nu ar trebui să existe fisuri, găuri sau plasamente pierdute în casa dvs., deoarece acest lucru poate provoca un accident. Asigurați-vă că totul este în verificare zilnic pentru a vă asigura că nu există ceva care ar putea lăsa copilul să devină rănit. Exemplele includ:
  • Balustradă ruptă
  • Podea crăpată
  • Covorul liber
  • O scurgere în tavan
  • Partea 3 din 6:
    Reducerea strălucirii

    Strălucirea este cauzată de lumina soarelui sau de lumină de la o lampă și poate face dificilă un copil orb sau cu deficiențe de vedere pentru a vedea fizic. Iată câteva metode pentru a reduce strălucirea în casa dvs.

    1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 15
    1. Puneți blind-urile Mini pe ferestre. În loc de jaluzele obișnuite, utilizați mini blind-uri pentru a plasa pe ferestre. Mini blind-urile sunt o acoperire de ferestre foarte recomandată, deoarece acestea pot fi modificate în timpul zilei pentru a elimina strălucirea.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 16
    2. Transformați ecranul TV departe. Dacă dețineți un televizor, puteți facilita ca copilul dvs. să vadă prin rotirea ecranului departe de soare sau de la o lampă, astfel încât sursa de lumină este în spatele ecranului și nu dreaptă la ea. Acest lucru va împiedica producerea strălucitoare.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 17
    3. Acoperiți tablele strălucitoare. Dacă dețineți masa de depozitare sau blaturi strălucitoare, le puteți acoperi cu fapte pentru a evita strălucirea de la formare atunci când lumina lovește-o. Evitați utilizarea feței de masă din plastic, deoarece acestea pot forma și strălucirea. Utilizați materialul de pânză pentru a evita strălucirea de la producție, făcându-l mai ușor pentru ca copilul dvs. să vadă.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 18
    4. Evitați utilizarea ceară pe podele. Când lustruiți podelele, evitați utilizarea ceară, deoarece acest lucru provoacă strălucirea și poate fi periculoasă pentru a vă plimba pentru copilul dvs. În loc să folosiți ceara, utilizați un finisaj plat pentru a evita apariția strălucirii. Finisajul plat nu reflectă lumina și nu va permite să apară strălucirea.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 19
    5. Alegeți numai vopsele cu finisaj mat. În loc de vopsele plate, vopselele mată sunt strălucitoare și reflectă lumina într-o direcție asemănătoare oglinzii, determinând să nu ofere o strălucire. Acest lucru poate fi util pentru a evita strălucirea pe pereți pentru copilul dvs.
  • Partea 4 din 6:
    Crearea de contraste de culoare

    Un contrast de culoare este diferența dintre două culori și facilitează ca copiii orbi și cu deficiențe de vedere să vadă. Luați în considerare plasarea diferitelor culori contraste în jurul casei pentru a vă ajuta copilul.

    1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau depreciat vizual Pasul 20
    1. Alegeți preferința culorii copilului. Copilul dumneavoastră poate prefera o anumită culoare pe care o găsesc cea mai ușoară pentru a vedea și culoarea pe care o doresc. De exemplu, copilul dumneavoastră ar putea prefera culoarea roșie sau galbenă. Dacă au o culoare specifică, le place, folosesc-o pentru a atrage atenția pentru elementele care le aparțin. Copilul dvs. ar putea deține o periuță de dinți și o ceașcă pentru ei înșiși care se potrivește cu culoarea preferată, așa că știu și înțeleg că îi aparține.
    • De asemenea, puteți utiliza culoarea preferată a copilului dvs. pentru a le ajuta să-și păstreze camera organizată. Utilizați casete diferite sau coșuri colorate pentru a-și păstra jucăriile.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 21
    2. Evitați tapițeria cu modelele. Evitați să aveți prea multe modele de checker, modele în formă de linie în formă de linie și marcaje în toată casa. Acest lucru nu numai că îl face fizic dificil de văzut pentru copilul dvs., dar poate, de asemenea, să fie mai greu să se deplaseze în siguranță în jurul casei. Evitați podelele care au patter-uri carcasă - lipiți la podelele de bază din lemn sau podelele care sunt netede.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 22
    3. Așezați obiecte de culoare deschisă împotriva unui fundal întunecat sau obiecte întunecate pe fundal luminos. Acest lucru face ca lucrurile să fie mult mai ușor de văzut pentru copilul dvs. De exemplu, puteți plasa o placă de comutare neagră pe un perete alb sau un scaun bej cu un perete de lemn întunecat. Contrastarea de culoare face mai ușor să identificați obiectul de care aveți nevoie sau lucrați cu. Luați în considerare utilizarea acestei metode în dormitorul lor, baie, zonele în care fac activități și jocuri etc.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 23
    4. Schimbați schema de culori din casa dvs. Poate părea destul de ciudat, dar lăsarea fiecărei camere să aibă o schemă de culori o face ușor la identitate, astfel încât copilul dumneavoastră să știe în ce cameră sunt în. Copilul dumneavoastră poate dori ca dormitorul roșu, dar apoi camera de zi verde. Dacă aveți mai multe băi, luați în considerare faptul că aveți o baie pentru a se asemăna cu o schemă de culoare albastră, lăsând o altă baie să fie maro. Schemele de culori nu numai că ușurează să vă dați seama de camera, dar și să o faceți mai sigură pentru copilul dvs.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 24
    5. Au uși de sticlă și ferestre colorate. Pentru a vă ajuta copilul să vadă ușile și ferestrele cu ușurință, cumpărați sticlă colorată în culori, astfel încât să fie capabili să vadă mai clar. Luați în considerare obținerea turcoazului, roșu, portocaliu întunecat sau purpuriu, astfel încât acestea să poată identifica unde sunt ușile și ferestrele de sticlă, ceea ce poate fi de ajutor dacă trebuie să o deschidă independent.
  • Imaginea intitulată ADAPT Casa ta pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 25
    6. Ușa de vopsea cadouri o culoare diferită la ușă. Pentru a ajuta la identificarea în cazul în care ușile sunt pentru copilul dvs. și ajutați-i să le deschidă cu ușurință, vopsiți caderile ușii o culoare diferită de ușă. Dacă ușa este negre, luați în considerare pictura albă a ușii. Dacă ușa este roșie, vopsea galbenul de ușă galben. Contrastul de culoare face mult mai sigur să se deschidă și să închidă ușile pentru copilul dumneavoastră.
  • Partea 5 din 6:
    Organizare

    Păstrarea casei dvs. organizată, curată și ordonată va face mult mai sigur pentru copilul dvs. să se plimbe și să facă sarcini de viață zilnice.

    1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 26
    1. Găsiți anumite instrumente care vă pot ajuta să organizați și să etichetați. Alegeți instrumentele și materialele care fac organizarea și etichetarea dvs. mai ușoară pentru dvs. Poate doriți să luați în considerare obținerea:
    • Carte de index 3 x 5 inch
    • Clipuri de hârtie colorate Jumbo
    • Etichete adezive colorate
    • Bandă electrică sau plastic colorată
    • Marcatori de vârf
    • Pixuri de vârf
    • Marcatori de rufe
    • Velcro
    • Cărți sau magneți din Braille, dacă copilul dvs. poate citi Braille
    • Marcaje tactile
    • Letters alfabet de spumă
    • Bandă magnetică auto-stick
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 27
    2. Etichetați în mod clar materiale. Pe carduri de indice alb 3 x 5 inch, scrieți numele alimentării gospodăriei cu ajutorul unui marker negru cu vârf, un marcator de spălătorie sau un stilou de vârf, astfel încât literele să poată ieși mari și îndrăznețe. Lipiți etichetele prin plasarea etichetei pe alimentare și împachetați-o cu o bandă de cauciuc. În acest fel, copilul dumneavoastră poate identitatea anumite materiale care trebuie văzute. Dacă copilul dvs. este complet orb sau și-a pierdut cea mai mare parte din viziunea lor, vă puteți ajuta copilul prin:
  • Legați panglici diferite în jurul deschiderii unui container.
  • Plasați un număr diferit de benzi de cauciuc în jurul fiecărui recipient diferit.
  • Transferați elemente la diferite tipuri de containere.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 28
    3. Etichetă folosind simboluri și obiecte. Încercați să etichetați elemente sau obiecte folosind un laber Braille, dacă copilul dvs. poate citi Braille. De asemenea, puteți să etichetați elementele utilizând un marker tactil sau un stilou 3D. Dacă copilul dvs. este complet orb sau are o viziune scăzută, aveți copilul să-și folosească simțul de atingere pentru a organiza și eticheta prin lipirea velcro, banda de auto-stick sau litera alfabetului de spumă pe cutiile la identitate care se află.
  • Imaginea intitulată ADAPT Casa ta pentru copilul tău orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 29
    4. Păstrați rafturile, dulapurile și locurile de depozitare organizate. Păstrarea zonelor de depozitare organizate și ordonate ușurează copilul dvs. să obțină elemente independent.De exemplu, pe un raft, este posibil să doriți ca primul raft să aibă toate cărțile și cel de-al doilea raft pentru toate revistele. Stocarea elementelor în acest fel îl face mai puțin complicat pentru copilul dvs. să caute lucrurile de care aveți nevoie înainte de timp. Exemplele includ:
  • Raftul de sus într-un dulap care are toate păturile, cel de-al doilea raft având toate pantofii lor.
  • O cutie care stochează toate benzi desenate, a doua cutie care stochează toate romanele lor.
  • Un sertar care stochează toate șosetele colorate, un alt sertar cu toate șosetele lor albe.
  • Partea 6 din 6:
    Încurajarea texturii și atingerii

    Copilul dvs. poate recunoaște ceea ce le aparține folosind simțul texturii și atingerii, făcându-le ușor să recunoască ceea ce le aparține și unde trebuie să meargă.

    1. Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 30
    1. Luați în considerare utilizarea balustradelor. Pentru copii foarte mici și copii cu dizabilități suplimentare, instalați șine și mânere în jurul casei care sunt ușor de prindere și înțelegere. Poate ajuta la instalarea acestora în camerele în care copilul își petrece cea mai mare parte a timpului, cum ar fi dormitorul, camera de joacă, baie și chiar bucătăria. Asigurați-vă că pasajele sunt clare, astfel încât copilul dvs. poate merge în siguranță atunci când folosesc șinele sau mânerele.
    • În mod ideal, balustradele ar trebui să se extindă dincolo de ultimul pas, pentru siguranță.
  • Imaginea intitulată Adaptați casa dvs. pentru copilul dvs. orb sau depreciat vizual Pasul 31
    2. Luați în considerare plasarea marcajelor tactile în jurul casei, în special pentru copii mici și copii mici. Acestea ar putea fi etichete Braille care indică obiecte pe care copilul le va întâlni frecvent, deoarece acest lucru va promova abilitățile de alfabetizare din Braille.
  • O bandă de cauciuc sau alt diferențator tactil poate fi, de asemenea, folosit pentru a arăta ceea ce este al lor, spre deosebire de posesiunile de frați sau alții din gospodărie.
  • Alte simboluri tactile pot fi utilizate pentru a indica o zonă în care copilul ar trebui să aibă prudență. Exemplele includ:
  • Cuptorul
  • Robinetul fierbinte pe o chiuvetă
  • Butoanele de fixare
  • sfaturi

    Păstrați toate dulapurile și ușile camerei, mai ales dacă camera sau dulapul conține obiecte periculoase și nu este adaptat pentru copilul orb sau cu deficiențe de vedere.
  • Să reamintească tuturor membrilor familiei, oaspeților și vizitatorilor să-și împingă scaunele sub masă, să se închidă întotdeauna și să deschidă complet ușile și să se ridice după ei înșiși.
  • Încercați să instalați o șină de siguranță pe marginea cadăului pentru copilul dumneavoastră.
  • Adresați-vă terapeutului vizual sau medicului vizual al copilului dvs. pentru diferite sisteme, gadget-uri și metode care le pot ajuta să trăiască mai sigur și mai independent.
  • Avertizări

    Dacă există covoare mici de aruncare ca în casă, asigurați-vă că copilul știe unde se află.
  • Păstrați întotdeauna lămpile de podea și obiectele mici (e.G. Rafturi de reviste, mese joase, plante, vase etc.) din pasarele pentru a preveni declanșarea copilului.
  • Asigurați-vă că nivelul de iluminare este consistent în toată casa, astfel încât umbrele și alte pete luminoase periculoase sunt eliminate și eliminate. Poate doriți să luați în considerare instalarea reostatilor, care este utilizată pentru a controla curentul. Este capabil să controleze rezistența într-un circuit fără întrerupere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar