Cum să vă spălați dinții dacă sunteți orbi sau depreciați vizual

Periajul dinților este o parte regulată a igienei dentare pe care toți dentiștii vă recomandă să faceți cel puțin de două ori pe zi. FEER Cineva care este văzut, periajul dinților este considerat o sarcină ușoară și poate fi făcută pur și simplu independent. Pentru cineva care este orb sau depreciat vizual, acest tip de igienă personală aduce unele provocări. Acest articol va oferi câteva sfaturi pentru a face periajul dinților puțin mai ușor.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea consumabilelor
  1. Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
1. Alegeți o perie cu părul moale. O perie cu peri tare sau brută poate avea un efect negativ asupra gurii, deoarece aplică o mulțime de forță pe gingiile tale.Panurile de periuțe de dinți ar trebui să fie moi, dar ușor ferme, astfel încât să poată curăța placa și să elimine bacteriile din dinți. Când faceți cumpărături pentru periuța de dinți, alegeți periuțele de dinți care au o etanșare ADA de acceptare. Aceasta înseamnă că peria a suferit o cantitate mare de teste de control al calității și a fost aprobat pentru eficacitate și siguranță.
  • Luați în considerare solicitarea dentist dacă recomandă o anumită marcă de periuță de dinți care ar funcționa bine pentru dinți. Dentul dvs. dentist vă poate prefera să aveți o periuță de dinți cu peri fermă, cu peri moale, sau părului foarte moale, în funcție de gură și gingii.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    2. Alegeți perii dungi sau colorate. Dacă sunteți cu deficiențe de vedere, luați o periuță de dinți dungi, va face mai ușor să vedeți și va face periajul ca fiind mult mai simplu! De asemenea, ați putea dori să luați în considerare alegerea unei periuțe de dinți roșii, verde sau portocalie, deoarece aceste culori sunt luminoase și ușor de văzut.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    3. Luați în considerare cumpărarea unei periuțe de dinți electrice. Poate fi destul de dificil să încercați să vedeți zonele în care vă periați și poate fi o provocare pentru a peria fiecare loc. Pentru a face plăcile mai ușor de îndepărtat, puteți găsi o periuță de dinți electrică mai bună decât una manuală. Studiile au arătat că periuțele de dinți electrice oferă o treabă mai bună la curățarea gurii și sunt bune la îndepărtarea plăcii și a gingivitei.Ele sunt, de asemenea, ușor de utilizat, ele necesită doar să împingeți butonul, să plasați periuța de dinți la un unghi de 45 ° și să mutați peria în jurul valorii de a vă curăța dinții.Cu totul, sunt mult mai ușor de utilizat pentru a vă spăla dinții decât o perie manuală!
  • La fel de utilă ca o periuță de dinți electrică este, de asemenea, are Contra. Periuțele de dinți electrice costă mai mult decât o periuță de dinți manuală, sunt ușor de rupt, necesită să le încărcați zilnic sau să înlocuiți bateriile și nu sunt la fel de ușor de călătorit cu.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    4. Luați în considerare pasta de dinți pe care doriți să o cumpărați. Luați în considerare alegerea pastelor de dinți care sunt agenți de contară cum ar fi carbonatul de calciu pentru a elimina bacteriile din dinți.Poate doriți să alegeți o pastă de dinți care, de asemenea, a adăugat aromă, cum ar fi zaharina pentru un gust mai bun. De asemenea, ar trebui să alegeți o pastă de dinți care are fluor, ceea ce este un mineral care împiedică degradarea dinților și face ca emailul dinților să fie mai puternici.
  • Cele mai frecvente arome de pastă de dinți pe care le veți vedea sunt menta, scorțișoară, citrice și bubblegum.
  • Luați în considerare obținerea unei pastă de dinți cu aromă naturală dacă doriți să evitați aditivii artificiali.
  • Dacă aveți dinți colorați, ați putea dori să vă gândiți să cumpărați o pastă de dinți de albire. Acest tip de pastă de dinți are ingrediente abrazive suplimentare și substanțe chimice care se leagă în pete și le elimină.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    5. Găsiți accesorii de periere care fac periajul mai ușor pentru dvs. Pentru a face periajul mai ușor, încercați să căutați anumite produse care pot face procesul mai puțin complicat. Poate doriți să obțineți o mică oglindă dentară handheld, astfel încât să puteți vedea mai viu în timp ce vă periați.Puteți găsi, de asemenea, utile pentru a obține o odihnă a gurii, care este un instrument care vă ajută să țineți gura deschisă în timp ce vă periați.
  • În loc de o periuță de dinți obișnuită, ați putea dori să luați în considerare obținerea unei periuțe de dinți surround®. Această perie are trei rânduri de păr care înconjoară dinții pentru a curăța suprafețele din față, spate și mușcate în același timp. Părul sunt moi și au un cap compact în formă de inimă, care face periajul sigur și confortabil pentru dvs.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    6. Contactați medicul dentist pentru a discuta mai multe despre periajul dinților. Adresați-vă medicului dentist pentru recomandări pentru igiena dvs. dentară. Dentistul dvs. ar trebui să fie familiarizat cu nevoile dvs. dentare și vă poate încuraja să utilizați un anumit tip de pastă de dinți sau periuță de dinți. Ele pot oferi, de asemenea, un plan de rutină sau set pentru periajul dinților dvs., astfel încât să puteți ști când să periați, cât timp și când este necesară periajul dinților.
  • De medicul dentist poate cunoaște, de asemenea, diferite produse dentare care se potrivesc cu handicapul dvs. vizual și pot recomanda, de asemenea, anumite mărci și metode pentru a vă oferi o periere mai ușoară.
  • Partea 2 din 3:
    Periajul
    1. Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    1. Așezați peria sub o cârpă contrastantă. Dacă sunteți cu deficiențe de vedere, acesta poate ajuta la aplicarea pastei de dinți pe perie, plasându-l sub un prostii contrastante. Acest lucru face ca peria să fie mai ușoară de văzut, deoarece părul sunt albe și ochii tăi vor putea vizualiza acest lucru.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    2. Știți unde să plasați capacul de pastă de dinți. Capul de pastă de dinți este ușor de pierdut, mai ales că este atât de mic și se rostogolesc, făcându-l mai greu de găsit. Luați în considerare lăsarea capacului de pastă de dinți pentru a împiedica să se miște.Puteți găsi, de asemenea, utile pentru a ține capacul în mână în timp ce vă periați sau plasați-l în buzunar pentru păstrare.Este important să părăsiți capacul într-o locație memorabilă, astfel încât să puteți evita să o pierdeți.
  • Dacă vă ajută, luați în considerare cumpărarea de pastă de dinți cu un capac articulat, astfel încât să puteți deschide cu ușurință pasta de dinți fără a scoate capacul.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    3. Adăugați pasta de dinți. Dacă sunteți singurul folosind pasta de dinți, puteți să stingeți o cantitate de pastă de dinți direct din dozator. Puneți pasta de dinți la capătul limbii. Utilizați limba pentru a acoperi dinții cu pasta înainte de periaj. Dacă alții folosesc pasta de dinți, iată și alte metode pentru a obține pasta de dinți.
  • Strângeți pasta de dinți în palmă și scoateți-o folosind periuța de dinți.
  • Așezați periuța de dinți între degetul arătător și utilizați degetul mare pentru a servi ca un ghid atunci când adăugați pasta de dinți.
  • Strângeți pasta de dinți pe deget și plasați-o în gură.
  • Strângeți pasta de dinți într-o ceașcă de medicamente cu o singură uncie. Scoateți-l folosind părul periuței de dinți.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    4. Perie și clătire. Periați-vă dinții folosind periuța de dinți. Este posibil să vă ajute să aveți o mică lanternă sau o oglindă dentară handheld, astfel încât să puteți vedea mai ușor în timp ce vă periați.Asigurați-vă că vă spălați toate pentru a elimina toate plăcile și bacteriile din dinți. Majoritatea dentiștilor vă recomandă să vă spălați timp de aproximativ 2-3 minute.Poate ajuta la plasarea unui cronometru pentru această perioadă de timp, astfel încât să puteți ști când să opriți periajul. Când ați terminat periajul, scuipa și clătiți-vă folosind o ceașcă de scuipat.
  • Partea 3 din 3:
    Ajutându-vă peria copilului

    Pentru un copil orb sau cu deficiențe de vedere, un obicei simplu dentar, cum ar fi periajul dinților, poate fi destul de înspăimântător pentru ei și poate fi, de asemenea, destul de greu de făcut independent. Iată câteva sfaturi pentru a vă spăla copilul cu ușurință.

    1. Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    1. Explicați copilului dumneavoastră de ce vă periați dinții este importantă. Discutați cu copilul dvs. despre ce este periajul dinților și de ce este atât de important. Poate ajuta la citirea povestirilor sau poemelor pentru copiii care explică scopul de a-și peria dinții.Întotdeauna amintiți-vă să fiți un bun exemplu pentru copiii dvs., lăsându-i să știe că vă periați dinții cel puțin o dată pe zi îi va face să vă imite.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    2. Ia-ți copilul să-și aleagă periuța de dinți. Ieșiți la cumpărături, astfel încât să poată alege o periuță de dinți pentru ei înșiși. Ei pot dori să aleagă perii dungi sau colorate. Dacă sunteți cu deficiențe de vedere, luați o periuță de dinți dungată sau una de culoare strălucitoare, va face mai ușor să vedeți și va face periuța de dinți să apară mai mult. De asemenea, ați putea dori să luați în considerare alegerea unei periuțe de dinți roșii, verde sau portocalie, deoarece aceste culori sunt luminoase și ușor de văzut
  • Găsiți periuțe de dinți care strălucește sau fac muzică. Copiii pot prefera aceste periuțe de dinți, deoarece sunt distractive și sunt temporizate, așa că știu exact cât timp pentru a peria. Ei pot prefera, de asemenea, deoarece sunt mai ușor de văzut de la luminile strălucitoare.
  • Să aleagă o periuță de dinți electrică. Copiii găsesc perii electrice mai ușor de utilizat, deoarece face periajul pentru tine. Ei vibrează, de asemenea, pe care unii copii găsesc interesant și destul de distractiv.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    3. Ia-ți copilul să aleagă aroma de pastă de dinți pe care o preferă. Copii cum ar fi aromatizarea adăugată în pasta de dinți, astfel încât ea are un gust mai bun. Majoritatea copiilor preferă arome, cum ar fi scorțișoară, citrice, căpșuni, banane și bubblegum, dar permit copilului dvs. să aleagă aroma pe care o consideră cel mai bine. Este posibil să vă ajute să cumpărați mai multe arome și să le lăsați să încerce să aleagă pe cel pe care îl preferă.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    4. Găsiți o periuță de dinți pe care copilul dumneavoastră o poate ține confortabil. Puteți încuraja periajul independent prin obținerea unei periuțe de dinți pe care copilul dvs. îl poate ține confortabil. De asemenea, ar trebui să se potrivească în gura lor, astfel încât periajul este mai ușor.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    5. Faceți distracția procesului și simplă. Aflați modalități de a face periajele dinților simple și nu sunt complicate. Este posibil să aveți nevoie să găsiți periuțe de dinți specifice și să utilizați anumite metode astfel încât periajul poate fi o briză. De asemenea, este important să faceți distracția de periere. Cântând cântece, făcând rime despre dinți și spunând povestiri în timp ce peria îi pot încuraja să-și curățeți dinții și să se bucure de proces.
  • Adresa oricăror temeri pe care copilul dvs. îl are atunci când peria. Dacă copilul dvs. este îngrijorat când vine vorba de periajul dinților, cereți-le ce îi deranjează ("Văd că vă simțiți îngrijorați când este timpul să clătiți, vă place greu să țineți ceașcă de scuipat?") și găsiți o modalitate de a face procesul mai puțin înfricoșător sau mai puțin de hassle ("Ar ajuta dacă am dețin ceașcă de scuipat în timp ce întoarceți chiuveta?").
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    6. Înțelegeți că este nevoie de timp. Copilul dvs. nu va putea să perie independent până la sfârșitul zilei. Ar putea dura săptămâni, luni sau chiar un an pentru ca ei să aibă grijă de igiena lor dentară. Le poate lua ceva timp pentru a peria pe deplin pe cont propriu fără a se confrunta cu niciun fel de temeri ale provocărilor pe care le au. Înțelegeți că acest lucru este în regulă și că într-o zi vor învăța în cele din urmă cum să perie pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    7. Oferiți o mulțime de laudă și încurajare. S-ar putea ajuta să dea premii mici pentru a vă încuraja copilul să păstreze periajul zilnic. O diagramă de autocolante poate fi utilă și majoritatea copiilor o consideră o modalitate de onoare și distracție de a câștiga un premiu mic și simplu.Lăudarea verbală și încurajarea funcționează, de asemenea, simplă "O slujbă bună periați dinții în această dimineață, ați făcut minunat!" va încuraja copilul dvs. să țină mereu obiceiul.
  • Imagine intitulată Perie dinții dacă tu
    8. Cereți medicului dentist sau terapeutului vizual pentru o mai mare asistență pentru igiena lor dentară. Contactați medicul dentist al copilului sau terapeutul vizual pentru a vorbi mai multe despre nevoile dentare ale copilului dvs. și cum pot face față cu dizabilitatea lor vizuală. Dentistul dvs. poate alege anumite produse sau branduri care vă vor potrivi copilului și vor contribui la formarea unui plan, astfel încât copilul dvs. va înțelege mai multe despre rutina de periere a dinților.Un terapeut vizual vă poate ajuta copilul să facă față oricăror temeri atunci când vine vorba de periaj și poate oferi metode și produse pentru a face periajul mai ușor.
  • sfaturi

    Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor cu periați dinții și aveți nevoie de mai multe metode, luați în considerare contactarea unui terapeut de reabilitare a vederii pentru sprijinul necesar.
  • Dacă întâmpinați dureri dentare atunci când mâncați sau consumați lucruri care sunt fierbinți sau reci, poate doriți să luați în considerare obținerea unei pastă de dinți care este formulată pentru dinți sensibili. Acest tip de pastă de dinți conține, de obicei, compuși care reduc sensibilitatea dinților.
  • Când aplicați pasta de dinți, poate ajuta la o lampă de gâscă de gâscă lângă dvs., astfel încât să puteți vedea mai clar.
  • Avertizări

    Dacă lăsați în spatele bacteriilor pe dinți după periere, acesta poate duce la probleme serioase, cum ar fi gingivita sau parodontită.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar